Gå til innhold
  • Bli medlem

Smekk

Passivt medlem
  • Innlegg

    46
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Smekk sine prestasjoner

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Du får det du betaler for. Og det finnes mange løsninger for skiglede som overskrider sportsbutikkenes billigpakker i stort monn. For dette er rett og slett søppel. Det disse skia mot formodning måtte ha av spenn og liv vil dø som overkokt spagethi etter første sesong. Skumkjerne. Pfhøy. Skoene vil torturere føttene dine på Mengelesk vis. Og bindingene vil løse ut som definisjonen på uforutsigbarhet. Fullstendig bortkastede penger. Du har da tre valg. 1. Kjøp skikkelig utstyr. Det koster fra 6-16 tusen. 2: Du kan kjøpe deg brukte ski og finne deg noen sko som passer foten din bra. Totalt trenger ikke det å koste mer enn 4-5 tusen, og vil være akkurat like bra for deg som en ny pakke som vil kunne ligge på 8-10 tusen. 3: Lei deg utstyr.
  2. Det der høres ikke ut som en prestasjon, men mer som et skikkelig uhell... Selv jeg, som er en slapp kontorist i en skrekkelig elendig form, bruker ikke å ligge mye under 3 km/t med 25 kg+ sekk. På jakta i forrige uke gikk vi opp 12,5 km på ganske nøyaktig 4 timer, der 2/3 er i myr, skog og stigende terreng, og resten kupert fjell. Det skal sies at det var utrolig bløtt i terrenget. Men da går vi disiplinert 60 min gange, 10 min hvile og orienterer forholdsvis klokt. Proffe tungbærere, som enkelte militære avdelinger, tar glatt 40 kg over et døgn eller flere med en snittfart på 4km pr time i variert terreng. Da er man i god form. Som en kommentar til enkelte innlegg forøvrig; det blir helt feil å sammenlikne det å pakke en liten sekk for turistrusling på tilrettelagte plankestier mellom hytter og hoteller i fjellet, med det å ta seg frem på egen hånd. Både mtp innhold, som det å generelt utøve "sporten" på to så vidt forskjellige måter.
  3. Begynner å bli noen år siden sist, så mine forslag blir litt mangelfulle mht stedsnavn og slikt, men med et kart foran så ser du sikkert hva jeg foreslår. Altså, da jeg gikk mye i Femundsmarka tok jeg ofte buss/bil til Langen. Derfra er det enklest å gå over åsen til Lorthølen, også følge stien opp til Muggsjølia. Fra Muggsjølia kan du velge turisttråkket sørover retning Røvollen, eller du kan ta av mot Sverige. Hvis du går over det fjellet som ligger øst/sørøst for Muggsjølia, (Vigelskaftet?) kommer du til en fin dal på svensk side. Derfra kan du rusle sørover i svensk teig, Skjedbrostugan, Rogen, og videre i området Revsjøen, div Hå`er og Roasten før du runder tilbake. Sistnevnte område er behørig diskutert både her og i andre fora, så søker du finner du sikkert mye gode tips.
  4. Mulig jeg er litt kort, men hvordan i granskogen får jeg lastet ned boken? Har forøvrig glæden av å eie en original - men jeg har en kompis som ligger med (av alle ting) svineinfluensa, som trenger litt moralsk, litterær oppbacking der han ligger i sotteseng mens resten av kara drar på jakt. Men ikke pokker om jeg tørr å låne ham originalen...
  5. Kaste søppel og snauhogst av friske trær er jo en ting. Heldigvis er er det få som holder på sånn. Det som imidlertid ødelegger enda mer er den forsøplingen som vanlige turfolk står for. Hver mann sitt bål holdningen. Det skal fyres bål, det skal være stort, og det skal være en ny bålplass. Gjerne ved siden av en gammel, men alltid en ny bålplass. Store deler av Femundsmarka ser jo helt tullete ut, med bålrester over alt og på de merkeligste steder.
  6. På Stokkøya anbefaler jeg rusling på stranda og et godt glass i strandbaren...hygge og avslapping i godt selskap, stor stemning og nydelig mat. Så tar du Turen en annen gang
  7. Eller Sei i hælvete som vi kalte det...Har bortimot levd av Drytech i lange perioder i grønt, og det gjør noe med deg. Etterhvert stivner smil og avføring proposjonalt.
  8. Tja, si det...Førstemann til mølla kanskje? Se for deg et terreng der man tidligere har solgt 20 kort første uke, 20 neste og så stenging - de 40 første får sine kort enten via "loddtrekking" eller ut fra ansenitet etc. Man snur dette litt og legger ut for salg via nøytral kilde ala inatur en gitt dato, feks 1 juni. 10 kort pr uke med bag-limit avhengig av bestand. Man kan også stenge enkelte områder i perioder så fuglen får litt pauser. Kun løse ideèr dette, ikke noe jeg har fundert så gæli mye på, men som sagt i første innlegg, slik det er i dag fungerer dagens praksis svært dårlig, sett fra et almennrettslig perspektiv. Om dette er en teoretisk løsning vet jeg ikke, det kan godt finnes mye bedre alternativer til en bedre ordning.
  9. ...og når kategori 1 jegerne er de som blir tilgodesett terrenget den første uka av de lokale fjellstyrene fordi de enten er locals eller smører de som foretar "loddtrekkningen" lukter det skikkelig ille. Når det er dårlige år er forvaltningen preget mer av hensynet til lokalt kameraderi og å betale tilbake til de man er bestukket av, enn av hensynet til forvaltning. Det som skjer er at man slipper til bygdajegerne og hytteiere/andre med riktige kontakter og lar de peise på og hente ut alt de får av terrrenget helt til det er tomt. Det jaktes intenst med hund, og alle krinker og kroker støvsuges for rype. Så "oppdager" man at det er dårlig med fugl og man må stenge jakta, eller innføre bag-limit for de av oss som jakter hele sesongen. Jeg er glad i senhøstesturer, litt vinterjakt der det er lov og en og annen impulstur. Altså jakt gjennom hele høsten. Det går ikke, ikke fordi at det er for lite fugl, men fordi det er viktigere å la bygdafolket og tilreisende gutteklubber ha sine årlige septemberconvensions med engelsk settere og enkel, lett tilgjengelig jakt med enkelt og stort utbytte. Er det slik vi ønsker at vi skal bruke naturen? Hvis man ønsker at jakta skal være tilgjengelig for flest og forvaltingen bli mest mulig kontrollert må man faktisk endre på ganske mye. For det første må man ta noen upopulære grep overfor de som tilhører kategori 1 slik at de tvinges til å endre sin måte å utøve hobbien sin på. Feks færre kort i første periode, bag-limit uansett, begrense jakt med hund, pris på kort, avskaffe loddtrekking. Slike begrensinger på de første 2 ukene vil tvinge frem spredning og en mer rettferdig fordeling. Og faktisk en mer hyggelig jakt for kategori 1 også, da de slipper å gå i kø/kryssild.
  10. Jeg har aldri fått min Whisperlite til å fungere tilfredstillende på parafin. Spesielt ille er det når det er kaldt. Se også brukererfraringer her: https://www.fjellforum.no/oldLinkConverter.php?oldTid=12770
  11. Kan tilføye litt til overnevnte definisjon. Det ryktes at produsentene har videreutviklet splitboardet dithen at man slipper å klipse det sammen på toppen, og derav ta seg ned på mandig vis med kroppen i fallinjen. Dette produktet skal vistnok kalles "ski".
  12. Smekk

    Rype jakt

    Skal være bra med fugl på Dovre iflg tellinger gjengitt av Villmarksliv. Søk på sluttstykket.com
  13. Forskjellen mellom DNT og andre utbyggere er at DNT fremstiller sin herping av urørt natur som veldedighet. Noen mener en skiheis opp på fjellet er galt, eller bygging av hyttefelt og veier er ødeleggeende for naturen. Vel - det er jo egentlig bare et middel for å gjøre fjellet tilgjengelig for flere. Akkurat som DNT`s kvisting, maling, stiopparbeideleser og høyfjellshotell er det samme. - Og i mine øyne like ille.
  14. Hva er det du sier Panda? At det hadde ikke vært trivelig uten DNT? Det hadde vært fantastisk trivelig uten DNT! Da hadde vi slippet all den forsøplinga i form av rødmaling, planker og steinhauger over hele forbanna Norge, og man kunne faktisk få opplevd fjellet sånn som det er og ikke kunstig tilrettelagt vår tids bekvemmelighetskrav.
  15. Bruker camelpack med foret slange festet inne på kroppen. Ifm teltlys frarådes ovenfornevnte teltlykter med stearinginnsats. Disse er hyggelige i teorien, men med litt romstering og vind har man stearingørr over alt. Kjøpte en liten teltlykt på xxl tror jeg. Liten, kjekk ledsak til å henge opp i telt.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.