-
Innlegg
1 739 -
Ble med
-
Besøkte siden sist
Innholdstype
Profiler
Forum
Artikler
Intervju
Støttemedlem?
Community Map
Alt skrevet av eaa
-
Flott plass ja! Noen som har sett dette? http://www.flickr.com/photos/flavijus/4136407667/sizes/o/
-
Doktoren så at naboens gutt satt gråtende på altanen, og spurte ham hva som var galt. "Jo", snufset gutten, "mine foreldre skal skilles fordi mor sier pappa er impotent." ""Så, så", sa legen, "gi din far en av disse pillene hver dag, så skal du se at alt blir bedre." Uken etter ser legen at gutten igjen sitter gråtende på altanen. "Hva er det?", spør han, "Hjalp ikke pillene?" "Joda", snufser gutten, "men nå er mamma død, søstera mi er gravid, jeg har vondt i ræva og bikkja tør ikke komme hjem!"
-
Joda, greit nok det hvis helt OT, men da bør en link til "fortsettelsen" legges inn.
-
Ehh... hva skjedde her'a? Drøssevis av tilsvar er jo blitt borte fra tråden. Debatten moderert bort eller? I så fall bes moderator i det minste legge igjen en bemerkning. Var vel ikke akkurat støtende denne diskusjonen heller, så takhøyden må ha blitt lovlig lav nå?
-
Ikke helt samme Roger, idet vi også tok med oss "stenhaugen" Slingsbytind, samt også Langskavltind. Men Slingsby er fin den, når man først er oppå den, bratt og fin østvegg der også! Så selv om oppgangen er planke fra bandet, er ikke tinden i seg selv så ueffen. (synes jeg selv da, selv om tåka slukte det meste ) Bjarne, fulgte dere eggen hele vegen, eller dro dere ned i vestsida på noe tidspunkt? Av de vi så på turen, var det bare oss selv som holdt oss oppå eggen hele strekket... Ellers (som alltid) moro å se andres inntrykk og bilder fra steder man selv akkurat har vært.
-
Joa, vet at dette ikke er en ordentlig turrapport, men det hører på en måte hjemme her lell... For hva skal jeg gjøre? Føler meg bare så ørkesløst uinspirert for tida. Er knapt innom FF lenger, og skumleser kun overfladisk en og annen sporadisk turrapport, men gidder ikke engang kommentere, noe jeg fra egen erfaring vet at alle rapportskrivere setter stor pris på. Og det formelig auler av rapporter på FF. Alt synes gjort, sett, skildret, fotografert... Er det lenger noen vits i å skrive enda en slik? Med mitt pr. nå uinspirerte ego, så "skylder" jeg flere rapporter fra årets gjennomførte turer, og det endog fra ekstra spennende terreng og rutevalg. Ja, selv sommerens vakreste eventyr står fortsatt ubeskrevet og uformidlet... Men jeg har liksom gått helt tom, føler jeg (derav tittelen på innlegget - for de som har hørt om den filmen). Men samtidig så har jeg et lite stikk av dårlig samvittighet også, for liksom å skulke disse rapportene. For til nå har jeg i årevis hatt en slags tradisjon med å lage turrapporter fra turene mine (våre), både som dokumentasjon for egen del, og fordi jeg sjøl har satt sånn pris på andres bidrag, og derfor har villet yte en skjerv til forumet jeg også. Men nå vet jeg ikke riktig - kanskje jeg skal drøye til vinteren, og se om initiativet bedrer seg, og legge inn noen skikkelig forsinkede greier da. Det er jo litt vakum på FF midtvinters, så kansje noe forsinket nytt ikke er så dumt da likevel... Altså "I mårå, i mårå, men ikkje i dag..." Men det er jo en skummel holdning å ta innover seg det óg. Vel - nok syting. Håper å komme tilbake, for FF har til nå vært et løft og et lyspunkt. Ønsker det bare kan fortsette slik. Lavmælt fjellhilsen, fra en litt nedsmeltet Snowman.
-
Ehrmm - sorry! Selvfølgelig mente jeg Skåbu! (Sjåk... hvor kom det fra? ) Takker for våken korreksjon.
-
Hehe, du er jaggu skarp, du Nils! Det er nok helt korrekt det du skriver. Bildet er tatt fra hovedvegen noen hundre meter øst for Sjåk "sentrum". Jeg tror heller ikke selve Ruten/1516 er synlig her (dog lite om å gjøre), men siden jeg har et inntrykk av at hele fjøla/turområdet kalles for Ruten, så måtte jeg liksom legge et lite hint i bildeteksten! Bra resonnert!
-
Siden banker-tipset til Busken jo eliminerer det meste, så er vel den snart løst ! Så jeg drister meg til å legge ut ennå en så lenge. Hva ser vi her?
-
Merkelig fargefenomen. Noen som vet hva dette kan være ?
eaa svarte på panda sitt emne i Generelt om friluftsliv
Ny POD på ATOptics: http://www.atoptics.co.uk/opod.htm Denne gang fra Jotunheimen! En bedre utgave av bildet finnes forøvrig her: http://www.pbase.com/eaaseth/image/97831705/original -
Ja, det kan det vettu! Man ser Vikingskaret, mellom Midtre Ringstind og Stølsmaradals. Her sett fra Ringsskaret, under vestre foten av Midtre Ringstind som stiger opp i helt forgrunnen.
-
Merkelig fargefenomen. Noen som vet hva dette kan være ?
eaa svarte på panda sitt emne i Generelt om friluftsliv
Pandas bilder er nå brukt som POD (Picture Of the Day - 11.08.08 ) på ATOptics.com! : http://www.atoptics.co.uk/opod.htm (innholdet på denne linken vil som navnet tilsier variere, men bildene vil senere ligge i POD-arkivet. Etter dette kommer en ny POD fra Skardstind - so stay tuned..! ) I ovennevnte link er også forklaringen på fenomenet illustrert, i tråd med ovenstående innlegg i denne tråden. Forklaringen vil i ettertid også kunne finnes igjen som eget kapittel på http://www.atoptics.co.uk Så da var den gåta ettertrykkelig løst -
-
Yes sir! Og samme til Alek også da... For å pirke litt så står jeg ikke på selve Dumhøe, men på laveste mellom Dumhøe og kandidattoppen litt sørafor i retning Vestre Skardstind.
-
Vel, likner da på en pigg her, spør du meg. (selv om den i bildet går litt i ett med stupveggen på Nørdre Heillstuggutind bakenfor): https://www.fjellforum.no/oldLinkConverter.php?oldAttach=8600
-
Merkelig fargefenomen. Noen som vet hva dette kan være ?
eaa svarte på panda sitt emne i Generelt om friluftsliv
Har snust litt mer på dette fenomenet: Slike farger på vann skapes av en alge ved navn Chromulina rosanoffii (eller Chromophyton), en bitteliten alge som flyter oppå vannflata, idet den faktisk står oppå vannet på en liten stilk/stett. Algen er kulerund, halvt transparent, og kun 4-9 µm stor. Dens kuleform sørger for lysbrytningen av sollyset. I gråvær kan sjiktet synes svakt gult, ja endog gull-aktig, men da uten den regnbuefargede lysbrytningen. Fenomenet ble forøvrig beskrevet allerede av Isaac Newton. -
-
Merkelig fargefenomen. Noen som vet hva dette kan være ?
eaa svarte på panda sitt emne i Generelt om friluftsliv
Dette er forårsaket av en tynn film av partikler som flyter på overflaten, enten støv, pollen, eller aller helst et hårfint flytende sjikt av alger. Best synlig i bilde http://www.fjellforum.com/download.php?id=13075, der man nærmest fotografen kan ane de buede formene av et slikt flytende slør... Da skjer i hovedsak to ting samtidig: 1. Støvet/pollenet/algene sprer og bryter lyset, og former en corona som danner brytningsfarger nær og rundt punktet for selve solrefleksen (ringer rundt solskiva). 2. De mer flatespredte fargene (lenger unna reflekspunktet av selve solskiva), er en form av de såkalte "Quetelet rings". Disse oppstår ved at de høytflytende (men meget små) partiklene bryter og reflekterer lyset 2 ganger: a. Først på direkten idet en del av sollyset treffer det flytende partikkelsjiktet, og reflekteres uten å nå vannet (refleksbrikke). b. Så igjen når det lyset som også nådde vannflaten reflekteres opp igjen fra denne, og gjennom partikkelsjiktet på ny. Da oppstår interferensmønstre mellom de ovennevnte reflekser, noe som danner regnbuefargene som synes i bildene. Egentlig eksisterer dette fenomenet mange steder, på alle reflekterende flater med tynne "støvpregede" overflater, men meget sjeldent blir det så visuelt som her. Visualiteten vil variere med hva slags overflate som reflekterer (vann, glass, metall...), type partikler, størrelse på partiklene, samt tykkelsen og tettheten på partikkelsjiktet. Bjørn - les pm... -
Rapport fra turen i fjor her: https://www.fjellforum.no/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=9538
-
Til tider et dilemma dette. Sjøl har jeg valgt å ofre litt slit for å få bildene jeg vil ha, og drasser derfor på en del for å oppnå muligheten. Jeg bærer derfor samlet 4,7 kg fotoutstyr (inkl. fotobagen). Dette er samlet i en bag festet bakpå dagstursekken (og kan dekkes m/ regntrekk). Fotobagen er direkte tilgjengelig så fort dagstursekken er tatt av. Denne kan også bæres separat m/ skulderrem og hoftebelte uavhengig av dagstursekken. Funker greit nok, synes jeg. Noe vekt javel, men til gjengjeld dekker dette ethvert behov, med formidabel spennvidde og rekkevidde. Utstyret er som følger: Tamrac Pro 9 slingpack: http://www.cambags.com/reviews/showproduct.php/product/293/sort/2/cat/all/page/1 Olympus E-3: http://www.olympus.co.uk/consumer/dslr_E-3.htm Zuiko Digital 7-14/4.0: http://www.olympus.co.uk/consumer/dslr_ZUIKO_DIGITAL_ED_7-14mm_1_4_0_Specifications.htm Zuiko Digital 14-54/2.8-3.5: http://www.olympus.co.uk/consumer/dslr_ZUIKODIGITAL_14-54mm_1_2_8-3_5_Specifications.htm Zuiko Digital 50-200/2.8-3.5 SWD: http://www.olympus.co.uk/consumer/dslr_ED_50-200mm_1_2_8-3_5_SWD__Specifications.htm Zuiko Digital EC-20 2x teleconverter: http://www.olympus.co.uk/consumer/dslr_ZUIKO_DIGITAL_2_0x_Teleconverter_EC-20__Specifications.htm Med Olympus 4/3 systemets cropfaktor på 2.0 gir dette et totalt brennviddeomfang tilsv. fullformat 14-800 mm, over tre relativt lyssterke kvalitetsglugger med samlet vekt kun 2275 gr (uten stativfeste på 50-200). IS er innebygget i E-3, og dekker derfor ethvert montert objektiv. Siden ovennevnte utstyr er av pro-kvalitet, kan dette også gjøres adskillig billigere og lettere med annet Olympus DSLR utstyr. Fx dette, som da dekker tilsv. fullformat 18-1200 mm : Olympus E-420: 380 gr Zuiko 9-18: 280 gr Zuiko 18-180: 435 gr Zuiko 70-300: 620 gr Zuiko Digital EC-20: 225 gr Samlet: 1940 gr - dekkende tilsv. 18-1200 mm! Slå den...
-
Legg inn et mellomrom etter 8-tallet, før den avsluttende perentesen. Grunnen til dette er at akkurat denne smiley'n består av nettopp et 8-tall og en parentes.
-
Bukkeholstinder 15.04.2007 - Solhvite vidder og blekkblå bilder
eaa svarte på eaa sitt emne i Turrapporter
Beklager sent svar, men jeg så ikke innlegget ditt før nå... Å følge vestryggen direkte ned fra Stygghø/2213 er nok ikke nødvendigvis enkelt. Himmelranda på den eggen inneholder flere heftige hammere, som nok ikke er førstereis-stoff for den nevnte unge dame... Jeg har ikke selv prøvd denne egga, kanhende er den farbar, men nede fra Tverråbreen ser den delvis luftig ut. Men uansett kan egga greit omgås ned i vestflanken på Stygghø. De Nordre Bukkeholstindene kan deretter greit nås fra sør over Bukkeholsbreen. Mye greiere å omgå klatrehammeren i disse på sørsida over Bukkeholsbreen (hammeren sees fra Tverråbreen her: https://www.fjellforum.no/oldLinkConverter.php?oldAttach=6304), enn å måtte tape mye høyde ned på Tverråbreen på NØ-siden. Fra Bukkeholsbreen kan man etter omgåelse av hammeren gå topprekka videre mot vest. Greit breparti dette. Lite sprekker, men et par solide vindgryter ligger det der, men disse er bare spennende - og pene! Omgår du ned på Tverråbreen må du gå helt rundt fjellpartiet og ta toppene fra vest mot øst. -
Bukkeholstinder 15.04.2007 - Solhvite vidder og blekkblå bilder
eaa svarte på eaa sitt emne i Turrapporter
Kan bekrefte fra Tinderanglerne at Stygghøe V2/47.3 er sikkert innmålt til høyde 2003/PF17! Så dermed går også den med god margin inn på PF10-lista.