Gå til innhold
  • Bli medlem

Bryggekar

Aktiv medlem
  • Innlegg

    101
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av Bryggekar

  1. Da skjønner jeg bedre hva du er på jakt etter. Jeg tror veldig mye er løst ved å finne en mer optimal teltplass i utgangspunktet, og vinkle teltet riktig mot vinden (ulike telt fungerer best med ulike "ender" mot vinden). Som vindbeskyttelse er min erfaring at en tarp er dårligere enn et telt, og også dårligere enn å lese landskapet klokt og sette teltet der det er minst utsatt. Den vakreste teltplassen er nesten aldri den beste, etter min erfaring. Jo mer turerfaring, desto enklere blir det å finne de gode plassene å sette teltet. Men det er veldig fort gjort å tenke "her var det fint!" og ikke vurdere hvor vinden kommer fra. Man kan jo ha bålkos og måltider tre hundre meter fra teltet hvis man vil nyte en flott utsikt fra et mer utsatt sted, men sove godt i relativt le. Som nødutstyr syns jeg ikke tarp er noe å dra på, da satser jeg på vindsekk. Og til bivuakk syns jeg tarp er best i pent vær, eller som litt ekstra tak over inngangen til teltet når det er lite eller moderat vind, men nedbør jeg vil skjerme meg mot. Hengekøye er jeg allergisk mot ... 😂
  2. Hvilken butikk/kjede er det du har vært i? Alfa tar også imot reklamasjoner direkte fra kunder, og er utrolig hjelpsomme.
  3. Litt trekk vil man ha for å få sirkulasjon i teltet. Men det er selvsagt forskjell å bå barbere seg og å skjære av seg hodet, som man sier. Stiv kuling, som OP snakker om, er veldig, veldig sterk vind. På snaufjellet er det vanskelig nok å sette opp tarp i frisk bris. Selv i tjukk skog ville jeg heller gått hjem eller til nærmeste hytte enn å telte i kuling! Men hver sin lyst, og alt er jo mulig med riktig utstyr. Mange her inne er mye mer erfarne enn meg med overlevelsesturer, og har allerede kommet med gode tips. Jeg er også ute i "all slags vær", men blåser det stikker og strå, sover jeg ikke ute når jeg ikke må. Men så har jeg også vokst opp et sted der været tar livet av folk på sjøen og man lærer å ikke ta sjanser. Noen flere sjanser kunne jeg sikkert trygt tatt i innlandet, men det sitter i sjela. Jeg skjønner at dette ikke er verken spesielt hjelpsomt eller egentlig på tema. Jeg antar at jeg ikke har skjønt problemstillinga i utgangspunktet og henger meg opp i uvesentlige detaljer.
  4. Vet ikke helt om jeg skjønner behovet for å dekke hele teltet med tarp. Er teltet defekt på noen måte? I min bok er det greit å la teltet være leveggen og sette en mye mindre tarp ved inngangen for å få mer plass til koking osv. Men jeg er bare en enkel gutt fra havgapet 😂
  5. Bra tips! Jeg sykla Oslo-Andebu-Sandefjord-Strømstad (ferge, selvsagt)-Fredrikstad-Oslo i fjor. Fin tur det også.
  6. Hvis dette er nye støvler, så er det reklamasjonssak. Hvis du har hatt dem en stund og de har blitt tørka for varmt (ved ovnen e.l.) etter å ha vært våte, så kan læret sprekke av det (tørker for fort, krymper ujevnt, blir til slutt sprøtt og sprekker).
  7. Fant databladet. Det står at det er 80-90 % etanol og 5-15 % isopropanol. Med andre ord er dette rødsprit uten fargen. https://files.thg.dk/8878c296-b684-47ca-a329-a5aae7a74367
  8. Jeg har trivdes godt i et Ringstind 2 siden 2013 og kjøpte derfor nettopp et 1UL selv på tilbud. Mener jeg betalte 3995. Har ikke testa det ennå, jeg venter på våren. Erfaringen min med det som er nummeret større, er at teltet er bedre jo mer vær det får på seg 😂 Blir rimelig klamt når det ikke blåser nok til å få litt gjennomstrømning. Men når det er plussgrader ute, løser jeg det med å ha døra åpen hele natta.
  9. Våren er i anmarsj, og turutstyret roper på meg fra loftsboden. Siden jeg er mer glad i tur enn folkemengder, og uansett er alene hjemme den helga, tenkte jeg å ta en kort sykkeltur16.–18. mai med telt og primus i bagasjen. Har noen et godt tips til hvor jeg burde legge ruta? Jeg har vært mye på sykkeltur, med og uten overnattinger, men aldri "bikepacket" her i nærområdet hjemme. Denne gangen er jeg avhengig av å kunne starte fra bakgården, så jeg kommer ikke så veldig langt unna. Jeg er vant til å sykle 10–12 mil per dag med fullastet sykkel. Sykkelen er helt prima til grusvei, skogsbilvei og traktorspor, og helt OK på flat sti, men liker ikke røtter og bergskrenter så godt. Vil helst bære sykkelen minst mulig. Kan eventuelt ta med sykkelen på toget på fredagen, sykle kort til første teltplass og sykle hjem. Noen som har et godt forslag?
  10. Ville ikke vært overrasket om det er samme produkt med hver sin logo, nei!
  11. For oss som aldri har hørt om Luxottica, kan du fylle inn med litt kjøtt på beinet her? Hva har de gjort mot hvem, som gjør dem til de største svina?
  12. Tidlig i april er det ikke vår ennå i og nær Jotunheimen. Vanligvis forsvinner snøen i mai–juni, men det har jo vært mindre snø i år enn vi er vant til. Jeg vil varmt anbefale Langsua nasjonalpark som nybegynnerområde, det møter alle punktene på ønskelista di (og er i gangavstand til Jotunheimen hvis du vil ha et par dager ekstra). Kjør til Liomseter og parker der. Tre–fire–fem dagsmarsjer til Gjende. Men verken veien eller setra er åpen før i mai–juni, og jeg tror dere må regne med enten ski eller truger i april.
  13. HAr ennå ikke mista et par solbriller, så jeg betaler gladelig noen tusen for noe som varer mange år. De jeg har nå var vel ca 2500 + innsats med styrkeglass.
  14. De jeg har nå, heter Jawbreaker. Dem kan du få ulike glass til med ulike filter, og bytte selv alt etter hva du skal ut på. Jeg kjøpte dem for sykling, men der er supre til alt mulig. Vil du ha noe litt mindre after-ski så kan jeg anbefale Flak 2.0 XL. De dekker godt på sidene, men ser likevel (nesten) ut som helt vanlige solbriller. Disse får du også med alle slags ulike glass, blant annet egne for fisking (polariserte så du ser gjennom vannskorpa), og de kan leveres med styrke nesten uten begrensninger. Men du må kjøpe dem på nett fra Oakley.com i så fall.
  15. Jeg sverger til raske briller fra Oakley. Du får dem med diverse fargefilter beregnet på ulik bruk, inkludert egne til snø og isbre. Du kan også få de fleste modellene med styrke, som er nødvendig for meg. Mange har utskiftbare glass så du kan ha én innfatning og glass til ulik bruk. Helt prima. Koster litt, men varer "evig". Hadde mine første i 17 år og solgte dem videre fordi jeg ville ha en modell med utskiftbare glass. De så fremdeles nye ut.
  16. Interessant lesning denne tråden. Jeg er så bakstreversk at jeg etter 12 år i Crispi Skarven har gått tilbake til M77. Jeg vasser en del i myrer og går gjerne i ur, så jeg liker god støtte. Fordelen med M77 er at du kan ta ut ullsålen og av med sokkene, på ned støvlene og vasse til knes over hva som helst. Så er det bare å tømme ut vannet, legge tilbake sålen og tråkke videre i tørre nok støvler. Crispi-støvlene har fortsatt noen mil igjen, så de var nok verd de fire tusen de kosta i 2013. Har dem på lur til reserve. Ser den nye modellen fortsatt koster ca 4k, så de er jo blitt mye billigere. Men M77 er enda mye billigere og like solide. Joggesko bruker jeg på tørr sti i lavlandet og grusveiene i Oslomarka.
  17. Jeg har hatt et Helsport Ringstind Light 2 i flere år som jeg har vært veldig fornøyd med. Etter mye om og men kjøpte jeg nettopp siste versjon av enmanns modellen (Ringstind 1 Superlight) for å spare vekt på soloturer. Jeg fant veldig mange ulike råd om telt på nettet, men de fleste var fra andre verdenshjørner. Til bruk i Norge er det for min del helt uaktuelt å ha et telt som settes opp med innerteltet før ytterteltet. På de varmeste sommerturen er det alltid minst en dag med sprutregn, i alle fall om du ikke er forberedt på det ... Og på snaufjellet har jeg hatt snøbyger i juli og 18 grader neste dag. Så jeg vil ha et telt jeg kan sette opp alene i kuling uten at det blir vått inni.
  18. Ja, både XXL og Fjellsport er butikker der jeg kun handler på tilbud. Alt kommer før eller siden på salg.
  19. Jeg har en del Janus fordi jeg hadde rimelig dårlig råd før og kjøpte dette billig på Sparkjøp. Syns ikke kvaliteten har vært dårligere enn Devold, Norrøna osv på slitestyrke og funksjon. Jeg har også en del ting fra Varde, som er litt samme konseptet. Jeg måtte nettopp kaste en ulltrøye fra Devold etter 12 års flittig bruk, den er mer reparasjoner enn trøye etter hvert. Men den fra JAnus som er like gammel og like mye brukt, er like hel ennå.
  20. For tiden eier jeg bare én sovepose som virker, og den har komforttemperatur -8 grader eller noe. Jeg kommer til å kjøpe en sommerpose med C-limit rundt null grader for sommerbruk tror jeg, for det blir litt mye å dra på hvis jeg uansett bare har den halvt over meg som dyne. Men når jeg først sover ute, er det gjerne over tregrensa, og da er det jo ikke stuetemperatur ute om natta uansett sesong.
  21. https://www.norsk-fletteri.no/ De har alt du måtte trenge av en hver type tau.
  22. Jeg har vokst opp en kort dagsmarsj fra kongsgården til nevnte Harald, så jeg må definitivt ha dekning i nakken. Solkrem er tungt og klissete, så jeg foretrekker klær. Og jeg bruker ull hele året nesten uansett vær. Har en tynn ulltrøye med hette fra Devold som gjør susen og vel så det, eneste ulempen er at den er svart. Og siden jeg kjøpte den før YouTube tok av, heter den ikke "sun hoodie" heller 🤣.
  23. De fins med ulik isolasjonsevne i hver tykkelse, og mindre isolasjon gir også lavere vekt. Hvis du er veldig gramjeger, kan du se på Big Agnes og Sea to Summit, de har noen veldig lette oppblåsbare underlag som ligger og vaker rundt tretallet i R-verdi. Men da må i alle fall jeg ha et trekkspill i tillegg vår og høst når temperaturen ikke er tosifra om natta.
  24. Klymit er forøvrig kjent for å oppgi veldig fantasifulle R-verdier. Så isolasjonsevnen kan være langt under halvparten av det som er oppgitt. Edit: Dette har de fått mye kritikk for, og de har begynt å oppgi reelle R-verdier etter ASTM-standarden. For Hammock Insulated V sin del er dette 1,9 (mot 4,4 som står på emballasjen). https://www.klymit.eu/products/insulated-hammock-v™-sleeping-pad?srsltid=AfmBOoqSBNQXmABLpxtNuwB-dzf7OBIbVQy9qUv2okImcLwmAgw1hzbH
  25. Jeg er revmatiker, og for meg er det viktigste for å unngå smerter på tur at jeg bærer så lett som mulig. Som alle sier er det helt individuelt hva som oppleves komfortabelt, og det er også veldig varierende hvordan produsenter merker produktene sine. Jeg bruker i dag et Exped Downmat 7, som er 7 cm tykt. Det er veldig godt å ligge på for meg, og mer enn varmt nok. Jeg blåser det opp så hardt jeg kan få det, da er det fortsatt mykere enn Tempur-madrassen hjemme. Exped har endret hele utvalget sitt etter at jeg kjøpte mitt, men jeg vil anbefale å se på tjukkelse og vekta først og fremst, og deretter passe på R-verdi på minst 3,5.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.