Gå til innhold
  • Bli medlem

Tomine81

Aktiv medlem
  • Innlegg

    74
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Tomine81 vant dagen sist 12. februar 2023

Tomine81 hadde mest likt innhold!

Om Tomine81

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Tomine81 sine prestasjoner

Newbie

Newbie (1/14)

  • Reacting Well Sjeldent
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Nylige merker

14

Nettsamfunnsomdømme

  1. Aha! Ja, men det er ikke så viktig med mål. Da vet jeg at min tarp i alle fall er stor nok til å gi meg et tilsvarende shelter. Takk igjen! 🙂👍
  2. Hei! Takk for god info! Så veldig bra ut det der. Om ikke det er mye forskjell på vekten, så er det godt mulig jeg går for alu. Kan jeg spørre hvilken størrelse tarpen din har?
  3. Takk for svar. 🙂 Ok. Ja, godt poeng. Man skulle jo tro det. Og blåser det så fælt at karbonstavene skulle bøyd seg, så et det gjerne ikke tarp-forhold allikevel. Hehe 😄 (Leste en artikkel et sted hvor en kar frarådet karbon til tarp-oppsett. Derfor jeg ble usikker). Men da går jeg nok for karbon siden det tross alt er lettest.
  4. Hei, og takk for svar. Ja, det bør fungere greit med 1.40 høyde. Jeg er ikke av de høyeste. Men da bør jeg velge aluminium fremfor titan kanskje? Titan vil bli for svakt?
  5. Hei! Har lenge brukt min Nordmarka tarp 3X4 m meter i skogen. Ønsker nå å begynne å bruke den litt i fjellet sommerstid. Tenker da å bruke vandrestaver til oppsettet. Går ut ifra jeg bør velge aluminium og ikke titan-staver? Eller finnes det titanstaver som vil kunne tåle dette? Håper noen som har litt erfaring med dette kan hjelpe meg. 🙂 Virderer forøvrig Komperdellstaver i aluminium som de selger for 1399,- på XXL. Vil de duge? På forhånd takk!
  6. Det er en form for lakk eller noe. I alle fall ikke de tingene du nevner der. Det er ikke sotbelegg. Det løsner fra innsiden av "klokka." Jeg forvarmer med rødsprit. ..Synes bare det var litt underlig at det bare skjer på noen..
  7. Det kalles gjerne avleiringssot, men det flasser i alle fall av brennerhodet/skåla. Det er det ingen tvil om!
  8. Når en ny brenner ikke virker som den skal, og jeg derfor ikke føler meg trygg nok til å dra på tur med den, er det da ting som ikke betyr noe?? Du bør ikke uttale deg så skråsikkert om ting du ikke har skikkelig innblikk i. Forøvrig, hadde du vært så skråsikker, så hadde du vel neppe valgt å følge dette innlegget. 😊 Ja, du har rett i at den brenner bedre nå. ..Etter mye jobbing med den vel å merke! 🥵 Og ikke minst etter å ha fått god hjelp fra en meget tålmodig og kompetent kar her inne. Det stemmer ikke at man ikke trenger å rense og spyle utav en MSR-brenner før man tar dem i bruk, som enkelte her påstår. I alle fall ikke i mitt tilfelle. Videoen viser ikke hele flammen. Den brenner langt fra rent, og blafrer konstant. Så kanskje noe smuss i slangen. Det er jo forskjellige meninger om hva som er optimal brenning. Og min brenner enda ikke optimalt. Nå skal jeg til med staking og gjennomspyling. 🤞🙂🤞
  9. Har en nyinnkjøpt XGK EX som flasser noe sinnsykt. Og det ligger å gløder på innsida av brennerhodet. (Se video). Mer jo mer den brenner naturlig nok. Det er ikke noe stort problem. Jeg børster jo bare bort det som har løsnet etter hver brenning, og forhåpentligvis er jeg kvitt det snart. ..For det påvirker jo brenningen. Det er et lag med noe som kan minne om tykk lakk. På min gamle Omnifuel skjedde ikke dette. Der er jo brennerhuset i messing. Pratet med en som hadde en XGK II og XGK EX. På førstnevnte opplevde han ingen flassing, men på EX’en litt flassing. En annen kar opplevde masse flassing på sin Omnilite, men ikke på sin nye XGK EX. Så det skjer altså også på noen brennerhoder i messing IMG_1185.MOV
  10. Aha! Det er merkelig i grunn. At dette bare skjer med noen. Var en annen som hadde en XGK II som flasset og en EX som ikke flasset. Lurer på om det kan ha noen innvirkning på varmereflekteringen. 🤔 ja, ganske så frustrerende når man helst bare vil ut på tur, og istedet blir sittende å rive seg i håret med brenner-problemer. 😅 Takk det samme, og god tur! 🙋‍♀️
  11. Jeg ville vært storfornøyd om min brant såpass. 😄 Styrer på med min nye XGK EX. Brant gult som sola de første gangene. Litt bedre nå, men langt fra optimalt. Tar en full rens av den i dag, og håper det gjør susen. Men et sp.mål: -Opplever du også at det flasser av mye belegg av brennerhuset?? Det glødende belegget du ser i videoen. Jeg børster det av etter hver brenning. Men det hjelper jo ikke akkurat på å holde brenneren rein, eller unngå gule flammer. Ser ikke ut som brennerhuset er laget av messing, som på Omnifuelen. 🤔 IMG_1185.MOV
  12. Ja, men tror nok Marius mener at det kan gjøres sånn når ventilen først er lukket. Og at han mener at han brenner opp det som er igjen i slangen. (Flaske-tilgangen altså sperret. Så altså ikke som når man snur flaska eller hever bunnen for at tuppen av pumpa kun skal få luft.
  13. Tror nok Marius her mener at å løfte flaska eller henge brenneren etter flaska skal gjøres ETTER at ventilen er lukket. Da er det jo kun det i slangen som må brenne. Altså ikke som når man snur flaska og flammen til slutt slukker av seg selv. Ja, den har et roterende ledd. Som på en Omnifuel. Men om det er beregnet til å tåle gjentatte rotering vet jeg ikke. For alt jeg vet kan det være det faktisk ble løst da jeg roterte flasken.
  14. Ja, den er det. Men endeleddet på slangen kan roteres. ..som på en Omnifuel. Så det går veldig greit å snu flaska. At leddet kanskje egentlig ikke er beregnet for det, og derfor slites på sikt kan jo være grunnen til at MSR ikke anbefaler det. Men det kan jo også være som noen sier her inne at det går helt fint. Å la brenneren henge etter flaska hadde jeg nok aldri turd å gjøre om det ikke var for at dere som har erfaring med det sier at det er ok. Jeg skal teste ut det også.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.