Gå til innhold
  • Bli medlem

trape

Aktiv medlem
  • Innlegg

    123
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Alt skrevet av trape

  1. Hei! Jeg har en lamina 20 som jeg er meget fornøyd med og lurer nå på å tipse en turvenninne om lamima -30 som vinterpose. Selv har jeg Helsport austfjorden som også er en grei vinterpose men jeg liker passformen til posene fra mountain hardwear så jeg vurderer en til meg selv også. Jeg finner imidlertid ikke mye informasjon ang temperaturgrenser på lamina -30. Fjellsport oppgir -34 som ekstremtemperatur, noe jeg vanligvis ikke henger meg opp i. Hekta på tur oppgir at -34 grader er t-limit. Utifra det du skriver høres det ut som det siste er mest riktig. Men vet du noe om hvor man kan finne informasjon om t-comfort?
  2. Hei! Du visste det sikkert fra før men kvinner fryser lettere enn menn, derfor er det laget en standard temperaturangivning for de fleste soveposer. T-comfort viser den temepraturen man forventer at en kvinne kan sove komfortabelt i gjennom natten. T- limit oppgir samme for menn. T-extreme er en tullegrense som egentlig bare sier noe om en temperatur hvor man kan forvente at man ikke får frostskader iløpet av 6-8 timer. Jeg har opplevd et par ganger at betjeningen i sportsbutikker har brukt T-extreme som salgsargument når jeg har vært ute etter vinterpose. Ta en titt på Mountain hardwear lamina 20. Oppgitt vekt 1290 gram, er noe romsligere enn vanlige soveposer og er ifølge oppgitt temperaturgrense for kvinner (Det som heter T-comfort) 4 grader varmere enn Mammut compact. Oppgitt T-comfort for compact = 2 grader, Lamina 20 = minus 2 grader. Jeg har endel soveposer, deriblant en varm dunpose til 6000 kroner som veier bare 800 gr men Lamina 20 er favorittposen min på høsten. Lamina 20 finnes i høyre og venstre og kan da glides sammen til en stor pose for 2, noe som jeg vil tro gir ekstra varme. Noen har klaget på glidelåsen men det har ikke jeg merket noe til. Lamina 20 koster akkurat nå 1300 kroner hos Hekta på tur. Jeg har også en lakenpose (Sea to summit, sleepliner reactor extreme) som ifølge produsenten kan øke temperaturen med inntil 15 grader. Jeg har aldri testet denne, men den veier ihvertfall 400 gr og koster vel i overkant av 500 kroner. Det finnes selvfølgelig både lettere og billigere lakenposer. Ellers støtter jeg meg til det andynb sier. Underlaget har mye å si når bakken er kald. Ble langt og sikkert noie forvirrende dette, men kort oppsummert: Sjekk ut Mountain hardwear Lamina 20. Jeg er svært fornøyd med min iallefall. Lykke til!
  3. Kjørte nettopp gjennom kaperdalen og du har helt rett i at det ligger en del snø igjen opp mot Istinden.
  4. Litt usikker på hvor du tenker å gå? men det blir uansett litt av en tur. Det er to kaperdaler, nord-Kaperdalen hvor veien går og sør-Kaperdalen som er en del av Ånderdalen nasjonalpark.
  5. Jeg har ennå ikke vært oppe i fjellene her på Senja i år men ut fra bilder andre har tatt ser det ut til å være fine forhold i fjellet nå.
  6. Det tror jeg kan være lurt, også på grunn av at jeg tror det vil bli svintungt å gå i disse trange skogkledte dalene hvis sola har fått tak. Hvis jeg skulle gå denne ruten ville jeg gått rundt Snøfjellet og Bratthaugen på sørsiden, deretter peilet meg inn mellom Svanvatnan, videre opp til Daumannsvatnet, over begge Leirskarvatnan, rundet fjellfoten og fulgt Langdalen til Kaperdalen. Her er mange fjellsider på denne ruten også men det er mer åpent slik at du kan gå unna de mest skredutsatte områdene.
  7. Det var i Tromdalen, ja... God idè å kontakte Senja turlag!
  8. Hei! Jeg ser på begge kartene som Bjørn J har vedlagt at turløypa går gjennom både Heggedalen og Tromdalen. Jeg ville definitivt unngått disse områdene om vinteren. Er du kjent på Senja?
  9. Hei! Jeg er ikke sikker men tror at Turtagrø er et av flere produkter som er laget for Sport1- kjeden. Teltet ser veldig bra ut og taket var stilig, men jeg har ingen erfaring med det.
  10. Det var ingen dum ide! Skal se litt på den muligheten
  11. Hei! Jeg har en Helsport Raudfjorden vintersovepose som i de fleste tilfeller holder meg varm om vinteren. Det hender imidlertid at temperaturene faller til 25 minus eller mer der hvor jeg ferdes og da synes jeg ikke den holder. Har tenkt på dobbelposen til Helsport som heter kongsfjorden, den er enda varmere enn Raudfjorden men ganske dyr så jeg ser på andre løsninger. Kom over denne i går http://www.sportsnett.no/s/p.aspx?pid=3526&cid=383 og den skal visstnok øke temperaturgrensen med inntill 14 grader?? Er det noen her på forumet som har erfaringer med denne innerposen? Og hva med Ajungilak grevling yttertrekk?
  12. Hei! De stengene og snellene du nevner er veldi bra utstyr! Daiwa er ikke mye dårligere enn shimano men mindre vanlig virker det som. Frontbrems er som regel jevnere enn bakbrems på en snelle. Fireline har høy bruddstyrke men tåler lite slitasje, så om du skal fiske i elv eller et sted hvor du kommer i kontakt med steiner ville jeg valgt monofilament. Selv bruker jeg bare monofilament nå og da velger jeg myke snører foran bruddstyrke, da slipper du at det kveiler seg så mye gjennom ringene (minne).Så langt er mine favoritter blant monosenene Trilene xl 0,22 mm (rød spole) og sufix duraflex. En god slukknute f.eks. dobbel slukknute er viktig siden knuten er svakeste punktet på et snøre. Ei stang med slukvekt 3-15 gram betyr at du kaster best med sluker/dupp som veier innenfor disse tallene. Skal du bruke dupp bør du kanskje gå litt opp i kastevekt og dupp brukes til markfiske. Noen bruker også dupp med flue, enten foran eller bak duppen og sveiver sakte inn. Dupp brukes til flere arter som feks ørret og abbor. De aller fleste stengene som selges i dag er laget av karbon, mens noen er bygget av en kombinasjon av glassfiber/karbon som f.eks. Ugly stik. Glassfiber er slitesterkt men tyngre enn karbon. Reine karbonstenger er veldi sterke og det er som regel ikke fisk som tar knekken på disse men f.eks. riper, sår og hakk, gjerne etter at den har ligget på steingrunn eller lignende. Du trenger kanskje håv hvis du mener det er nødvendig for å lande fisken. Bruker ikke dette selv bortsett fra ved laksefiske og i vann jeg vet det er stor fisk. En bag kan sikkert være greit. Kniv må du ha! Sluker kan være så mangt men helst innenfor kastevekta til stanga. Jeg bruker mye 7-12 grams spinnere av merkene mepps og droppen etter ørret og røye. I mørket kan det være lurt å bruke helt svarte sluker fordi fisken merkelig nok ser disse best (kontraster mot himmelen?) Jeg kan ikke bekrefte det siste, men det er effektivt. Bruk hurtigkobling mellom snøre og sluk for å forhindre for mye snurr på snøret når du sveiver inn. Ellers støtter jeg Stig Erik Olsen i det han sier. Mange spørsmål og sikkert noe forrvirrende svar, men jeg håper det kan være til litt hjelp!
  13. Du er ikke alene om det, nei! Heldigvis varer det ikke så lenge. Nå ser jeg nesten ikke klegg. Forøvrig en flott turblogg du har. Fantastiske bilder
  14. Da har du et flott område å boltre deg i! Håper du får en flott tur!
  15. Takker! Hadde en fin tur i dag også. Fikk et par fine ørreter i et vann på fjellet her hjemme. Hvor skal du da? Ser at du bor i Sandefjord. Skal du fiske eller bare for å gå?
  16. Etter en lang vinter var tiden inne for et gjensyn med isfrie fjellvann. Kalenderen viste 5. juli og gradestokken som står i skyggen av huset vartet opp med hele 28 grader. Egentlig hadde jeg ingen planer om å dra til fjells denne dagen. Kleggen var ilter og egentlig var det alt for varmt å gå for en som er vant til at det er noe kjøligere vær på våre breddegrader. Nok sagt! Eventyrlysten overvant fornuften og med den utprintede sommerpakklista i hånden begynte jeg å raske sammen utstyr som jeg hadde arkivert vakkert i hyllene på boden gjennom vinteren. Under en time senere satt jeg i bilen på vei mot startstedet. Vel framme parkerte jeg bilen og begynte å gå innover. Første delen av denne turen som jeg har gått mange ganger før har ganske flatt terreng. Litt svak stigning enkelte steder før man kommer til en foss. Her stoppet jeg for å drikke og fylle vannflaska som jeg allerede hadde tømt. Det brusende vannet virket kjølende i varmen og jeg satte meg ned her en stund før jeg fortsatte å gå. Ti minutter senere var jeg oppe der fossen startet. Jeg satte meg likegodt en liten stund her også for å beundre utsikten. Her ble jeg imidlertid ikke sittende lenge, for nå var det ikke langt igjen til det første vannet som jeg hadde tenkt å fiske i og hvor jeg også hadde tenkt å slå opp teltet for natta. Røyevann.. Sist jeg var her for noen år siden fikk jeg to stykker som begge var over kiloen, men det var da... En og en halv time etter at jeg forlot bilen kom jeg fram til vannet, en halv time mer enn jeg brukte forrige gang kunne jeg erindre. Jeg skyldte på varmen og den uvanlige gangen som skyldes innpåsliten klegg. Vel, jeg var iallefall framme og teltet kom opp veldig raskt. Teltplassen jeg valgte lå ved en liten bekk med smeltevann som kom ned fra fjellet. Her tenkte jeg det kunne være lurt å prøve for det var nok noen uker siden isen gikk på dette vannet, og røya er som kjent vanskelig å ha med å gjøre når vannet blir for varmt. Jeg fisket hele kvelden uten hell. Det var veldig dødt i vannet med unntak av et par fine vak som holdt motet oppe. Til slutt måtte jeg imidlertid innse at det var nyttesløst denne kvelden så jeg samlet istedet sammen noe ved og tente opp et bål. Et par pølser ble grillet før jeg krabbet inn i teltet for å sove. Jeg våknet etter 5 timer og sjekket klokka. Den var seks og jeg tenkte at nå kunne det være lurt å prøve etter røya igjen. Jeg har jo litt erfaring med at den kan bite tidlig om morgenen så jeg rigget stanga og slengte avgårde en blank spinner. Med det samme jeg begynte å sveive inn så jeg en plog som kom etter og et par sekunder senere innhentet den spinneren. Et plask, spinneren i været, fisken borte og så ble det stille. Dette var eneste kontakten jeg hadde med fisk i dette vannet. Etter å ha fisket i et par timer trasket jeg videre mot neste vann. Utsikt mot det første vannet hvor jeg overnattet. Resten av dagen ble en heftig kamp mot varmen og kleggen som tydeligvis hadde fått forsterkninger. Jeg fisket i tre vann til som jeg har hørt motstridende meldinger om hva angår fiskebestand. Noen sier de er tomme, men andre påstår at der er stor fisk i disse vannene. Jeg så ikke livstegn i noen av dem, men jeg fikk tatt noen bilder før jeg måtte rømme ned fra fjellet. Syns det er merkelig om disse vannene er tomme, men det tenker jeg å finne ut av i løpet av sommeren. Spennende! På vei ned tok jeg disse bildene: Dette facinerte meg. Furua har nesten ikke jord å stå i, og så er det denne steinbroa i bakgrunnen. Nærbilde av furua Nærbilde av steinbroa Og til slutt dette bildet av en gammel kjempe som antakelig er flere hundre år gammel. I Ånderdalen nasjonalpark som ligger ganske nært er det eksemplarer av kystfuru som er over 500 år gamle. I skrivende stund er kleggen så og si borte og jeg kommer nok til å gå denne turen på nytt i august en gang, men i mellomtiden har jeg planer om flere andre fisketurer hvis tiden strekker til. Ønsker alle en fortsatt god sommer!
  17. Hei, Kjell Iver! Fjellforumrabatten, hva er det?
  18. Vedig greit å vite! Tror ikke det gjelder alle tomannstelt men fjellheimen har jo god bagasjeplass. Takk!
  19. Teltfetish, ja.. Jeg har Helsport svalbard 6 camp og Fjellheimen 3 camp men nå går jeg selv og vurderer et lettere alternativ for de lengste turene. Betryggende å høre at de tåler endel. Lurer bare på om et tomannstelt blir litt lite om man skulle få med seg en person..
  20. Hei! Jeg har en 4-5 år gammel Fjellpulken 118 som jeg ikke kommer til å bruke flere ganger på lengre turer. Problemet er at den velter veldig lett i hellende terreng. Naboen har en Acapulka og denne virker mye stødigere. Jeg har aldri sett at den har veltet når vi har vært på tur sammen, selv med høyere tyngdepunkt.
  21. Hvordan er det å få tak i reservedeler til f.eks. radius 21?
  22. Holder med de to foregående. Er ikke så kjent på Hinnøya, men i alle fall Senja har godt oppmerkede turløyper. Her kan du lese litt om Senja: senja-online.com Ellers er jeg enig med Humle i at Dividalen er veldig spennende. Fra flyplassen på Bardufoss er det ca 45 minutter med bil til Senja og ca 1 time og 20 minutter andre vegen til Dividalen.
  23. Huff! Jeg leste tydeligvis ikke godt nok... Takk for at du gjorde meg oppmerksom på dette! Da finnes det bedre alternativer, men guiden til Oslo sportslager kan sikkert være nyttig.
  24. Jeg ser nå at linken til soveposeguiden ikke fungerer, men denne finner du hos oslo sportslager.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.