Gå til innhold
  • Bli medlem

Lompa

Aktiv medlem
  • Innlegg

    6 564
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    60

Lompa vant dagen sist 19. juli

Lompa hadde mest likt innhold!

Om Lompa

Nylige profilbesøk

14 722 profilvisninger

Lompa sine prestasjoner

Grand Master

Grand Master (14/14)

  • Dedicated Sjeldent
  • Reacting Well Sjeldent
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Year In

Nylige merker

4,2k

Nettsamfunnsomdømme

1

Hjelpsomme svar

  1. Det er jo bare å prøve, men jeg ville tatt med andre ting også ut i båten om du ikke får napp på spinneren. Jeg har "nedjustert" noen litt slitne spinnere til bruk i sjøen, og stemmer i med Ørud om at det er viktig å skylle de veldig godt. Jeg har ei bøtte med ferskvann som de får ligge en stund i. Om du må bytte noen kroker pga rust så gå gjerne ned en størrelse eller to, evt sette på en enkeltkrok. Sjøørreten kan ofte være litt "småbitt" og bare nappe borti kroken om den er for stor.
  2. Jeg har "flekka ræv" til et par-tre umerkede viltkameraer jeg tilfeldigvis har kommet over på jakt. Tanken har vært både å gi eieren av kameraet en latter, samtidig som det kan få vedkommende til å reflektere litt rundt plasseringen. En gang gikk jeg på et kamera som sto nær en merket sti, og ville fange opp turgåere. Da satte jeg en teipbit foran linsa som et signal om at dette var ugreit.
  3. Det er jo fair nok å forsøke å finne en egen nisje, men jeg tenker vel at deres plass ikke er innenfor det man kan kalle turklær. Det er mer fritidsklær for fjellet. Jeg ser for meg at deres målgruppe er kjøpesterke folk mellom 35 og 65 med Audi e-tron og hytte på de større skidestinasjonene.
  4. Jeg har reparert en kopp med tokomponent epoxy. Husker i farten ikke hvilken jeg brukte, men jeg husker den var oppgitt å skulle tåle 94 grader. Det tar ikke mange sekundene før temperaturen på selv kokende vann er godt under det. Det har holdt godt etter en haug kaffekopper siden. Problemet var å finne en som er klassifisert matsikker. Det klarte jeg ikke, så jeg har bare stolt på at jeg ikke får i meg farlige greier.. (mao, jeg kan ikke garantere at metoden er etter forskrift) Det går an å lakke koppen innvendig, slik at vann ikke trenger inn i treet eller kommer i kontakt med epoxyen etterpå. Sprekken på min var veldig tynn, så jeg utvidet den litt for å være sikker på at jeg fikk limet godt nedi.
  5. Lompa

    Hot tent

    Ja, det hjelper med høy pipe over teltet. Problemet kan komme hvis det skulle bli ulming/ufulltendig forbrenning når man sover. Denne gassen merker man jo ikke. Greit nok om man må evakuere pga røyk. Det er ubehagelig, men ufarlig.
  6. Lompa

    Hot tent

    Det er jo ingen magasinert varme i hverken teltduk eller tynne ovnsvegger, så det blir kaldt når det brenner ut. Men jeg lurer på om du har reflektert noe rundt kullos og soving i telt med brennende ovn? Nå vet jeg ingen ting om lufting i dette teltet, men jeg har alltid hatt som regel at det ikke skal være noen form for brenner gående når man skal sove. Selv i telt med gode og store lufteluker. Jeg har brukt både Heatpal spritbrenner, multifuelbrenner og vedovn i lavvoen, men de skal være slukket når vi legger oss for å sove. Det finnes jo CO-alarmer man kan ta med seg. Kanskje det hadde vært en ide om du skal fyre om natta?
  7. Som det er nevnt over her, så ville også jeg tatt en henvendelse til noen av de gode fiskeutstyrsbutikkene og spurt om de har noe liggende. Helst de butikkene som har eksistert lenge, og sitter med skikkelig varelager. De har gjerne et roterom hvor det ligger en masse gamle greier. For eksempel Grønberg i Kristiansand, Torshov sportsfiske i Oslo, mmfiske i Sarpsborg, Jaktia på Jessheim osv..
  8. Jeg har sett flere kniver fra vikingtiden, også i veldig god stand. Søk for eksempel opp Facebook-gruppa secretsoftheice, og søk på kniv.. Fra vikingtid og middelalder har knivene full tange og stort sett flatslipt blad. Det er også funnet mange kniver fra gravhauger som har vært på likbålet, noe som gjør at de bevares ekstra godt. Denne kniven er satt opp med det man vel i dag kaller skandislip.
  9. 15 cm forskjell er kanskje ikke så mye, og man kan legge en genser eller lignende i bunnen om det føles for romslig ved føttene. Det kan være behagelig å ta på seg varme klær om morgenen.. Men det kan være litt ulik utforming etter typiske mannlige og kvinnelige kropper (skulderbredde f.eks). En annen sak er at temperaturområdet for kvinner og menn er ulikt. En pose som angis minus 20 for menn, holder kanskje minus 15 for kvinner. Så om du velger en herrepose, så gå opp litt. Det er mange som velger å bruke to poser utenpå hverandre om vinteren, så hvis du har en god pose til 3 sesong som passer deg så kan du kjøpe en 3-sesongs herrepose i tillegg. Hvis du søker på forumet så får du opp tråder om dette. For eksempel denne.
  10. I det siste har jeg begynt å gå på butikken med stor sekk når jeg skal ta ukas store handlerunde. Og velger heller ikke den butikken som ligger nærmest. Da får jeg kontinuitet i bæring med litt tyngde, slik at ikke kroppen får for stor overgang når sekken skal bæres på tur. Men jeg føler meg ikke nødvendigvis lat på dager jeg velger sofaen. Da tenker jeg at kroppen forteller meg at den trenger hvile.
  11. Jeg har kappet stengene på mine telt for å få dem litt lenger ned mot bakken, og for at de ikke skal sprekke i sømmene når et oppstrammet vått telt blir som trommeskinn når det tørker i sola. Jeg liker ikke stormmatter på teltene, så derfor er det greit å få dem litt lenger ned. Telt som er egnet for bruk om vinteren har uansett store lufteåpninger høyt oppe.
  12. Jeg synes ikke disse kjelene med hanken på tvers er så smarte. Man må ha to hender på kjelen for å helle, og da får man ikke holdt det man skal helle over i (f.eks termos). Jeg ser godt poenget med lav utgang på helletuten for en jevnere stråle på vannet (såkalt "guttekjele", selv om gutter ikke alltid er kjent for full kontroll på strålen..). Gammeldagse alukjeler var jo sånn, og de får man omtrent gratis på loppis og bruktbutikker. -Men de veier jo litt mer pga tykkere gods.
  13. Her synes jeg det legges vel mye i skilengde. Det er ikke sånn at du vil ha det kjedelig på en ski som er 184, og supergøy på 194. Du vil garantert få det veldig gøy på begge! Selv er jeg 199, og siden det er vanskelig (og sykt dyrt) å finne lange nok ski, har jeg stort sett kjørt på 184 og 187 lengder. Det går veldig greit. Det er også noe med at ski blir litt uhåndterlige når de blir for lange også. Særlig om man må forsere litt skog eller ta «kickturn» i løssnøen på vei opp. Jeg vil si kjør på med bruktskia på 184. Disse selger du videre uten mye tap etter en sesong, når du har fått bedre forståelse av hva du trenger. (Kanskje synes du de er mer enn bra nok.) På våren finner du masse tilbud når butikkene skal ha ut sesongvarene.
  14. Søk på seilduk metervare. Kanskje du til og med kan kjøpe et gammelt seil..
  15. Det er mye å vinne på å slipe brettet. Jeg har også en Pariser, og har slipt den et par ganger. Det glir merkbart bedre. Først med stålsikling for å ta alle tråder og småkanter som har reist seg. Deretter med sandpapir, begge deler i lengderetningen. Mener å ha brukt 120-korning først, og så 240. Brettet kan glides, men ikke varmes inn. Det holder å korke inn glideren.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.