Gå til innhold
  • Bli medlem

Bryggekar

Aktiv medlem
  • Innlegg

    36
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Bryggekar

  1. Skjønner at det holder med to underbukser (en på kroppen og en i sekken) i stedet for tre. Sparer bare 35 gram, men alle monner drar! Har også sett på sånne såpeflak, men aldri testet dem. Vanligvis har jeg med meg en liten bit hard såpe av "miljøvennlig" type, som jeg bruker til både kroppen, oppvask og klesvask. Det veier gjerne rundt 15-20 gram. Og til det @BendikIv sa: Håndkleet er luksustingen min. Jeg er villig til å bære de 84 grammene ekstra for å kunne bade i alle fjellvann jeg passerer uten å måtte bli kald mens jeg tørker i sola. Kluten er mest for å stoppe skrangling i gryta når jeg putter gassboksen og brenneren oppi, så det fins helt sikkert et lettere alternativtil det!
  2. Hvilken kjele er dette, forresten? Jeg trenger noe lettere enn den jeg har, og foretrekker vid bunn for å spare gass.
  3. Tusen takk! Veldig gode tips!
  4. Jeg så på symaskinen at det ikke var helt amatørmessig, ja Jeg har et helt skredderverksted selv med profesjonelle maskiner, som jeg har arvet mesteparten av. Jeg er nok mer amatør enn @ole_brum, men syr en del klær og utstyr til eget bruk. Ulempen er at hjemmesydd (særlig klær) gjerne er en del tyngre enn kjøpt, med mindre man kjøper inn store mengder lette, tekniske stoffer. Men det er jo både morsommere og koseligere å gå over fjellet i egenproduserte klær!
  5. Godt tips med vannfilter! Skal få tak i det.
  6. Har sett på noen varianter, men de letteste variantene krever at jeg har med meg staver uansett, så da er et "superlett" tradisjonelt telt like lett i sum (siden stavene bare blir brukt som teltstang av meg). Og hva man liker å sove på er jo individuelt – min erfaring er at skumunderlag ikke er bedre enn en søppelsekk for min del, verken varme- eller komfortmessig. Hvis jeg ikke kan ha med et mykt og varmt underlag, kan jeg ikke ha så lange dagsmarsjer som jeg legger opp til. Men alternativet er jo da å bare bo på hytter – som også koster en del penger. Så det er nok billigere å kjøpe et lettere, mer moderne liggeunderlag som veier halvparten av det jeg har, enn å ligge ti ekstra netter i hytte. Soveposen min er jo også overkill, men det er skrekkelig dyrt for en vesentlig lettere sovepose som er varm nok (siden jeg er ganske tynn, fryser jeg veldig lett). Men som sagt så har jeg ikke satt opp de regnestykkene ennå. Det får bli en egen fane i regnearket!
  7. Lettere telt er dyrt, så det vet jeg ikke om jeg har råd til, men jeg skal se hva jeg får til. Det kan også hende jeg ikke trenger å ha med meg kart over de områdene jeg kjenner godt nok og/eller der det er god mobildekning. Evt. vurdere 1:100k kart ... Kan også vurdere å droppe hele gryta og koke rett i koppen. Jeg får skrive ned hvor mye vekt jeg kan spare for hvor mye penger på hver ting, og se hva som er flest gram per krone! På en såpass lang tur uten hviledager blir søvnkvalitet viktig, så tarp og skumunderlag utgår. Jeg vil ligge mykt og varmt i ly fra vinden.
  8. Turplanlegging er jo en egen hobby i tillegg til å faktisk gå på turen, i alle fall for meg. Så nå sitter jeg og koser meg med å planlegge både rute, dagsetapper og pakkeliste for Jotunheimstien, som jeg planlegger å gå i sommer. Nå er datoer bestemt (jobben bestemmer!), og det er avklart at jeg går alene. Jeg er regneark-fetisjist, og har opprettet dette: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1csvKpVnH6QfPFUsIkjNJcP8w1QPo7OWGPMu0PDk54Dw/edit?usp=sharing Kort fortalt så vil jeg gå hjemmefra (Oslo) til Gjendesheim, og hvis jeg har tid, tar jeg omveien via Gjendebu og Torfinnsbu og buss hjem fra Bygdin fjellhotell. Totalt 15 dager inkludert bussen hjem. Jeg har lagt opp dagsetapper etter hva jeg tror er realistisk for meg, men jeg har mer erfaring med bikepacking enn vandring så mange dager i strekk, så jeg tar gjerne en realitetsorientering fra mer erfarne langtur-folk. Sist jeg var på snaufjellet, opplevde jeg DNTs gradering "krevende" som ganske moderat slitsomt, og jeg er både ganske lett og ganske sterk (183 cm og 75 kg, god kondis). Jeg er vant til å gå opptil en uke med 20 kg sekk, og nå er målet å komme under 10 kg + mat (må bære mat for 4 dager på det meste). Noen av områdene langs turen er jeg ikke kjent i fra før, så kom gjerne med spesifikke tips. Har for eksempel hørt rykter om at det kan være vanskelig å finne godt vann noen steder, stemmer det? Tenker da spesielt på strekket fra jeg forlater Nordmarka og til jeg kommer opp til Liomseter, da jeg ikke har gått til fots den strekningen før. Jeg har ikke mye penger til å kjøpe lettere utstyr med, men tar gjerne imot forslag til hva som kan ligge igjen hjemme, eller hvor jeg kan spare mest vekt for minst penger, hvis noen gidder å se på pakkelista. Og ikke minst – hvis noen syns det ser ut som jeg planlegger med for lite klær, så hyl ut!
  9. Skriver under. Min Samsung Galaxy ettellerannet holder mange dager i flymodus med blåtann av. To dager hvis jeg tracker posisjon hele dagen i Strava.
  10. Jeg har rett og slett ikke råd til å bruke tusenlapper på utstyr jeg kanskje ikke trenger, så det må i så fall bli brukt, ja. Det jeg finner på finn.no nå ser ut til å være ræl, så da kjøper jeg heller nytt ræl enn gammelt ræl i alle fall ...
  11. Jeg gikk halve den turen i fjor, men jeg sov på hytter. Ville ikke vært uten fjellstøvlene, det er nok av både ur og myr.
  12. Vi gleder oss til rapporten når du har smakt.
  13. Ja, som jeg sa i feil tråd i stad så skal jeg ha bra betalt for å spise den gørpa.
  14. Se der ja, de koster jo vesentlig mer enn jeg betalte sist jeg kjøpte meg telefon 🤣 Får følge med på bruktmarkedet.
  15. Hvilken modell har du? Da jeg sjekka for noen måneder siden, så det ut som alle måtte lades etter 20-24 timer med GPS-sporing. Altså minimum hver tredje dag for min del på langtur. Så ofte har jeg ikke stikkontakt. Men hvis det fins en modell som holder 10-14 dager med GPS på 8-10 timer hver dag, er jeg interessert.
  16. Ikke helt billig den lista der nei! Men jeg får alt jeg trenger inkludert mat i fire dager ned i min 35 L Fulu Core, uten å være ultralett i det hele tatt. Tror jeg havner på ca 12 kg + mat og vann, ultealett skal vel være under 5 kg.
  17. Det kan hende strikken er sydd fast på et punkt ca midt på og i hver ende. I så fall trenger du en sprettekniv (sømverktøy, ikke en hvilken som helst kniv) for å pirke opp de stingene. Dra ut strikken, træ i en ny. Det er enklere med en stor, butt stoppenål. Eventuelt kan du bruke en stor sikkerhetsnål som du stikker gjennom strikken. Hvis du måtte sprette opp noen sting, syr du dem pent sammen igjen for hånd til slutt. Hele operasjonen burde ta under en time, og du trenger ingen fancy verktøy 😊 Hvis du aldri har sydd før, blir det kanskje ikke like pent som originalen, men det kommer til å funke.
  18. Da er det bare å kjøpe ny strikk på nærmeste sybutikk eller selfmade.no og bytte den.
  19. Kan du si noe mer om hva som er galt med den og hvilken pose det er? De er ofte veldig enkle å bytte de strikkene.
  20. Jeg skjønner at dette er veldig "elsk eller hat". Virker som den beste løsningen er å kjøpe et sett billige staver og prøve dem på noen mindre turer, og vurdere etterpå om en eller begge eller ingen havner på sekken når jeg legger av gårde på ferie.
  21. Det er vel en avsporing, men har du erfaring med sånne telt på snaufjellet i dårlig sommervær? Jeg har vurdert et telt av den typen for å spare vekt, men har vært litt skeptisk til om det holder i kuling og regnvær.
  22. Som noen av dere kanskje har sett, planlegger jeg å gå en litt lengre tur til sommeren enn jeg pleier. Oslo til Galdhøpiggen, totalt ca 400 km over forhåpentligvis maks tre uker. Jeg har aldri brukt gåstaver, og aldri sett nytten, bortsett fra når jeg skal vade en litt kjip elv. Ellers virker det for meg bare som en ekstra ting å bære på. Men nå har jo amerikanerne på YouTube vedtatt at staver er heeeelt nødvendig. Dere som er klokere enn meg: Burde jeg teste staver og vurdere å bruke det på en såpass lang tur, eller er det bare en dille? Jeg har jo klart meg uten siden åttitallet.
  23. Bryggekar

    Bryggekar

  24. Min turklokke er en Casio W-800H som jeg betalte 499,- for hvis jeg husker riktig. Den forteller meg hva klokka er og hvilken dag det er, og det er alt jeg trenger på tur. Batteriet holder i årevis og den veier lite nok til at jeg ikke merker at den er der. Den er vanntett nok til regnvær og bading og har til og med lys hvis jeg lurer på hva klokka er midt på natta. Jeg vurderte en stund om jeg skulle hatt smartklokke for å kunne tracke turene mine og følge med på avstand, tempo og medgått tid, men jeg trenger ikke flere dingser som må lades hver dag når jeg går i områder med fire døgn mellom hver stikkontakt. G-Shocken din er sikkert enda mer holdbar enn billigklokka mi, da.
  25. Har ikke prøvd Woolshell, men syns det ser ut som en "one trick pony". Da mener jeg at det på en måte er plagg til én type vær. Jeg liker å ha mange ulike lag med hver sin funksjon slik at jeg kan kombinere fritt under turen alt etter hva som skjer med været. Jeg syns det sparer plass i sekken når jeg har ett sett med tynt ullundertøy, en strikka ullgenser og en tynn regn-/vindjakke. Da er jeg rusta for alt fra minus åtte til pluss 25 grader, med eller uten regn og vind. Men jeg er vel litt konservativ eller bakstreversk eller noe ...
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.