Gå til innhold
  • Bli medlem

Huskysas

Aktiv medlem
  • Innlegg

    54
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om Huskysas

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Sted
    1346 Gjettum

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Huskysas sine prestasjoner

Contributor

Contributor (5/14)

  • Dedicated Sjeldent
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nylige merker

16

Nettsamfunnsomdømme

  1. Det er ikke noe kollektivtilbud fra Åan. Du må i tilfelle gå til Dagali, hvor det går buss til Geilo
  2. Den viktigste fordelen med 4-hjuls trekk er at man kan kjøre seg fast på enda mer utilgjengelige steder.
  3. Nei, dessverre. Men det er store skogområder mellom Numedal og Eggedal/Hallingdal, så det burde være mulig. Det går flere (grus)veier norodver fra Lyngdal. (Den ene har jeg kjørt når jeg bommet på krysset i Lyngdal og havet ved Soneren i stedet for Skotselv Det var en flott omvei) Hvis du kommer deg til Eggedal kan du komme inn på T-merket fra Norfjell til Langedrag, og da må det være greit å komme seg over til Nesbyen - Det er i hvert fall mange stier markert på UT-kartet-
  4. Jeg har bare så vidt vært innom naturreservatet, men her er i hvrt fall en lenke til et kart: https://www.statsforvalteren.no/siteassets/fm-oslo-og-viken/miljo-og-klima/nytt-vern/skogvern-juni-2020/trillemarka-rollagsfjell-vernekart.pdf Rollag til Eggedal er kanskje en rute som dekker det meste?
  5. Drammen og omegn har en bra side med lenke til kvistekart og datoer: https://drammen.dnt.no/artikler/nyheter/22894-kvistekart-og-datoer-for-kvisting-i-2021-er-klart/ (Jeg slet med å finne det samme på DNT)
  6. Det er ikke absolutt påkrevet med bøyle, men en stor fordel. I tillegg til at det er praktisk å ta tak i er en viktig funksjon at den presser dragene ut fra hundekroppen. Hvis du ikke har bøyle må draget være stivt nok til å holde formen uten hjelp av bøylen. Jeg vet ikke helt hvordan du så for deg å bruke plastrørene, men jeg er skeptisk til om det blir stivt nok. Hvis resultatet er for riglete risikerer du at rørene stikker hunden i siden, og det vil jeg gjette på at den oppfatter som skremmende. På den annen side, noen plastrør koster ikke all verdens, så det er ikke noen stor bortkastet investering hvis det ikke skulle fungere.
  7. Jeg hadde en malamut-tispe i 10 år, og jeg kan skrive under på at det som gjelder malamuter og hanhunder også gjelder for tisper. Inntrykket var at alle tisper måtte forklares med store bokstaver hvem som var sjefen. Hanhunder var derimot ikke noe problem. Som turhund, særlig om vinteren, er de fantastiske. I motsetning til alaska-husky (og etter min erfaring også siberian) ligger de helt i ro, og lar seg snø ned. Hun hadde et rolig/sedat tempo, men hun stoppet aldri. Grønlandshunder har jeg bare _litt_ erfaring med, og jeg opplever grønlandshunder og malamuter som nokså like, men kanskje er grønlenderne litt kjappere, litt mer trøkk og ikke fullt så kranglete. Jeg har akkurat lest boka til Gisle uren, og hans betenkeligheter med å ta inn voksne grunlandshunder, tror jeg, tyder på at også de er sterke personligheter. Men for all del, det er individuelle forskjeller, og det er folk som kjører både store malamut- og grønlandsspann. For egen del kjørte jeg i flere år med malamut-tipa + hannhunder og tisper (siberian), men jeg husker ennå den lettelsen det var å kjøre et spann uten malamut-tispa hvor jeg ikke behøvde å være redd for at noen skulle bulke. Nå har jeg bare alaska-husky, og de er vesentlig raskere og enklere å forholde seg til. De som er godt pelset tåler en del kulde, men de er ikke i samme liga som malamuten.
  8. Denne type serier bør utstyres med en sperre mot å se 1. episode etter kl. 21. Det ble alt for sent i går, men heldigvis var det hjemmekontor med første (zoom-)møte kl. 9 i dag
  9. Kan jeg slå et slag for Brattefjell - Vindeggen? - Vilt og vakkert Men hvis du skal holde på en uke må du kanskje ta med litt tilgrensende områder, f.eks. gå fra Tuddal til Rauland? (Gaustatoppen hadde vært et naturlig valg som "add-on", men det er nok ikke noen god ide akkurat nå
  10. For ordens skyld: Forbudet mot å oppholde seg på fritidseiendom i annen kommune enn hjemstedskommunen er ikke iverksatt enda. Se fotnote til paragraf 5 i ajourført versjon: "Trer i kraft når departementet bestemmer." (Se lovdata) Nå forandrer ikke det realitetene, siden oppfordringen fra myndighetene er rimelig krystallklar.
  11. Jeg klarte meg lenge med MovieMaker, men etter at Microsoft droppet denne endte jeg opp med VideoPad (De har en gratis-versjon for personlig bruk) Den har de grunnleggende funksjonene for klipping, overganger, tekst og (viktigst for meg ) filter for stabilisering. Men jeg redigerer film sånn cirka en gang i året, så forslag til enkle, brukervennlige program mottas med takk.
  12. Har samme erfaring med Julbo som Prebb. Godt fornøyd, også med anti-dugg (om enn ikke perfekte - men briller som alidri dugger uansett værfrhold har jeg ikke funnet)
  13. Jeg oppdaget at avstanden dessuten var avhengig av hvor mye man zoomet inn F.eks.: Ruta fra Solheimstulen til Rauhelleren har angivelse av avstand ca. ved Skrykken. Når målestokken er 1 km eller kortere står det 19km, men når man zoomer ut står det 29km! Det kunne jo tyde på at det ble generert flere ettapper når man zoomer inn, men jeg ser ikke noen slike merker. Heller ikke dukker det opp noen flere avstandsangivelser langs ruta.
  14. Super observasjon! Det forklarer hvorfor jeg er blitt forvirret når jeg planlegger turer. + at det bekrefter mine fordommer mot ut.no som et irriterende nettsted (men som jeg allikevel ikke klarer meg uten ) En tilsvarende observasjon er avstanden fra Solheimstulen til Rauhelleren. UT angir vinterløypa til 19+1=20 km, mens sommerløypa er 8+18+9+2=37 km. Dvs. alt for stor forskjell. Kvistekartet (https://www.dnt.no/vintermerking/) angir 36 km, noe som er mer rimelig Spesielt festelig er det når man zoomer inn på det siste strekket fra Hansbu til Rauhelleren hvor sti og løype følger tilnærmet samme trasé, men sommerløypa er 2 km, mens vinterløypa er 1 km. (OK, det er en veldig kort distanse og egentlig ikke bevis for noe som helst)
  15. Da var det oppklart: Jeg så på bildet igjen og tiltet rett nedover, og da så jeg Hallingsteinen. Bildet er rett og slett tatt fra toppen av steinen
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.