Gå til innhold
  • Bli medlem

yalla

Aktiv medlem
  • Innlegg

    184
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av yalla

  1. yalla

    Turtips!

    I Reinheimen slipper du unna kø Det skal være greitt å komme til med buss, da den kan angripes fra øst og vest. "Reinheimen nasjonalpark ligg mellom hovudfartsårene Rv 15 gjennom Ottadalen, Nasjonal turistveg Geiranger-Trollstigen og E136 gjennom Romsdal og Nord-Gudbrandsdalen der du også kan reise med tog på Raumabana." https://reinheimen.no/ "Elles høver Reinheimen og nordområda i Skjåk seg svært godt for lengre fotturar frå hytte til hytte – og særleg for dei som likar lange fisketurar er området eit eldorado. Terrenget er meir lettgått her enn i Breheimen, særleg i sør og austlege delar av Reinheimen. Det er sjeldan ein møter folk utanom DNT stigane, så dersom ein ynskjer stillheit og ro er ein fjelltur hit perfekt. Dersom ein vil få med seg meir variert natur i Reinheimen, anbefaler vi ein rundtur på 3 dagar med utgangspunkt frå Billingen. Overnatting på Tverråhytta , Storvassbu og Skarvedalshytta. Denne rundturen er fin både sommar og vinter. Start eller avslutt gjerne turen med eit besøk på Billingen Seterpensjonat – der blir du teke godt vare på!": https://www.skjak-almenning.no/hytteutleie/hytter-i-reinheimen
  2. Bestilte en 800 tough via Ebay (sendt fra Kina), den ble kjapt levert og fungerer helt strålende. Den hadde ikke Google-appene og Facebook installert (eller tilgjengelig i KaiOS-store). Søkt litt på nettet, og dette kan ha noe med at den er tiltenkt det kinesiske markedet. Men siden dette er KaiOS er det i praksis bare en nettside den viser, for Maps kan man bare bruke https://maps.google.com som snarvei i nettleser, samme for Facebook m.m. Facebook og google-appene er forsåvidt ikke noe jeg savner på denne, eller har planer om å bruke, så kanskje bare en fordel at de ikke var der. Største utfordringen var når jeg slo den på, og måtte få byttet språk Måtte ta bilde med smarttelefon og Google translate for å navigere meg frem til språkoppsett, men når først hadde fått endret til norsk var alt ok. Har installert PodLP og Topografisk kart som fungerte overraskende bra. Kontakter er syncet inn fra Google- konto. Nettleser funker til yr.no og andre enkle nettsider. Kan bruke telefonen som hotspot for å dele internett til unger/pc/nettbrett/bil og den har bluetooth så får koblet den opp mot bil og headset. Så da har den det jeg trenger.
  3. Ponchoen lenket til over har helt tett hette og ingen glidelåser. Fjellduken til Helsport har vel hette med glidelås ja.
  4. Helsport sin fungerer greit. Den pakkes relativt liten og veier ikke så mye. Den har god hette, men ikke "skikkelige" erme, men dekker greit ned på armene likevel. Jeg er 194, og det har fungert greit å ha den over sekk og kropp., I skikkelig bløtt vær har jeg i tillegg brukt den sammen med Jerven Lårings for å være vanntett helt ned https://helsport.com/no/poncho-l--855-108-V https://jerven.no/products/5221818-mountain-man-larings edit; Finnes i størrelse M og L, hugs å kjøpe i størrelse L Oppdatert lenken.
  5. Forklarer bra det! Tilgangsnivå er true/false (private/public) i API-et, men de har gitt oss tre valg i gui-et på strava.com Da må det bli som det er!
  6. Ser det samme, en aktivitet i Strava har tre "tilgangsnivåer" - (Everyone, Followers og Private). De fleste av mine aktiviteter er satt til "Followers", men ser at de likevel vises i Fjelldatabasen. Kunne vert bra med et valg i koblingen/importen der man kunne velge hvilket tilgangsnivå man ønsket å vise i Fjelldatabasen, eller at det kun er "Everyone" som vises? Man kan kanskje filtrere ut noen aktivitetstyper også, ser at mine "Virtual rides" som jeg gjør på sykkelrullen importeres til Fjelldatabasen Ellers et meget bra prosjekt Oversiktlig lettvint og fint!
  7. En god bukse er en du ikke tenker over at du har på deg, alt bare er der det skal være, og gjør det den skal, ingen irritasjonsmomenter Litt som en fotballdommer, en god dommer legger du ikke merke til.. Ofte litt prøving og feiling før man kommer dit.. For min del er Kuiu Attack en slik bukse.
  8. Kuiu.com har bukser i tre lengder (fra str. 34" og oppover). Jeg er 194/94kg og den lange varianten der funker bra for meg! Jeg bruker W34/L36 i vanlige bukser, og har Kuiu i både 34/Tall og 36/Tall. Så om du bruker 32" i Levis, vil det nok funke med 34"/Tall hos Kuiu (evt må du bruke belte) Kuiu Attack er den desidert mest brukte og beste buksa jeg har. To farger på tilbud nå idag ser eg.
  9. Jeg har fire Fjällreven i garderoben, to Keb, men etter at Kuiu Attack kom i hus, er revene knapt brukt.: https://www.kuiu.com/products/attack-pant-gunmetal?variant=40481331740830 Utrolig komfortabel. Brukt den jevnt og trutt siste året, til hverdags, jakt i skog og til fjells.. Så ser ut som den er holdbar også. Ingen stramming nederst på buksen er eneste ulempen jeg har notert meg, men brukes ofte i kombinasjon med gamasjer når jeg er på tur, så for min del ingen stor ulempe. Så må den jo bestilles fra USA, får ikke prøvd først, men størrelsestabellene stemmer bra. Velger du norsk valuta, så er prisen som vises inkludert mva og toll etc..
  10. Stemmer det! Man kan evt supplere med ekstra 5mm til kalde dager Jeg har brukt 3mm-innerskoen ned til 25 minusgrader, og klart å holde meg relativt komfortabel, så den gjør en god jobb den og
  11. Man har evt Lundhags Guide (uten expedition), det er en litt enklere variant, men med samme uttagbar ull-innerskoen. Jeg har disse og de fungerer tipptopp. Skoen har ikke membran, så den tørker fort om den skulle bli våt, man kan også ha med ekstra innersko og bytte ved behov. Test i Utemagasinet.
  12. Ifølge siste målinger jeg finner på nett hos NVE (28.03) var vannstanden på 1031moh (Blåsjø blir regulert mellom 1055 og 930 moh). https://sildre.nve.no/station/21.56.0?21.56.0.1000_period=P1Y&21.56.0.1000_res=0&21.56.0.1000_to=2023-06-29&21.56.0.1000_from=2022-06-29&21.56.0.1000_decimals=3 Bildet fra midten av juni i år:
  13. Vegen inn til Førrevassdammen (open for trafikk) og vegen til Storevassdammen (normalt stengt med bom) er asfaltere veger, av god standard (nydelige sykkelveier). Vegen inn til Skreivassdammen (i nord) er grus av laber standard, men kjørbar så lenge snøen er smeltet, normalt stoppes man av snøfenner til uti august. Om man ikke vil labbe asfalt, så kan man jo ta med en sykkel, sette bilen ved Førrevassdammen, sykle tilbake til Øvre Moen og starte turen, eller om man går andre vegen, sette igjen sykkel ved Øvre Moen og kjøre inn til Førrevass. (Sykkelturen blir da ca 8km og snaut 500 høgdemeter, opp eller ned avhengig av hvor man starter). Ville kanskje lagt opp ruta så jeg fikk siste natt i Stranddalen (aller helst en torsdag, slik at man får den berømte Stranddalskomla!). Her er to spreke kjenninger som gikk noe slikt i 2006: https://web.archive.org/web/20090106045136/http://omhelland.com/2006/08/tour-de-blasjø/
  14. Har Lundhags Tjakke mid og Jaure mid. Begge satt som skudd fra første tur! Null gnagsår. Bruker to par sokker, og ofte gnagsårsokk i tillegg. Supre sko begge to. Jaure til tung bør, tjakke til resten. Mid er perfekt høgde, suppler med gamasjer om veldig bløtt.
  15. 610 gram gir de ikke pallplass i lettvektskonkurransen, men "utrolig tunge" kan de ikke defineres som..
  16. Har også to Keb-bukser som har blitt mye brukt over mange år til jakt, friluft og kvardag, skiftet en glidelås på den ene (det var min feil at den røk). Holder veldig bra.
  17. Så er vel journalistene ansvarlig for en del av den ensidige fremstillingen. https://journalisten.no/amund-hestsveen-fjellklatring-frank-loke/tidligere-journalist-reagerte-flere-medier-har-rettet-i-saker-om-frank-lokes-k2-ekspedisjon/529023 Utdrag:
  18. Jeg har den Nansen Heilo 3/4! Fungerer helt knall! Har brukt den mye på jakt/postering/tur i vinter. Passe tykk, lett, greitt pakkvolum, solid. Lett å ta av/på pga hel glidelås. De har vel 15% rabatt på første kjøp (nansen15 tror jeg koden var). Til den prisen tror jeg ikke det er mye som matcher Nansen Heilo 3/4. Edit; ser nå det var en gammel tråd jeg svarte på... menmen.. fornøyd likevel
  19. Amundsen- Peak- gamasjene gir nok lite ekstra varme. De dekker "kort" fremover foten.. Jeg har peak- gamasjene, ikke veldig fornøyd. Glidelåsen "revner/går opp", lissefeste er upraktisk plassert. Bandet under foten har også røket, så måtte sende inn til reperasjon. Jeg har også Peak- knickers, den måtte også på reperasjon etter lite bruk,.røk glidelåser og knapper løsnet fra skallet. Men den er komfortabel, så blir brukt endel likevel Så min erfaring med Amundsen er ymse, men de fikser opp uten spørsmål om det noe feil, så det er bra Beste gamasjene jeg har hatt er uten tvil Kuiu Yukon; https://www.kuiu.com/products/yukon-gaiters-gunmetal?variant=40340121878686 Til skisko så funker det vel sikkert best med en stor raggsokk over eller varme neoprentrekk (utvalget til sykkelsko er stort, de passer stort sett bra).
  20. Lårings er knall! Jeg går mest bukser som ikke er veldig tette (Keb, Axis hybrid) og har Jerven lårings i sekken. Disse tas veldig enkelt av/på over sko. På de verste dagene, så funker det å ha de på hele dagen uten å bli for varm og klam. Det luftes godt ut i toppen (som bildet over viser). Men man er avhengig av lang jakke for at det skal funke ja.
  21. Har gode erfaringer med Kuiu. Yukon har jeg ikke testet, men den er en het kandidat neste gang jeg trenger rene skallklær; "A feature-rich 3-layer hard shell rain pant designed to be worn all day, every day, keeping you completely dry and protected throughout your toughest hunts." https://www.kuiu.com/products/yukon-rain-pant-loden?variant=40340616020126 Prisen som viser i NOK er ink mva/tollgebyr etc.
  22. Hehe.. Knot vs høydemeter Vanskelig valg. Det er lav vannstand i år, så om du er heldig så får du lett gange langs vannkanten der det er mulig. Begge alternativer er gjennomførbare, jeg hadde sett an når jeg kom dit. Kjelkaskaret opp fra Øystastranddalen er bratt og smalt ja, er du uheldig med hvordan snøen har lagt seg der, er det ikke sikkert du kommer opp på fornuftig vis, da blir det lang retur til alternative ruter. Derfor hadde jeg gått via Fagerstøl og siktet meg inn på vinterruten som kommer fra Kjetilstad, dette er den mest brukte ruten til Stranddalen vinterstid (fra Kjetilstad), så det bør gå fint.
  23. Skal du gå fra Sandsahytten og ikke starte ved Osane, så er det veldig tett og "steinrøys" langs vatnet fra Sandsahytten til Osane, lite gunstig med ski (blå strek på vedlegg), Sandsavatnet er regulert og oftast er det ikkje trygg is. Skulle eg gått på ski fra Sandsahytten til Stranddalshytta hadde eg nok valgt en rute som den rosa vedlagt i bilde. Gått den mye sommerstid, og vil nok funke greitt på vinteren og, men avhengig av snøforholda lagt inn litt omveier rundt terrengfeller langs Valånå (bekken ned til Sandsavatnet)..
  24. La ved et bilde med det jeg tror Rejohn mener Opp fra Månastøl til Øystastranddal, deretter inn til Stranddalen (rosa). Tredje alternativ kan være å gå Gamlestøldalen frå Fagerstøl til Øystastranddalen og samme rute videre. Sjekk bratthetskartet til NVE for grei oversikt over skredutsatte områder etc, begge alternativene over må du gjennom Kjelkaskaret (mellom Kjelkanuten og Fagerstølnuten), her kommer du ikke opp uten å passere terreng over 30 grader: https://temakart.nve.no/tema/bratthet
  25. Bilvegen er ikke åpen inn til Sandsaosane vinterstid (det er kjørt skispor i den), så man må evt gå på ski fra skisenteret ved Gullingen om man kommer den vegen. Da kan det bli en ganske lang tur om man ikke deler den i to Ellers er det jo en finfin tur
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.