Gå til innhold
  • Bli medlem

Dompappen

Aktiv medlem
  • Innlegg

    269
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Dompappen vant dagen sist 8. november 2023

Dompappen hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

175 Excellent

Om Dompappen

Nylige profilbesøk

2 880 profilvisninger
  1. Høres ut som musklatur som har fått kjørt seg sikkelig i kjelleren, Så du trenger nok bare litt ekstra med restitusjon (par uker kanskje?). Høres ut som en heftig tur for bein, lår med tilhørende musklatur som har fått kjørt seg. Husker at jeg var pinnestiv i lår, kne og rygg i 2-3 mnd etter ett opptaket på befalskolen. Tok av mellom 5-10 kg etter 3 ukers hardkjør, dette var nokså mye vekt med tanke på at jeg utgangspunkt var nokså tynn før opptaket. Flere på opptaket som hadde samme problem og vi fikk høre av at dette var helt normalt Har bikka 40 og føler ikke at jeg "holder igjen" og gir ofte gass, men fått mye mer erfaring og kjenner kroppen mye bedre enda da jeg var 20 Har du ikke "tråkka på" da du var 20, tror jeg ikke det er så lurt å teste dette ut når du bikker 40, så jeg er enig med utsagnet ditt
  2. Ang smertene høres dette ut som en blanding av "ikke vant med sekk" og "riktig justering". Når jeg kjøpte meg den siste storsekken, tok det det 3-4 turer med riktig vekt før den var sikkelig tilpassa og jeg kune gå langt uten å kjenne en eller anna smerte. Så jeg tenker at det kan være lurt siden du er uerfaren og ikke helt riktig tilpassa sekk, å gå med lavest mulig vekt i sekken + hiv ut litt til. Selv med "all-inn" og "kjipt og ikke fullføre", så kan smerte helvete drepe turen din fullstendig. Så sant du ikke hyrer inn en "drill sargeant" som skriker deg i øret hele veien.
  3. Ikke noe særlig fan av denne tråden, men tenke jeg må "skryte" litt på meg her. Det var "pose salg" (50 kr pr pose) på den lokale bruktbua her jeg bor og jeg trengte arbeidsklær. Fant to stk arbeidsbukser, en helly hansen og en fra blåklæder. Begge to var ubrukte med lappen hegende på. Fylte to poser med div bukser til en pris av 100 kr. Jaggu fant jeg også en ubrukt bukse fra fjellreven av litt eldre modell med perfekt passform. Har seff sommerkroppen nå, men jeg pleier som regel å ha sixpack på vinteren
  4. Synes ikke rus og friluftsliv hører sammen, har du behov for å drikke eller ruse deg, så er det helt greit å holde seg hjemme. Drikke hjemme og ikke på tur. Men i sosialt lag og på jakt skal jeg innrømme at det et godt med kald pils og dram når man kommer fram på hytta. Jeg opplever at mange drar på tur eller hytta for å drikke, da de ikke kan gjøre dette hjemme. Som selvfølgelig kan være vanskelig med tanke på familie og innpåslitne naboer
  5. Er veldig fornøyd med disse. Du får 3 stk av disse for prisen av en Norrøna eller Hestra hanske på felleskjøpet https://www.granberg.no/no/industri/all-round-hansker/granberg-1051 Brukt ett par i 2 sesonger og jeg tipper de holder en vintersesong til. Har altid med meg 2 par av disse på tur. Prøvd meg på Granberg sin varme alpin hanske, men da må det være grådig kaldt, da jeg fort blir svett på handa. Brukt disse når tempen har vært under -15. https://www.granberg.no/no/sport-fritid/sportshansker/granberg-4270
  6. Min vinterpose er på -10 comfor, ser ikke helt behovet for ha noe varmere pose enn det, da jeg heller kompensere med tynn dunpose innvendig og av til og bruker liner som øker komfor betraktlig. Jeg ville heller satse på en sovepose som tåler sikkelig bruk og fuktighet enn en dyr dunpose som går i oppløsning ved hardt bruk. Jeg har i tillegg en eldre dunpose for de kaldeste dagene, som passer fint nå tempen kryper til under -20. Men skulle jeg tilbrakt 1 år på Finnmarksvidda eller Svaldbard, så hadde jeg nok lagt litt penger på bordet, da min vinterpose hadde blitt "litt" tynn og spinkel. Da vil jeg nok heller beveget meg ned på comfor -20 til -25 og event kompenser litt mer med liner/ekstra dunpose for de virkelig kalde dagene. Med comfor -10 så er du på minimum siden av det som er anbefalt. Om du ikke har tenkt få til mer 10 - 12 dager ute og kun i hytte, så kan det funke. Men om du vil oppleve litt mer og komme deg på tur vinterstid, så må du sitte inne mens alle andre drar på tur. Om du ikke vil legge så mye penger på bordet, kan du se om du finner brukt på finn, som du kan få vasket event sjekket av en sovepose repratør som fyller på ekstra dun etc.
  7. Har et lite sitteunderlag i rosa Farge har null betydning for meg, så lenge det ikke er helt blenda hvitt. Da hvitt farge fort ser skitten ut og ikke lette å finne igjen om du legger det uti snøen.
  8. Ja har sett den, men har heller kjøpt meg 1,5 liter nalgene Har nok av tomme halvfalsker hjemme, så det går fint Har brukt forskjellige flasker, jeg mener at nalgene flasker avgir minst smak, Uansett pleier jeg å avkjøle litt og tømmer ikke kokende vann rett i flaska. Alt kokt vann smaker, jeg mener at det heller smaker mer "metalisk" enn "plast" smak. Jeg tenker at det sannynligvis ikke er "100%" rent det vi få i oss mtp flaske og kokekar, men du skal lete lenge for å finne 100% ren kilde/bekk/vann og det du drikker fra springen hjemme innholder nok en tilsatte stoffer som heller ikke er 100% naturlig.
  9. Ca det jeg også bruker også ca 0,5 - 1 liter på dagsetappe på vinteren. Men jeg drikker ekstra mye i forkant i forbindelse frokost og på vei i bil. Er det høyaktivitet så kan jeg drekke mye vann i forkant, dette kan dekke opp for mye væsketap og dehydrering og jeg slipper å måtte pisse støtte og stadig på tur. Men dette er balansegang og man kan fort gå på en liten smell i form av en kraftig hodepine. Har gjort dette flere ganger . Skal jeg på langtur, så sjekker jeg alltid at jeg har nye paracet og zyrtec som fungere veldig bra som en nødløsning for å bli kvitt hodepinen. For å kompensere mot stort væsketap ifb med svetting, så er jeg også blitt flinkere med å "kle av meg" og fryse mer, samt redusere aktivitet (feks ved å reduseret farten med 0,5 - 1 km/t) En del av mitt problem har vært at at vannet i sekken har fryst til is og jeg ikke har hatt med brenner for å smelte. Vann vinterstid bør uansett være på kropp. Så om man ikke skal fylle opp lommene med halvliters flasker, så må en lære seg å klare seg med en. Bruker en halvflaske whisky flaske som er fin på innerlomma (et lite tips er ikke å bruke varmt vann, da smelter flaska). Denne er da lett å finne fram og ta seg klunk eller to underveis , til nøds kan denne også fylles med snø som smelter til vann underveis.
  10. Synes selv her jeg bor og de løypenettverkene jeg benytter meg av. Vi snakker iallefall rundt 100 km med løyper som blir kjørt 2-3 ganger i uken med både snøscooter og tråkkemaskin fra februar til slutten april. Mye av løypenettverket blir skjelden brukt og brukes kun på gode dager og i slutten av sessongen. Kun få tall går fast deler av løypa. Jeg bruker selv deler av nettverket til å kjøre med bikkjene, så jeg er ofte ute sent på lørdagen og søndagen og opplever at deler av løypa er nypreppa og uten spor (jeg vet at sporene ble kjørt tidlig lørdagsmorgen elller fredag) De som går løypene fast inkludert meg har har også fast ruter uten for løypa. Ser ikke problem med at det med jevne mellomrom blir kjørt spor, men det som blir kjørt i dag heilt hinsides. Min erfaring er også at de som står som "frivillige løypefolk" er litt for glad i kjøre snøscooter/tråkkemaskin. Jeg har de siste årene farta litt rundt på østlandet og testa litt løyper og ser at dette sannsynligvis er en gjenganger. Samt at brukerne av løypene mer eller mindre krever godespor. Jeg har ofte vært ute i 20-30 cm nysnø og gått løypene, dette funker bedre enn å gå uten for løypa. "Trikkeskinner" burde blitt opprettholdt i en rundløype på 10 km som blir kjørt 2-3 ganger i løpet av uke, resten blir kun kjørt 1-2 ganger i mnd og etter stor snøfall og mildvær.
  11. Svart på skjema ditt. Men grønnvasking og elektrifisering kan ikke kalles "bærekraftig". Det er så å si "null" bærekraft med ny teknologi. Skal noe i det hele tatt ble bærekraftig, så må vi tilbake til steinalderen. Vi kan begynne å snakke om "litt bærekraftig skiindustri" om vi gjøre dette på denne måten. Gå ut i skogen, finn deg egnet tre, hugg og lag dine egne ski. Skia bruker du når du går ut døra. Slik er det blitt gjort i tusenvis av år og helt frem til 1970 årene.
  12. Sikkert en konkurrent Kjenner ikke til forholdene i New Zealand, men her på berget er nærmeste å ha en OF konto husrent for B og C kjendiser. Ja så sperrer ikke opp øynene om noen sier at det har OF Konto, men har tilgode høre om noen som faktisk betaler for OF konto Spesielt når du finner tilsvarende innhold gratis på pornhub. Mistenker at OF som instagram og andre sosiale plattformer og "antall følgere" er bare oppspinn og består av "booter", "media" og "likesinnende".
  13. Dompappen

    Svalbard

    Hva tenker folk her på forumet om alpin anlegg på Svalbard? https://www.friflyt.no/skisteder/stolt-over-kraften-som-finnes. Ser ikke så veldig positivt med tanke på enda mer økt press på Svalbard som en "masseturisme" destinasjon. Jeg blir svett av å lese artikler på artikler om statsingen på Svaldbard de siste 20 årene, Samtidig leser artikel på artikel om hvilke utfordringer naturen og dyrelivet. Man kan diskutere for og i mot klimautfordringene inn i evigheten, men det er iallefall "noe" som skjer i artiske strøk når det gjelder temparatur økning og snø smeltingen. Dette medfører at naturen og dyrelivet blir ekstra utsatt og enda mer utsatt når vi mennesker skal peise på, enten for selvrealisering eller har behov for oppleve noe eksotisk. Savner debatt om dette som skjer på Svalbard. Har vi ikke fucka opp nok natur snart? https://www.nrk.no/tromsogfinnmark/flere-kvinner-bor-pa-svalbard-1.16848287 https://www.nrk.no/tromsogfinnmark/regjeringen-varsler-ny-stortingsmelding-om-svalbard-i-2024-1.16259758 https://www.nrk.no/sok/?q=Svalbard&scope=nrkno&from=80
  14. Alle min husky/husky blandinger tygger pinner. Alt fra valp til 6 år gamel tispe. De gjør det som du skriver, for avkobling og kjedsomhet :-). Som regel spytter de ut og svelger ikke. Men jeg plukker hunde bæsj i løpegarden og hundegarden og ser at det er mye rart som kommer ut. Heldigvis svelger ikke mine ting og tang som ikke kommer ut den andre enden. Jeg er mest bekymret for fliser. Det hender at jeg jeg tar enkelte pinner vekk fra de og heller gir friske pinner som ikke fliser. De stetter stor pris på det. Når jeg camper kan de gå løs på trær og busker som får hard medfart. Bjørke busker er favoritten. Jeg ville nok ikke stresset for mye med det at hunden tygger, så lenge hunden ikke svelger. Noe vil selvfølgelig bli svelt, men så lenge det ikke er snakk om store fliser tåler hundet det. Det er mye rart hunden spiser. Mine spiser regelmessige følgende: hundebæsj, revebæsj, elgbæsj, hestebæsj osv. grass, jord og pinner.
  15. Husker på opptaket til befalskolen var det flere som sleit med gnagsår på "visse"plasser, blant annet der hvor du nevner. Full feltuniform, svetting, bading og 25 pluss funka dårlig for mange på opptaket. Et hot tips på opptaket var å bruke en "sykkelshorts" under. over 20 årsiden opptaket, men ser kvinnfolka, spesielt de som e hissige på intsa etc bruker "tightpants", tippe det finne sånne for menn også. Tippe de funke bra mot den type "gnagsår". Jeg ville allefall brukt en sånn for å unngå gnagsår enn babypudder Kunne fint gått med en sånn i rosa også!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.