Gå til innhold
  • Bli medlem

Nordbukt

Aktiv medlem
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Nordbukt

  1. Hva med hulderheimen.. Har vært der en tur i helga, lite snø på toppene, men på kvistete løyper er det mer enn nok.. Turene mellom hyttene ligger på ca 4 timer i rolig tempo.. nok tid mao til å ha laange pauser.. avstikkere etc. Dette er jo ikke helt snaufjellet, så man går i variert natur. Men det er alltid langt utsyn om været tillater dette. Vi kjørte etter jobb til espedalen fjellhotell fra oslo torsdag.. ca 3 timer... overnattet og gikk til Storhøliseter neste dag.. så videre til storkvelvbu dagen derpå og tilbake til espedalen søndag.. Kjempefin tur.
  2. Butikker er raske med å skifte ut ski med sykler ved sesong slutt/start.. Det er flere som ikke har som vane å kjøre reduserte priser på ski på våren. Det beste er å følge nøye med når salget på de skiene man har merket seg starter. Og et godt tips som nevnt, er 20 % avslag regelen... Vil nok tro at de fleste på dette forumet følger nøye med priser på det aktuelle utstyret. Altså ingen elkjøp overraskelser her.. ... og så er det viktig å utnytte vinteren nå.. og komme seg på fjellet .. trist om 300-400 kr skal stoppe denne aktiviteten i 3-4 måneder..
  3. Hvor i landet ønsker du å ta kurset da ?.. oslo har bl.annet kolsås klatreklubb og dnt fjellsport som kjører slike kurs.. dnt fjellsport har også en del rundt omkring i landet også..
  4. Kom i går fra korsika.. og det begynner å bli bra varmt der allerede. Hadde opp mot 32 g på det meste. Sjekk denne siden for tips.. http://www.korsika.no/main/activity_klatring.asp Ellers anbefaler jeg telt.. allerede nå var det veldig vanskelig å få overnatting på hotell og campingplasser. Det er haugevis med campingplasser som har det meste av fasiliteter.. (de aller fleste teltplasser ligger under store trær..men varmt blir det sikkert. ). Eurocar var også det billigste utleiefirmaet jeg fant. Fri km i tillegg. kjørte gjennom calanche, sør for porto.. klatrefingrene klødde enormt her.. Ellers snakket jeg med noen engelskmenn som skulle opp å klatre i høyfjellet.. de skulle følge GR20 og finne seg en flerlengde rute der... Her er det nesten bare å velge å vrake om man klatrer naturlig..
  5. Hei, Jeg har falketind jakka og buksa.. Kan absolutt anbefale disse. Har brukt de både på vinter og sommer aktiviteter..(klatring, toppturer, ski, etc.). Styrken til jakka er dårlig vær og slitestyrken.. På varme fjell sommerdager, med fare for regn, ønsker jeg heller noe mer behagelig på meg. Og ett ultralett regnsett. (prøv disse skall jakkene med t-shorte og du skjønner hva jeg mener.. )...
  6. hei, Jeg hadde en slik topp på min gamle sekk.. Problemet mitt var at nedstiging fra fjell (hvor man måtte nesten ned på rumpa) var irriterende.. måtte vri den rundt på magen hele tiden for å ikke skrubbe den ned fjellet.. Og på turen opp var den en sperre for lufting. Altså man ble mere svett av å bruke en slik en.. gikk over til å ha treningssekk istedet. (med vannsystem muligheter)..
  7. Nett Kart over sverige i en annen tråd.. zoom inn og finn stier etc.. https://www.fjellforum.no/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=19948 God tur.
  8. hoho.. ja det var det... tenkte ikke på at det var fristil. .. uansett så skulle de ikke ha tuklet med skiene..
  9. Har bare testet smørefrie ski i barndommen.. men husker at det var frustrerende når de var bakglatte som fy, og man ikke kunne legge på smøring da... (vanskelig å få bort etterpå..). Men utviklingen har utvilsomt kommet lengre siden den gang.. Men jeg tipper Northug hadde ønsket seg smørefrie i går på 15 km....
  10. hehe.. ja, jeg tok på meg dynjakken på toppen under rasten...(den nye melkesjokolade med kvikklunch) men den må jo av før man traverserer bortover eggen for å finne rette renna til nedfarten.. og under nedkjøringen ble det hett nok i toppen til å klare meg.. bomull eller softshell jakke er et klart alternativer til skalljakke ja.. men jeg hadde som sagt ingen problemer med den bekledningen jeg hadde. (og mye av æren takket være aclima trøya, synes jeg..)
  11. Det var så kaldt pga vind på toppen, at jeg var redd nesa skulle falle av... Det hadde ikke spillt noen rolle hvilken jakke jeg hadde valgt, bare den hadde vært vindtett (og lett).. Ulltrøyen tok fuktigheten, og halsen (og under armene på skalljakka) var åpen på tur opp for å slippe ut ekstra varme.
  12. Medlem 349,- Veil/ikke medlem 399,- http://www.dnt-turutstyr.no/article.php?ar_id=17417
  13. Jeg søkte litt rundt etter pris.. og fant ut at dnt utsalget i oslo var billigst om man har medlemskap..
  14. Er også en svettpeis av rang... og kan absolutt anbefale ACLIMA WOOLNET POLO... Var i helga på gaustatoppen, og hadde aclima, en ulltrøye og skalljakken. vurderte å ta av meg ulltrøya, men det var så kaldt at det fristet ikke å gjøre dette. Svettet som vanlig, men ulltrøya var ikke ubehagelig å ha på kroppen på toppen. Kroppen produserer fortsatt nok varme i ro, at luften mellom aclima og ulltrøyen isolerte ved pausene. Ved rompa ble det derimot vått og kaldt pga buksa lå for tett. Har ikke testet å gå med kun aclima og skalljakken.. men ved kaldt vær har man ikke disse luftrommene til å holde varmen om aktiviteten blir litt lavere... (sliten e.l. ) Jeg skal teste med en litt tynnere ulltrøye ved neste tur.. Uansett er aclima mitt yndlingsplagg nr 1 nå..
  15. Var i fjor, etter påske på Sørbølfjellet og Storrustefjellet.. Dette er et stille og fint område som innbyr til fjellski turer.. Gikk opp fra Hedalen til storekrakkoia.. overnattet der i en ubetjent dnt hytte og gikk videre neste dag... Anbefales !
  16. Avant har kommet i flere versjoner opp gjennom tidene (de første kom uten støtte for Dynafit)... Den på XXL http://www.xxl.no/vintersport/alpint-telemark/alpinstoevler/avant-randoneestoevel-0910-1057983 har støtte.. (greit sted å prøve skoen da..) Og den som trådstarter linker til, virker også til å ha denne støtten. (sidefestene i tuppen..)
  17. Har bare en liten kommentar til temaet.. Jeg var lenge på jakt etter rando støvel som skulle brukes halve tiden i bakken og halve tiden på toppturer. Det skulle også ikke koste så mye, da jeg heller ikke viste hvor mye jeg kom til å bruke utstyret. Jeg prøvde først å kjøpe brukt utstyr, men fant aldri rette passformen. Etterpå prøvde jeg diverse billige sko som f.eks. Scarpa Hurrican og Avant.. Her oppdaget jeg at "skoformen" heller ikke passet min fot, hvor det gikk mest på bredden der det ble trangt. Prøvde også å gå opp en halv størrelse (mondo), men da ble det glipp i hælen.. (noe som lukter gnagsår på topptur..). For min del endte det opp med Scarpa Spirit 4 og ekstra såle. (kan også brukes med dynafit bindinger ) Konklusjonen ble at skotøyet er vanskelig å få riktig. (str 43 i vanlig sko), og at man må prøve skoene før kjøp... Lykke til..
  18. Tusen takk skal du ha.. dette var kjempebra info for å vurdere turen opp på fjellet. Nå må jeg bare se om jeg kan "lure" de andre i følget til å være med .. hehe-..
  19. Heisann, Virker som en fin tur dere hadde.. Jeg skal nedover til venezuela i mars / april, og lukter litt på muligheten for også å gå Pico Bolivar.. Har hørt at det finnes en taubane opp ett stykke. Vet du om denne er i drift nå ? ( har hørt at det er litt vedlikehold..) Om ikke.. hvor lang tid brukte dere nedover da ?.. Virker ellers som en kul tur å ta når man er på disse trakter.. istedet for å ligge på stranda ved kysten hele tiden..
  20. I sommer lå jeg i telt i skaret mellom Galdeberg toppen og uksedalshøe på ca 1600m... plutselig hørte jeg uvante lyder mellom fjellene.. etter å ha lyttet litt, dro jeg skjensel på CCcowboys... hvordan i alle dager hadde de forvillet seg opp på slike høyder sent på kvelden.. Det var en litt surrealistisk greie å oppleve på en fjelltur..den blandet seg med vinden og kom og gikk.. nesten irriterende å ikke høre hele konserten klart der jeg lå.. Men, jeg synes dette er et bra tilltak for å få flest mulig ut i fjellheimen vår. Ekstra morsomt var å treffe på den armadaen av mennesker som kom opp på fjellet dagen etterpå.. heldigvis var jeg først oppe og slapp køen av 2000 m samlere.. tror det må ha vært køståing for å få sitt bilde. ps. å stå telemark på fjellsko nedover breen/snøen kan anbefales sterkt der.. spesiellt når man ser røde, tungpustende fjes på tur oppover..
  21. Takk for tipset sollis... skal sjekke ut denne boka.
  22. Takker for svaret. Tenkte ikke på dette med fall og stegjern/øks.. men forstår nå litt bedre hvorfor. Jeg har også funnet noen som har erfaring på alpin/is klatring, og skal få et skreddersydd kurs av dem. Det blir ikke ren is klatring, siden dette ikke er målet mitt.. men en kombinasjon av dette og alpin klatring. Ser av det du skriver at brekurs også må vurderes.. virker logisk dette ja. Ellers virker det som kreativitet og erfaring er nøkkelen for alpin klatring..(med hensyn til rack) og det ene kan jo bare komme av å klatre mye alpint da..
  23. Hei dere.. Er ny på forumet her.. så jeg prøver lykken med noen spørsmål jeg har gått og tenkt på.. Ønsker å trene meg opp til klatring i høye fjell i sør-amerika til våren/sommeren.. Har klatret en del taulengder på naturlig.. kjenner til taubruk ol. på standplasser.. Men jeg har ikke klatret ute på vinteren, og er helt grønn her.. Det jeg lurer på er følgende.. Hvor i norge er det best å trene "alpin" klatring med økser.. ?.. (bor i oslo, med kjøring en helg som maks avstand..) Bør man gå isklatrekurs og brekurs først ? ( eller bare begynne å klatre isklatring på topptau..for å få nok timer med øks..) Der hvor toppene har mye snø.. hvor mange snø-anker/fester tar man med seg.. ? hva er avstanden mellom sikringspunkter rundt 60-80 grader. Og bruker man lange isskruer ved hard snø.. Generellt hva er "racket" på slike alpine turer.. Tilslutt... Hvorfor skal man ALDRI falle på led under led og isklatring ? (er isskruer høyst usikre ? ) J.
  24. Samene hadde spesielt et "underjordisk" folk de trodde sterkt på.. Dette "folket" hadde forskjellig navn for reinsamer, skjøsamer eller markasamer.. ett navn var Sajve.. Utdrag fra nettet.... "..Samenes gamle tro gikk også ut på troen på ’’de underjordiske.’’ De trodde at i visse fjell og andre naturformasjoner bodde det underjordiske vesen som levde og virket på samme måte som samene selv. Men der var det større jordisk rikdom, og vesenene levde i større fullkommenhet enn menneskene. Mennesker kunne eie slike vesener, kommunisere med dem og dra nytte av dem. De kunne fått dem i arv, ofret dem til seg, joiket dem i sin makt, eller bare kjøpe dem av noen. Det var en stor fordel å ha et slik underjordisk vesen...." En annen var Stallo.. "..Stalloen Stalloen var de slemme trollene som røvet og spiste små barn. Det sa i all fall de voksne da de ville skremme barna sine. Hvis de ikke ville at barna skulle gå til vannet, kunne de skremme med at hvis de gikk dit kom stalloen og tok dem. Stalloen plystrer alltid når den kommer. Hvis en same skjærer seg på lillefingeren når han/hun spikker på en vedkubbe, og det kommer blod på vedkubben så blir den til en stallo. "... Det interessante er at samene selv tok i bruk kristendomen for å beskytte seg mot Stallo.. de mente at korset (tegn) ville beskytte spebarna mot stallone.. og hadde korset risset inn i "krybben" der barna lå.. Mødrene skremte oss gjerne med disse.. for å holde oss i nærheten, og ikke dra på "fjellturer" i alt for ung alder..
  25. Har hatt barn på Vulkan og Klatreverket.. og Gekko klatring i gamlebyen. Mitt første valg er utvilsomt Gekko. Det virker som de har spesialisert seg mer mot barn enn de to andre. Pluss at det ikke er fullt av folk der slik som på de to andre nå på høsten.. http://www.gekkoklatring.no/oslo.php Lykke til med klatringen..
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.