Gå til innhold
  • Bli medlem

Toskehove

Aktiv medlem
  • Innlegg

    114
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Toskehove vant dagen sist 27. januar 2013

Toskehove hadde mest likt innhold!

Om Toskehove

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Toskehove sine prestasjoner

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • Conversation Starter
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later

Nylige merker

13

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hmm, nesten så eg får lyst å prøve smøring igjen 😅 Eg kjenner bare ingen som har gått fra smøring, til kortfeller og så tilbake til smøring. Kan vel ha noe med hvor man går også, og såklart kompetansenivå ang smøring. Med litt fortvilelse så ser eg at folk heller tar på kortfell, og lar de stå på hele sesongen uten å ta de av mellom opp og ned heller.
  2. Er det noe som helst fordel med mindre man skal gå i et spor, forholdsvis flatt, og langt ? Tonje/ingstad skia passer ikkje i spor, og er nok ikkje valgt for å gå langt i flatt terreng.
  3. NEI, dette er bare tull ! 1, UIAA fall indikerer på ingen måte hvor mange klatrefall et tau tåler.. Du vil aldri noensinne komme i nærheten av de kreftene som blir testet i et eneste UIAA fall. Tau ryker ikke ! du vil aldri klare å ryke et heltau i et fall. Man kan kutte et tau mot en skarp kant og antall UIAA fall har ingenting å si om den saken. Impregnering gjør forøvrig at tauene blir generelt mer holdbare, og alle som klatrer utendørs kan med fordel kjøpe imprignerte tau.
  4. ATC og GriGri er fortsat helt kurante og populære bremser. Mammut Smart, Edelrid Jul og BD Pilot er eksempler på nyere design som prøver det de kan å være en ATC med ekstra sikkerhet. Brukt riktig, så er de brukervennlige og de vil "låse" ved et fall. I begynnelsen så vil de gjerne også låse når du prøver å gi ut tau, og nedfiring kan i værste fall gå svært hakkete for seg dersom man gjør ting feil. Det tryggeste er nok å bruke noe du har kjennskap til. Dersom du går for en mammut smart eller lignende så ikke ta for gitt at det bare fungerer av seg selv. Eg har testet ut en rekke forskjellige kombinasjoner med tau og karabinere med slike bremser, og bruker du "feil" karabiner så vil ikke systemet låse. De er ikke idiotsikre, og kombinasjonen av en uerfaren sikrer og en taubrems som "låser" gir fort slappe sikringsrutiner, som biter deg i ræven når du vil fires ned. (av og til kan disse taubremsene være vanskelig å åpne, og en uerfaren sikrer kan fort glemme å holde i bremsetauet mens de jobber for å åpne taubremsen, noe som gir et plutselig frittfall i noen meter før den låser igjen.. ) Det finnes dog en ting som er det beste fra begge verdener nå. Man sikrer som ved en ATC, og låsemekanismen engasjeres bare dersom det trengs.. Det er nok det beste du kan få kjøpt om du vil lære bort gode sikringsrutiner samtidig som dere er vesentlig tryggere enn ved en ATC.  :Wild Country REVO Red: ser ut til å være litt vanskelig å få tak i, eg fant den i butikk på trekkin, det går fint å bestille derfra, men det kommer noen hundrelapper i moms i tilleg REVO er nok den mest idiotsikre taubremsen, man kan ikke tre tauet feil som ved en grigri, karabineren er ikke vital som ved en mammut smart, og den virker på alle taudiametre som er aktuelle for deg Angående tau så er et hvilket som helst heltau rundt 10mm ok til ditt bruk. (9.8 - 10.2 mm går nok strålende)
  5. Til det bruket så ville eg nok sett på andre ski.. Har selv Ingstad skiene, og opplever at de er litt vel svingvillige når man skal gå langt rett frem (vidda) de er god å stå ned med og å dra pulk med, så for meg er det et ok kompromiss. Men min bruk er hovedsakelig i kupert terreng. Om eg skulle fokusert mer på vidda så ville eg nok sett på andre ski som er litt bedre å gå på flaten med men fortsatt innafor å stå ned med. Åsnes falketind 62 ser eg for meg er enda et hakk i feil retning om man skal gå på vidda. Har nå kjøpt falketind 62 til fattern til jul. Bruken er hovedsakelig kupert terreng, skal han på vidda så trur eg de gamle fjellsidene hans (40 år gamle Åsnes) kansje er et bedre valg... men det får vi se til jul gleder meg til å prøve disse skiene i romjulen !!
  6. Ligner på varg polar, men har litt flere hemper til skolissene og det står Berg og ikkje Varg ja
  7. Var innom Platou i Bergen og prøvde noen støvler, falt på Crispi Bre, den var blandt de stiveste og satt godt på foten. Alfa quest advance og crispi svartisen som begge ser solide ut hadde skremmende myk såle. kunne vri de rundt.. Selv sitter eg med noen blytunge sko eg kjøpte på svalbard for noen år siden. det er lærsko med egne innersko, like stive som ein plastsko (kødder ikkje) og i det hele tatt svært kraftige lærsko. på siden står det "Berg" og det er det. Er det noen som vet hvilket merke dette er? finner ingenting om "berg 75mm" på nett
  8. Vel, tanken er ett par ski som kan brukes til det meste, og som er vesentlig meir anvendelig nedover enn de har har nå. Øke antall brukbare dager i skauen heime så da trenger han litt meir bredde, men samtidig ikkje noe rene toppturski for det er sjelden det blir bruk for. Beskrivelsen av åsnes falketind 62 treffer meget bra, men vurderte og 68. Landet på 62 for den virker nærmere "allround" enn bredere ski..
  9. Takk for svar Etter den testen du linker til så heller eg då mot bindingen du nevner og enten Andrew eller scarpa T4. Rart at det er så dårlig med stive 75mm fjellskisko..
  10. Familien går sammen om nye ski til fattern til jul. De gamle fjellskiene han har er nermere 40 år gamle så det er på tide. Bruken er i varierende terreng, stort sett er det oppover til man snur og skal heim. På lengre turer er det vel hovedsaklig stølsheimen så der er det stort sett enten opp eller ned. Går for Åsnes nye Falketind 62 med Voile swichback telemark binding. Så er det då det store spørsmålet, kva sko er best til dette? Tenkte først på Scarpa T4, så fant eg og Crispi svartisen. Vil tro den siste er bedre å gå med, men har og sett at mange bruker scarpa t4 på lengre turer. er det andre sko som er like gode å stå ned med som disse som eg og burde vurdert? Det er klart det vil variere litt, og skoene vil bli kjøpt lokalt så de kan byttes om de ikkje passer
  11. Jeg blir ganske frustrert og en del forbannet hver gang folk trekker frem disse stakkars, stakkars redningsmannskapene. Mange av de er akkurat samme type folk som de som henger i fjellhyllen. De elsker jobben sin og de utfordringene og risikoen som følger med. Her er en link som er verdt å lese om du vil høre hva de selv mener. http://www.norskluftambulanse.no/ekstremsport-redning-for-enhver-pris/
  12. " gå defensivt"... Nei takk! Kommer eg over en loddrett fjellknaus på ti meter så setter eg gjerne opp teltet der og bruker resten av dagen på å forsøke å bestige den, kommer eg over et juv som er helt i grensen på hva jeg kan klare å hoppe over så går jeg tilbake for å få nok springfart. Folk er forskjellige, jeg trenger den risikoen og utfordringen ting som dette representerer. Jeg mener at for å holde kropp og sanser vedlike så er det å ta slike risikoer helt nødvendig. Å unngå risiko gir lite læring og er rett og slett ikkje sundt i det store og hele. Dette er det som fungerer for meg. Hva som fungerer for dere er ikke min sak, men om folk skal legge egne begrensninger og overbevisninger på andre type "det er dumt å ta sjanser" så har vi et problem
  13. Fordelen med en signalpistol er at terskelen for ikke våpenvante folk gjerne er lavere for å fyre av ett varselskudd med den, og da skremme vekk bjørnen tidligere enn om det eneste man har er en rifle som enten sender kula 5 kilometer av gårde eller kan rikosjettere i hytt og pine
  14. Dersom du ikke er vant med våpen så er du kansje sikrere med en signalpistol og/eller signalpenn.. Som ikke er noe stress å få lånt med seg. Generelt sett er det ikke et problem å få låne våpen der, du trenger ikke jegerprøven for å ha ett våpen du aldri skal jakte med.
  15. Nå er ikke jeg imot noe av det du nevner her. Jeg er imot en holdning som sier at det å gå på tur er så farlig at man må ha livstegn jevnlig uten å bli hysterisk og tro at noe har gått galt.. Når SPOT, og mobil ikke blir brukt som sikkerhet til de gangene det går galt, men tvert om å konstant gi melding om at det går bra. Da mener jeg vi bommer litt, for det er da ytterst sjelden belegg for å tro noe annet. Artikkelen som jeg postet over her beskriver veldig godt problemet, det er en økende populasjon av trygghetsnarkomane i samfunnet vårt. Når de blir presentert med muligheten til å gi lyd fra seg hver dag, så blir det plutselig en nødvendighet for å ikke tro at noe er galt. Dette er på grensen til hysteri og galskap, og noe ingen er tjent med. Har selv med SPOT og mobil på tur, og merket med en gang at enkelte ble veldig ivrig på å få mange OK meldinger. Har funnet det mest hensiktsmessig å begrense den bruken mest mulig.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.