Gå til innhold
  • Bli medlem

Storli

Aktiv medlem
  • Innlegg

    148
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Storli

  1. Jeg var vitne til en selger på en G-sport i Bergen sentrum, som hadde en utenlandsk kunde som skulle ha "full pakke" til tur. Sovepose, liggeunderlag, ullundertøy, vindtett/vanntett bekledning, sekk osv. Jeg ble stående å observere en stund, den unge gutten som var selger, gjorde sikkert det beste han kunne. Men du verden som den stakkars turisten skulle bære, i den lille sekken. Jeg holdt nesten på å bryte inn, men lot det være. Håper det kun ble bra vær på turen og at ikke turen var lang.
  2. Jeg har en "gammel" Term-A-Rest ProLite som er relativt "ru", men når jeg var på jakt etter nytt (og større), så synes jeg at de ultralette til Term-A-Rest var vesentlig glattere enn Exped, og knatret og knitret noe vakent. Jeg snur og vender meg en del om natten og sover relativt lett (selv om madammen mener noe annet) og synes de noe tykkere pølsene ytterst på exped'n passer på at jeg holder meg på "matta" og sklir utafor.
  3. Jeg har Exped Downmat UL 9 LW og angrer ikke et sekund og synes ikke den er noe glatt, nesten som å sove hjemme i sengen. Madammaen kjøpte UL 7 M etter mye mas fra meg (og etter mye mas fra henne om at bamse ikke er noe god å ligge på, og hun angrer heller ikke et sekund... De er ikke de letteste i klassen, men i motsetning til en del av termarestene som vekker opp halve skogen vær gang du snur deg så er downmat'n lydløs.
  4. Jeg har gått en del turorientering i det siste og var med på Marka24, og må si det er skremmende hvor mye ødeleggeser det er med løypekjøringen til skiforeningen. Spesielt i utsatte/flate områder hvor det i utgangspunktet er noe bløtt, så blir det ekstremt bløtt når telen går og problemet vedvarer lenge og det blir stygge sår i naturen. Jeg er av den mening at man ikke får bedre folkehelse av trikkeskinner, trikkeskinner med skøytespor ved siden av osv. det holder leeeenge med enkle spor kjørt med snøskuter og sporkalv. Bruk heller grusveiene som allerede eksisterer til dobbelspor og skøytespor, det er mangenok kilometer med grusveier til dette, og det trengs ikke legges enda mer til rette i "uberørt" natur for at kondomdressene skal tilfredstilles.
  5. Nye fjellstøvler. Crispi Skarven! Samme som jeg hadde fra før. Beste fjellskoa jeg har hatt.
  6. Vanntette pakksekker har jeg ikke tenkt på, supert og genialt tips. Men igjen, hvis det skulle blåse opp såpass at man risikerer at bølger fyller kanoen med vann, ville jeg snudd for lengst og seilt i trygt i land og ventet på at vinden løyer. Med en egenvekt på 18 kilo og bæreevne på 380 kilo, sier det seg selv at dette er en kano som ligger svært høyt i vannet og er svært utsatt for avdrift, og det skal ikke mye vind til før det må jobbes hardt for å holde noenlunde framdrift. Men du verden, når vinden er liten og farten ikke spiller noe rolle, så er det ikke en bedre kano en Ally der den flyter nesten 100% lydløst, og det eneste du hører er din egen pust, åretakene og naturen…
  7. Jeg bruker stein til å få ned springet forran, det er ikke snakk om å "fylle" på med stein, men stein er ofte det som er lettest tilgjengelig. Allykanoene har "liggeunderlag"/celleplast i bunnen og har svært god bæreevne, så at den synker forde man har lagt to tre steiner i tviler jeg sterk på, Ser ikke hvordan man skal klare å få så mye vann i en kano at den til slutt synker uten at man begynner å bekymre seg for andre ting først. Går man rundt faller steinene ut og "synkeproblematikken" er eliminert. Skal jeg på overnatting blir alt pakket i vanntette pakksekker som forrankres i kanoen, og disse vil fungere som flyteelementer.
  8. Skal du ha to unger og bikkje med deg så blir 15" for liten. Jeg har selv "monsenversjonen" som er akkurat passe. Vi har vært to voksne og 2 barn i den med utstyr til en overnatting. Fordelen med "monsenversjonen" er at den er bred og svært stabil og svært god bæreevne. Ulempen er at den ligger høyt i vannet, som betyr mye vindfang om det skulle blåse opp og at den er lite rettningsstabil grunnet springet. 17 DR er slankere og mer "ustabil" men er mer rettningsstabil og vil være raskere i vannet. Men også denne flyter høyt i vannet og vil være utsatt for vind. På lettere turer med lite oppakning kan det være en fordel med litt ballast i form av noen steiner el. for å få kanoen litt ned i vannet. Jeg har padlet min mest i sjø og opplever den som svært trygg, i og med at dette ikke er en 100% stiv konstruksjon så flekser den litt over bølgene og gir en myk gange, samtidig som den er omtrent helt lydløs, ingen bølger som lager lyd mot kanoen i motsetning til f.eks alu-kanoer som du hører vær minste klunk, som forplanter seg i hele kanoen. Dette med vinden er derimot et større problem, hvis du har tenkt å bruke den mye på sjøen, men hvis det stor sett er i innlandet og på småvann, kanaler (vann med generelt lite vind) så er ikke 16,5-versjonen et dumt alternativ, selv om den ikke er like rettningsstabil som 17" Jeg vurderer å selge min Ally 16,5 DR med to årer, tre seter og pakksekk til fordel for kajakk.
  9. Hei du! Klatreverket har ledige plasser på Fjellklatring som tar for seg akkurat dette og har ledige plasser på flere av kursene sine. http://klatreverket.no/klatrekurs/voksne/utekurs/kurs-i-fjellklatring/ Jeg har akkurat tatt kurset "nybegynner ute" og skulle gjerne hatt en klatrepartner til å øve med, men er altså HELT fersk. Du sier ikke noe om hvor du holder til bortsett fra at du studerer på Ås.
  10. Jeg må slutte å titte i butikker, men det lønner jo seg i det lange løp håper jeg. Fjällreven Akka Dome 2, sistede hadde på magasinet i Oslo til 3300,-. 2500 spart.
  11. Var uheldig og ramlett inn i Tøft terreng på Sandvika storsenter og kom over jakken Norrøna Trollveggen Gore-Tex Pro shell, årets modell, til halv pris. KUPP!
  12. Er det noen som har prøvd å impregnere ryggsekken sin? Jeg har ofte ting (som tåler vann, type liggeunderlag osv.) på utsiden av sekken og dermed er det ikke alltid at et regntrekk passer spesielt godt. Det finnes jo flere forskjellige typer impregneringer, og jeg tenkte som så at jeg skulle teste båtkalesjeimpregnering på utsatte stederpå Reconsekken sin, men er det noen som har gjort noe lignene slikt før? Jeg var med å impregnerte en båtkalesje og la det utover belegningsstenene, og smurte godt på, etter vi var ferdige og neste regnskyll kom, så vi at også belegningsstenene var blitt impregnert og vannet prellet av som bare det, moro!
  13. Storli

    Suppe

    Ha ha ha "Alt" var kanskje feilt ord, og retter til "det meste". Ett sted går grensen, også for meg. Når det er sagt så er blåskimmelost også noe som hever smaken på både supper og andre retter, men altså ikke på/i alt!
  14. Storli

    Suppe

    Ikke suppe, men pasta: First Price Pasta formaggio. I utgangspunktet ikke den mest spennende pastaretten, men med litt stekt bacon i, så løfter du den maaange hakk. Det meste blir egentlig bedre med bacon når jeg tenker meg om. Ordentlig røkt bacon tåler også litt transport uten alt for god kjøling uten å bli dårlig. Hvis det er supper som trenger melk, så finnes det tørrmelk å få kjøpt i de aller fleste matvarebutikkene, heter Viking Tørrmelk. I verstefall kan man kjøpe coffewhitner… jeg har brukt begge deler med godt hell. Skulle du være virkelig i nøden for "melkeerstatning" så har de fleste matbutikker OG bensinstasjoner morsmelkserstatning (ikke prøvd selv).
  15. Kjøpte dette settet fra IKEA for en stund siden, passer perfekt i sekken, og billig var det også! http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/20239425/ En tur innom magasinet førte til følgende innkjøp (mens tarpen jeg egentlig skulle kjøpe der ble glemt): Nytt ullundertøy fra Aclima (wollnett trøye og longs) Ull-linere fra Aclima Light my Fire DinnerKit (angrer allerede, tar alt for stor plass i sekken, og teit form, selv om gaffelen og koppen var fin!)
  16. Anbefaler Exped Downmat 9, superdeilig liggeunderlag med super isolering. Dyrt, men verdt hver krone. De ytterste pølsene er en smule høyere en de andre, slik at du ikke kommer utenfor, supert for slike som meg som ligger urolig.
  17. Har også en Therm-A-rest, som var såkalt selvoppblåsbart uten at dette stemte med virkeligheten. Men du hendelsen Exped DownMat 9 LW UL er verdt hver eneste krone.
  18. Er man trygg på primusen og KAN fyre den går dette helt fint også inne i forteltene på de fleste tunneltelt, jeg gjør dette selv om det er kaldt eller surt ute. Jeg fyrer nesten utelukkende på renset parafin, (vet at dette er litt fy fy i dette forumet her inne, og ja det kan tette både her og der, og ja jeg har måttet åpne den og renset den, men den fyrer fint på 10'ende året, så så veldig ille er det ikke å fyre med parafin.) som er langt mer stabilt og trygt en det meste annet (etter min mening).
  19. Jeg har Romsdalen 4, flott telt med mye plass, jeg har hatt med meg mine på 10 og 11 år og har hatt god plass, så to voksne og to barn vil gå, men god plass får man ikke… Jeg er selv på jakt etter et mindre telt til solotur, eller sammen med madammen (dvs. uten unger), og har følgende tanker: Jeg vil ha et telt med god nok takhøyde til å sitte noenlunde normalt. Høyt (høyere) telt = bedre innekomfort, men større vindfang. Det skal være lite i gulvareal, slik at det krever mindre teltplass (enklere og finne bra plass) men med stort nok fortelt til å kunne oppbevare sekken og kunne fyre primusen. Mindre telt er også mer stabilt og mindre utsatt for "blafring" i vind, tror jeg Så forløpig er jeg godt på vei til å helle mot denne: http://www.outnorth.no/fjallraven/akka-view-2#UNBlue Så min konkluksjon er at jeg ikke ville kjøpt et telt med "mulighet" for overnattingsgjester, men heller kjøpe et godt telt til deg og frøken, og heller låne et ekstra telt ved behov. Ellers ville jeg vurdert å skaffe en lavvo når man skal være flere, da har man rikelig med boltreplass til både bagasje, matlaging og et lite bål i en rundbrenner osv. Til informasjon har noen turistforeninger slikt til utleie, så sjekk med din lokale DNT-forening.
  20. Har selv Helsport Alta, med en sommerpose inni og ullundertøy, så har jeg brukt denne under åpen himmel i ÷25°c så ja Alta klarer fint en snøhuletur.
  21. Tror ikke det er plass til hele listen på forumet her... men jeg kan prøve!
  22. På sommerstid bør det jo være mulig å spare masse vekt ved å tørke solkremmen også! Supertips altså! Ellers er jo tipset om å tørke vannet for å bare tilsette vann igjen ved behov, helt glimrende... At ikke nomadene i sahara har tenkt på dette før…
  23. Hvordan ser en typisk helgeturpakkeliste ut for en Lettvektspakker? Sekken min blir fort 7/8 kilo på dagstur og 15+ på hytte til hytte, telttur blir av kategorien får jeg på ryggsekken er jeg fornøyd. Nå har jeg ikke imot å bære tungt, og har en lei tendens til å pakke med kjekt å ha ting, og som regel alt for mye mat. Man skal jo kose seg på tur. Men noe inspirasjon kan jeg jo hente!
  24. Her må jeg også tilstå noen synder. Jeg vasker ikke konsekvent, men lever under regelen bedre ann da vi kom. Jeg har tømt dass, jeg har tømt aske fra overfylte ovner og sortert ut "brennbart" materiale som ikke alltid er det, jeg har rensket opp vedkurver for søppel (nei, ukeblader egner seg ikke til opptenning. Papir til opptenning er i og for seg unødvendig med tørr ved), jeg har skrubbet panner, jeg har slått inn spiker både her og der, jeg har skittet vinduer her og der, jeg har "renovert" gass-ovnen-koke-apparatet, ristet matter/dørmatter osv. osv. Har jeg kommet til en hytte der det tilfeldigvis er dugnad, så tar jeg selvsagt i et tak jeg også. Har jeg sett andre ting som er galt, har jeg meldt fra til det respektive lokallag. Så hvis jeg har overnattet på en hytte som er ren og pen og vi/jeg mitt turfølge er nøye med å ta av sko osv. Så er det først og fremst kosten som blir brukt, men ser jeg/vi at gulvet ikke er rent, er bøtten fremme. Når det er sakt så kan jeg med hånden på hjerte si at jeg på alle overnattingene mine hadde hatt god samvittighet om det skulle blitt "inspeksjon". Og jeg tror ikke de ville funnet noe å sette fingen på heller. Der problemet er størst vil jeg tro er på de hyttene det er mye folk, og noen drar før andre osv. Hva skal vi vaske før vi drar osv. er litt vanskelig, man rydder og vasker sitt "eget rom" hvis det er mulig, men fellesarealer er vanskelig å gjennomføre når andre forsatt vasser inn og ut. Jeg lånte en hytte en gang fra en forening/organisasjon, der det var sand og dritt overalt og så godt som i alle rom. Bad og toalett så ikke ut osv. Vi hadde på ankomstdagen god tid og shinet opp kjøkken, stue og soverom, dvs. støvsuge x 2, vask x 2 og risting/banking av filleryer. Ved avreise gjentok vi prosedyren på de resterende rommene. og sørget for at rommene vi hadde brukt også var shinet. Ved avreise kom foreningen og skulle ha et møte, der vi presenterte hytta som tipp topp tommel opp og gullende ren og sa at nå får dere ta av dere skoene i gangen og holde det bra, så tasser hele gjengen fra grusen, sanden utenfor rett inn, gjennom gangen og inn på stuen, utigjen i bilen og innigjen uten å ense noe som helst. DA måtte jeg telle et par ganger til ti for meg selv, sette seg i bilen med måpende ansikt og kjøre, snakk om nedtur. Vel og merke lånte vi hytten gratis mot at vi "vasket etter oss". Så vår betaling var vår iherdige innsats med vasking, som føltes helt fånyttes i de vi forlot den. AK, ja. Så vi vasker etter skjønn, men det skjønnet er jo selvsagt forskjellig fra hvem du spør... Så kan jeg spørre, hvor mange gjør klart i ovnen på hyttene med oppteningsved osv.? det står også i reglementet på de fleste hyttene.
  25. Er ikke sikkert at kompisen din er enig, selv om han innrømmet at læringskurven var bratt. Vi andre her på forumet her kjenner ikke deg/dere og du/dere ikke meg/oss. For meg ser det ikke ut som en slengkommentar av typen "med glimt i øye".
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.