-
Innlegg
85 -
Ble med
-
Besøkte siden sist
-
Dager vunnet
3
Swiss John vant dagen sist 2. november
Swiss John hadde mest likt innhold!
Om Swiss John
Profile Information
-
Sted
Sveits
Nylige profilbesøk
Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.
Swiss John sine prestasjoner
-
For å unngå forvirring bør jeg påpeke at Primus-brenneren som jeg brukte i min sammenligning er mye eldre og konstruert annerledes enn Trangia GB74. Den produseres ikke lenger og derfor er sammenligningen ikke relevant for noen som leter etter en brenner i dagens marked. Det vil også være feil å anta at ytelsen til en gammel brenner er den samme som GB74 (som fortsatt er på markedet). Forskjellen er relevant for meg da Primus er mye tyngre og regulatorventilen ikke kan dreies 360°. Som jeg sa ovenfor, har jeg ingen anelse om hvor gammel denne brenneren er, men kanskje noen Trangia-eksperter på forumet kan kommentere alderen. Her er et par detaljerte bilder: Jeg synes det er rettferdig å kritisere håndverket/ utførelsen til den nye Trangia Storm. Det er absolutt ingen dårlig brenner, men Trangia, med ressursene til rådighet, kunne ha gjort det bedre enn dette: Flammebildene som jeg tok kom ikke godt ut. Jeg skal gjøre et nytt forsøk i håp om at jeg kan få riktig flammefarge og jeg legger ut resultatene på denne tråden.
-
Kanskje din Trangia Storm "hostet og harket" mer fordi garasjen din, ved 1°c, er altfor kald for en enhet laget på et verksted i Bangladesh. ................Å, beklager Trangia! Jeg ser på nettstedet deres at dere forsikrer oss om at brenneren var "Made in Sweden". Min feil........og jeg beklager på det sterkeste! Forresten #1: Min sammenligningstesten ble gjort ved en mye mer moderat temperatur. Jeg noterte ikke den nøyaktige temperaturen, men den var omtrent 13/14°C. (Ja, det er uvanlig mildt her for denne tiden av året!). Forresten #2: Min "gamle Trangia" er mye eldre enn modellen GB74 på bildet ditt og har "Primus" inngravert på brennerhodet. Jeg aner ikke når jeg kjøpte den.
-
Det kommer an på...........Jeg tror jeg har funnet en god bruk for min – jeg skal bruke den under undertøyet om vinteren for å hindre at deler av anatomien min faller av. Kanskje praktisk for det. Jeg kan ikke komme på noe annet jeg kan bruke den til.
-
Mer ikke Norge/ikke villmark, og i samme nord-østlige hjørne av Sveits som mitt siste innlegg i denne tråden. Turen i går var i Alpstein-gruppen, men denne gangen "jukset" jeg ved å ta taubanen fra Frümsen opp til ryggen, og startet dermed turen på 1860 moh. Værmeldingen ga utbredt "Hochnebel" med en øvre grense på 1000m og sa at den hardnakket ville forbli mange steder det meste av dagen. Dette betydde at de i lavlandet som ikke kunne ta en dag fri fra jobben, måtte forbli i "suppen" hele dagen. Over tåken var det blå himmel, solskinn og ingen vind – perfekte turforhold. Screenshot av kartet viser den tegnede linjen på turen, ikke .gpx-filen, siden Garmin min blir gal når jeg kobler den til Macintosh (mange parametere endres og "Logg spor til datakort" ble slått av). Turen var på 14 km, startet ved Stauberenkanzel 1860m og sluttet i Wildhaus 1090m. Høyeste punkt var Mutschensattel på 2069m. Utsikt fra Stauberenkanzel, sør-østover over den tåkefylte dalen i øvre Rhinen mot den lille fjellnasjonen Liechtenstein (til venstre), som med 160 km² er et av de minste landene i verden: En vidvinkelvisning fra samme posisjon: Utsikten rett vest fra ryggen. Bildet er litt overeksponert for å få frem detaljene i skyggene. Pyramiden i midtre skyline er Altmann 2435m og den andre pyramiden lenger til høyre og i bakgrunnen er Säntis - den høyeste toppen i Alpsteingruppen på 2502m: Den imponerende kjeden Kreuzberge (Chrüzberg på kartet) stiger over Rhindalen: Fjellshytta Bollenwees ved foten av fjellformasjonen Hundstein: En annen utsikt over Bollenwees fra Saxerlücke (pass): Saxerlücke 1662m. Min videre rute går via Mutschensattel til Wildhaus: Utsikten østover fra Saxerlücke, ser inn i den østerrikske provinsen/delstaten Vorarlberg: Utsikten tilbake mot starten av turen. Stien kan sees sikk-sakk ned til Saxerlücke: Kreuzberge/Chrüzberg på oppstigningen til Mutchensattel. Igjen, jeg har overeksponert dette da forgrunnen var i dyp skygge: Utsikt over hele Kreuzberge-kjeden. For mange år siden krysset jeg skyline av denne ryggen alene. Klatringen er ikke vanskelig, men man trenger selvfølgelig et tau for de mange rappellene: Den videre ruten ned fra Mutschensattel 2069m til Wildhaus 1090m. Churfirsten-gruppen der jeg turnerte sist lørdag kan sees tydelig til venstre i mellomdistanse, i sørvestlig retning: Den bratte nedstigningen gjennom Flüretobel: Fra de siste bakkene over Wildhaus, med utsikt over byen Eschen i Liechtenstein som nesten kan sees titte gjennom disen:
- 217 svar
-
- 15
-
Som sveitser må jeg være patriotisk og alltid bære en sveitserkniv. Jeg forlater aldri huset uten denne, selv om den er litt tung på 1,3 kg. Jeg må innrømme at det også var litt tungt på bankkontoen på ca.16 500kr – men kvalitet har sin pris, og man vet aldri hva man kan ha å forholde seg til, så det er bedre å være forberedt: Dessverre produserer ikke Wenger denne kniven lenger, så alle som vil ha en må se på eBay osv. Her er en nærmere titt på kniven: https://www.youtube.com/watch?v=LnmfzhKYcHE
-
- 9 svar
-
- 1
-
- bukse
- helårsbruk
- (og 4 andre)
-
Ikke Norge, og definitivt ikke villmark – men pittoresk, likevel. Denne dagsturen i går i Churfirsten var bare 15 km, men med 760m stigning og 1300m (for det meste bratt) nedstigning. Start ved REHA-klinikken på Walenstadtberg (967m på kartet), som ble nådd på bare to timer fra huset mitt med kollektivtransport. Turen slutter ved Walenstadt stasjon, 426m: På veien ovenfor REHA-klinikken (opprinnelig et tuberkulose-sanatorium). Walensee er dekket av et lag med "Hochnebel" (daltåke): På oppstigningen til de høyere bakkene: Østover etter Schrina-Obersass (1726m på kartet) mot Tschingla, 1529m: Spiser du dem ………….eller røyker du dem? Midt på ettermiddagen. Himmelen har overskyet og tåken har lettet fra Walensee:
- 217 svar
-
- 15
-
Ingenting om gjenåpning på Facebook «Hva skjer – Rjukan/Tinn». Den beste informasjonskilden: Rjukan Turistkontor, tel 35 08 05 50 01.01 - 31.12: mandag - fredag: 09 - 15.30 lørdag - søndag: stengt
-
Ja, selvfølgelig. Jeg vil gjerne se en video av deg som tar den ut av esken og viser den fra alle vinkler, samt viser all dokumentasjonen som kommer i esken. Da vil jeg gjerne se deg veie den – ikke på en vanlig kjøkkenvekt, men på en laboratoriestandard presisjonsvekt. Det ville også hjelpe enormt hvis du kunne sammenligne den med noen av de mange billige eksemplarene du kan bestille fra Kina-butikkene. Til slutt vil jeg gjerne se hvordan du klarer å sette den på flasken. Trenger du å smøre ringen med olivenolje for å få den til å gli over halsen på Nalgene-flasken? Jeg er sikker på at jeg ikke er det eneste medlemmet her som i spenning venter på svarene dine på disse svært viktige punktene.
-
Tidlig om morgenen søndag 28. februar 1943 kom seg en gruppe på 9 karer opp Ryes vei ganske raskt – og de bar på ski og noe andre ting. Jeg tror de ønsket å komme seg til Sverige. Kanskje de rett og slett ikke hadde nok penger til billetter på Krossobanen.
- 7 svar
-
- 2
-
Jeg skrev «Poplar», som jeg nå synes var feil navn på norsk (jeg prøver å lære meg språket!). Jeg tror det riktige navnet er “poppel”, og 4 mm poppel kryssfiner burde være veldig enkelt å finne i et byggemarked, f.eks. her: https://www.maxbo.no/kryssfiner-poppel-red-temperate-4x2440x1220-sk-p864730/ Jeg brukte plater i A4-format (210 x 297 mm) som selges i pakker med 5 stykker og finnes her i Sveits i DIY-avdelingene til store kjedebutikker. Det andre mest sannsynlige stedet å finne dem vil være en spesialist hobbybutikk, siden denne typen tre brukes til å lage modellfly osv., og hobbyfolk vil sannsynligvis ønske å kjøpe treet i små mengder.
-
Hadde litt tid på meg, siden jeg ikke kunne komme meg bort til fjells denne helgen, så jeg laget tre nye brennerplater, selv om jeg egentlig ikke trenger dem – måtte finne noe å gjøre! Jeg brukte 4 mm Poplar kryssfiner, som er lett, men overraskende sterkt. Kantene trenger ikke å sandpapires, da de vil bli dekket av folien. Til reflektorene brukte jeg aluminiumsfolie som er tykkere enn vanlig kjøkkenfolie, men ikke så tykk som alufolien som vanligvis levert med campingbrenner. Egentlig er det ment å brukes under varmeelementet i en elektrisk ovn. Vekt, uten/med folie: Kovea: 44/50g MSR (gass): 38/45g MSR (bensin): 97/103g Alle 3 brennerne sitter meget sikkert i hullene i platene og kan løftes og flyttes uten at platene faller av. Oh!...........og jeg antar at dette vil bli sett på som juks – Primus Titanium “Stove Paw”: 53g (......og koster ca. 13 kr. per gram):
-
Er det noen som har brukt de små tekstil-"fallskjermene" i stedet for plugger i aluminium? (I snø, selvfølgelig, selv om de også kan fylles med steiner).
-
Vel, vel! Hva har vi her? Ser ut som jeg snakket for tidlig: https://de.aliexpress.com/i/1005001882885360.html?gatewayAdapt=glo2deu