Gå til innhold
  • Bli medlem

Mikael Angel Oh

Aktiv medlem
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Mikael Angel Oh

  1. Jeg kjøpte Gamme ifjor vår/sommer som min første fjellski så jeg har ikke noe å sammenligne med men jeg synes dem er fantastiske! Kan bruke dem som klassisk, skøyte, telemark og alpinski. Gå inn å se på 360 video-tråden i ski og vinter så ser du eksempel på klassisk og en tur ned en hard og isete Wyllerløypa i Oslo. Siden Gammene er såpass stive så kan man stå på ordentlig nedover! Det er og forskjell på kortfell og kortfell. Jeg bruker avkortede 30mm mohairfeller istedenfor smøring og har brukbar gli og veldig godt feste i sporet nåt jeg går klassisk. Skal korte av dem enda mer for å få bedre gli. Har ikke gådd klassisk siden jeg var barn så har mye å utvikle når det gjelder teknikk men det gjør det bare enda mer gøy.
  2. Wim Hof-inspirert kuldeterapi. Jeg bader i fjorden og, men det er noe spesielt med å gå på ski i Baywatch Mode. Den gofølelsen man har når man kommer hjem etter en skitur kan man ta ganger 3, minst, når man har vært ute med minimalt med klær. Masse endorfiner, men også dypere ting. Det er mye å lære av kulda. Er så vant nå så det føles naturlig og jeg er som regel ikke kald i det hele tatt. Hvis det er ordentlig kaldt eller jeg skal på langtur så velger jeg å ta på meg klær men ellers foretrekker jeg følelsen av å være i kontakt med elementene.
  3. Hola muchachos! Kjøpte meg 360-kamera og stødig hands free mount og filmet litt når jeg var ute med Gammene i lørdags. Glemte å rengjøre linsene, og kameraet rører på seg litt mye når jeg går klassisk men dette var første gang jeg brukte alt. Mye å sette seg inn i. Nedover Wyller funket det sykt bra!
  4. Værmeldingen endret litt så nå er det bare sol på lørdag men istedenfor -10 så er det -20. Blir litt vel kaldt trur jeg så sparer togbiljettene til seinere og nyter nysnøen og sola i Oslo isteden. Er forøvrig meldt cirka 1,2m snø på Finse neste uke...
  5. Hei! Noen som har lyst å telte å gå (topp)turer på Finse nå i helgen? Det kom mye snø i starten av uka, litt mer på fredag, og så sol å lite vind på lørdag og -10. Overskyet men ellers ganske likt på søndag. Frister veldig, og skipartneren min sviktet så skulle være hyggelig med fler folk. Jeg har ikke alt av skredutstyret mitt i Norge nå så det blir å holde seg på moderat helling isåfall. Kall pudder er digg uansett Booka flexbiljetter fra Oslo så er klar å dra hvis lysten faller på, eller så kan jeg spare dem til seinere i vinter.
  6. Da fikk jeg endelig prøvd en ordentlig klassisktur med dette utstyret, og det fungerte mye bedre enn forventet! Brukte 30mm mohair kortfeller avklippet ved hælen. Siden det var plussgrader idag så dro jeg ut i Baywatch Mode, som er røde shorts, lue, hansker, og ikke noe annet. Var så mange som hadde spørsmål på Frognerseteren når jeg skulle starte så jeg glemte å slå på trackingen. Måtte gå inn på turplanleggeren og sjekke Ble cirka 9km med litt over 200m klatring, og så avsluttet jeg med å stramme støvlene og kjøre aktivt ned Wyllerløypa, som er en svart bakke som er 40 grader på det bratteste. At den kombinasjonen er mulig med samme utstyr er så utrulig kult! Det var veldig glatt i sporet idag så jeg sto å staket når det var nedover, gjorde en form av diagonalgang på flata med hjelp av mye staver for å holde momentum forover siden det var for glatt for ordentlig feste, og diagonalgang utenfor sporet når det gikk oppover. Der hadde jeg spikerfeste uansett om jeg gikk aktivt eller bare ruslet opp. 90% av tiden gikk jeg aktivt og hadde ganske god fart oppover. Siden jeg ikke har gådd klassisk siden jeg var 10 år gammel så har jeg ikke noe ordentlig teknikk men det kommer bare bli bedre og bedre for hver gang jeg drar ut nå. Ganske fornøyd med hvordan det føltest idag allerede. Hodt ganske god fart og var raskere enn den fleste andre, selv om jeg hadde merkbart dårligere gli. Føles som det skal være mulig å gå aktivt og samtidig ganske økonomisk når jeg får inn balansen og rytmen litt bedre. Veldig motivert for å utvikle dette videre.
  7. Vi har veldig forskjellig tankemåte rundt dette merker jeg. Med UL-tenk så er det å spare mer enn 50% av vekten på noe helt eksepsjonelt, og hvis noe er lettere så behandler man det mer varsomt bare. Man behandler jo oppblåsbare liggunderlag varsomt og, så det er ikke langt å strekke seg. Siden du har det oppblåsbare oppå så belastes det jo jevnt og så jeg skjønner ikke at det skullr bli noe problemer, eller noen grunn til at det skulle bli søppel av det. Du velger jo selvfølgelig selv hva du bruker, men jeg ville forklare en annen synvinkel på det hvis noen leser og har lignende planer.
  8. Jeg sov på bare urbergen i lavvu på påsken når vi fortsatt hadde snø. Kunne definitivt vært varmere men det funket. Den er som du beskriver, men hva spiller det for rolle? Den veier mindre enn halvparten av bamsen og må da være mye varmere enn de z-greiene dine, og koster nesten ingenting. What's there to lose? Vi prøver å holde pakkvekten nede, ikke sant?
  9. Mitt neoair xtherm har jo 6,9 i R-verdi så jeg gjør det ikke så mye for varmen sin skyld, mer peace of mind og bittelitt ekstra varme. Da vil jeg ha noe som er så lett som mulig. Noe jeg synes du skal prøve er Urberg Hiking mat. 185x50, bamsetykkelse, men veier bare 302 gram. Og koster 79 kroner (!) Blir ganske mye volym men veldig veldig lett. https://www.fjellsport.no/urberg-hiking-mat-grey.html?q=Liggeunderlag
  10. Jeg ser frem emot å utforske mer klassisk teknikk nå som det begynner å komme snø endelig. Siden jeg bare har skøyta i voksen alder så er det veldig mange løyper i Nordmarka som jeg ikke har hatt adgang til, så blir fint å begynne å utforske dem nå. Både kortere turer og overnattingsturer. De aller aller fleste går jo mest å rusler rundt med fjellski føles det som og det er ganske langt fra "aktiv" diagonalgang men jeg har lyst å prøve å utvikle meg på det, selv om utstyret veier dobbelt så mye som vanlig klassiskutstyr. Ikke sikkert det er verdt det energimessig å gå sånn men jeg vil i alle fall prøve å se hvor god økonomi jeg kan få på teknikken etterhvert. Det er en fin motpol mot det jeg gjør i slalombakken med dette samme utstyret og gjør at alt føles enda mer spesielt.
  11. Ikke ta alt jeg skriver som den ultimate sannheten dog. Selv om jeg gikk fra 0 til hundre med en gang så har jeg jo fortsatt under 10 dager erfaring med dette oppsettet, og før det visste jeg ingenting om fjellaki. 30mm mohair kortfeller avklippet ved hælen gjør at jeg har ganske god gli og sålenge jeg bruker veldig god tyngdeoverføring så har jeg godt feste og. Men jeg har bare testet det en par ganger og jeg har ikke gått klassisk siden jeg var 10 år gammel, så den delen har jeg minst koll på. Kanskje man får like god, eller bedre gli og feste med kortere 45mm mohair feller? Jeg vet ikke. Kan være lurt å søke om noen har skrevet om det før eller starte en ny diskusjon om det.
  12. Utrulig fint å se litt natursnø! På Norefjell var det nesten ingen snø i terrenget, skikkelig trist. Bivaksekken blir jo som ett minitelt egentlig så det er ikke så ille. Jeg kjenner han som lager dem og han lagde dem fordi han ikke fant noe annet som funket bra nok til jobben sin som search and rescue kar på høyfjellet. Den større versjonen jeg har, Uber Bivy, ble lagd for å få plass med 2 voksne i en nødsituasjon på fjellet hvor han finner en person men ikke klarer få ner dem. Jeg lukker aldri åpningen helt uten lar noen cm være åpen for å få bedre lufting. Vedlegger bilder av den mindre med bare myggnetting, og helt lukket. Ordentlig bra greier! Jeg skal også kjøpe ett lett skumunderlag for å ha som ekstra varme å backup hvis noe skulle skje med det oppblåsbare og noe jeg har tenkt på er hvor mye rolle det spiller om skumunderlaget er langt nok for å dekke hele det oppblåsbare liggeunderlaget? Hvis man lurer seg selv gjennom å ha ett veldig kort skumunderlag? Jeg fant ett ultratynt skumenderlag som er 150x50 og bare veier 76g. Finnes også i en versjon som er 195cm langt for rett over 100g. For min del føles det lett verdt de få ekstra grammene, men lurer på om det skulle være varmere for deg og hvis du hadde ett lengre skumenderlag?
  13. Ser ut som du fikk til en bra pakkliste for dine behov! Å dra på skitur med overnattingsutstyr kan ta seg form i så mange forskjellige scenarioer at det er vanskelig å si bu eller bæ når man ikke har all info. Hvis du skal forlate teltet og ha en basecamp så blir jo det noe helt annet enn å ha alt på ryggen hele tiden, og da blir grunnlagen for beslutningene annorledes. Det bilden jeg hadde i hodet var en a-b tur med alt med deg hele tiden og betoning på minst mulig invirkning på skikjøringa. Da bruker jeg en av mine bivakksekker. Den minste heter Pico Bivy, veier 540g og i den får jeg akkurat plass med et Neoair Xtherm L som er 196cm langt og med R-verdi på 6,9 men bare veier 570g. Denne bivakksekken tåler alt av storm og har bue over hodet så man kan ligge å lese eller spise. Den passer best til turer hvor man prøver å gjøre mest mulig eller gå så langt som mulig til man blir trøtt, kaster den ned på bakken, kryper inn, og sover. Så neste dag fortsetter turen uten at man egentlig merker overnattingsutstyret i sekken. Har også en feathered friends vireo ul dunpose som veir rundt 500g og er lagd for å kombineres med varm jakke. Har vært veganer noen år nå så prøver egentlig å komme meg vekk fra dun. Trur jeg skal bestille en syntetisk quilt med -6 i komf temp og ha den som base. Den blir rundt 900g. Bruke en 250g thermolite liner innerst som burde gi ganske mange ekstra grader når den brukes riktig (snøres så det bare blir åpning for fjeset) , pluss varm syntetjakke eller min gamle 700g dunjakke om det er ordentlig kaldt. Jeg klarer meg med å spise en gang per dag, på slutten av dagen, og på en slik tur tar jeg med nøtti frutti. Trenger ikke så mye vann heller og kan smelte mer gjennom å legge snø i flaske med vann så trenger ikke noe kjøkken. Jeg har også en Helium 55 men har ikke brukt den så mye. Hvis jeg får plass med tingene i den så bruker jeg heller en Talon 33. Da kan jeg innimellom glemme at jeg har sekk på ryggen, men med heliumen så er hoftebeltet så tjukt og stivt at man aldrig kommer unna følelsen av å bære på stor sekk, selv om den ikke veier mye. Jeg har lyst på å gå en variant av høgruta med fjellskiene der jeg ikke går opp på alle toppene og da blir det med dette overnattingsutstyret og gjort unna på en helg. Ikke fokusert på å følge noen strikte ruter uten bare røre meg lett og raskt gjennom den delen av Jotunheimen som høgruta er i. Trur det blir mange lignende helgeturer i vinter.
  14. Jepp, det er et standard fellefeste på alle Åsnes ski med den muligheten, unntatt combat nato, trur jeg. Den fellen er vel ment å sitte der hele tiden så festet og fellene er annorledes. Ellers er det bare å bruke hvilken bredde du vill sålenge skien er brei nok. Gamme er 54 i midjen så 45mm er det breieste som passer uten tilpassing. Har man virkelig lyst på enda mer feste så kan man sikkert bruke en breiere og tilpasse den så man får den helt ut til stålkantene. Og vil man ha bedre gli så kan man bruke den 30mm breie og klippe den av ved hælen.
  15. Idag brukte jeg skiene som slalomski. Dro til Norefjell og kjøpte heiskort. Kjørte i 4,5 timer non stop i systemet og det ble 22 turer og nesten 5000 høydemeter nedover. Bare kunstsnø i prinsipp så ikke verdens beste forhold men på de fleste stedene var det ok. Hadde litt for lite klær på meg og var kald hele dagen så det gjorde at det ikke ble helt euforisk men sykt gøy var det uansett!
  16. Det er mer sånn her: - Jeg skal stå på ski - Ok, gøy! Slalom? Eller klassisk? Eller skøyting? Eller telemark? Eller topptur? Eller tur over Grønland? - Ja. Selvfølgelig er de ikke like bra som spesialiserte ting på noen av alle de områdene, men det er ikke poenget. Poenget er å dra på tur, si helgetur, uten å trenge en plan. Uansett hva man støter på så passer de skiene man har under seg til det. Beroende på vær og forhold kan man velge seg et av alle de alternativene. Skal man på lang a-b tur så bare drar man, og ferdes på snø, uansett hva som dukker opp. Man skifter stilarter etter hva som funker best for hvert enkelt moment. Og støter man på helt horrible forhold nedover så gjør man bare som de fleste uansett virker ha som standardmåte på fjellski etter hva jeg har sett hittils: å kjøre diagonalt å se til at man kommer seg hel ned. Da har man uansett alle andre fine moment på turen å glede seg over. Det er det å ferdes på ski som er greia. Man bare starter og så er man i stand til å takle hva en som dukker opp, med det ene skiparet man har under føtene.
  17. ...er hva jeg har fått til! Åsnes Gamme 54 i 190 med BC Magnum. Fischer BCX Transnordic støvler som ser ut og føles som snowboardstøvler og gir ekstremt god støtte og gjør at jeg kan bruke fjellskiene som slalomski. Swix Mountain Explorer staver som kan justeres mellom 130-165cm og passer til slalom, klassisk, og skøyting. 30mm avkortede mohair kortfeller som gjør at jeg kan bruke skiene som klassiskski i sporet eller rusle iveg mot sydpolen hvis jeg vil det. Med disse har jeg ganske god gli. 45mm nylon kortfeller i 70cm lengde som gir bedre feste når jeg trenger gå brattere og ikke trenger like god gli. Med stavene i 165 lengde kan jeg også skøyte avslappet og fint og kan spare mye tid på å skøyte anmarsjer hvis jeg har noe ordentlig langt på gang. Skøyting med disse skiene er gøy i tillegg og veldig effektivt hvis underlaget er noenlunde fast. I preparerte bakker kan jeg kjøre hvorsomhelst uansett hvor bratt det er. Når jeg får litt mer erfaring så håper jeg å kunne flytte ut mer og mer av denne kapasiteten i offpisten og. Nå har jeg mindre en 10 skidager totalt på fjellski så er ikke vant og anpasset til all slags føre enda, men potentialen i utstyret er der så det er jeg som trenger å bli litt mer vant bare. Sikter på å lære telemark etterhvert og, og da er det enda en ting dette utstyret kan gjøre! Har egentlig ikke lyst å smøre uten er førnøyd med å bruke 1 minutt på å bytte feller eller fjerne dem og skøyte isteden og på den måten kunne bruke den teknikken som funker best for hver enkel situasjon. Lengre staver var det siste som falt på plass og gjorde dette oppsettet kapabel til å gjøre ALT, så nå er det bare å finne noen fine turer så jeg kan begynne å teste potentialen. Forslag og inspill velkomnes!
  18. Dro tilbake til Holmenkollen idag og testet skøytestavene med fjellskiene og det fungerte utrulig bra! J eg holdt samme fart som de andre og det var ikke veldig stor forskjell i følelsen sammenlignet med skøyteskiene. Jeg har ikke vært superførnøyd med mine Åsnes combat nato staver, mest for at makslengden er litt for kort for skøyting, så siden det fungerte så bra med de vanlige skøytestavene idagså dro jeg å kjøpte Swix mountain explorer staver. Hadde håpet på å tjene 10cm i lengde men i praktikken ble det bare cirka 5cm. Føles uansett som en mye badre stav. Lettere, mindre fleks, og hver cm hjelper til å gi en bedre skøytefølelse. Nå kan jeg gå klassisk langrenn i spor, skøyte, kjøre aggressive alpinsvinger, kjøre telemark, og rusle til Sydpolen hvis jeg har lyst, med samme ski, støvler, og staver! Kommer bli noen kule turer i viinter...
  19. Da fikk jeg endelig prøvd disse skiene i langrennsporet og. Jeg får plass, selv med BC Magnum, og med avkortede 30mm mohair kortfeller så fikk jeg til noe som lignet på vanlig klassisk langrenn med aktiv diagonalgang og brukbar glid nedover. Men tongt var det Kan jo ha noe å gjøre med at jeg ikke har gådd klassisk siden jeg var 10 år gammel. Gikk uten staver første runden for å få litt følelse for spennet og fellen. Må ha god tyngdeoverføring for å ikke glippe men det funker. Vekten på hælene når man kjører nedover så er glien mye bedre. Dette utstyret veier jo det dobbelte av langrennsutsyr så det blir vel aldrig helt det samme, men det kommer bli gøy å utvikle teknikken å se hva man får til. Og GOD trening Skulle ønske det fantes 2-delte staver som kunne bli 170cm lange. Da skulle skiene funke veldig fint til skøyting og. Nå funker det sånn passe bra med 155cm staver. Skal ta skøytestavene å dra ut på tur for å teste forskjellen. Synes fortsatt det er utrulig kult at jeg kan gjøre alt beskrevet oven OG samtidig kjøre hardt nedover og bruke dem som alpinski. Imorra er Wyller stengd så da har jeg hele bakken for meg selv og trenger ikke gå rett opp de bratte hengene med kortfell. Trur det blir en tur til Norefjell i romjula og, og da kjøper jeg heiskort så jeg får testa skiene ordentlig.
  20. Høres ut som du har god kotroll. Vanskelig å gi spesifikke råd når man ikke vet hva slags tur, terreng, og tid på året det handler om, men light is usually right Jeg har ihvertfall 100+ dager med full skred- og breutrustning inklusive tau i Chamonix og det var aldrig noe man merka når man sto på ski, men da brukte jeg som regel en litt over 30l sekk og den satt nær kroppen. Når det ble hytteturer og man hadde større sekk, mer ting, og ibland øl og vin med så ble situasjonen en helt annen. Tyngdepunkten endret veldig og all glede forsvant. Skikjøringen ble bare en transportetappe. Hoppsving med tong sekk som sitter langt ut fra kroppen = skummelt. Angående thermolite reactor liner så blir det vel litt på samme måte som flere lag på kroppen istedenfor 1 tjukt. Man har sannsynligvis større nytte av de 250 grammene i form av liner enn tyngre pose, ihvertfall hvis man tar fleksibiliteten med i ekvasjonen. Mye billigere blir det og. Jeg har også lyst på en variant av høgruta egentlig, men da med fjellski. Slutta stå på ski nedover for ganske mange år siden fordi de fleste av vennene mine døde på fjellet men gjorde comeback i slutten på april i år og gikk over till fjellski da så jeg skulle være førnøyd med sikrere terreng. Fant såpass kraftige BC-støvler så det tok ikke mange dager før jeg kjørte full fart ned juvass som om jeg hadde hatt slalomski og plaststøvler på beina men det er ikke helt overførbart til all slags off pist føre. Bratthet er egentlig ikke noe problem, men hvis det er veldig tong snø så er det utfordrende.
  21. Å stå på ski med tong sekk tar vekk veldig mye av skigleden, spesiellt hvis du skal kjøre bratt. Jeg skulle fokusere på å ha så lett turutstyr som mulig. Bivakksekk istedenfor telt. Lettere sovepose kombinert med en sea to summit thermolite liner og varm syntetjakke. Så mye multifunksjon som du får til så du ikke bærer på noe unødvendig. Tro meg, når sekken blir for tong forsvinner ALL skiglede.
  22. Jeg er mer nerd når det gjelder å gå oppover faktisk. På vei nedover går det på følelse bare. Siden det meste av mine skidager har vært med pudderski med 100mm+ midje så ble jeg nødt til å utvikle god teknikk oppover. Høyden og stivheten på Fischer støvlene gjør nok at man mister en del gå-effektivitet sammenlignet med lavere sko, kam jeg tro, men ikke så farlig. Når jeg ikke snører helt opp får jeg ganske mye fleks bakover så det føles økonomisk å gå. Har jo ikke prøvd noe lavere BC-støvler så det er vanskelig å sammenligne. Jeg synes ikke der er like viktig med steglengden på fjellski som der er med tonge pudderski.. Alt er så mye lettere med fjellskiene så man kan like greit øke stegfrekvensen isteden hvis man vil. Glien er så mye bedre med smale kortfeller kontra lange 100mm breie feller på pudderski så det blir et helt annet rørelsemønster.
  23. Terminologien kan kanskje diskuteres ja, men ikke hvor gøy det er Når jeg snakker om å carve så mener jeg vel mest å ha skien til å gjøre det meste av jobben, men den kommer nok ofte godt opp på kant og, trur jeg ihvertfall. Jeg bare kjører og det bare funker. Fjellski er jo veldig tjukke på midten sammenlignet med alpinski så det er vel derfor det funker. Mine Gamme er flere cm tjukke hvor bindningen er som breiest. Gamme har dobbeltspenn så er ganske mye stivere enn de skiene du nevner, regner jeg med.
  24. Jo, det er nok mange som sikkert koser seg med telemarksving på fjellet men det som forbauset meg og som gjorde at jeg måtte skrive her og høre med folk var at det funka så bra med parallellsving. Motivasjonen for å lære ordentlig telemarksving er som bortblåst for øyeblikket. Når det funker så bra med parallellsving og jeg kan danse med tyngdekreften på vei ned fjellsiden så har jeg ikke lyst å gjøre noe annet. Det å ha løs hæl gir enda mer flyfølelse når jeg kjører bratt nok så tyngdekreften virkelig gjør seg til kjenne og man nærmest blir kastet inn i neste sving. Da løfter hælene og man får seg en liten flytur mellom svingene
  25. Og da brukte du Crispi sin støvel, som mange mente var det beste alternativet for god kontroll nedover når jeg gjorde min research. Så oppdaga jeg den nye Fischer støvelen og den føles som neste generasjon på en måte. Kanskje den første ordentlige kjørestøvelen for BC bindning. Den er så mye høyere enn de andre alternativene og gjør alle til bedre skiløper nedover. Han jeg var på tur med til Juvass bruker Åsnes Breidablikk uten stålkanter og var helt håpløs nedover første tur vi tok og falt en gang i minuttet. Så kjøpte han de samme Fischer støvlene og falt ikke en eneste gang i helgen. Det var bedre forhold og selvfølgelig, men uansett. Glad å lese at du har opplevd det jeg snakker om med parallellsving på skisenter. Så sykt deilig følelse! Jeg sang og lo meg nedover bakken på Juvass i helga. SÅ gøy var det!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.