Gå til innhold
  • Bli medlem

sinje

Aktiv medlem
  • Innlegg

    457
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    3

sinje vant dagen sist 10. oktober 2022

sinje hadde mest likt innhold!

3 følgere

Om sinje

  • Bursdag 19. jan. 1995

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Sted
    Oslo

Nylige profilbesøk

5 729 profilvisninger

sinje sine prestasjoner

Proficient

Proficient (10/14)

  • Dedicated Sjeldent
  • Very Popular Sjeldent
  • Conversation Starter
  • First Post
  • Collaborator

Nylige merker

273

Nettsamfunnsomdømme

1

Hjelpsomme svar

  1. beklager sent svar, men er ikke så aktiv her nei, men jeg er selv 183 og bruker 200cm posen. Det er alltid vanskelig å gi noe klar regler på hvor mye lengre soveposen burde være, men vil si 10-20cm ekstra er en grei huskeregel jeg bruker.
  2. Det blir nok å ha den oppå pulken ute til lufting på godværsdager. I sånne tilfeller med lengre turer kan fiber være mer praktisk. Selv brukte jeg din med dampsperre da jeg krysset Finnmark i 3 uker i 2014
  3. Det er i hovedsak vekt og at det sjeldent er et problem å tørke soveposer i Norge vinterstid.
  4. Det er ekspedisjonmodus ja. Det er at gpsen tracker men samtidig er i dvalemodus. Når du trykker på-knappen tar det noen sekunder før den skrur seg helt på (dette er mye kortere enn en vanlig oppstart, tipper 3 sek) Deretter må det gå 2 minutter uten at du trykker på den for at den går tilbake i ekspedisjonmodus. Det går derfor fint å navigere så godt som vanlig med den. Brukte min i julen med null sikt der jeg kun gikk på GPSkurs uten problemer.
  5. Det er Garmin 66i og dette er etter min mening den beste GPSen på markedet om du ønsker alt (inkludert høy pris). Jeg har akkurat laget en gjennomgang av den her om du ønsker å høre mer av mine tanker rundt den
  6. Takk for svar og jeg kan prøve å forklare hvorfor jeg har en helt annen oppfatning av hva som funker. Om vi starter med de harde faktaene på brukstiden på en GPS med forskjellige batterier så er dette hva jeg har målt med 3 forskjellige GPSer både på korte turer og lengre ekspedisjoner (e32x, 62 og 66i): Oppladbare AA NiMH eller vanlige batterier: 1-1.5 dager Lithium AA: 2-3 dager Oppladbar Lithium innebygd: 7-8 dager (dette er også inkludert kontinuerlig tracking) Om man skal trekke det et skritt videre kan man begynne å se på fordeler ulemper ved forskjellige batterier ved forskjellig bruk, temperaturer, utladingstid og energitetthet. Her er det en klar seier til lithium uten å gå for mye inn på tallene, forskning og kjemien som ligger bak. For å ta det tilbake til ditt eksempel og om du da kun bruker GPSen en gang per tiende dag betyr det at du må lade en gang per 70ende dag. Om du da trenger trenger gode laderutiner for lading hver kveld vil jeg derfor ikke si at du trenger, og jeg tenker de fleste kan klare å trekke frem en batteribank såpass sjeldent uten at det blir et styr.
  7. Da vill jeg faktisk si at her er jeg veldig uenig. Hvorfor innebygget batteri ikke er noe å satse på, men NiMH er det som skal funke best virker faktisk for meg veldig uforståelig.
  8. Jeg kan være enig med deg på touch skjerm, men oppladbare batterier er vell ikke selvforklarende at ikke funker? Som flere nevner over er det veldig avhengig av hvordan type bruk du ser for deg når det kommer til valg av GPS. Det enkleste er å bruke mobilen og jeg har selv gått fra Lindesnes til Hallingdal gjennom Ryfylke og over Hardangervidda med kun telefon til navigering. Garmin etrex er en veldig god GPS å starte med og modellen e32 har jeg selv brukt på alt fra dagsturer til lengre ekspedisjoner. Tilsutt har du de mest avanserte GPSene som har tracking, toveis kommunikasjon, værmelding for å nevne noe. Det bunner derfor ned til hva du faktisk trenger av funksjoner, men jeg kan varmt anbefale etrex 32x til å starte med.
  9. Så kult å høre at han gjorde enda et forsøk året etter. Det er sterkt. Veldig imponerende at han tok med Jan Mayen også og det står det stor respekt av. Tusen takk for svar Kjell Iver og et sånt prosjekt har helt klart mange usikkerhetsfaktorer for at det skal være mulig
  10. Hei! Jeg holder på å hjelpe en som ønsker å prøve seg på å gå alle 2000-meters toppene i Norge på et kalenderår. Det jeg lurte er om det er noe som vet hva rekorden ligger på i dag? Vi har søkt litt rundt og ser at det var noen som prøvde på dette en gang tidligere uten å lykkes. Jeg lurte derfor på om det er noen som vet hva som eventuelt er rekorden i dag.
  11. Veldig mange av spørsmålene du stille her er veldig individuelle, og for å starte med distanse du kan beregne så ta utgangspunkt i turer du har gått i tilsvarende terreng. For min del regner jeg gjerne 23 km i rett luftlinje og ca 35km per dag. Vil nok ikke anbefale å ta utgangspunkt i mine tall men heller finne dine og vær heller konservativ. Når det kommer til hviledager så er dette også veldig individuelt, jeg vil nok heller anbefale noen dagsetapper som er halvert isteden for en hel dag fri. Det at 7 dager er anbefalt har jeg selv aldri benyttet meg av og i fjor sommer gikk jeg over 40 dager uten en eneste hviledag uten at det ga problemer for meg. Når det kommer til vekten på sekken hadde jeg ikke tatt meg bryet med å veie alt sammen, men sett heller opp en liste over hva du trenger. Vekten på sekken blir tilslutt et resultat av hvor lett utstyr du har og hvor mye luksus du ønsker å unne deg. Om du har flere telt eller soveposer kan du bruke vekten som et parameter for å bestemme hvilken modell du tar med deg, men det har lite for seg mener jeg å bare veie alt sammen. Når det kommer til mat burde du regne ca 1k/dag, jeg ville startet på 3500kcal også økt utover i turen. Det letteste er tørrmat, men det er kanskje ikke det som smaker best. Om du ønsker å sjekke hva jeg spiser på lengre turer kan du eventuelt sjekke ut filmen her: https://youtu.be/GPuTGPsIE0w Det beste tipset er uansett å bare hoppe i det og ta en dag om gangen. Det er egne erfaringer du kommer til å lære mest av og alle har sin oppfatning av hva som er "best". Jeg ville derfor ikke hengt meg for mye opp i alle tipsene folk har, men heller prøve å bygge erfaring selv også resulterer det kanskje i at på denne turen bærer du med deg noe du legger igjen neste gang.
  12. Veldig kult prosjekt og det blir nok en fantastisk opplevelse! Når det kommer til valg av sko og behandling av bein har jeg noen raske tips til en sånn tur. Når det kommer til sko vil jeg anbefale ett par lette fjellsko med GTX og et par terrengsko. Min favoritt er uten tvil Arcteryx norvan ld 2 og selv gikk jeg ca 70% av Norge på langs med disse skoene i fjor. Grunne til at disse er min favoritt er fordi de har en såle med godt feste som også er stiv nok til at du kjenner steiner du går på gjennom sålen. Det beste med skoen er likevel at de er produsert i et skum som ikke suger vann. Dette er helt genialt siden skoene tørker fort, jeg brukte de selv mye til vading og med tørre sokker og såler føltes ikke skoene veldig våte rett etterpå. Det med at de ikke suger til seg så mye vann vil også gjøre de lettere om du går der de blir våte. Vedlikeholdet er også veldig viktig og lufting er lurt å gjøre. Jeg har også laget en liten film som går gjennom litt tips knyttet til vedlikehold av bein med alle mine beste tips som jeg også brukte på Norge på langs. Her er det sikkert noen tips som kan komme godt med på en sånn tur https://youtu.be/x7PxRg_UU3w Tilsutt vil jeg også anbefale innleggsåler som passer dine bein.
  13. Dette er nok ikke fordi det er en motegreie, men heller vekt som skal spares og det skal oppnås høyest mulig pusteevne på jakkene. Om glidelåsene er gode nok kan sikkert diskuteres og grunne til at Norrøna og bergans har dette på "poljakkene" er for å øke sikkerheten om glidelåsen skulle ryke.
  14. Takk for hyggelige ord Sonrre, og veldig hyggelig at du liker filmene og synes kvaliteten er bra Jeg gleder meg til å poste veldig mye nytt innhold fremover og håper dette fortsetter å falle i smak
  15. Helsport og Brav skal etter det jeg har forstått flytte videre til SNØ sine lokaler inne kort tid. Det er mye endringer innad i Helsport om dagen og som flere påpeker så er det nok tapene til SWIX som må hentes og spares inn på andre måter. Dette er veldig synd og senest i dag fikk jeg melding fra Sverige om en som anbefalte å bytte til Hilleberg da han hadde hørt at Helsport hadde sluttet med service på Melhus. Håper for Helsport sin del at de kommer med en rask løsning som kan være like god. Det skrives my godt Sømmhuset og det kan jeg virkelig anbefale. Da jeg jobbe i sportsbutikk i Oslo og en av de ansatte måtte fikse jakken sin ble den først fikset hos Norrøna, men hun var ikke fornøyd og leverte den etterpå til Sømmhuset. Så de leverer høy kvalitet.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.