Gå til innhold
  • Bli medlem

opas

Passivt medlem
  • Innlegg

    404
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Hjelpsomme svar

  1. opas's innlegg in Sommertelt og sommersovepose. ble markert som svaret   
    Jeg slår meg til ro med Fjellreven Akka Dome 2 selv om dette er et helårstelt.
     
    Teltet er genialt med god innvendig høyde , fin plass til to med hver sin inngang og et godt bagasjerom til hver. Virker bunnsolid og helt på høyde med mitt Helsport Trollspiret ,  stram og fin duk som tåler det som måtte komme av nedbør
    .
    Tåler over 100 km/t vindstyrke og fikk karakteren "Zer gut" av Outdoor i en vindtest. Er også helt symmetrisk i forhold til mange tilsvarende telt som gjør at teltet er like stabilt uansett hvor vinden kommer i fra.
     
    Enkelt å sette opp etter min mening og fikk ikke problemet mange snakker om anfgående teltstangkryssingen ved oppsett , på mitt telt er stangkamalene nummerert fra 1-3 og begynner jeg riktig får jeg ikke problemet ennå.
     
    Veldig luftig når begge inngangene åpnes .Er også veldig fornøyd med utsikten , og jeg kan fint ligge å kikke ut med bare myggnettingen stengt uten at regnet når nevneverdig inn mot innerteltet. Akkurat hva jeg ønsket meg
     
    Et genialt helårstelt. Dog litt tungt med sine 3,5kg , men med den kvalitetsfølelsen så regner jeg med at jeg får betalt for vekten.
     
    Jeg har også valgt å ikke returnere Fjellreven Skule soveposen som er en to-sesongspose som har en limit for menn på ca 0 grader.
     
    Jeg regner med at det skal holde for meg i fjellet sommersesongen da jeg "tåler" endel kulde før jeg fryser. Kan også legge i en silkelakenpose. Vekten er 1,3 kg som er akseptabel for en syntetpose.
     
    Det som var så fint med denne posen er stoffkvaliteten. Virker veldig slitesterk og stoffet er det mest behagelige jeg har følt i en sovepose. Man skal jo ha det behagelig på tur
     
    Mulig jeg bytter ut min 10 år gamle Tyin tre-sesongspose til høsten hvis jeg finner en dunprodusent som jeg stoler på. Fikk forresten en fin respons fra Fjellreven angående deres dun. Jeg fikk med en uttalelse fra en svensk dyrevernsorganisasjon som hadde gitt Fjellreven en pris på 100.000,- for deres dunkontroll. Der la de vekt på fuglenes levekår under levetiden , samt slaktemetode og at fjærene ble plukket etter avlivning. Pakkingen og rensingen av dunen var også godt dokumentert og kontrollert.
     
    Fjellreven har ikke så ekstremt mange dunposer som tåler lave temperaturer , men etter tips på nettet kan jeg velge en dun tre-sesongspose som tåler ned mot -10 (komfort temp). Så kan man ha sommerposen av syntet inne i dunposen på de kaldeste turene , da tar man også vare på dunposen med hensyn til fukt og kondens. Men den tid den sorg.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.