Gå til innhold
  • Bli medlem

Bård B

Aktiv medlem
  • Innlegg

    121
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Bård B

  1. Takker for godt og utfyllende svar👍 Vurderer Skjækerfjella opp mot en håndfull andre alternativer, så får se hvor jeg til slutt ender opp. Skal legge ut turrapport uansett hvor det skulle bli. du er såvidt inne på ørretfiske, hadde en formening om at området var relativt bra…?
  2. Har Skjækerfjella på listen over plasser jeg planlegger og utforske på ukestur med telt. Er ikke videre kjent i Trøndelag og områdene rundt. Er det noen her inne som har noen gode tips på hvor det er hensiktsmessig og ta utgangspunkt for utmarsj og parkering av bil? Tips på måter og komme seg til et sted for utmars med kollektivtransport fra oslo kan også være ønskelig.
  3. Vi hadde en flott sommertur på Hardangervidda når barna var 5 og 7 år, vi gikk fra Hjølmo (Eidfjord) og endte opp på Trondsbu nøyaktig 14 dager senere. VI hadde 4 hytteovernattinger og 10 teltovernattinger. Vi tok oss god tid og flere av stedene ble vi et par dager. Ruta vår: Hjølmo-Vivelid-Hedlo-Hadlaskard-Besso-Sandhaug-Trondsbu. Her hadde vi overnatting på Vivelid, Hadlaskard, og Sandhaug, resten i telt. Riktignok to eller tre teltnetter ved Besso siden vi likte oss så godt der og barna fant noen jevnaldrende og henge litt med. Vanskelig å si hva dere skal gjøre ut av en dagsetappe, men vi hadde vel vår lengste fra Hadlaskard til Besso og det er nok nærmere 20km...? Den dagen var vi nok litt på grensa av hva ungene synes var ok, vi brukte nok 7-8 timer den dagen. Men da reiv vi i fri kiosk når vi kom til Besso! Skal dere gå hytte til hytte kan dere jo bære langt lettere enn hva vi gjorde som hadde lagt opp til 2 uker selvforsynt i fjellet. Det innebar mye tørking av kjøtt og grønnsaker i ukene før turen, men gikk fint det og. Ruta jeg beskriver over vil jeg tro de fleste kan gjøre sommerstid om det primært er hytte til hytte med bespisning på hyttene som er tanken, relativt lettgått terreng på denne delen av vidda. I fjor sommer gikk vi Finse-Aurlandsdalen med samme utgangspunkt i forhold til oppakning, tunge sekker med telt og egen mat. Det gjør vi ikke igjen! Det var tøft terreng med tunge sekker og teltplasser som rommer 4 pers telt kryr det ikke av over alt på det strekket. Den turen for en familie er helt klart best som hytte til hytte tur, men det er jo det dere spør etter også, så det kan jo være et alternativ.
  4. Det satte en endring i planene, det er noen uker til turen, men ser ut som vi legger oss lavere i landet gitt. Sånn som været er der nå ser det hverken ut som skitur eller fottur er spesielt hyggelig. Ligger an til en sesongavslutning i marka/skogsterreng.
  5. Planlegger en helgetur på fjellet eller marka nå i september/oktober. Området rundt Finse og Hardangerjøkulen frister, men så begynte vi å tenke på mulig jakt i området og at det kanskje ikke var den beste tiden og ferdes i dette området...? Er det lite populært og ferdes i områder på fjellet hvor det foregår jakt?
  6. Da begynner jeg å bli litt klokere, forstår at det skiller mellom PLB og noen andre sendere som tilsynelatende kun er GPS trackere med en sporingsfunksjon. Om jeg har forstått det rett er ikke de søknadspliktige og er vel følgelig heller ikke linka inn til redningssentralen...? Mcmurdo ser lovende ut.
  7. Som overskriften sier er vi ute etter en nødpeilesender til og ha med i seilbåt og på fjellturer, er helt fremmed på temaet og ble ytterligere forvirret av å google temaet. Derfor poster jeg en tråd her og håper noen er i samme situasjon eller hvertfall klarer og gi oss noen vink på hva vi bør se etter.
  8. Har på noen vinterturer juksa litt med lufting gjennom teltet under snøsmelting og matlaging, har der og da tenkt at en times tid uten og åpne ordentlig opp for god utlufting ikke gjorde så mye, men har etterhvert tenkt litt mer gjennom det og blitt litt usikker. Dette har stort sett vært i et Helsport Spitsbergen X-Trem telt, stormmattene er dekka så eneste som har vært åpent er lufteventilen i midt høyde på store forteltet og en bitteliten glippe nederst i inngangspartiet. Som sagt har jeg bare tenkt at dette ikke var så nøye for en liten stund, men hva tenker folk om dette? Gambler jeg med helsa? Det kan fort være snakk om en times tid med multifuelen i gang...
  9. Det er nesten umulig å komme med et konkret tips på et telt som skal fungere godt under alle årstider, om jeg likevel skal forsøke så ville jeg selv valgt Spitsbergen x-trem camp teltet. Ja det er tungt til en solotur på sommer, men vinteregenskapene er så gode at de langt på vei rettferdiggjør den høye vekta likevel. Spesielt lett telt vil nok ikke trådstarter ende opp med uansett, det etterspørres et telt som er stort nok til opptil tre personer og da er det vel i praksis fort snakk om et 4 pers. telt. Med dette sagt så vil jeg nok si at den beskrevne bruken tilsier to telt, mange vil muligens mene det er utstyrshysteri. Men jeg tror en må godta et telt som veier litt mer enn komfortgrensa på aleneturer sommerstid om en krever at det samme teltet skal fungere som vintertelt på fjellet. Da vil jeg for og prøve å være litt konkret, anbefale og gå for et vintertelt i første omgang som er stort nok til 3 voksne. Videre er det bare og teste om det funker som solotelt, da kan en eventuelt gå for et telt nr. 2. Helsport har en del utstyr på outlet siden sin, en stund før jul hadde de faktisk et Spitsbergen x-trem camp 4 til ca. halv pris, tror de teltene de legger ut der kun er demobrukt så det er mulig og gjøre gode kjøp der.
  10. Helsport Spitsbergen x-trem camp-4 er et bra vintertelt både for to og tre. Men spesielt lett er det jo ikke, passerer nok 5 kg. Til pulkturer er det veldig hendig med tunneltelt som da er rulla sammen med ferdig tredde stenger, hele teltet ligger da klart og skal bare rulles utover og barduneres. Sovepose til vinter bruker jeg en Rap Andes, den takla 35- på Hardangervidda forrige vinter så jeg kan gå god for den!
  11. Kjøp en Fjellpulken til barn og en Pariser, når jentungen har vokst ut av Fjellpulken kan du enten modifisere den til en transport pulk eller selge den og så investere i en rendyrka transport/ekspedisjons pulk. Har ikke selv gått med disse Pariser pulkene, men har gått sammen med flere som har brukt den. Den brukes av mange i for eksempel Xpedition Amundsen og det ser ut til og gå nokså bra. I bratte bakker hvor en går travers ser jeg at de med Pariser har en tendens til og slite litt med at pulken ikke holder seg på plass, men sklir litt sidelengs.
  12. Er helt enig i det du sier om ordentlige kart til navigasjon. Gulesider i kombinasjon med Norgeiblider bruker jeg en del for og titte etter nye fiskeplasser, utfyller hverandre på en god måte kan en si.
  13. Jaaaa! Der var den! Skal printe ut et ark og få det laminert og putte i ramme så jeg aldri mer glemmer navnet! Hadde et slags minne av at det var noe med Norge i navnet... Tusen millioner takk!!!
  14. Alle forslagene her er fine kart og nettsider, men fremdeles ingen som treffer den siden jeg sikter til. Begynner å gå på nervene av meg selv her snart...
  15. Ikke de heller, kan på denne siden i likhet med Gulesider.no også velge mellom foto og kart.
  16. Nei, ikke den heller. Det her var frustrerende! Jeg klarer virkelig ikke å komme på hva den siden heter...
  17. Jeg har sammen med Gulesider.no brukt en nettside som har gode kart og søkefunksjoner, men klarer nå ikke og komme på hva den siden heter. Kan noen hjelpe meg? Det er ikke SeNorge.no. Siden jeg sikter til kan en søke på koordinater, stedsnavn osv.
  18. Er på let etter et nytt 4p telt til familieturer og har kommet over et Marmot Vapor, men kjenner ikke til Marmot teltene fra før. Er det noen som har noen erfaringer med disse teltene? Gode som dårlige! Vi skal ha et tre-sesongs telt til fjellet, marka og kysten. Er også interessert i tips og beskrivelser på andre telt i tilsvarende kategori, vil helst under 6 kg.
  19. Jeg må bare slå et slag for gode gamle Snurring og ikke minst Turistproviant. For meg er lukten av parafinbrenner og brødskiver med snurring gode barndomsminner fra teltturer sommer som vinter. Snurring kan spises som pålegg på brødskiva, en kan avansere med ost/speilegg, en kan lage makaronigryte, steke den sammen med potetbiter eller bare spise den som den er. Til fotturer noe lenger enn en helg er den neppe hensiktsmessig og bære med seg i sekken, men på korte turer eller turer hvor vekt ikke har avgjørende betydning (hundespann/pulktur etc.) er den god, næringsrik og mettende. Ørud`s tips over her med chilli bønner skal jeg teste ut rimelig kjapt, hørtes slett ikke ut som en dum hurtigrett!
  20. Naturfoto av Ole Jørgen Liodden er en bra bok, tar for seg grunnleggende teknikker og teori.
  21. Muligens litt i seneste laget, men ja Øyungen er et godt utgangspunkt for en enkel tur med overnatting med barna. Maridalen har flere fine plasser og starte en helgetur på, Øyungen med utgangspunkt fra parkeringa på Skar er kanskje den enkleste for en tur som beskrevet. Med utgangspunkt fra Stryken eller Hakadal er mulighetene mange, men anbefaler deg da og sette deg ned med kartet og bestemme deg for en rute og et mål for leir.
  22. Har dette telte selv og er veldig fornøyd, har ikke brukt det på vinteren selv nettopp på grunn av denne "lufteåpningen" i nedkant av duken. Men vurdere og teste det på en noe lettere markatur nå til helgen. Ja, Kjell Iver innerteltet er tett uten noen egne ventilasjonsåpninger, men ettersom det er to fortelt løses det ganske greit ved å justere glidelåsene i begge ender. Mareng er lenger opp her inne på og kappe stengene for og minske denne "lufteåpningen", da vil en jo miste en del av spennet i den langsgående stanga og det er jo slik jeg ser det mye av dette teltets styrke at en får et kraftig spenn som strammer duken såpass mye. Dette er et ypperlig telt til bruk langs kysten og andre forblåste steder hvor det er helt avgjørende at en får spent duken så godt som Orion teltet faktisk tillater.
  23. Ville gått for et 3 pers. telt. Dere er snart fire og mulighetene for at dere alle etterhvert skal på tur er kanskje tilstede? Vi har selv telta to voksne med to barn på 7 og 9 i ett to pers.telt, det har i og for seg gått greit det, men greiere med litt ekstra bredde...! Tror jeg har brukt Helsport Rondane en helg, men det var i finvær så kan ikke uttale meg noe videre. Selv er jeg veldig fornøyd med Exped Orion, mitt er riktignok et 2 pers, men tror Orion er og få i 3 pers også. Dette teltet er helt kanon som et 3 sesongs telt, det står utrolig støtt og fint og lett og stramme duken slik at ingenting flagrer i vinden, to gode fortelt og har aldri vært plaga av at innerduk og ytterduk legger seg mot hverandre og skaper kondens. Det er såkalt selvstående telt som gjør at en lett kan flytte det, snu det osv. etter oppsett. Begrepet selvstående skal en likevel ta med en klype salt, det må barduneres og settes med plugger for og strammes ordentlig opp.
  24. Vikerfjell ligger noen mil nord for Hønefoss, fint turområde med variert terreng. Fra parkering fra enten Ringebu eller Tossevik kan en gå fra lavereliggende "blandingsskog" og opp til ordentlig fjellfølelse på noen timer. Fantastisk utsikt utover Vassfaret fra Urdevassfjell, med barn vil jeg tro opp til Urdevassfjell fra parkeringa er en drøy dagstur, men kan fint deles opp med telting, masse tjern og bekker innover. V Om det er like interessant med skogen som fjellet er det jo plenty steder med utgangspunkt Oslo/Akershus, du har jo Nordmarka med inngang fra Oslo, Nittedal, Ringerike, Hadeland og Romerike. Ringkollen på Ringerike siden er også fint, men der vil starten på en fottur preges av mye hytter og endel folk. Hurum har blitt nevnt, Finnskogen er jo stor og vill og lett tilgjengelig om en har bil.
  25. Har ikke prøvd noe annet selv enn Voille 3 pin cable samt oppbyggingsplate og hælløfter, det oppsettet er jeg strålende fornøyd med! Tok litt tid før jeg begynte og bruke hælløfteren ordentlig, men det gjør susen i de lange bakkene, spesielt om en går med kun kortfeller. Hælløfteren flytter jo da tyngdepunktet slik at du får mer trykk rett ned så kortfellen gjør mer nytte for seg. Om du forstår hva jeg prøver å forklare...?!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.