Hei! De stengene og snellene du nevner er veldi bra utstyr! Daiwa er ikke mye dårligere enn shimano men mindre vanlig virker det som. Frontbrems er som regel jevnere enn bakbrems på en snelle.
Fireline har høy bruddstyrke men tåler lite slitasje, så om du skal fiske i elv eller et sted hvor du kommer i kontakt med steiner ville jeg valgt monofilament. Selv bruker jeg bare monofilament nå og da velger jeg myke snører foran bruddstyrke, da slipper du at det kveiler seg så mye gjennom ringene (minne).Så langt er mine favoritter blant monosenene Trilene xl 0,22 mm (rød spole) og sufix duraflex. En god slukknute f.eks. dobbel slukknute er viktig siden knuten er svakeste punktet på et snøre.
Ei stang med slukvekt 3-15 gram betyr at du kaster best med sluker/dupp som veier innenfor disse tallene. Skal du bruke dupp bør du kanskje gå litt opp i kastevekt og dupp brukes til markfiske. Noen bruker også dupp med flue, enten foran eller bak duppen og sveiver sakte inn. Dupp brukes til flere arter som feks ørret og abbor.
De aller fleste stengene som selges i dag er laget av karbon, mens noen er bygget av en kombinasjon av glassfiber/karbon som f.eks. Ugly stik. Glassfiber er slitesterkt men tyngre enn karbon. Reine karbonstenger er veldi sterke og det er som regel ikke fisk som tar knekken på disse men f.eks. riper, sår og hakk, gjerne etter at den har ligget på steingrunn eller lignende.
Du trenger kanskje håv hvis du mener det er nødvendig for å lande fisken. Bruker ikke dette selv bortsett fra ved laksefiske og i vann jeg vet det er stor fisk. En bag kan sikkert være greit. Kniv må du ha! Sluker kan være så mangt men helst innenfor kastevekta til stanga. Jeg bruker mye 7-12 grams spinnere av merkene mepps og droppen etter ørret og røye. I mørket kan det være lurt å bruke helt svarte sluker fordi fisken merkelig nok ser disse best (kontraster mot himmelen?) Jeg kan ikke bekrefte det siste, men det er effektivt. Bruk hurtigkobling mellom snøre og sluk for å forhindre for mye snurr på snøret når du sveiver inn.
Ellers støtter jeg Stig Erik Olsen i det han sier. Mange spørsmål og sikkert noe forrvirrende svar, men jeg håper det kan være til litt hjelp!