Gauken
Passivt medlem-
Innlegg
143 -
Ble med
-
Besøkte siden sist
Innholdstype
Profiler
Forum
Artikler
Intervju
Støttemedlem?
Community Map
Alt skrevet av Gauken
-
Sendte epost til de for noen dager siden, ikke fått noe svar. Virker litt useriøst, googlesøk førte meg først til datingappen Tinder Hvis prisen på posen er den samme som hos XC Sport er den nok uansett utenfor budsjettet, 8300 for en sovepose er spinnvilt når du får andre poser til halvparten. Da bærer jeg heller med meg et halvkilo ekstra.
-
Hva pleier folk og fe å gjøre når de kommer til en elv med høy vannføring? Går du barbeint? Teiper du buksen/gamasjene? Sandaler? Løper over og håper på det beste? Packraft? Annet?
-
Både Outnorth og Oslo Sportslager har WM, men så og si kun i 167 eller 183, jeg trenger 200 cm.
-
Skulle gjerne kjøpt WM Alpinlite, men kombinasjonen av pris og at den omtrent ikke er å oppdrive i norske butikker gjør at jeg har begynt å revurdere. Jeg har en ME vintersovepose i dun som jeg syns er trang. Derfor hadde jeg egentlig lagt min elsk på Alpinlite som en sommerpose jeg ikke får klaus i. Har noen noen tips om andre romslige dunposer til 3 sesongsbruk som er under kiloet? Helst ønsker jeg å se på posen i en norsk butikk, ikke kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk.
-
Jeg husker tilbake for en 20-årstid siden. Jeg hadde en Gore-Tex jakke som jeg brukte hele året. I tillegg hadde jeg en topp moderne fleece-jakke som jeg kunne bruke som isolasjon. Ettersom årene gikk var ikke dette lengre nok. Jeg fikk høre at Gore Tex jakken min var en «vinterutgave» selv om den ikke hadde det fnugg isolasjon i seg. Noen hevdet at det var galskap når jeg gikk med minst 300 gram for mye på overkroppen. Derfor kjøpte jeg meg etter hvert en «sommer Gore-Tex jakke» i tillegg til «vinterjakken». Det gikk imidlertid ikke lang tid før jeg fikk høre at «sommerjakken» min var altfor klam og tung, det jeg burde få meg var en «vindjakke», selv om «vindjakken» ikke var like vindtett som goretexjakken min. Denne «vindjakken» skulle altså dekke et behov jeg ikke visste jeg hadde. Før dette hadde jeg i tillegg blitt lurt til å kjøpe en svindyr dunjakke. Nå har jeg imidlertid blitt forklart at dunjakke ikke fungerer når det er en anelse fukt i luften, og at fleece har like store framtidsutsikter som FM-radio. Nå er det «Primaloft» som gjelder. Bedre varme enn flecce, mer værbestandig enn dun, i tillegg til at den visstnok også er vindtett. Kjøper jeg en primaloftjakke kan jeg altså kaste både dun-, vind- samt fleecjakken min. Jeg er imidlertid blitt lei av at noen klesprodusenter skal finne på nye jakkevarianter jeg ikke ante jeg trengte. Fremdeles er det «vinterutgaven» og en fleecjakke som er med i sekken. For det meste går jeg likevel kun med en ulltrøye, ikke «helsetrøyeutgaven» som jeg er blitt forsøkt overtalt til å kjøpe, men en normal trøye uten dilldall. Dunjakken og vindjakken blir som oftest liggende hjemme. Primaloftjakken er foreløpig lagt på is, jeg venter heller til klesindustrien har funnet opp det neste «bare må ha det plagget». Og jada, jeg vet at det for 40-50 år siden var vadmel og bomullsanorakk som gjaldt..
- 6 svar
-
- 13
-
Jeg tror mange i Norge liker lange jakker som Theta SVX. Nå viser det seg imidlertid at den er tatt ut av produksjon uten å ha fått noen direkte erstatning, riktignok en ny som heter "Beta SV" men den er neppe like lang som Theta. Theta AR er vel den lengste jakken Arcteryx har nå.
-
Nå har jeg hatt Squamish noen måneder og må si at den faller under kategorien "Klær jeg fint kunne klart meg uten". Klarer meg vel så godt med en langermet ulltrøye egentlig. Når det blåser ordenltig og er ørlite fukt i luften har den null funksjon. Når irriterer jeg sikkert "menigheten" men jeg syns "Markajakke" hadde vært en bedre betegnelse enn "vindjakke".
-
Brukte den nye versjonen av vannblæren til Osprey en uke nå og må si at jeg likte det gamle mye bedre. For det første er det nesten umulig å få vannblæren nedi den innvendige "lommen" i Ospreysekken min, altfor løs og uformelig.. Den gamle versjonen var mer solid og enklere å skyve nedi. For det andre var det overraskende vanskelig å fylle posen. Måtte bruke to hender for å holde åpningen åpen, noe som ikke alltid var like enkelt i elver osv Eneste positive er "quick release" løsningen på slangen.
-
Jeg har en av denne: http://www.rohan.co.uk/mens-anti-insect-clothing-for-outdoors-and-travel-Frontier-Shirt-Long-Sleeve?ocode=04233F07 Tror den egentlig er laget for tropene/jungel, vet ikke hvilke temperaturer du forventer. Det negative med denne er selvsagt at du må betale både frakt, toll&moms. Finnes sikkert billigere alternativer.
-
Er det fremdeles magnet på munnstykket?
- 15 svar
-
- 1
-
Arcteryx "Squamish Hoody" til kroner 699, begrensede farger, hos www.dntbutikken.no/ Ny/normal pris ligger på ca 1200-1350
-
Dette var på nett. Kun "Borneo Blue" for herre, noen flere for kvinner, som var såpass nedsatt. Sikkert fjorårets modell men ut fra Arcteryx hjemmesiden er ikke årets modell revidert, så da er det nok kun fargen som har endret seg.
-
Fant en til 699 hos DNT. Nå blir det spennende om det blir favorittplagget eller om det bare blir 200 gram ekstra i sekken
-
Er det noen som vet hvordan skal man uttale "Memurubu"? Me mu ru bu? (lange e) Memm uru bu? (kort e) Memuru bu? Andre varianter? Er det ikke en elv som heter Muru i nærheten? Kan det da antas at det opprinnelig var "Bua som ligger med/ved Muru"?
-
Jeg forstår tankegangen med en liner, men skjønner ikke helt hvorfor en skal ha heldekkende undertøy med tanke på levetiden, er det på grunn av svette? Selv foretrekker jeg minst mulig klær, men når det er kaldt har jeg ofte hatt en liner og/eller fleecesovepose, det blir vel egentlig et slags lag på lag system.. Uansett vil jeg anbefale "å være aktiv i posen" når du legger deg. Med det mener jeg at du bør bevege på deg og ikke ligge strak ut og tenke over hvor kald posen er inni.
- 24 svar
-
- 1
-
Nei da har jeg tydeligis misforstått konseptet med vindjakke.. Jeg pleier kun å bruke en eldre versjon av https://www.norrona.com/nb-NO/Products/4434-15/3440/bitihorn-powerdry-shirt-m/, alternativt en teknisk t-skjorte/ulltrøye hvis det er varmt. Blir det for mye vind eller regn hiver jeg på en lettvekts skalljakke. Flere her nevner "DRI1"-produkter fra Norrøna, men det er vel klassifisert som vanntett og er dermed en "regnjakke" heller enn vindjakke? Skal likevel sjekke ut Arcteryx Squamish eller Norrøna Aero, en vekt på 135 gram og såpass liten pakkestørrelse kan det forsvares å ta med seg i sekken.
-
Jeg har Kongur, den har til sammen fire lommer i nesten A4 størrelse. Kongur er lang, dvs den dekker et godt stykke nedenfor ryggen. Den er fin til høsten/vinter og tidlig vår. Jeg syns imidlertid den blir for kraftig til sommerbruk. Av den grunn har jeg en lettere "sommerjakke" som brukes i temperaturer over 10+
-
Med unntak av sykling og jogging har jeg aldri sett nytten av vindjakke. DNT anbefaler imidlertid både skriftlig og audiovisuelt å ta med vindjakke i tillegg til skalljakke/regnjakke, til og med når du skal pakke lett.. Jeg syns det høres unødvendig ut med både vindjakke og regnjakke (samt dunjakke...). Er det såpass mye vind at du trenger en vindjakke vil en skalljakke gjøre samme jobb uten at du blir unødvendig klam/varm. Skal du spare vekt vil jeg si at dette er et klassisk tilfelle der du tar et kompromiss og legger igjen vindjakken hjemme. Men dere i denne tråden er tydeligvsi fans av vindjakker. Vil jeg oppdage økte gleder i sommerfjellet om jeg invisterer i en vindjakke? https://www.dnt.no/pakkeliste-sommer/
-
Siden det allerede er en seksjon her for utsyrserfaringer lurer jeg på hva som er "nytt"? Er det etablert avtaler med leverandører for å få gratis vareprøver? Hvordan kan dere da være objektive?
-
Jeg har i utgangspunktet ikke noe i mot Arcteryx, har selv en ulltrøye derfra som har holdt seg i noen år. Jeg syns likevel det er fascinerende at det i hvert fall her på forumet virker å være en uskreven regel at Arcteryx er mye mer robust enn alle andre merker. Første gang jeg ble oppmerksom på Arcteryx må ha vært i ca 2003 tror jeg. Da skulle jeg skifte ut en 7 år gammel Berghaus Gore Tex jakke som holdt på å falle fra hverandre. Jeg ble forsøkt overtalt til å kjøpe en kort og trang jakke med et navn verken jeg eller ekspeditøren klarte å uttale. Dette viste seg å være Arcteryx. Det mest oppsiktsvekkende den gang husker jeg var den ubeskyttede frontglidelåsen. Jeg avskrev jakken som jålete og upraktisk og endte opp med en Norrøna Arch Wall som jeg tror holdt i nesten ni år med utstrakt friluftslivsbruk. Jeg husker likevel at jeg så mange på fjellet som tydeligvis hadde kjøpt dette for meg jålete merket Arcteryx det året. Jeg husker fargene og designet ganske godt og jeg ser jo fremdeles folk med Arcteryx jakker på fjellet (men kanskje aller mest i byen..). Det jeg imidlertid har bitt meg merke i er at det som oftest er er siste års eller relativt nye modeller Arcteryx. Det jeg derimot overraskende ofte ser, er imidlertid de samme modellene av Berghaus som ble solgt på midten av 90-tallet, samt gamle Norrøna Trollveggen modeller. For meg virker det som om de jakkene virkelig var robuste siden folk fremdeles bruker de på fjellet. Jeg bor på Vestlandet, mulig Arcteryx er mer vanlig på Østlandet og nordover, men jeg har mine tvil til at jeg vinteren 2026 vil se særlig mange av årets Alpha/Theta SVX vandrende rundt i fjellheimen, da har jeg mer tro på å se gamle Norrøna-jakker fra midten av "00-talllet". (Til orientering trasker jeg selv nå rundt i en ME Kongur-jakke, tror heller ikke den er særlig brukenes om ti år..)
-
Hva med Fjällräven? Hvis formålet er jakt/tur høres det mer logisk ut enn nordamerikanske merker. Syns Arcteryx og TNF er "gnitne" på lommestørrelse, men har kun prøvd disse i butikk. Har ikke Bergans en jakt-serie også?
-
Outdoor Research ser ut som en ekstremutgave av den jeg snakket om, takk for tipset! Lugubre koreanske sider forsøker jeg å holde meg unna..
-
For ca 20-25 år siden eksisterte det noe jeg tror ble kalt "Finselue". Den så mer eller mindre ut som forsvarets BF, men hadde i tillegg en slags rem du kunne feste over nese/kinn ved hjelp av borrelås på øreklaffene hvis det var ekstra kaldt/vind og fare for frostskade. Aner ikke hvem som produserte den men innbiller meg at det var et DNT-produkt. Den gikk sikkert ut av produksjon da Gore-Tex revolusjonen tok av. Nå for tiden er det jo bare Lowe-capsen og kopier av denne som blir solgt.
-
Fin førstegangstur for en nybegynner
Gauken svarte på K. Pedersen sitt emne i Ski og vinteraktiviteter
Er du medlem i DNT? Vil tro du finner en passende nybegynnertur i vinterfjellet der. -
Tråden ble opprinnelig startet for 4,5 år siden. Ikke sikkert problemstillingen er så aktuell lengre.