Gå til innhold
  • Bli medlem

gauperaa

Aktiv medlem
  • Innlegg

    295
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av gauperaa

  1. Det virker som Trangia er litt slepphendte med kvalitetskontrollen – hvilke erfaringer har dere andre? Jeg bestilte et "27-6" - sett og fikk kasserolle med hakk i teflonen, og kjele med skrap på lokket, og at et av festpunktene til håndtaket ikke var montert (på bildet vises dette ikke for det var på baksiden av kjelen). Jeg fikk returnert og kjøpt et nytt sett, og det var det heldigvis ikke noe problem med. Er det forresten mulig å rotere bilder som er lastet opp her? Kan ikke finne noe funksjonalitet for det.
  2. Ser bra ut! Brukte du et kit? Jeg husker jeg så et for vindskjorte her: https://thru-hiker.com/kits/
  3. Supert, takk
  4. Jeg så på Trangia sin nettbutikk at "Trangia Triangle" er på lager igjen. Prøvde å søke etter norske nettbutikker som har den, men fant ingen. Jeg har derfor vært i kontakt med importøren som sier ingen nettbutikker har tatt den inn, men noen fysiske butikker. Noen som har sett en slik i butikk? Jeg vil helst unngå å kjøpe fra trangia.se pga. moms og tollavgift.
  5. Det ser ut som et godt alternativ . Men bare 10D - duk?
  6. Jeg ville sett på Hilleberg Akto og Enan. Det ligger f.eks. et ubrukt rødt Enan til 6300 på finn.no. Vær obs på at det med de MSR-teltene og lignende telt fra USA er slik at man må sette opp innerteltet først, noe som ikke er gøy når det regner :).
  7. Hvor skal du bruke teltet? Altså, høyfjell, skog osv? bruker du staver?
  8. Unna bruker 9mm Easton-stenger, kan ikke se på Helsport sine sider hva slags stenger Superlight bruker? Ang. stoff så bruker Unna Kerlon 1200 (https://hilleberg.com/eng/about-our-tents/tear-strength/) som er det samme som på min Soulo, og det virker kjempesterkt. Superlight-stoffet da jeg kjente på det en gang jeg var innom XXL virker mye tynnere.
  9. Jeg tror også Unna vil være en god match, @Sjimpansen 👍. Ang. vekt så ble vel alle Hilleberg-teltene litt tyngre et år da de gjorde et eller annet med stoffet (og annet?). Hvis du er heldig så finner du et pent brukt Unna fra før det skjedde :).
  10. Når det gjelder vind, hva har vært problemet med Helsport Fjellheimen 3 Superlight? eller er det for å ha større marginer?
  11. Er de kriteriene i prioritert rekkefølge?
  12. Av ren nysgjerrighet: Hvorfor dome/kuppel?
  13. Akto uten innertelt er fin løsning det da hvis man vil holde vekten så lav som mulig. God plass får man også da :). Man må ikke bruke bivy under Trailstaren, men jeg ville hatt det med på tur for ekstra kalde netter og for beskyttelse mot mygg. Min bivy er denne https://katabaticgear.com/products/bristlecone-bivy som veier ca. 220g. Gåstaver bruker jeg uansett så det er ikke ekstra vekt for meg. Jeg sjekket nettopp pakkelisten fra den gang jeg gikk Jotunheimstien med Trailstar. Der står det at tarpen (silnylon) veide 548g med barduner, og plugger 157 gram. I tillegg hadde jeg med et innertelt med netting fordi jeg visste det ville bli mye mygg, og det veide 355g. Så ja, det blir fort vekt som et lett enmannstelt. Fordelen med Trailstar-oppsettet vs. Akto uten innertelt vil jeg si er pris, mindre blafring i vinden og fleksibilitet i oppsett. Er man i skogen i fint vær kan man ha den høyere og ha masse plass. Akto-fordelen er etter min mening som du sier å ha en dør for å komme enkelt ut og inn. Med Trailstaren må man krype inn når den står lavt. Skulle til å nevne den overlegent gode duken på Akto, men silnylonen på Trailstaren er også bra, mer enn bra nok når MLD er så nøye med å teste alt stoff de får inn.
  14. Helt enig i at dette ikke er et telt, det er en "shaped" tarp, og enig i at hvis man skal bruke det på høyfjellet så må man både ha erfaring med å være i fjellet under krevende forhold og ha oppsettet av tarpen virkelig i fingrene. Man bør også supplere tarpen med en bivy for det er klart at dette ikke er så varmt som et telt med innertelt. Jeg ville følt meg trygg under en Trailstar fordi den som nevnt tidligere kan senkes helt ned hvis det skulle blåse skikkelig opp. Se f.eks. dette bildet: Her er det som dere kan se bare en liten åpning til venstre. Den kan også lukkes og stangen i midten kan senkes enda litt mer slik at man er veldig godt beskyttet mot vær og vind. Ang. bardunfester så har den ni stk. hvis jeg ikke husker feil. Jeg har tegnet inn med blått der det også er bardunfester på min: Her er forresten en anmeldelse av Trailstar skrevet av min venn Colin Ibbotson som har veldig mye erfaring etter å ha gått norge på langs, new zealand på langs, arizona trail, pacific crest trail, continental divide trail ++, og ikke minst vært mye på tur i Skottland som matcher Norge godt. Selv om denne anmeldesen er litt gammel nå så sier han at den fortsatt gjelder. Han sa forresten at Norge på langs var helt klart den mest utfordrende turen han hadde vært på :). Trailstar review.pdf
  15. MLD Trailstar er litt annerledes enn en vanlig presenning/tarp for den består av 5 stykker duk med en kurve i ytterkanten sydd sammen til en pentagon. Når duken i tillegg er silikonbelagt nylon med litt stretch og den har bardunfester for hvert panel så kan du få duken stram som en tromme, noe som gjør den mer stabil i sterk vind. Her er eksempel på oppsett (en av flere måter å sette den opp på):
  16. MLD Trailstar er eneste tarpen jeg ville følt meg trygg under i fjellet i all slags vær fordi den har så lav profil og er så stabil (kan senkes godt ned også ved behov slik at det ikke er noe glipp). Her er en tilbakemelding fra en brite etter lang tids bruk under røffe forhold: https://sectionhiker.com/mountain-laurel-designs-trailstar-long-term-review-by-dave-lintern/
  17. Jeg tenker heller ikke stormmatter er nødvendig, og det finner du nok uansett ikke i et superlett telt. Sjekk ut Hilleberg, de har veldig gode telt, kanskje ikke superlette, men relativt lette og veldig robuste.
  18. Grattis med fin fangst!
  19. Alpkit sine bivy-er kan kanskje være interessant såfremt du ikke trenger insektsbeskyttelse. De er rimelige og jeg tror de tåler hardere behandling enn de du nevnte: https://www.alpkit.com/featured/bivvy-bags
  20. Det er ikke mitt inntrykk. Ut i fra hva jeg har lest virker det som de fleste som er villige til å investere i cuben fiber - tarper og telt er de som vandrer på de lange rutene der over, som for eksempel CDT og PCT, og der er det nok av villmark og utfordringer. Må også sies at disse gjerne er erfarne og vet hvor det lønner seg å sette opp tarp/telt ut i fra forholdene som gjelder til en hver tid.
  21. Ja, hadde vært supert med alternativt innertelt til Unna. Har dere sett det nye "Niak 1.5" fra Hilleberg forresten? http://no.hilleberg.com/EN/about-us/news.php
  22. Mener å ha sett Helium på G-sport i storgata. En annen sekk jeg ville sett på er ULA Camino 2 (http://www.ula-equipment.com/product_p/panel-loader-with-top-collar.htm), men den må bestilles fra USA.
  23. Takk for råd begge to, da blir det buss direkte
  24. Sitter her og planlegger ca. 10 dagers tur til Femundsmarka i juli med min kone. Vi har planlagt å ta Femund II fra Synnervika til Røa og så gå derfra. Jeg hadde opprinnelig tenkt at vi skulle gå fra Røros til Synnervika via Marenvollen osv., men ser at det fort vil ta 2-3 dager. Er det en fin strekning som er verdt å gå eller bør vi bare ta buss direkte til Synnervika?
  25. Du å ta deg en tur til naturreservatet i Østmarka, det som kanskje blir nasjonlpark etter hvert. Veldig flott der.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.