Gå til innhold
  • Bli medlem

water

Aktiv medlem
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om water

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

water sine prestasjoner

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Ble nok litt i tvil om hvem som er hvem og hvem som er surrete nå, men uansett virker det som om "Fjellforomet" er knallbra sider for å få rett svar kjapt på det meste av utfordringer og god humor i tillegg
  2. Jan Erik ; Enig,Tror kanskje at "surre" har feil navn, virker mer fornuftig enn surrete
  3. Ingen tvil, jeg vil IKKE ha snøskutere utenfor hytta, heller ikke skutere som er i hørbar avstand !!!! Men lag gjerne egne snøskuterløyper på egnede områder
  4. knaus og surre Takk for seriøse innspill, dere har tydeligvis skjønt at det er rom for skjønn, noe jeg faktisk var litt usikker på, takk
  5. Var på hytta i påsken, som ligger ca 800 meter over havet i skogmark-område, (det var altså etter 15 april og bålforbud) der var det ca 70cm snø. Tror kanskje at det burde være rom for litt skjønn i disse bålforbud-reglene ?
  6. Mine erfaringer med disse ikk-ladbare Lithim-batteriene i AA og AAA størrelse er følgende: Minimal vekt i forhold til alkaliske batterier. Fungerer utrolig bra i kulde. Fortsatt litt dyre. Selges overalt nå, Biltema, ClasOhlson, Kiwi, Fotobutikker etc. Svært varierende kvalitet, har hatt batterier som har kuttet nesten med en gang og andre som har vart en evighet. Har ikke foretatt eksakte målinger og sammenligninger, men de varer mye lenger enn alkaliske hvis de har rett kvalitet. Alkaliske batterier fra Ikea gir fortsatt mest strøm for pengene, men du må bære med deg flere ekstrabatterier og de virker dårlig i streng kulde. Bruker engangs lithim nesten bare i GPS-en og brannvarslerne og i hodelykta på langtur, ellers bruker jeg alkaliske eller oppladbare pga kostnadene.
  7. Hei, Jeg bruker også Led-hodelykta (ledlenser H7) som teltlykt når vekt/volum er viktig. Det funker jo ganske bra. Hvis jeg har litt mer plass og orker å bære mer så blir det også med en teltlykt med led-pære (liten lett ledlenser for mitt vedkommende). Fordelen med den er som en annen skriver her at den lyser "hele vein rundt". Når jeg har enda mer plass og ikke skal gå for langt tar jeg med det som er drømmelykta formeg, gasslykt med glødenett. Elsker varmen som denne gir, og den lyser svært godt og varer i mange timer med en liten gasboks. Det blir en hel annen kos i teltet med en slik lykt, og den varmer mer enn man skulle tro.
  8. Som det er sagt her tidligere så er valget av type brenner egentlig ganske lett når du skal ha det til vinterbruk. Tungt drivstoff som parafin, bensin, diesel er best. Gass og rødsprit er mindre egnet når det blir kalt, men det kan funke med forvarming/ekstravarming. Som andre skriver, det får ikke blitt feil å velge en av disse nymotens multifuelbrennerne. Det blir en del smak og behag hva du velger, og det er en del ulikheter på både funksjon og kvalitet. Les tester og omtaler før du bestemmer deg, og husk at det heller ikke med disse er bare "fryd og gammen". Og husk at dette ikke er ufarlige saker, spesielt hvis du bruker de i telt e.l. Selv er jeg gammel og fyrer med parafin under trykk på vinteren, forsvarets 111, den bråker fælt og krever mye omtanke og vedlikehold men jeg har liksom alltid likt denne typen. Hadde jeg valgt i dag hadde det nok blitt moderne multifuel selv om det er en viss eksplosjonsfare med de.
  9. Hei, Det finnes 1000-vis av ulike kniver der ute, alt fra supre kniver av topp kvalitet til rent søppel. Å kjøpe kniv er mye smak og behag, prisønske, holdbarhet, vedlikeholdsbehov og ikke minst bruksegenskaper. Det å anbefale en spesiell kniv er umulig i og med at det er så mange ulike fakturer å ta hensyn til, og en kniv som passer perfekt for en person er uegnet for en annen. Eks. En jeger vil kanskje si at en flåkniv er best i verden, men den vil være helt ubrukelig for en som skal hogge greiner til bål. Eks: En billig Morakniv til kr 50,- er glimrende å spikke med, mange kjente anarkjente merker til 300,- til 500,- er mye dårliger egnet til dette hovedsaklig pga at mange merkelig nok har for stor vinkel mellom bladside og egg. Eks: Hvis du vil ha en kniv som lett slipes lynskarp, vil du måtte ofre langvarig og holdbar egg. Jag har litt knivdilla, dvs. mange kniver (ca 50) men hadde greid meg fint med de 4 jeg nevner nedenfor. Mine favoritter er: 1: Forsvarets samekniv med 20 cm blad og parerplate. Kan brukes til "alt"; spikking, fiskerens, hugge grener, kløve ved, brødskjæring, forsvar, skjære alt slags fisk/kjøtt, åpne bokser, rote i bålet, kutte sene, skjære negler etc etc. Den er relativt lett og passe solid, kan enkelt slipes meget skarpt, praktisk og "riktig" bladform, godt håndak, bra slire, relativt billig (ca 700,-). 2: Leatherman Wave eller Charge TI. Verktøy på boks og to brukbare knivblader, vanlig og serratert. (Charge har best stål i knivbladene). Dette er kniver som er svært holdbare ved rett pleie (litt oljeistedenfor å la de ligge våte og møkkete, de kan faktisk ruste selv om de er "rustfrie") Knivene holder det produsenten lover, ikke kast bort penger på billige kopier, prisene varierer kraftig så finn billigste sted. 3: Fallkniven A1 Denne har 16cm langt blad som er tykt og bredt. Den veier vesentlig mer enn samekniven og koster over det dobbelte (ca 1.500,-). Kanskje en av verdens beste kniver når det gjelder stålkvalitet og styrke. Det ligger mye korrekt info om Fallkniven på YouTube, og de har også bra hjemmesider. Selv om bladet på fallkniven er 4 cm kortere enn samekniven min, er de omtrent like effektive til hugging. Det samekniven har i lengden har Fallkniven i tyngden. Eggen er mye vanskligere å slipe skarp på denne enn på samekniven. 4: Moderne Morakniv med ca 12-13 cm langt blad. Billig (ca 50,-), glimrende til spikking, fiskerens og generell knivbruk. Funker imidlertid ikke hvis du skal hugge ved til bål etc. I forhold til prisen er disse knivene kanskje best i verden. Finnes både med rustfritt blad og karbonstål, de fleste velger sikkert rustfritt men karbon har også sine fordeler. Har også en del kniver fa andre kjente og velrennomerte produsenter som jeg overhode ikke er fornøyd med, men synes det kanskje er drøyt å henge de ut her. Lykke til med ditt valg !
  10. Jeg kjøpte for sikkerhets skyld to av disse for en del år siden. Fikk liksom aldri fylt de ordentlig med gass, sprutet imidlertid mye gass utenfor lighteren hver gang jeg prøvde Ga opp etter hvert, funket jo bare til noen få tenninger hver gang, 400 kr i dass... Så plutselig etter et par år fant jeg de fram igjen og begynte å fikle med de, fikk for meg at de umulig kunne være så dårlige. Kom på at det muligens kunne være luft med trykk inne i lighteren som gjorde at jeg ikke fikk fylt den ordentlig. Forsøkte med å holde tennknappen litt nede, slik at det kunne sive ut luft og gass, når jeg fylte. Da gikk det som smurt Ikke noe sprut og søl utenfor påfyllingshullet, og ligtherne ble helt fulle med gass, uten en eneste liten luftboble inni. I tillegg tenner den nesten hver gang på første forsøk og slukker ikke selv om det blåser. Har nå gått fra å hate Silvaene til å elske dem ! (husk å holde den opp ned ved fylling, og jeg bruker standarddysa på gassboksen)
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.