Gå til innhold
  • Bli medlem

ost

+Blogger og sponsor
  • Innlegg

    1 853
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    34

Alt skrevet av ost

  1. Etter mitt skjønn er ikke Fjellsport klare nok. Setningen "egnet som ekstra brenselflaske" sier ingenting om at den IKKE skal brukes sammen med brenner. Snarere tvert i mot. En tilfeldig kjøper kan fort tro at en ekstra brenselflaske fint kan kobles direkte med trykkpumpa og brennerhodet.
  2. Det nye heftet til Kjentmannsmerket i Oslo/Skiforeningen for 2024-26. 50 nye turmål rundt i Oslomarka. Mye krigshistorie, men også gamle tufter, demninger osv.
  3. God bedring! Jeg tror det er bedre å ringe en gang for mye enn en for lite.
  4. 1,6 kg er med karbonstenger og Tarptents egen duk, kalt UltraTNT fly fabric, det kan se ut som en Dyneema-etterligning. Pluss på 170 gram for aluminiumstenger. Eller motsatt, 20 dollar for 1,6 mot ca 1,8 kg. Kanskje jeg er litt "Durston-fanboy" nå, men jeg ble ikke umiddelbart begeistret for teltet. Særlig ytterteltene er små, 50 cm i ene enden med en lengde på 2,57 m gir ikke mer enn teoretiske 25-30 cm midt på. Det blir vanskelig å finne plass til så mye stæsj/kokkelering i dårlig vær der. I tillegg ser jeg at Tarptent anbefaler aluminiumsstengene dersom man vil ha det som frittstående, eller for vinterbruk. Karbonstengene er altså kun for penbruk.
  5. Det er akkurat slik tilbakemelding jeg håpet på, selv om et eventuelt kjøp ikke ble mer avklart Du påpeker vel hva jeg var redd for når det gjaldt kvistbrennerdelen, samt at den er noe liten i forhold til en større vannkjele. Men så er det "liten og lett" jeg er på jakt etter....
  6. Hei Jeg har lenge hatt lyst på Trangia Triangel, men den er som regel utsolgt. Så kom jeg over denne lille karen. Den vil jo oppfylle alle forhold triangelet gjør, plass for både rødsprit og gass, samtidig som den også er en kvistbrenner. Er det noen som har erfaringer med den som kvistbrenner eller som Trangiastøtte og kan si noe om brukervennlighet, vekt og hva det måtte være? Den ser jo liten ut, blir den for liten? Blir det for mange smådeler som bare er i veien for brukervennligheten?
  7. Du får rope ut om du har en Instagram eller FB-side hvor du legger ut et bilde eller to fra turen.
  8. Jeg har ikke erfaring med dette produktet, men gjør meg noen tanker likevel: - morsomt konsept med myggnetting festet i tarpen, mange endukstelt har samme prinsipp. Forskjellen mellom de endukerne som har dette og denne tarpen er at her går myggnettingen tilsynelatende lenger ut enn tarpen. Hva er poenget da? I mitt hode skal tarpen beskytte mot regn, myggnettigen mot mygg o.l. Lite bruke for en myggnetting som er våt. - den er nok laget av Helsport, men jeg tipper den er laget for XXL, da jeg ikke finner produktinformasjon om den på Helsport sine sider. Ikke alt, men en del av det Helsport har laget for XXL opp igjennom har typisk vært litt enklere løsninger, litt billigere, litt lavere under taket osv.
  9. Lyst på hengekøye og annet stæsj? Amerikanske Hammockgear har opp til 40% på en del utstyr kommende uke. https://hammockgear.com/
  10. Takk for flott turrapport! Hvordan løste du transport til/fra? Bil et sted eller buss og buss?
  11. Men så tror jeg han ble mett nok. Skulle likt å vært flue på veggen under innspillingen og sett om han ble så mett som han gjorde inntrykk av. Hadde det vært meg hadde jeg ikke hatt mye lyst til å reise meg opp for å rette på kamera/filme fra en annen vinkel etter et slikt etegilde.
  12. Kanopadling på flatt vann er kimen til mang en konflikt og frustrasjon deretter. Jeg mener jeg en gang lærte at grunnleggende regel er som følger (på flatt vann): - den som sitter foran har to oppgaver - padle rett frem med åra på samme side hele tiden og rope ut retning - den som sitter bak styrer med j-tak eller korreksjonstak i tillegg til fremdrift. Har i utgangspunktet åra på motsatt side av den som sitter foran. I elv derimot (stryk) er det den som sitter foran som styrer med klare kommandoer til den som sitter bak. Den som sitter bak kan har mindre forutsetning for å se utfordringene i vannet.
  13. Det er mulig å stå på mailingliste for Durston-varianten. Tipper Tarptent slipper sitt rett før/samtidig.
  14. Nå har jeg ikke lufttørker heller (selv om jegleser denne og tilsvarende tråder velvillig med tanke på noe som kanskje gjøres i fremtiden), men den der var dyr og stor nok til at forbruket må være "#%& stort skal noe slikt kunne forsvares.
  15. Det må sies: dine "Silent Hiking"-filmer er virkelig severdige!
  16. Takk for fyldig turrapport, og tilhørende utstyrsgjennomgang. Du blir nok en knagg å henge mine egne argumenter på hva gjelder oppsett, da mitt er ganske likt ditt. Samme sekk og telt, og tilsynelatende noe samme oppsett ellers. Jeg lurer av og til på om jeg har et fryktelig kjedelig turliv, da jeg verken fisker, jakter, har noe særlig fotointeresse eller jakter på blomster eller insekter, men jeg koser meg glugg ihjel med å bare være der ute. Nok om meg. Amundsen nikkers? Nå ble jeg nysgjerrig. Med fare for å være ertende - min eneste erfaring med nikkers er at det er noe min far brukte på 80-tallet, og det har dukket opp den siste tiden på rikmannssønnenes bein som en del av den obligatoriske "pappa driter penger-uniformen" i Holmenkollen under 5-mila. Hvordan er det i bruk? Har det noen umiddelbare fordeler? I mitt hode vil det å måtte gå med knestrømper medføre kløe og irritasjon fordi strømpene garantert kommer til å sige nedover så snart svetten kommer, eller regnet gjør seg gjeldende. Hva er dine erfaringer på dette? Spent på svar.
  17. Skjønner godt du tar en pause med slik vektreduksjon. Jeg har også lurt på om det hadde skjedd noe alvorlig. Har vært gøy å følge deg på YouTube så langt! God tur videre.
  18. Spennende! I grunnutstyr antar jeg at det du har på kroppen (går i til daglig) er holdt utenfor? Ser ut som en vel gjennomtenkt liste allerede. Jeg savner regntøy, å gå en NPL uten å oppleve våte dager tror jeg er en utopi. Tanken om en lettere basisvekt tror jeg er klok. Skal man gå 250 mil tenker jeg kroppen er langt mer takknemlig om man ikke bærer seg ihjel de første ukene. Jeg hadde nok ikke klart en slik tur uten oppblåsbart liggeunderlag. Drt holder med et lite til skuldre, rygg og rumpe. For meg er en god natt viktig for å ha det godt på tur. Tror jeg også hadde inkludert lakenpose i sekken. Det siste av flere hensyn: - lettere å rense lakenposen. Jeg tror svette som setter seg i soveposen reduserer isolasjonsevnen over tid, da er det bedre å ha en lakenpose som kan ta den støyten, og så er den mye lettere å vaske - det er krav om lakenpose eller sengetøy hos DNT, sovepose er ikke godt nok. Har du lyst/behov for en natt på hytte er du da dekket - litt ekstra isolasjon, samt at om det er skikkelig varmt så kan soveposen fungere som dyne Skal dere være to på tur? I så fall er jo reell teltvekt 1,1 kg pr person. Det er ikke så dårlig. Alternativt kunne f.eks et lettere telt spart deg noe.
  19. Det var morsomt å se. Takk @sneakyowl! Jeg krangler vanligvis med rulletoppposer hvor luftkkomprimeringen blir så som så. Har savnet en måte å få stablet skikkelig i sekken. Dette må prøves. Finnes det lengde/bredde mål på podsa? Og er det høyden som utgjør forskjell på liten og stor?
  20. Ikke av de letteste? 1115 gram for et tomannstelt kaller jeg lett nok, særlig når det ikke er dyneema, men silpoly. Vel å merke seg så er denne vekten uten stenger: teltet trenger to rette stenger for å stå, enten gåstaver eller karbonstenger, de som selges av Durston veier 88 gram pr stk, dvs 176 gram for paret. Gir en eventuell totalvekt på 1291 gram for et fullverdig tomannstelt som settes opp med ytterteltet først. Har selv bare enmannsversjonen, venter på et kuppeltelt Durston har i utvikling, utenom det står dette høyt på ønskelista.
  21. Idag ble det befaring etter et lokalt heftig regnskyll på hytta
  22. Padje Light har stort volum til 60 liter benevnelse. Er ellers helt grei, men et par ting kan nevnes: - hoftebeltet er tynt, altså ikke noe særlig tykke behagelige puter å snakke om - det er ikke er tradisjonelt lokk, men rulletoppåpning. For en som vil ha en mer tradisjonell sekk ville jeg vurdert Bergans Helium V55.
  23. Enda mer du kan gi svar på: har samme sekken selv og er nysgjerrig på hvor godt podsa passer. Backpackinglight.no har et alternativt sett fra Six moon designs (mye billigere, men ikke dyneema) som også kunne fungert.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.