Gå til innhold
  • Bli medlem

MH

Aktiv medlem
  • Innlegg

    601
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

MH vant dagen sist 22. januar 2014

MH hadde mest likt innhold!

Om MH

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  • Sted
    Longyearbyen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

MH sine prestasjoner

Proficient

Proficient (10/14)

  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • First Post

Nylige merker

62

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hei Magne, holder du fortsatt til på Svalbard?

    Jeg driver å sysler litt med å planlegge en Svalbardtur og skulle gjerne hatt litt hjelp av deg til å sjekke realismen i opplegget, finne prisnivå, høre litt om logistikkmuligheter osv. Turen blir av familiære og økonomiske grunner ikke de første par årene, men det er viktig å være ute med planlegging i god tid.

    Har du en e-postadresse til meg? Jeg hadde den før, men den er borte fra pc'en gitt. Da er det lettere å sende filer osv frem og tilbake også

    Håper du har det bra ellers, om du fortsatt er på Svalbard så vil jeg absolutt tro du har det fint. Her på Røros lakker det mot vinter igjen og jeg jobber så smått med å få hundene i form. Lite med snø og kulde enda, men det kommer nok i år også. Fordelen er at det er lettere å trene hundene med vogn før det blir glatt. Sledeføret kommer erfaringsmessig ikke skikkelig på plass før i slutten av desember uansett.

    Gisle

  2. Knall! Takker for tips
  3. Hei, er det noen som har kjennskap til gode bøker skrevet om svenske klatreekspedisjoner? Gjerne både av eldre og nyere dato(antikvariat ingen hindring ) Setter pris på all hjelp!
  4. Prøv Kiwi bivoks eller Meindls voks. De synes jeg er bedre enn Nikwax. Men å forvente at en lærstøvel holder all fukt ute på en flerdagers tur når terrenget er myr og andre fuktige områder er å håpe på mye. Etter hvert jobber du gjerne vannet inn i skoen ettersom du går.
  5. En kniv er alltid med på tur. Og i sekken/e ligger det også alltid en liten STS spork og en snyltekopp. Enten som reserve om jeg skulle glemme dette hjemme(største frykt på lengre tur er å glemme kaffe/kaffekopp/kjele) eller om det skulle dukke opp en plutselig mulighet for noe varmt Det veier ingenting og koster ingenting så kan like gjerne ha det liggende. ALLE mine sekker har nå blitt utstyrt med dette i topplokket.
  6. Tommy Sandal er fangstmann på Svalbard.
  7. Plassen er veldig avhengig av personenes størrelse og årstid. Med 5 high burde det ikke være problem med to små barn men med to tenåringer begynner det nok å føles litt trangt. Det går akkurat med fire stykk vinterstid men vil ikke anse det som komfortabelt i så måte. Med tre voksne burde det være god plass.
  8. Om dere tenker å bruke teltet også til litt "tøffere" bruk uten barn som dere skriver, så ville jeg gått for 5 high. Har brukt Svalbard-teltene mye(!), både 3 high, 5 high og 6, og synes at 6 utgaven er for høy og stor i forhold til konstruksjonen mtp vind. Har opplevd å måtte legge ned et Svalbard 6 i storm mens bla. Svalbard 5 som stod ved siden av stod greit. Svalbard 6 blir også kaldere innendørs om man fyrer der med primus enn 5 high pga av høyden(om det er av betydning).
  9. Hadde kløv på grønlendertispa mi også sist sommer, da var hun tolv. Med en karriere som hovedsakelig spannhund hadde hun ikke båret ekstremt med kløv opp igjennom(mer sporadisk) og følgelig var ikke lasten på de siste turene veldig stor men det var fin hjelp i at hun bar litt egen mat og den søpla som ble til overs fra oss andre(fylte kløven men ga ikke egentlig noe vekt).
  10. Telt 2 kg Sovepose 0,75 kg Liggeunderlag 0,45 kg Totalt 3,2 kg. Teltet er et solo telt som kan brukes alle sesonger så burde ikke være noe problem å lett spare et halvkilo til(og fortsatt ha et solid telt med komfort og stenger) om jeg en gang tenker å kjøpe et rent sommertelt for soloturer.
  11. Polarvier (Salix polaris) er blant annet en favoritt. Den er verdens nordligste tre(/busk) og er dermed en liten tøffing som bidrar til å gjøre verden litt grønnere på tundraområdene der jeg bor. Det er riktignok ikke en blomst så kan også nevne Reinrose(Dryas octopetala). Fjellblomst som var pionerart etter siste istid og ga dermed navn til en tidsperiode. Har også blitt brukt som legemiddel i flere kulturer
  12. Enig med Lompa her. Det er unødvendig med for mye klær men å ha et skift av ullstillongs, skjorte og sokker vil medføre at en del uforutsette hendelser kan takles langt bedre. Å gå gjennom og i elver/bekker/vann gjennom is eller om bare snøen dekker, evt overvann er en særdeles kjedelig og fort farlig opplevelse om større deler av kroppen er blitt våt og det er ordentlig vinterkulde. Har også opplevd at det regner og sludder så mye at man blir våt til skinnet, da er det greit å ha et tørt skift i sekken for å holde soveposen tørrere. I et slikt tilfelle vil det stort sett være snakk om komfort da det er mulig å komme seg gjennom det med våte klær men å ha skift om man er i nærheten av vann vinterstid er avgjørende. På en tur over flere dager vil en jo gjerne krysse over noe vann i hvert fall i de lavere delene av turen. Hvor mye veier egentlig stillongs, sokker og skjorte? Har ikke målt men det er ikke der som skyter opp vekten på sekken. De tre tingene i tillegg til varmeplagg og ekstra votter og lue el headover/hals så har man dekket seg.
  13. Videre vektbesparelse nå begynner vel å måtte gå enda mer på detaljnivå. Eksempelvis: Hva inneholder kokesettet? Noe å spare noen hundre gram på der? Hvor mange snøplugger er med? Ski og staver(brukes som dødmann) pluss isøks erstatter 5 plugger.
  14. Altså kan vindsekken lett droppes om vekt er viktigst.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.