Gå til innhold
  • Bli medlem

Lena

Passivt medlem
  • Innlegg

    90
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Lena

  1. Veiene er stort sett greie å sykle på i hele landet, men det er partier som ikke er asfaltert overalt. Med 10 dager til rådighet vil jeg kanskje anbefalt å ta buss de "kjedeligste" partiene så dere får tid til å oppleve mest mulig av Islands fortreffeligheter og ikke bare motvind og grus Anbefaler spesialiteter som (ikke prioritert rekkefølge): Geysir/Thingvellir, området rundt Myvatn, strekningen sør for Vatnajøkulen og Laugardalur. Blant annet Man kan telte hvor som helst, utenom i nærhetene av nasjonalparkene der man må benytte campingplassene som finnes. Vi var på Island i en måned og har fortsatt veldig mye usett, så man kan ikke forvente å få med seg alle spesialiteter på en tur. Men vi rakk å sykle rundt øya og ha et par dager hist og her til å titte oss rundt
  2. Ja da, vi har et gammelt Helsport Trondheim hjemme, godt brukt, som seg hør og bør, og sikkert fra 1972, ja. Et fin-fint telt! Men som du nevner er det litt vanskelig å få strammet skikkelig så det har en tendens til å kunne samle et eventuelt regnvann i en pen liten dam på telttaket.. Brukte teltet med hell (bortsett fra vanndammene på taket) på sykkeltur rundt Island for noen år tilbake. Både glidelåser og teltduk er fortsatt i god stand etter alle disse årene Men vi impregnerte teltet en liten runde midtveis på turen da vi merket at det kom litt for mye vann inn ovenfra.
  3. Jeg har kjøpt våtservietter til bruk ved linsefiksing hos optiker flere ganger. Dessverre husker jeg ikke hva de heter, men man får en pakke på ca. 20 stykker til en overkommelig pris. Ei heller husker jeg hvilken optiker/kjede jeg var i da jeg kjøpte dem sist, men skulle tro de fleste hadde dem for salg. De har ingen skrekkelige ingredienser som svir i øynene, men får henda dine relativt ren før linsene skal på. Og et tips er å heller bruke ringfingeren til å sette på linsene i stedenfor pekefingeren. Neglene har en tendens til å være renest på de fingrene som skjeldnest blir brukt til noe fornuftig...
  4. Lena

    norge på langs

    Lena is still alive, and absolutt still kicking
  5. For kayak rental, please check out http://www.mamut.com/homepages/Norway/1/18/padle/default.htm. If you look closer at the page you'll find that some of the information is actually in english You can even rent his car so that you can get your kayaks with you. For ice climbing I believe an email to the Tromsø Klatreklubb (Tromsø Climbing Club) will be the best thing: [email protected]. They will be able to give you the best information about all the ice climbing possibilities, routes and local conditions.
  6. Yes, we've heard about the msm-guides They are great guys. Professional, but very down-to-earth. I will recommend a trip to the Lyngen-area, it's a beautifull scenery and great skiing.
  7. Vet ikke hvilke priser Norrøna har for Gore-tex'en sin, men du kan få kjøpt det i butikk i tromsø for 130 kr meteren (150 cm bredde). Det er kanskje ikke dyrere hos Norrøna heller? Vil absolutt si at det lønner seg å lage jakka selv så lenge du er litt sykyndig. Du bruker ikke så mange ettermiddager på det, men litt tid tar det jo. Jeg regnet sammen at min jakke kosta ca. 500 kroner med glidelåser etc. Og taping kan du også gjøre med SeamSure til 100,- kr på xxl. Det funker bra, men ta gjerne to omganger over sømmene.
  8. Ikke glem Coll-tex. De er faktisk veldig gode. Limet er upåklagelig og de sitter i både kaldt og mildt vær. Kjøper du mohair får du i tillegg fantastisk god glid fremover på skia også så da sparer man seg for en god del slit i bakkene Anbefales. Har hatt mine i 7 år og de (begge sidene) er like gode som nye selv om "lim-sida" er blitt litt hårete...
  9. Jeg for min del ser ikke for meg at dette skulle være noe stort problem. Ble selv tatt med på vinterturer/-teltturer i den alderen og syntes det var stor stas i tillegg til at det er artig å tenke tilbake på. Og utstyret mht sovepose/liggeunderlag var jo som vi husker noe tynnere for noen år tilbake... Jeg tror det er viktig å tenke på hvordan man selv innretter seg i kulda og så overføre dette til henne: -hvis man blir kald gjelder det bare å bevege seg mye og gå på -hvis man får kalde hender underveis kan man få lov å varme dem f.eks. på fars mage (kanskje inni en vindsekk?) -ha godt liggeunderlag i teltet -huske god mat! Det er en god gulrot å vite at man etter endt dag ute skal lage noe man syns smaker veldig godt når man kommer i teltet. Kanskje dessert til og med (finnes mye fint i posevariant)? -lag en lek der det gjelder å gjøre alle ting med vottene på (drikke, spise, lukke jakke/lue etc.) - det er kjekt å kunne uansett og man unngår i stor grad å bli kald på hendene -spis lunsj i vindsekken Tror ikke det er noe problem å ta med 10-åringer på tur selv om det blir en del minus, men det er vel viktig å være veldig på vakt i forhold til påkledning og varme/kulde. Så får vi håpe hun blir en ivrig fjellfarer også etter debut i vinterfjellet
  10. Glimma (Glimvatnet) på Ringvassøya er et yndet isfiskevann, har jeg hørt. Kjør tunnelen til Ringvassøya og kjør mot Hansnes ca. 15 km fra tunnelen. Glimma ligger like ved veien. Ringvatnet er vel kanskje også godt isfiskevann, og ligger like ved Glimma. Et greit sted å begynne, kanskje?
  11. Lena

    Jervenduk

    Er det plass til å trøkke inn to stykker i forbindelse med uheldig vær eller "hyggelig" lunsj i en Jerven Original?
  12. Lena

    norge på langs

    Sykla den ruta for noen år siden. Mye tips og greier man kan foreslå, men sånn cirka hvor vil du sykle? Vi sykla sørover langs kysten hele veien bl.a. for å slippe unna E6'en. Anbefaler å sykle småveier, men ikke så små at veistandarden blir veldig mye dårligere. Det sliter på både sykkelen og kroppen å sykle på grusveier f.eks., kanskje særlig mot slutten av turen. Skal du begynne i nord eller sør? hvor lang tid har du tenkt å benytte? Vi brukte 4 uker og hadde da 4 hviledager. Da hadde vi stort sett veldig greier dagsetapper (kanskje 10 mil daglig?) Greit å begynne forsiktig å øke på etterhvert som du ser hvor mye kroppen din har lyst på. Er du interessert i mer detaljert reiserute kan du kanskje sende en pm?
  13. Lena

    Sykkelveske

    Kan ikke noe om Rallarveien, men ang. sykkelveske anbefaler jeg Ortlieb på det sterkeste! De er helt vanntette og meget slitesterke. Har selv slike til både foran og bak på sykkelen og har brukt dem mye. Rommer mye gjør de også. De koster litt, men er vel verd pengene. Alltid tørt i de veskene, og så finnes de i mange fine farger Tror de jeg har heter Backpacker og Frontpacker eller noe, men kan jo hende de har fått nye navn. Det er ihvertfall de "ordinære" front og bakveskene. Men velger du Ortlieb er det bra uansett. God tur!
  14. Det går fint an å fortsette fra Blåmann og videre mot Skamtind. Det er denne traversen som kalles Ersfjordtraversen. Traversen går via mange av fjellene som ligger mellom de to forannevnte, og tau trengs på noen av passasjene. Mye av traversen kan ellers gås uten tau. Har ikke gått den selv, men mener å huske at man må ha tau allerede ganske nært Blåmann, i forbindelse med klatre-Hollenderen og også noe ved Storstolpan. Men dette er ikke helt sikkert, det vet andre bedre... Ellers skal traversen være flott og kunne gjennomføres på omlag 2 dager.
  15. Vil påstå at man nesten alltid får rim utenfor åpningen på soveposen når det bare er kaldt nok. Det er ikke til å unngå. Men beste måten å minimere rimet, og da også potensiell fukt, er å kle på hodet sitt og heller la det stikke litt lengre ut. Da kommer ikke pusten din rett inn i "soveposeveggen", men kanskje heller litt mer "ut i luften" og rimet fester seg heller på teltduken. Selv sover jeg alltid med god lue og hals som jeg trekker godt rundt ansiktet, og så snører jeg soveposen godt igjen. Åpen pose gjør at man mister langt mer temperatur enn man skulle tro. Evt. kan man kanskje stappe en plastpose halvveis ned i posen/halvveis ut (omtrent som en smekke) slik at rimet fester seg på plastposen istedenfor på soveposen?
  16. Erik - Er litt usikker på hva du tenker på med fuktsperre. Mellom en selv om soveposen? Jeg har aldri opplevd fuktig sovepose på vinteren når temperaturen har vært høyere enn -20. Kryper det ned mot -30 blir det rim på posen, særlig oppe ved åpningen, som er viktig å få ristet vekk før nedpakking. Da kan også posen bli fuktig i overflaten når/hvis man f.eks. sitter i posen og lager frokost og dermed krøller posen litt sammen på midten. Ellers er jeg mest kjent med fuktsperre i sko på fleredagersturer om vinteren. Da slipper du at skoene blir stive og vanskelige å få på seg om morran
  17. Dunpose funker fint også på langtur, så lenge det er vintertemperatur (altså minusgrader). Ligger du i telt/snøhule og det er oppholdsvær er det fint å frysetørke soveposen litt før du legger den i sekken. Vreng posen og heng den over skiene i 5 minutter før du rister den og pakker den ned i trekket sitt. Da slipper du ut det meste av dampen i posen og posen er tørr og fin til neste natt. Er det ikke oppholdsvær hjelper det likevel godt å vrenge posen inne i teltet og slippe ut varmen slik at posen er kald når du stapper den i sekken. Poenget er å få dampen ut før den rekker å fryse, hvilket den automatisk vil gjøre når du har den liggende i sekken gjennom dagen. Jeg har alltid brukt dunpose om vinteren, og problemet med fuktig sovepose er minimalt. Er det skikkelig kaldt vil jeg derimot kanskje ikke anbefale å bruke grevlingen. Er det kaldt nok vil dampen fryse til is inne i trekket fordi den ikke rekker å komme ut av grevlingen før den fryser. Bruker du grevling fordi du er redd for posen (hvilket jeg skjønner godt, når man nettopp har investert i dyre dommer) kan kanskje grevlingen has utenpå posen, men med glidelåsen litt mer åpen? Altså; lufting av posen er hele clue'et! Lykke til med posevalg!
  18. Lena

    Gass

    MSR gass får du i nesten alle sportsforretninger, men bare som halvpundsbokser. Dessuten koster den det dobbelte, nesten, av de vanlige, men tåler mer kulde. Helt fin å bruke ned til -10 ihvertfall. Skulle tro det var helt greit å bruke gass og brenner om hverandre uavhengig av merke. Er vel bare sånn at de sier det for at du skal bruke deres gass og ikke andres, for den kan ikke de garantere for.
  19. Jeg har hatt min Goose Bay Arctic i tre år nå og koser meg veldig med den gode varme følelsen den gir Har ikke testet den i skikkelig kaldt vær, og laveste temperatur har derfor kanskje vært rundt -15-20 grader foreløpig. Men jeg er altså veldig fornøyd, og kan ikke si meg enig i at min pose føles som den har lite dun. Føler derimot at den er ordentlig tykk og myk, og hittill er det alltid jeg som har tatt mest plass i teltet, utelukkende på grunn av den store soveposen
  20. Men så meld dere inn i Fjellsportgruppa (FSG) og kom på mailinglista vår, da vel. Der kommer mye info om turer og diverse annet. Hjertelig velkommen også til Stikk-Innom på Turlagskontoret på (de fleste!) torsdager året rundt for å spise vafler og bli kjent med folk og turområder FSG driver mye med turer for nedturens skyld om vinteren og oppturens skyld om sommeren. I morgen arrangerer vi f.eks. også lysbildevisning fra K2-ekspedisjonen, så kom å se på den! Der er FSG representert og garantert mye hyggelige folk Dessverre har jo ikke snøen lagt seg tykk nok enda..., men mens det sitrer i knærne får vi smøre oss med tålmodighet og skiene med voks!
  21. Tromsø Artic Metervare solgte goretex i fjor, og regner m de gjør det nå også. Har laget jakke og bukse etc. i goretexen deres og den er helt ok. Har slitt ut jakka nå, men den har tross alt vært i bruk hver (eneste?) dag i 3 år... Bare husk å tape sømmene med egnet tape eller lim
  22. Skjønner meg ikke helt på katt sitt bilde ass.. Er jo holmer og greier! Er ikke Geitgaljen eller i området deromkring? Eller nærmere Lødingen...
  23. Tar jeg feil hvis jeg ser Hamarøyskaftet i bakgrunnen? Og at toppen da må ligge på Storemolla? Har liksom lyst til å foreslå Sveinen, men er temmelig usikker...?
  24. En 75 liter rommer ganske mye, selv for lengre turer, men det viktigste er kanskje å ha muligheten til å regulere sekken, særlig i toppen. Et løst topplokk på sekken er gull verd for meg ihvertfall. Og sidestramminger gjør det mulig å stramme inn sekken på kortere turer der man ikke skal ha like mye i sekken. Selv er jeg veldig fornøyd med Bergans sin Trollhettaversjon. Det kommer jo også litt an på hvor stor du selv er. Er du av det høye slaget kan du jo fint bære en 90 liters sekk også, er man derimot liten, som meg, blir de fort litt digre.
  25. Lena

    Sykling i Norge

    Hvis jeg var deg ville jeg ikke giddet å bruke masse penger på nye klær o.l., de gode/gamle turklærne er stort sett alltid helt ok. MEN en sykkelshort el.l. med polstring bak er verd investeringen Selvfølgelig er det likevel å anbefale å bruke klær som sitter tett til kroppen, og en fleecevest har, for meg, vært et genialt plagg til sykling. Sykkeljakke i neonfarge, eller kanskje like gjerne en refleksvest er heller ikke så dumt, men ser ut som du allerede har tenkt på det. Selv har jeg hatt to lengre sykkelturer (rundt Island og Norge på langs), og det eneste nye jeg kjøpte inn var vanntette sykkelvesker (Ortlieb), som antakelig også var den beste investeringen jeg gjorde... Da slipper man all bekymring om våte klær, klissete sovepose etc. Ellers tok vi det ikke så hardt, og brukte mest det vi hadde fra før. Ang. strekningen: da vi sykla Norge sykla vi langs kysten fra Trondheim til Bergen. Det syns jeg var en flott strekning, via Kristiansund, Molde og Ålesund Ha en flott tur! Lena
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.