Gå til innhold
  • Bli medlem

Sig Man

+Støttemedlem
  • Innlegg

    1 318
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    3

Alt skrevet av Sig Man

  1. Helt enig elgen, jeg har hestra 3-finger med både ull-liner og med syntetisk. Tar man på dem når dem har ligget ute i -20 så blir ullen mye fortere varm. Men slitestyrken er noe annet på syntet
  2. 135 varianten var vell opprinnelig laget til kitere, og er jo bredere med «deltavinger». Disse deltavingene ligger jo litt høyere enn sklibelegget, så de tar ikke nedi på hardt flatt underlag. Problemet jeg så med min gamle 135 er at den blir mye tyngre å dra i dyp snø, sporer man lager er jo breiere. Jeg gikk over til ST 150 for å unngå dette, og lengden passer bedre til bedding. Og velt? Det er bare å pakke pulken bedre, flere små kolli gjør susen.
  3. Har hørt om «noen» som tjora bikkja på krok på hengeren som endte med avbitt ledning, oppgnagd breddemarkeringslys (begge sider), oppgnagd mansjett på tilløpsbremsen og demontert plastikk på håndbrekket 😳
  4. Eneste som er feil med dragonfly er at den har egen pumpe, ellers så er det en knall brenner. På pulktur så er det ofte med en xgk til snøsmelting og en dragonfly til steking av ostesmørbrød. Har sjeldent opplevd problemer med pumpa, i de tilfeller så har jeg klart å fikse et på kort tid (pumpe noen ganger så tar pumpa til slutt). arctic pump ble laget til det norsk forsvaret rundt 2015, før det så har standardpumpa klart seg bra på de to polene og andre kalde turer. Men msr fuel-flaske er en fordel (jeg bruker 2stk 0,6L siden det er kjappere å pumpe opp trykk på dem enn 1L, så etterfyller jeg dem fra storflaskene)
  5. Jeg kjøpte meg scott (husker ikke modell), men jeg har tatt turen til VPG på Oppdal og fått tilpasset dem. Det er forskjell på hvor mye skoa kan tilpasses, så hør deg litt rundt om det før du investerer i nye som nesten passer
  6. @GubbePaaTur: grafittpakning 🤓
  7. Jeg ville valgt feks åsnes amundsen med bc, relativt smal fjellski med godt spenn. Kortfelle er fint det for feste, men når det er godt føre så ville jeg brukt smurning. Pakk litt grønn, blå og lilla smurning samt kortfeller, da har du feste og glid på de fleste fører
  8. Til explore ville jeg ha prøvd lundhags abisku, men denne har ikke så høy rist, eller crispi sine xplore skisko
  9. Jeg har amundsen, nansen og finnmark (omtrent en gamme uten stålkant). Nansen er ørlite for brede for nypreppa skiløyper, men passer nedi når de er «inngått». Skal du gå mest utenfor løyper ville jeg valgt nansen, skal du gå mye i løyper og der det bærer godt så ville jeg valgt amundsen. Men alle tre skia du nevner er bra, og det handler vell mest om personlige preferanser om hva som man liker best.
  10. Leser jeg innlegget ditt rett at expedition er høyrer over vristen enn ikke-expedition? Jeg har sistnevte, og egentlig ganske fornøyd, bortsett fra at de er litt for lave over vristen..
  11. jeg har også samme håndtak, og lurer på om testturen til produktutviklerene gikk fra skrivebordet og til kaffemaskina.. den låsen løsner hele tiden og tampen som er igjen er bare irriterende. En super stav, men hadde de bare vært så innovative at de hadde brukt samme patent på stroppen som har vært brukt de siste hundre åra, så hadde det vært innertier.
  12. Var en trykkleif der, mente stetind, ikke Svartisen. Jeg bruker samme størrelse som vanlig
  13. Jeg kjøpte meg crispi futura xp på braasport her om dagen, ikke fått prøvd de enda (skal ut en tur i kveld). men de virker veldig like svartisen, men med stivere såle.
  14. Jeg har de julboene, og synes de fungerer veldig bra. Luftefunksjonen fungerer selvsagt bare når det er en liten trekk i lufta. Eneste ulempen med fotokromatiske skibriller er når man går med brillene på hjelmen mot sola og så tar dem ned, så er dem på sitt mørkeste (og bruker litt tid på å justere seg til ett lysere nivå). Dette kan man jo unngå med bruk av gogglesock
  15. Jeg synes at min har blitt stillere, merker forskjell på fotenden og øvre del i forhold til hvor mye den er «bearbeidet». Lyden er synes jeg uansett ikke er så veldig plagsom. Ett velsig bra underlag i forhold til vekt/volum/R-verdi og så tåler det litt og
  16. Jeg ville ventet på Crispi sine. Jeg kjøpte meg lundhags til explore, og de er fine for min breie fot, men kan føles litt håpløse å få foten nedi når man har høy vrist. Med litt teknikk så går det greit, og det blir bedre med litt bruk, men man kan ikke bare stikke foten ned i disse skoene
  17. Går man med fjellstøvler som har litt høyde, så funker det å snurpe tett goretexbuksa over ankelen med en skistropp. Vassa over noen elver på svalbard med denne patenten.
  18. Fikk testet xplore for første gang i går, gikk en liten tur hjemmefra og opp på skogen. Har lundhagsstøvvel og Nansen-ski. Første inntrykk er meget bra, gode og gå med og lettere å kontrollere skia enn med BC. Så rent kjøre og gåmessig så har de gjort noe rett her. Så er spørsmålet holdbarhet på disse pinnene da. En negativ ting som jeg la merke til er at utløseren er hvit, å stå i 25cm nysnø og prøve å finne den er litt håpløst..
  19. Noen ting bør man ha med to av, som feks votter, blåser det bort så har man ett problem.. hvor mange brennere man tar med seg må man jo vurdere etter lengden på turen og egen evne til mekke primus, uansett så er det fint med to pumper. Termos ville jeg aldri lagt igjen på vintertur, det å ha varm drikke til lunsj, og ha mulighet til å ha kaffevann som kanskje bare trenger en liten oppkok på morgenen er uvurderlig. 1L bensin om dagen er det jeg kan ha med meg på turer i januar der det er mye tid i teltet. På denne tida så er jo dagene lengre, og sola varmer teltet (forhåpentligvis), regner man 0,5L pr dag så har man greit med fuel, evt 0,25 pr snute pr dag. Nå kan man jo finne overvann ved å spa litt ned i snøem, da kan man spare mye fuel.
  20. Åsnes leverer ikke bombesikre teleskopstaver, gipron sine er bombesikre. Hilsen en som brukte 15 år på å ødelegge gipronstavene, og 3 timer på å ødelegge åsnes breidablikk stavene..
  21. Det dukket opp mer sirius/Grønland på DR2 https://www.dr.dk/drtv/serie/arktisk-kommando_93925
  22. Hvor høyt pulkposen havner har jo selvsagt noe med hvor mye man har oppi pulken, og terrenget man skal ferdes i har selvsagt noe med hvor nøye man må være med pakkingen. En pulk pakket for 14 dager med bedding og pulkpose trenger nå all den hjelp den kan få for å sikre lavt tyngdepunkt.
  23. Ulempen med sammenrullet telt oppå pulken er at tyngdepunktet blir høyere, og faren for velt større. Jeg er superfan av telt i pulkpose, og har den oppå pulken under beddingen. Men teltpluggene har jeg lett tilgjengelig i en av endene av pulken, slik at det bare er å åpne glidelåsen, smette hånden inn, og dra ut pluggene.
  24. Gjelder det ikke det meste av turutstyr? Skal man kjøpe seg en Goretex-dress av anerkjent fabrikat, så må man regne noen måneder på havresuppe, selv etter at nyra er solgt..
  25. Jeg har en 111T, som jeg ikke har brukt på 15-20 år.. Med den så fulgte det med dyser og en innsats for brenneren for å kunne nytte annet drivstoff enn parafin (bensin og rødsprit)
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.