Gå til innhold
  • Bli medlem

foges

Aktiv medlem
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

foges vant dagen sist 30. mai

foges hadde mest likt innhold!

Om foges

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

foges sine prestasjoner

Newbie

Newbie (1/14)

12

Nettsamfunnsomdømme

  1. foges

    Norge på langs råd

    Takk alle for hjelpen. Jeg satte av gårde fra Lindesnes for en uke siden, og legger ut daglig video på YouTube ( https://www.youtube.com/@ChrisOnABicycle) hvis noen er interesserte i å følge med. Ser at du allerede har funnet meg rayun/saktetur elgen, takk for tipsene. Jeg har med en del reserveredeler. Sykkelen har Campagnolo gir/bremse og det ser ikke ut til at det er enklet å få tak i her i Norge. Hvis det skulle gå gærent med hjulet (ikke bare dekket), så er det problem.
  2. foges

    Norge på langs råd

    Ferge fra Ballstad-Nusfjord er et supert forslag. Så den tunellen og gledet meg ikke. Planen var egentlig å ha flere lag. Tror du at en tykk sykkelvest er bedre?
  3. foges

    Norge på langs råd

    Super. Merket også at OSM ikke er like god på butikker og sånt. Kanskje bedre for ting som ikke er kommersielle, som gapahuk og lignende. @Grimner ikke helt sikker på hvordan jeg kan spare på kjøkken, men på telt fronten tenkte jeg at det er bedre å ha noe som er litt mer behagelig og lang levig enn a spare et par gram. Mat tar alltid mer plass enn jeg forventer, kanskje fordi det ikkenernsa enkelt å komprimere det. Hyggelig å høre at det blir nok av folk a treffe underveis. Vi får se hvordan det går med dette før jeg begynner å planlegge cape town : )
  4. foges

    Norge på langs råd

    Nettop. Jeg har ikke planlagt noe steking. Havregryn til frokost, 1-2 kopper kaffe, og tørrmat til kvelds. Får se hvor enkelt det er å få tak i tørrmat, men kan iallfall lage litt suppe. Kanskje greit å ha med meg en ekstra hvis man får 5-10 dager ut av en. Har du råd om hvor det er enklest å finne tørrmat? Har du forresten noen forslag om hvordan man best finner campingplasser? Selvfølgelig hyggelig hvis det er andre i nærheten, og elv ikke så langt unna er selvfølgelig veldig praktisk for ting som oppvask og klesvask.
  5. foges

    Norge på langs råd

    Toppen. Skal google litt hva de har i Honningsvåg. Jeg er også litt usikker på om jeg burde ta med 2x 100g siden det er vanskelig å vite hvor mye som er igjen og det er litt surt å ikke kunne få tak i ny hvis man ikke er i en storby. Jeg har selv hat erfaring da vi var i Skotland at det var mye enklere å få tak i gassbokser en alkohol til spritbrenner. Mulig det er annerledes i Norge. Uansett burde gassbrenner veie mindre så jeg foretrekker det.
  6. foges

    Norge på langs råd

    Flott å høre at pakke listen virker grei. Takk for at du tok en titt. Gassboksen er ikke noe jeg hadde tenkt på. Jeg har heller ikke sett på hvordan man kommer seg til Nordkapp, men antar at hvis man flyr til Alta eller en annen stor by så selger de det vel der.
  7. foges

    Norge på langs råd

    Interessant. Hadde ikke selv tenkt på å ha solen foran eller bak. Hvis den er foran så har du selvfølgelig større sjanse for å bli blendet, men det er kanskje ikke så stort problem midt på dagen når man er på sykkelen. Tok en titt på YouTube videon din. Det virker som en nyttig app. Skal prøve den selv.
  8. foges

    Norge på langs råd

    Tusen takk @Måssåbjønn. Jeg vet ikke helt hvor mange km jeg kommer til å klare gjennomsnittlig hver dag, så det er litt vanskelig å planlegge veldig mye i forkant. OSMAnd ser supert ut. Har lastet den ned, sammen med all info for Norge. Ellers pleier jeg å bruke Komoot for planlegging på forhånden, men mindre underveis. Hvor bra mobil internet dekning tror du det vil være underveis? @rayun, masse gode råd, takk! Jeg har bestilt en gravel bike som skal ankomme i dag. Ellers kjører jeg bare på en road bike, men tenkte at det ikke ville vært veldig behagelig på 3700km. Jeg tar meg et par 100km turer i uken så får håpe det er nok. Jeg har lagt sammen liste med alt det jeg har planlagt å ta med meg: https://lighterpack.com/r/aoqr9w -- Inkludert sykkel kommer på 21kg, plus mat/drikke. Skulle gjerne hat det lettere, men det var vanskelig å fjerne mer uten å gjøre turen ubehagelig. Tar gjerne feedback. Mener du at du ville reist Nord til Sør i fall det blir for tøft, så får man i alle fall set det fineste? Angående kart har jeg tenkt å ta med Garmin Edge 840 og har lastet ned GPX filer fra Statens Vegvesen (https://www.vegvesen.no/trafikkinformasjon/reiseinformasjon/sykkelruter/gpx-filer/) til Komoot, så jeg håper det er nok. Hadde ikke tenkt å ta med kart. Ville du også anbefale OSMAnd, eller en annen app?
  9. foges

    Norge på langs råd

    Hei, jeg (35år man) har tenkt å sykle Norge på langs i Juli/August i år. Det er noe jeg har hat lyst til å gjøre en stund, men det å gjøre det i år er litt last-minute. Startup-en der jeg jobbet gikk konk, og jeg har tid nå før jeg begynner på ny jobb. Planen er å ta kystruta (Nasjonal sykkelrute 1 -- https://storymaps.arcgis.com/stories/6b6c47fd93ad48768f8d9ea70dd875a0), og har et par spørsmål som jeg håper å kunne få hjelp med. Ville du endret noe på ruten, eller bare følge den som den er? For eksempel er det noen deler som er finere å gjøre innlands? Er det noen ressurser for bedre planlegging som anbefales? For eksempel ting som campingplasser, drikkevann, steder å overnatte / søke ly fra vind og regn, butikker, kafeer, etc.. underveis. Utenom Google Maps selvfølgelig. Anbefales det Nordkapp til Lindesnes, eller motsatt. Noen fordeler og ulemper som jeg kan tenke på Nordkapp -> Lindesnes Enklere å komme seg tilbake til Oslo Terrenget oppe i nord er litt flatere. Det virker som strekningen mellom Lindesnes og Bergen har en del bratte bakker. Man sykler liksom "hjemover", som kanskje er litt enklere psykologisk Lindesnes -> Nordkapp Det føles litt mer naturlig å begynne "hjemme" (sørlandet), istedenfor å starte et sted man aldri har vært. Hvis noe skulle skje med sykkelen på veien til start punket så er det sikkert enklere å få tak i ekstra deler i nærheten av Lindesnes. Jeg har lest hat det er mer medvind denne retningen som ville gjort turen enklere. Det jeg er mest redd for er følelsen av å være "alene" i 30-40 dager. Kona min kan ikke ta fri så lenge (og sykler heller ikke). Noen råd her? For eksempel en rutine å bygge opp / campingplasser å stoppe på underveis, etc.. Takk!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.