-
Innlegg
531 -
Ble med
-
Besøkte siden sist
-
Dager vunnet
5
Innholdstype
Profiler
Forum
Artikler
Intervju
Støttemedlem?
Community Map
Alt skrevet av Tor Einar
-
Helt unødvendig å kjøpe orginal fotplate. Den er dessuten i plast og lite egnet for bruk som stativfeste. Kjøp heller en coldshoe billig på nettet. https://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_odkw=hot+shoe+mount&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l2632.R2.TR6.TRC2.A0.H1.Xcold+shoe.TRS0&_nkw=cold+shoe+mount&_sacat=64353 Forøvrig må det nevnes at du får et forferdelig stygt lys med småblitzer da kontrasten blir veldig høy med så liten lyskilde. Du kan avhjelpe dette med å bruke hvite plater som reflektorer, det beste er isoporplater.
- 9 svar
-
- 1
-
Det er viktig å skille mellom effektiv liggelengde og gulvlengde. I et telt med rette endevegger i innerteltet og fortelt utenfor i begge ender er effektiv liggelengde lik gulvlengden. I et telt med en rett og en skrå endevegg må jeg trekke fra ca 60 cm på gulvlengden for å finne effektiv liggelengde. Jeg er 198cm og har solgt både Fjellheimen 3 og Svalbard High 3 Camp da føttene presset innerduken inn i ytterduken. De teltene jeg har som er lange nok for meg er: Expeed Vella II, liggelengde 245cm. Expeed Polaris og Hilleberg Kaitum, begge med liggelengde 220cm. For karen på 207cm vil jeg si at Kaitum 3 vil være mest fornuftige alternativ. Jeg har også hatt Svalbard Basecamp og det var så vidt langt nok med sine 270cm gulvlengde, men håpløst å sette opp alene i vind.
-
Ser ikke ut som en gjeng fotografer i det hele tatt. Folk som skal fotografere moskus går på rett linje bak hverandre slik at dyrene oppfatter dem som et individ og dermed mindre truende.
-
Jeg er 1,98 høy og har både Fjellheimen Superlight og Kaitum2. Fjellheimen er helt klart for kort, men som også andre nevner kan problemet løses med feks en skalljakke. Har du mulighet til å kjøpe Kaitum ville jeg helt klart valgt det fremfor Fjellheimen om du er 1.85 høy. Diverse leverandører har 25% salg i løpet av året.
-
Jeg har to superlight, Fjellheimen 4 og Ringstind. Det er bare å fastslå at dette ikke er telt som matcher helårsbruk, all slags vær eller hensynsløs hund.
- 7 svar
-
- 2
-
Lett feltseng. Noen som har prøvd denne?
Tor Einar svarte på Robinson sitt emne i Soveposer og liggeunderlag
Varianten fra Termarest har mange 'bein' og spinkel konstruksjon. Den vil være vanskelig å bruke på ujevnt underlag slik jeg ser det. -
Liggeunderlag-kombinasjon vinter
Tor Einar svarte på Anders Eriksen sitt emne i Soveposer og liggeunderlag
Jeg har best erfaring med å ha Bamse nærmest kroppen uansett om jeg bruker NeoAir eller Downmat.- 14 svar
-
- 1
-
Bergans har yttertøy i microfiber. Jeg bruker denne om vinteren: http://nettbutikk.bergans.no/klær/Jakke/Vindbeskyttelse1/Antarctic-Exp-Jkt-Black-Red-L-121234-p0000059633 og denne om sommeren: http://nettbutikk.bergans.no/klær/Jakke/Vindbeskyttelse1/Microlight-Jkt-Black-L-163459-p0001055687 For meg som svetter ekstremt mye er ullnetting helt konge sammen med dette yttertøyet året rundt.
- 25 svar
-
- 1
-
Jeg bruker yttertøy av microfiber. Skallplagg blir for klamt og bomull tørker for sakte.
- 25 svar
-
- 2
-
Har Omnifuel men etter anskafelse av Coleman Feather 442 blir den foretrukket til alle turer der det ikke skal fyres kontinuerlig eller lages veldig mye mat. Dette pga fraværende/svært enkelt behov for forvarming.
- 34 svar
-
- 1
-
Jeg er 198 og hadde mange overnattinger i gamle Ringstind 2 før jeg byttet til Ringstind SL. Nå har jeg vel ca 20 overnattinger i SL også med tykt underlag. Jeg anser Ringstind for å være et godværstelt men har ikke hatt problemer med å holde meg tør i regnvær. Jeg trekker bare skalljakka rundt fotenden av soveposen slik jeg også må gjøre på Fjellheimen og Svalbard. De eneste teltene jeg har hvor jeg unngår å komme borti duken er Exped Vela II, Exped Polaris og Hilleberg Kaitum.
-
Har flere titalls flyvninger med forskjellige størrelser(50-132L) av TNF duffel hvert år til ulike destinasjoner. Har aldri tatt av bæreremmene. Pleier å legge dem under håndtaket og lukke borrelåsen.
-
sovepose Sovepose av typen slank
Tor Einar svarte på Tur Espen sitt emne i Soveposer og liggeunderlag
Jeg bruker poser fra Mountain Equipment som er smale og har elastiske sømmer så de suger seg inntil kroppen.- 8 svar
-
- 1
-
Så høy dunkvalitet har vel ME bare i de trangere posene sine. Er selv svært fornøyd med flere Xero og Iceline, men de sitter tett på kroppen. Personlig er jeg veldig glad i stretchsømmene på ME som gjør at samtlige poser 'suger' seg inn til kroppen. En kvalitetsleverandør som Western Mountainering har tre poser med høy dunkvalitet og ekstra innvendig plas. Men ikke med de unike stretchegenskapene til ME Dreamcatcher. http://www.xcsports.com/merkevarer/western-mountaineering/soveposer/microlite-xp-serie/badger-mf/
-
Mountain Equipment hadde inntil omorganisering av sortiment en serie som het Dreamcatcher. Den hadde så mye stretch at jeg kunne dra kneet helt opp til brystkassen inne i posen og beina utgjør mye av mine to meter høyde. Posen var for kort for meg så søstera min bruker den nå. Sjekk om noen har en overligger eller om ME har tilsvarende under nytt navn.
-
Med så lite bæring og mye flytransport ville jeg valgt å gå for en duffelbag. Enten stor bag til å ha tursekk i ved flyvning eller kun en medium bag hele tiden. Jeg har flere jeg bruker til dette, men er mest fornøyd med TNF. http://thenorthfacestoreoslo.no/TheNorthFace/The-north-face-Base-Camp-Duffel-Medium?filter=54#.VdQ8Sel-NBE
-
Støtter forslaget til Borgern. Jeg har selv Kaitum som helårstelt for litt tøffere forhold, Exped Polaris som ekstrem og Ringstind/Fjellheimen SL for lettere turer . Til vinterbruk er størrelsen på Kaitum3 et minimum for to personer og på snø er det ikke så vanskelig å finne teltplass.
-
Exos lager ingen lyder i motsettning til Altra som knirker om dreiepunktet ikke blir smurt. Jeg foretrekker Exos fremfor Helium pga løsninger og den fantastiske luftingen i ryggen. Utformingen av lokket liker jeg da det gir bra muligheter for å variere hvor mye man stapper i sekken.
-
Her i huset har vi en Helium samt stor og liten Exos. Avhengig av hvor langt du skal gå synes jeg 15 kilo er i meste laget med disse sekkene.
- 38 svar
-
- 1
-
Jeg har pleid å dra inn fra bommen på Venli men det er en større plass ved bommen ovenfor Aurdalsfjorden uten at jeg har prøvd å parkere her. I Vassfaret bør man få med seg noen av de gamle boplassene, spesielt Vassfarplassen som ligger idyllisk til. Skrukkfylla er muligens ferdig gjennoppbygd nå, men med hus som ikke sto der opprinnelig. Nede i selve Vassfaret er det byggd mye veier for tømmertransport. Derfor har jeg foretrukket fjellet over mot Hedalen. Men de gamle stiene er gjenngrodd og lite brukt så GPS er et must for å finne dem. Jeg har greid å få gjennom tekstmeldinger ved rasteplassen på sørsiden av nedre Grunntjern, telefonsamtaler har vært mulig på stien fra Vassfarplassen opp til Fjellvannet. Møllene mellom øvre og nedre Grunntjern er åpne og jeg har overnattet der flere ganger.
- 4 svar
-
- 1
-
Litt skrukkete teip var en god ide i mørket. Siden innlegget mitt i fjor sommer har jeg dog funnet en 0,7L flaske med passende tekst som har gjort det lettere å ikke ta feil av drikke og tisseflaske på dagtid....
-
Hverken Alta og Fjellheimen utmerker seg ikke med lite volum(eller lav vekt) så 75 liter blir alt for smått. Du kan selvfølgelig løse det med å ha telt og pose utenpå sekken på gamlemåten, men det er ikke behagelig i lengden.
-
Jeg bruker også Lompa's løsning på vinteren. Om sommeren bruker jeg en eller annen flaske med stor kork som selges med iste eller lignende i dagligvarehandelen. Lettere og gratis. Denne engelske er favoritten min og tar en liter:-)
-
Den lengste stanga går på langs fra åpningen så den er i vindrettningen. Utvendige tverrstenger er forholdsvis korte så det er enkelt å hjelpe dem gjennom. På gammel utgave settes tverstang på midten opp invendig etter att teltet er reist. Det gir enkelt oppsett men trolig ikke like god strekk i duken da ny utgave ser ut til å ha mer volum. Men de flate stangkanalene er trangere enn Hillebergs utvendige kanaler.
- 5 svar
-
- 1
-
Jeg er 198 cm høy og har hatt to telt med vekt på en kilo. Terra Nova Competition ble solgt da soveposen tettet for luftingen i endene. Helsport RIngstind Superlight som blir brukt nå har bedre plass, mitt valg i godt vær. Er det fare for regn bruker jeg Fjellheimen 4 Superlight som solotelt. Grunnen til at jeg valgte firemanns utgaven var tidligere erfaringer med at det ofte er fuktgjennomslag på sidene i fotenden dersom du ikke får strammet det optimalt ved oppsett. Ligger jeg i midten greier jeg som oftest å holde meg tørr i firemannsteltet. Ingen av disse teltene blir brukt på turer som er utsatt for hardt vær, da går jeg for Kaitum.