Gå til innhold
  • Bli medlem

DueMetri

Aktiv medlem
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

DueMetri vant dagen sist 16. juni

DueMetri hadde mest likt innhold!

Om DueMetri

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

DueMetri sine prestasjoner

Newbie

Newbie (1/14)

31

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg skriver om mat og vin i Dagens Næringsliv, og både tur og mat kommer som en artikkel der i august. Jeg kokte opp litt pasta og blandet inn chorizo, paprika, rødløk og rosmarin. Toppet med parmesan, pinjekjerner og rause mengder olivenolje og salt.
  2. Det er et godt og betimelig spørsmål. Mest sannsynlig vil Allak bli mitt foretrukne telt nå, men det er fint å variere og Reinsfjell veier jo 1,5 kg mindre. Det kan være fordelaktig noen ganger selvfølgelig. I tillegg har jeg 3 barn og 3 bonusbarn så jeg vil uansett trenge flere telt når vi er flere på tur. Veldig fornøyd med de 3 teltene jeg nå har. De dekker alle mine behov. Men ble mer forelska i Allak enn jeg hadde trodd. Må innrømme det.
  3. Hilleberg Allak 3 - for et telt. Tok på meg ryggsekken og gikk et par timer fra hytta på Holsåsen og inn i Skarvheimen. Jeg fikk teltet nylig levert hjem og tok sjansen på å slå det opp for første gang på vidda. Det gikk heldigvis lekende lett. For de fleste her så er det kanskje litt for tungt å bruke som solo-telt, men jeg tar det heller som trening. Om jeg skal kutte vekt så kanskje jeg bør droppe å bære inn et par pils, masse kokeutstyr, bøker og radio osv. Teltet virker utrolig solid, og jeg kjente bare at jeg trivdes i det. Våknet opp til knallvær med blå himmel og sol, åpnet begge veggene og da kom virkelig naturen inn i teltet. Jeg er jo en høy kar, men det gikk fint i dette teltet. Jeg sover aldri helt rett og opplevde at jeg hadde god plass. Og veldig flott sittehøyde. Også synes jeg rødt er jæskla stilig jeg da, men har skjønt at det er delte meninger i forhold til synligheten det gir.
  4. Jeg er ganske trygg på teltet tøler mer vær enn jeg er villig til å sove ute i. Vurderte Staika også, men det skal jo tåle alt. Landet derfor på at Allak er mer enn solid nok for meg. I dårlig vær blir det nok stort sett bare meg i det, men kjøpte Allak 3 for litt mer fleksibilitet for bare 300 g ekstra.
  5. Hei igjen, jeg trenger bare litt støtte her. Som en fyr som alltid går all-in og blir helt sjukt ivrig på ting så spontan-kjøpte jeg nå Hilleberg Allak 3 siden det var rabatt på Fjellsport. Jeg hadde satt veldig pris på om de som eventuelt kjenner til teltet kan gå god for dette og si at jeg har kjøpt (nok) et bra telt jeg vil få glede av. Tanken er å bruke det på høyfjellet i sommer, når vinteren har inntatt landet og generelt når jeg ønsker et romslig og robust telt alene, med kjæresten, eller med to barn. Fikk akkurat en spesialsydd dunpose fra Cumulus levert på døra også, så nå må jeg ut på tur igjen. Er det flere som sliter med å holde lommeboken lukket når det gjelder friluftsutstyr?
  6. Amok Equipment sine XL underlag er 220 cm lange, 65 cm brede og 9 cm høye. Jeg er en kar på 203 cm og 130 kg og sover veldig godt på de.
  7. Jeg er 203 cm og bruker nevnte liggeunderlag fra Amok. Helt fantastisk gode å sove på. Jeg bruker det både i telt og hengekøye. Solid konstruksjon, og pakkes ned relativt lite.
  8. Her sov jeg fredag til lørdag i mitt splitter nye telt. Ikke noe vanskelig bilde å ta, men kanskje et som frister til tur?
  9. Etter første natt ute i nytt telt er konklusjonen klar - et perfekt telt for meg. Jeg er ufattelig glad for at jeg ikke kjøpte enmannstelt. Det ville uten tvil blitt klaustrofobisk. Og hvor skulle jeg hatt tingene mine? Dette teltet har god plass til meg samtidig som jeg kan ha alt av klær og ting og tang liggende ved siden av meg. Sekken havner i det ene forteltet, og sko og annet utstyr i det andre. Jeg er som sagt 203 cm og bruker opplåsbart liggeunderlag fra Amok som måler 220 cm og sikkert 10 cm i høyden. Jeg kunne allikevel ligge helt rett uten å berøre teltet. Om noe kanskje tærne såvidt var bortpå innerteltet, men jeg sover uansett aldri i maks strekk. Teltet var lett å sette opp, og luftingen fremstod som god. Det var relativt bløtt der jeg slo opp teltet uten at det på noe tidspunkt ble vått i teltet. Det regnet også mer eller mindre hele natten, men det var ingen kondens å spore. Nydelig første natt ute i nytt telt. Gleder meg til neste runde.
  10. Hei, betalte 7.399,- på Fjellsport. Regner med det dukker opp i løpet av en dag eller to. Jeg trengte å ta en avgjørelse, også får jeg heller innse at det neppe blir mitt siste teltkjøp i livet.
  11. Dersom jeg plutselig skulle få sansen for å telte ute på vinteren og/eller i heftig værforhold så spanderer jeg på meg en Hilleberg Staika på det tidspunktet.
  12. Jeg endte opp med å kjøpe Helsport Reinsfjell Superlight 2. Gleder meg til å ta det med ut og håper mine 203 cm kan trives.
  13. Ikke en utpreget positiv tråd må jeg si. Det er nok uansett en god stund til jeg har tenkt å slå opp telt på vidda i storm, så mange av disse utfordringene er neppe gjeldende for meg.
  14. Heisann, Nortent Vern 1 ser interessant ut. Kan se ut som om det er nok plass til meg der ja, og det virker både solid og forholdsvis lett. Har du brukt det i mye forskjellig vær? Har du bunnduk eller er ikke det nødvendig?
  15. Hei, jeg har allerede Helsport Spitsbergen og er veldig fornøyd med det. Mye likheter her ser jeg. Spørsmålet er om det blir unødvendig å ha et 3-mannstelt på 4,6 kg og et 2-mannstelt på 3,5 kg. Blir de for like? Er det generelt Pro-utgaver som anbefales over Superlight? Prisen på disse her er mer eller mindre lik. Vil gjerne at teltet skal tåle det meste av vær og vind, selv om jeg foreløpig er mest ute på godværsdager.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.