Gå til innhold
  • Bli medlem

graham

Moderator
  • Innlegg

    2 209
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    4

Innlegg skrevet av graham

  1. En tur innom yr.no sier meg at jeg ville forvente både nysnø og is i dagene fremover til det kommer tilstrekkelig antall dager med mildvær. Noe som kan komme neste uke eller til neste sommer. Jeg ville ha pakket med kjetting-brodder. God tur!

    • Takk 1
  2. image.png

    Her er et utsnitt fra mitt spor fra Folarskardnuten ned til Lordehytta for et par uker siden. Sporet følger vardingen helt til det flater ut neddi skaret, der mista jeg vardene og gikk bort til vatnet og fant DNTløypa. Det er helt kurrent å gå vardet løype, et lite parti med litt klyving. Jeg traff noen lokalkjente som brukte å gå opp om vinteren og snakket om at de gikk opp litt mer mot vest  fra 1603-vannet for å få en "slakere" skitur.

    • Takk 1
  3. Jau, jeg går uten hund, så jeg ville labba inn i Sverige ved riksrøys 153, går sti der og ned til Lilla Skarvdørrsjøn og da er man nesten fremme ved det nordligste av de vatnene du har ringa rundt, dvs norsk side av Stora Skarvdørrsjøn

    image.png

    • Liker 1
  4. Det går ikke an å kjøre den Rotvollivegen til vegs ende da? Dvs nesten opp til Vektarhaugen, det hadde jo vært kjekt. Ser det er en bom nede ved fotballbanen, men jeg aner ikke om det er stengt-stengt eller noe betalingsgreier..

    Ellers er det jo et alternativ å kjøre  inn vegen til Sylsjøen og parkere der. Er ei ok veglomme der ser jeg, hvor det blir ca 200 meter opp til stien gjennom Skardørra. Blir kanskje en kilometer eller to ekstra kontra å starte nede ved Stugusjøen hvis du skal holde deg konsekvent på norsk side, men så starter man no vekk fra folk og fe.

    image.png

  5. Det er ikke så lett å finne rundturer på betjente hytter, men det er mulig å gjøre det i Rondane, men det blir noe lengre etapper enn nevner. Dvs Spranget-Rondvassbu fredag. Båt over Rondvatnet og rundt til Bjørnhollia på lørdag. Tilbake til Spranget på søndag.

    Jeg ville heller vurdert to netter på Rondvassbu og en utflukt derfra på lørdag til feks Veslesmeden eller Storronden. Kan fort være litt snø på toppene i september, så kjekt å pakke med brodder (typ Snowline Pro eller lignende)

    Evt to netter på Breisjøseter Turisthytte og utflukt til Storsølnkletten. Flott område det også, men mindre folk. Man må gå eller sykle grusvegen inn til begge hyttene.

  6. Turentusiast 2 skrev (2 timer siden):

    Nokon som vett kor grensa til Nallo går om vinteren?

    Jeg har brukt Nallo 2 GT en god del om vinteren og har ikke hatt noen problemer. De eneste gangene jeg er litt betenkt er på snaufjellet i mye vind, men det har gått bra så langt.

    Rent praktisk så kunne det vært kjekt med en lufteventil oppe ved taket i innerteltet for å få litt bedre gjennomlufting, men det har jo gått bra det også. Barents Outdoor feks fikser en ekstra ventil i bytte med litt penger. Nallo har lufteventilen i fotenden ved bakken og havner i snøen om vinteren 

    • Liker 1
  7. Fikk trøbbel med magebeltet sjøl på Norrøna Syncroflex (relativt lik sekk, minus ramma). Var midt på Saltfjellet og ble bare styr og nødrep. Det var skruen som holder heile greia på plass om hadde løsna og hvem har vel med seg umbrako-nøkkel på tur? Vel nå har jeg det... det løste seg forresten på mirakuløst vis den gangen med en DNThytte og hyttevakter med verktøyskasse...

  8. Kan dette behage herren? https://www.starlink.com/no/roam

    Kostbar halvspøk til side så gjør jeg som de fleste her og har tlf på flymodus og skrur den på innimellom hvis jeg tror jeg har dekning. Sånne steder med små blaff av 4G  som du nevner, har jeg irritert meg grønn over før og har innsett at jeg det er bare å gi opp surfing etc da. SMS bruker å skli gjennom når dekningen er lunken, så lurer jeg på været og har dårlig dekning så sender jeg en SMS eller Inreachmelding til noen jeg veit at fungerer.

  9. Porsjoner i brødposer havregrøt til frokost med 70 gram havregryn, to skjeer melkepulver, rosiner, sukker og kanel. Smør på når jeg eter.

    Nøttemix til småstopp. En halv pose (evt en hel etter behov) potetmos og spekepølse til lunsj. Evt Lars Monsen sin mac and cheese i stedet for potetmos. Mosen toppes med Gastromat.

    En halv pose potetmos og real med smør i til middag og 100g sjokolade som dages høydare

    En eller to poser iste per dag

    Mer enn nok kaffe for å komme seg gjennom dagen  (stort sett pulverkaffe av praktiske hensyn) og kanskje litt ildvann til kveldskos

    To uker  med mat i sekken blir tungt i starten, men det er no bare å sele på og se på det som holdningsbyggende ballast 😀

    • Liker 3
  10. Som du sier så er det masse plasser å starte og jeg har ganske begrenset kunnskap, men jeg syns det var fint å ta utgangspunkt i å kjøre inn Hjølmadalen, opp mini-trollstigen og parkere der vegen slutter ved elva Berdølo. Jeg var bare innover et par dager for å sjekke utsikten fra Hårteigen, men finfint område

    • Liker 1
  11. Den traktrvegen som er tegnet inn på kartet oppi skogsida nordvest for Kvannfjellet er forresten en normal grusveg som er åpen, så jeg tipper man finner en plass å sette bilen der stien til Bjørndalsvatnet starter og da er det ikke lange biten å gå. Hvis man må gå til Trolldalsvatnet fra der det er tegnet inn vegbom så blir det jo litt lengre å gå bortover grusvegen

    image.png

  12. Jeg kommer ikke på så mye lurt som er stengt for offentligheten, bortsett fra vegen opp til Breisjøseter turisthytte og like over grensa til Trøndelag vegen inn fra Feragen til Ljøsnåvollen. Og i de dype skoger rundt Oslo, som Nordmarka og områdene rundt så er det mye store private skogeiere som har stengt veiene sine for trafikk, feks fra Stryken innover mot Sandungen og Katnosdammen. 

    Hvis du kan fire litt på kravet til minimal biltrafikk så ville jeg sett på muligheten med å parkere på Søvollen i Rendalen (stor utfartsparkering her) og dra innover Spekedalsvegen og Fjellvegen, jeg tror ikke det er noe voldsom biltrafikk her.. Elgspiggen har fin utsikt og Mistertjønna kan man sykle helt ned til og telte

  13. Kort oppsummert så er det enkleste nå å gå fra Kongsvold via Reinheim og ta to netter på Reinheim, evt å telte et sted i løypa. Bussen til Snøheim starter å gå 28. juni.

    Toppen ser fin og gangbar ut nå, bilde knipset for et par minutter siden 

     

    IMG_20240531_154228.jpg

    • Liker 1
  14. Blir det kaldt nok om vinteren så blir det skrint med bomullsboxer synes jeg, da fryser man både ræv og skræv. Derfor har jeg 2-3 ullboxere liggende til slik bruk. Brukes ikke om sommeren,  hvis noen funderer på fordelen ull har på svettlukt så tar jeg heller en tur i bekken hvis fluene blir for nærgående...

  15. Jeg har kun vært i området om vinteren, men jeg synes ruta ser fin ut og den skal være T-merket hele vegen. Mitt tips er å ta en telefon til eller stikke innom DNT Oslo og Omegn, som eier hyttene og vedlikeholder T-stiene, for å slå av en prat og spørre om ting man er usikker på.

  16. Hvilken sesong ser du for deg? Vårski eller sommertur? Jeg har ikke alt for mye å bidra med, men jeg har vært ved Krossbu og teltet i vårskisesongen. Litt festivaltendenser på flata nede ved hytten, men muligheter for å telte både der og hvis man vil ha litt mer privatliv oppi lia mot Leirbrean.

    Ellers er jo Lom Camping kanskje et alternativ hvis det ikke er villmarken som kaller... Den er litt vel veinær for min del, men telter man så langt unna veien som mulig så går det tålelig greit..

    • Liker 1
  17. graham skrev (På 3.4.2024 den 20.59):

    Uten at jeg har vært der så ser det balete oppi skogen der uansett skitype.

    Når det er sagt så går jo det meste på et vis, litt knot til et visst nivå kan jo ha sin sjarm det også. Du får krydre med et par ord og kanskje et par bilder hvis det blir tur.

     

    eirikw skrev (På 4.4.2024 den 11.05):

    Du anbefalte Olsskavlen, graham. Jeg gikk hele Raundalsryggen fra Kaldevass for 4 -5 år siden

     

    Jeg har hørt gode ord om å gå hele Raundalsryggen eller deler av den,  det ser ut som en fin tur. Og så slipper man å klø fra seg bilen i veikanten som man må gjøre for å gå kun Olsskavlen  fra den siden. Jeg forsto det slik at det var en parkering tidligere, men folk gjorde ikke opp for seg så grunneier ble lei og stengte plassen... synd når det blir sånn.

     

     

  18. Hvor går snøgrensa i området nå? Som vårskitur ville jeg personlig ha drøyd turen til snøgrensa går på rundt 600 moh, så man kan ta hjorteskogen til fots. Uten at jeg har vært der så ser det balete oppi skogen der uansett skitype.

    Liten digresjon... jeg kan anbefale Olsskavlen  1576moh opp fra Raundalen. Det er jo sånn høvelig i nærheten.. Utrolig fin tur som jeg gikk med randoski, men som fint kan gåes med fjellski

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.