-
Innlegg
642 -
Ble med
-
Besøkte siden sist
-
Dager vunnet
42
Innholdstype
Profiler
Forum
Artikler
Intervju
Støttemedlem?
Community Map
Alt skrevet av ingen87
-
Monsens univers - podcast i NRK Radio
ingen87 svarte på zimwalker sitt emne i Podcasts om friluftsliv
Har ikke hørt podcasten - må kanskje prøve å gjøre det i bilen på tur hjem idag! Vet han har tidligere har sammenliknet Norge og Alaska / Canada. Problemet er bare at de områdene er så gigantisk store sammenliknet med Norge. Ta feks Katmai National Park, som er en relativt liten nasjonalpark i nordamerikansk målestokk, som likevel er over 5 x så stort som Hardangervidda nasjonalpark. Vi snakker natur- og villmarksområder som smale Norge bare kan drømme om.- 5 svar
-
- podcast
- lars monsen
-
(og 1 andre)
Merket med:
-
Faan.. Skulle ikke kjøpe noe mer nå, men den karbonåra på 70 % ble rett og slett for fristende Det var bare ei igjen..
-
Der var det nokså rensket..
-
Jeg spurte her på forumet etter en tykkere anorakk til vinterbruk. I går bestemte jeg meg for en skarp u-sving og gikk for en robust gore-tex-jakke istedenfor. Landet på Tierra Roc Blanc gen.3. Generelt er det veldig utplukket i både størrelser og modeller blant de mest robuste skalljakkene. Leita febrilsk etter Arcteryx Beta SV, men denne er ikke lengre i produksjon. Ser Oslo Sportslager har 1 jakke igjen i XL.. Tror det er det. Jeg var også solgt av innsalget til Tilak - The Jacket: "Vi savner litt den tida, da vi hadde færre greier og var mer ute. Derfor har vi sammen med Tilak, det første merket vårt, designet The Jacket - Én jakke til all aktivitet: topptur, frikjøring, isklatring, festival og alt i mellom". Jeg ble i alle fall inspirert av dette når jeg nå kjøpte den Tierra-jakka (hadde kjøpt The Jacket, dersom de hadde hatt den i rett størrelse). En jakke til all aktivitet. Med dette kjøpet kan jeg returnere de to Fjällräven-jakkene med nasjonalparkforvalter-trykk, jeg kan selge to skalljakker som ikke tilfredsstiller behovene jeg har til blant annet vinterjakke og jeg kan kvitte meg med noen hverdagsjakker som jeg egentlig sjeldent bruker uansett. Med andre ord èn inn, og 5-6 ut. Beholder en tynn packlite-jakke til sommerbruk, jaktjakka og påskeanorakken.
-
Jeg skrev master om villaks i Roksdalsvassdraget på Andøya 😊 Veldig spennende, både feltarbeidet og vinklinga på oppgaven: Hvor stor betydning har innsjøene som oppvekstarealer for laksunger?
- 33 svar
-
- 2
-
Jeg slutta jo, så det skal du ikke være redd for. Biter dessuten ikke såå hardt! 😁 Jeg runda akkurat ti år som nasjonalparkforvalter, før jeg gikk over til reindrift. Som @Heriks sier er NP-forvalterne ansatt av Statsforvalteren, mens det er NP-styret som disponerer arbeidstida (oppdragsgiver). Det er overraskende stor turnover på stillingene. Jobben er spennende og oppgavene er varierte, men tror nettopp det at man må flytte på seg, gjør at det ofte blir et mellomstopp før man vil nærmere "hjem". Derfor hadde vi stor utskifting i høst. En annen grunn er nok at mange med denne utdannelsen har oppsynsjobber i enden av kikkerten. I dag jobber tre ex-nasjonalparkforvaltere i Nordland enten for SNO eller fjelloppsyn. Hos oss har Statsforvalteren fått øya litt bort fra mastersyken, nettopp for å ansette personer som man tror vil sørge for kontinuitet. Jeg synes det er fornuftig. Ser at også @Veidemannsblod sin samboer også har bachelor (ble veldig nysgjerrig på hvem i det gamle forvalterkollegiumet dette er! 😅). Årshjulet varierer fra år til år, men jevnt over kan man si at den mest travle tida er fra påske til sommer, og september-oktober. Veldig mange befaringer og samlinger (feltkurs, hvis relevant) legges til barmarkssesongen. Likevel har det ikke vært noe problem å jobbe inn, og ta avspasering hvis man ønsker lengre sommerferie. Jeg har hatt fem uker sommerferie tre år på rad. Og da har jeg også hatt avspasering til elgjakta, jul og påske. Har aldri jobbet i stille uke eller romjul, men har et par ganger valgt å gjøre årsrapportering i romjula (ikke nødvendig, men et eget valg). Jeg innførte også "egenbefaringsdager" hos oss. Disse var tenkt brukt for å gjøre seg kjent i de delene av nasjonalparkene som man aldri fikk anledning til å besøke gjennom ordinær saksbehandling. Dette kan kombineres med helg, og da kan man virkelig komme seg inn i indrefiletene av norsk natur, i arbeidstida. Uansett er det mange andre kule muligheter med en naturforvalter-utdannelse. I mitt kull har de fleste havnet i konsulentbransjen, offentlig forvaltning (både kommune, stat, fylkeskommuner, statlige foretak) eller i naturoppsyn.
- 33 svar
-
- 2
-
Den har jeg lest Veldig grundig og fin tråd! Vurderer den og, men sliter litt med at jeg ikke har sett, eller tatt på jakka, så jeg klarer ikke helt å "kjenne" den for meg. Må kanskje se om jeg klarer å finne den i en butikk så jeg får et inntrykk av hvordan den er.
-
Denne har jeg lett etter i anorakk-utgave. Den er på tilbud på Outnorth as we speak, men kun i små størrelser. Finner den ikke i norske nettbutikker i Large.
-
Neppe. Dette er en gaaaaammel anorakk som jeg kjøpte på en bruktbutikk
-
Den er tynn i den forstand at det blåser gjennom stoffet. Så blir fort kald dersom det blåser.
-
Yes, og siden det var lite informasjon andre steder, var Fjellforum min "go-to"-side for mer informasjon Burde kanskje formulert meg annerledes, mente selvfølgelig membranjakke. Altså skalljakke med membran. Jeg har ei Norrøna Narvik-jakke som jeg bruker på våte vinterdager. Dette er vel egentlig en skijakke, og den kan bli litt tett under aktivitet. Jeg har liksom ingen jakker jeg synes er skikkelig behagelig i kulden og i aktivitet. Bomullsanorakken jeg har blir for tynn. Narvik-blir for tett. Dunjakka blir for varm. Det er kanskje den gode bomullsjakka jeg "leter etter". Mon tro om denne kunne vært noe? https://arrakoutdoor.no/trek-anorakk-herre-oransje?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA4fi7BhC5ARIsAEV1YiYDPrY_rzxEhG0UcJqJLHRfdzCbXgz54XhKj33vPkQN6svh_zdibToaAvrTEALw_wcB
-
Jeg er på utkikk etter en ny jakke til vinterbruk. Fra før har kun korte jakker, og savner ei med litt lengde. Har en gammel anorakk, men denne synes jeg er for tynn i stoffet til de kaldeste dagene. Fin påskeanorakk. Jeg amlet over et godt tilbud på Fjällräven Keb Eco-Shell Parka: Fjällräven Keb Eco-Shell Parka M UN Blue - Jakt & friluft til 2999,-. Dette er helt i overkant av hva jeg synes er grei pris for en jakke. I min forrige jobb brukte vi Fjällräven Keb Eco-Shell Jakke. Dette var ei god jakke sommer og høst, og holdt meg nokså tørr på mine befaringer. Vinterstid brukte jeg heller vanlig Keb, med G-1000 (som også var ei jobbjakke med trykk). Basert på erfaringene med Eco-Shell jakka, er jeg litt betenkt på denne parkasen, men samtidig skriver FJällräven: "Jakken er designet for fotturer og skiturer i årets kalde måneder og den enkle utformingen letter fremdriften samtidig som at den gir fullstendig beskyttelse når været blir stygt". Dette er et aldri så lite ubeskrevet blad, så det var vanskelig å finne ut av det jeg lurer på. Kanskje noen her på forumet kan hjelpe meg? Har sendt samme spørsmål til Fjällräven. Er det noen forskjell på Keb Eco-Shell Parka og vanlig Eco-Shell jakke, utover at denne er lengre (parka vs jakke) og at den har et tynt isolerende lag med netting på innsiden? Er ytterstoffet det samme? Er det noen andre gode kjøp i denne prisklassen, som jeg kan ha oversett? Det må ikke være en skalljakke, kan fint være bomull. Det eneste kravet er at den fungerer på vinterturer også når det kryper ned mot -25°C, og at den har litt lengde. Jakt & friluft har også tilbud på Fjällräven No. 68, men denne får ganske dårlige reviews rundt omkring på det ganske store nettet.
-
Det dukka ikke opp noe nordlys, men testa litt med lange eksponeringstider. 1 min lukkertid, f. 2, ISO 500. SOOC. Til sammenlikning så er dette tatt med samme innstillinger, men med 1 sekund lukkertid. Bare for å vise hvor lite lys det egentlig var.
- 31 svar
-
- 4
-
Da var stativet i hus, og det virker som en god match med mitt X-T30II (her med vidvinkel). Midtstolpen er justerbar så jeg kommer nok til å ha den på, men i laveste posisjon som utgangspunkt. Får se om skyene åpner seg litt, for da skal jeg gå ut å teste det mot nordlyset. Det er en fin syretest.
- 31 svar
-
- 4
-
Jeg må se når jeg får det. Tenkte litt vekt, og et håp om at det ble enda mer kompakt og enkelt å feste på sekken. Om det også er gode grunner rent fototeknisk så tar jeg den nok ned. Bruker ikke midtsøyla på mitt Manfrotto-stativ.
-
Burde ikke dette flyttes til Røverkjøp-tråden? 1 år støttemedlemskap på meg!
-
Poenget var bare å vise hvor tungt det Barents-teltet er. Det var ikke en anbefaling til en som ber om et telt under 3 kg. Ingen av de er aktuelle.
-
Akkurat det er jeg helt enig med deg i. Derfor brukte jeg Fjellheimen Trek 4 som eksempel. Lettere, og mye større. For øyeblikket er det 500 kr billigere på XXL. Poenget var uansett at de Basic-modellene virker sykt tunge, og at man fint kan gå for noe større med lavere vekt.
-
Men "basic"-teltene til Barents Outdoor er blytunge. Dette veier 4,75 kg. Det er i mine øyne sprøtt for et nokså ordinært tremannstelt. Helsport Fjellheimen 4 i Trek-utgave, veier til sammenlikning 4,37 kg.
-
-
Ups. Trodde den var i plast. My bad! Virker likevel høyt priset, men jeg kommer sikkert til å kjøpe en fordi det virker veldig praktisk å ha på tur 😅 Alt fotoutstyr er en avveining mellom kvalitet og pris. Man får telelinser til 2 000 kr og man får telelinser til 2 000 000,-. Det er alltid en avveining mellom behov, pris og hva som er bra nok. Der håper jeg at jeg treffer med Sirui Traveler X-I. Jeg hopper over de billigste stativene (som jeg ofte gjør på objektivene og), men føler ikke jeg kan forsvare å svi av 5 000 på et stativ. Jeg tror dette er godt nok for min del.
-
Alt fra Peak Design virker heftig priset.. Vurderer en slik clips (husker ikke helt navnet) til å sette på skulderreima på sekken. Men den koster jo 900,- for en liten plastdings. Har den på lista til jeg skal på lengre tur.
- 31 svar
-
- 1
-
Det blir spennende å teste ut. Traveler X-I er noe lettere. Kommer på 860g med det medfølgende kulehodet. Kun stativet veier 660g. Er vel fremdeles tyngre enn Aoka, men ganske mye lettere enn de aller fleste stativ. Jeg er spent på den låse/åpne-mekanismen på føttene. Har hatt litt varierende erfaringer på liknende låsemekanismer tidligere.
- 31 svar
-
- 2
-
Etter en finfin desemberlønn ble det kjøp av nytt kamerstativ. Det ble til at jeg kjøpte samme stativ som deg @Vandrefalken, men X-I-varianten (litt annet kulehode): Sirui Traveler X-I
- 31 svar
-
- 3
-
Jeg har etterhvert opparbeidet meg et lite lager med billige Brusletto/Helle kniver. Husker ikke modellene, men det er slike som har kommet på Coop-medlem-tilbud om høsten (399,-). Har en hjemme i huset, en i fjøset og en på kontoret. Funker til det alle aller meste man trenger en kniv til. Har feks denne: Brusletto Hovet, på kontoret.
- 57 svar
-
- 2
-
- lommekniv
- hverdagskniv
-
(og 1 andre)
Merket med: