Gå til innhold
  • Bli medlem

Fjellbokken

Aktiv medlem
  • Innlegg

    228
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av Fjellbokken

  1. Og her er svaret fra Åsnes: Jeg beklager at du har opplevd dette to ganger og det er selvfølgelig ikke noe vi ønsker å være bekjent av. Vi har hatt utfordringer med enkelte stålkanter fra produksjonen i 2012 og 13, men er sikre på at vi har løst problemet for alle ski levert i 2014. Etter mye undersøkelse har vi konkludert med at problemet skyldes legeringen i stålet på leveranse til disse produksjonene. Det vi har gjort for å bedre dette er: · Vi har valgt en mykere stållegering på stålkantene · Vi har økt bredden på stålkanten fra 1,5mm til 2,0mm · Vi har lagt inn ekstra glassfiber mellom solen og trekjernen, som armerer stålkanten. Dette har ført til at skiene tåler 80-90.000 belastningsrepetisjoner v.s. 25-35.000 tidligere ( dette er en mekanisk test vi har gjennomført hvor skien presses ned i senter 15 cm ) Vi er 100% sikre på at om du nå får en ny ski produsert i 2014 eller senere så vil den fint tåle normal fjellskibruk.
  2. Du ga meg en god latter med det bildet der...Neida, eg har aldri hatt 100% dekning og det har gått 100% bra.
  3. Fjellski med stålkanter må jo være det dårligste av alt turutstyr som lages for tiden. Det lages annet dårlig turutstyr, men da kan man jo kjøpe noe annet bedre innefor samme kategori. Snart kan ikke menneskeheten krysse Grønland (ikke den i Oslo) på ski for skiene varer ikke hele turen...Kanskje vi snart kan kjøpe dagsski eller månedsski, slik det er med kontaktlinser...
  4. Slapp bare av. Om ikke lenge kan du bytte ut "foreløpig" med "ikke".
  5. Eg har et par Fischer ski som er 20 år gamle og en kompis har et par Åsnes som ikke er riktig så gamle. Begge skiparene har fått mye juling, men stålkantene er like hel. Ja, det var tider det da de kunne lage fjellski med stålkanter.
  6. Ja, tragisk at det skal være sånn...Eg har sendt en akkurat passelig mail til Åsnes, så får vi se...Jeg oppfordrer andre til å gjøre det samme. Vi kan ikke bare godta at det lages ski til oss som ikke holder mål.
  7. Ja, hva skal man gjøre...Det er jo nærmest bortkasta å reklamere for etter en skisesong så er det jo samme elendigheta igjen. Eg har for så vidt pene bruddkanter denne gang. Er det noen som har erfaring med å legge lim i bruddet eller hva gjør skifolket? Bruker skiene til de går i oppløsning?
  8. I fjor vinter fikk jeg brudd i stålkanten på den ene Åsnes Nansen skia mi. Det endte med at jeg fikk et par nye ski. I dag sjekket jeg skiene på nytt. Resultat: To brudd i stålkanten på den ene skia og et brudd på den andre skia. Skiene er brukt under gode skiforhold og har ikke fått riper i sålen. Jeg har hørt om flere som har fått brudd i stålkantene på sine Åsnes fjellski. Senest for ikke lenge siden for to som går Norge på langs nå. Begge fikk brudd etter kun få mil. Har andre her opplevd det samme? Til forskjell har jeg et gammelt skipar som er over tjue år gamle. De er brukt veldig mye, også ved lite sny/dårlig skiføre. Sålen er full av riper, men stålkantene er like hel.
  9. Kautokeino - Porojärvi - Kilpis, så fortetter du over isen (om den er trygg) til Goldahytta, så Gappohytta. Derfra kan du enten sikte deg inn på en hytte på svensk side eller gå til Rostahytta. Videre til Dærtahytta, før Dividalshytta runda eg øst for fjellet Jerta, så er det bare å følge DNT-ruta og DNT-hyttene til Abisko. Det er litt bratt ned til Lappjordhytta, så der bør du se deg om under nedfarten.
  10. Den var helt konge! Bra lesing før eg ska lalle..
  11. Ser ut som det kan være forgjengeren til Svalbard eller kanskje helst forgjengeren eller av de tidlige utgavene av Trollspiret 2. Teltet må være mange år.
  12. Ja, har gått turen på ski. En flott tur i lett terreng.
  13. Eg trur du vil bli veldig fornøyd, og det finnes absolutt fordeler uten fortelt. Å komme seg inn og ut av et telt kan ikke bli enklere, og i godt vær åpner du hele døra og kommer så nær naturen det er mulig å komme. Det er en helt annen naturopplevelse enn å ha et fortelt imellom...
  14. Ja, vi er enige om at det er nok plass, men eg liker ikke teltkonstruksjonen. Eg liker både å sitte og ligge i et telt, men å sitte i Ringstind med skråtaket 2 cm fra øynene er en utrivelig og klaustrofobisk opplevelse for meg. En alt annet enn romfølelse.
  15. Men det er en viktig forskjell på Unna og Ringstind. I Unna har du romfølelse, mens i Ringstind får man klaus. I Ringstind kan man bare sitte der teltet er høyest og hva ser man da. Jo, en telduk 2 cm fra øynene! Ikke spesielt trivelig. I Unna kan man tilbringe tid, f.eks en regnværsdag, liggende og sittende. Ringstind er til å overleve i, helst liggende.
  16. Unna har et betydelig og flott lite fortelt, se bare her: http://arcticpeak.blogspot.no/2012/08/fortelt-i-hilleberg-unna.html Unna er et perfekt telt for én person, også i regnvær. Våte klær er våte og da er det bare å samle de i forteltet til Unna eller mellom inner- og ytterteltet. Ikke ta de våte klærne med i innerteltet. Er det vær for klestørke er det bare å henge de ut i solen/vinden. Det kjedelige er når du må ta på deg de samme våte klærne neste morgen, men det er akkurat da du skal vise hvor tøff du egentlig er. Kroppsvarmen din har snart varmet opp de våte klærne, og hvis været er bra neste dag, så har du gått de tørre i løpet av dagen. Det viktigste er at du har med tørre klær og en tørr sovepose i teltet. Du tåler å bli våt på dagtid, hvis du vet at du blir tørr og varm i teltet. "Teltklærne" skal alltid være tørre, så la deg ikke friste til å bruke de på dagtid, da risikerer du f.eks å ha to par våte sokker og ingen tørre i teltet om kvelden.
  17. GT er betydelig oppskrytt. Hvis man på død og liv skal ha med seg en sykkel inn eller om vinteren med mye utstyr og matlaging, så er det jo greit, men ellers tilbringer man jo tiden i innerteltet ikke ytterteltet.
  18. Om du velger tunnel eller kuppel er litt smak og behag og hva man vektlegger i et telt, men kjøper du et telt som to skal bruke, så er det lurt å kjøpe et telt med to fortelt.
  19. Må jeg velge mellom Nallo 2 GT eller Nallo 3, så hadde jeg valgt Kaitum, men må jeg fortsatt velge mellom Nallo 2 GT eller Nallo 3 hadde jeg helt klart valgt sistnevnte. Det store GT forteltet blir vanskelig tilgjengelig fra innerteltet. I Nallo 3 kan dere ta mye utstyr i innerteltet som gjør det lett tilgjengelig. Nallo 3 har også et større innertelt enn Nallo 2 GT, og det er jo i all hovedsak i innerteltet man tilbringer tiden i et telt.
  20. Bare som et lite PS, så kan forteltene til Kaitum glides opp og rulles helt til siden, så har du full utsikt på begge kortendene. I tillegg er Nallo lavere enn Kaitum i den ene enden, som fører til mindre romfølelse og at dere begge føler for å sitte ved siden av herandre under den samme høyeste stangbuen i Nallo. I Kaitum kan dere sitte mot hverandre. Dere får altså sett hverandre i Kaitum. Det er jo trivelig når det skal snakkes. På tur med dama eller en kompis, så vil man også sette pris på egne fortelt å rote i. Du gjør selvfølgelig som du vil, men du er i alle fall advart. Du får ikke dama di i et Nallo etter å ha hatt henne i et Kaitum.
  21. Teltet for to personer: Du bør vurdere å kjøpe et med to fortelt, så kan dere rote på hver deres side av teltet. Dette er veldig praktisk. F.eks Hilleberg Kaitum.
  22. Har hatt min spot1 i mange år uten problemer. Sender testmelding før avreise og føler eg kan stole på den.
  23. Kan være lurt å blande inn litt soyaolje i posjonspakkene. Kulda og den fysiske aktiviteten gir deg høy forbrenning. Mye energi i smør/olje.
  24. Uenighetene er såpass store at du får bare prøve selv og danne deg din egen mening. Bare eg slipper å gå med taudrag, så er det greit for meg
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.