-
Innlegg
1 575 -
Ble med
-
Besøkte siden sist
-
Dager vunnet
61
Innholdstype
Profiler
Forum
Artikler
Intervju
Støttemedlem?
Community Map
Innlegg skrevet av sneakyowl
-
-
Kristian V. skrev (50 minutter siden):
Hestra Ergo Grip Tactility motatt i posten.
Tynne og greie hansker, men de går lenger opp på håndleddet enn Active, så det var litt dumt. Foretrekker at de stopper ved håndleddet (som Mechanix-hansker) pga klokka.
Men blir spennende å teste til våren, og se om de fungerer slik jeg håper.
Førsteinntrykket er at de minnet meg veldig om kjørehansker til motorsport..Kult, ja håndleddbiten på dem er kanskje litt overkill sett ut i fra resten av hansken. Kræsjer ikke i klokken her likevel, men (i hvert fall ikke merkbart).
-
Dompappen skrev (4 minutter siden):
Kanskje man skal prøve det 2-3 turer før setter opp meningen om det funka eller ei? Fikk testa ny innkjøpt nordisk slede sist helg som skulle erstatte pulken for bikkjene. Satt ikke helt 100% første turen og var ikke helt fornøyd. Men etter noen justeringer og erfaringer rikere fra første turen, så satt den 120% på den andre turen Etter nærmere refleksjon fra 1. turen tenker jeg at var alt for ivrig og lagt til for store forventinger, siden jeg har venta siden juli på å teste den. Det hjalp heller ikke på at bikkjene var super ivrige på alt annet enn å trekke, fant ut et par dager etter at tispa hadde fått løpetid . Satt igjen tispa på tur nr 2 og det hjalp betraktelige .
Helt klart - og godt poeng. Neste litt lengre tur er rett rundt hjørnet også, så jeg lar det nok stå sånn det er nå, og bli noen erfaringer rikere før jeg eventuelt prøver å endre det, enten underveis eller etter tur
- 1
-
Jeg syntes de så kule ut først når de kom ut, men så tenkte jeg litt på praktikaliteten med disse. Å ha ull som ytterstoff gir ingen mening som vintersko, hverken i snø eller bybildet. Snø klebrer seg sikkert noe grådig til ullen og ullen er sikkert vanskelig å holde ren etter å ha vasset i byslaps. Total gimmick?
- 1
-
Ikke dum den teknikken! Det var noe lignende jeg prøvde på med å dra mattene ut etter å ha lagt snø på, men det ble ikke like god strekk i duken som Vincent får til der. Skal prøves neste tur! Jeg legger likevel merke til blafringen i toppen av tunneltaket hans, på same deler der ørene henger
- 1
-
- Populært innlegg
- Populært innlegg
Førjulstur på Hardangervidda, selvfølgelig etter en altfor ambisiøs ruteplan som veldig fort ble nedjustert etter form og forhold. Jeg startet i mørket like ved Halne Fjellstugu, fra en brøytet parkeringslomme. Det skal vise seg å være lurt å ha med spade når man parkerer i disse lommene i noen døgn
Turen skulle eegentlig gå tett opp mot Hardangerjøkulens østside, og delvis retning Finse før en retur. Føret i kombinasjon med litt vel kuppert terreng gjorde at jeg nedjusterte til en ~16 kilometers rundtur over Olavsbuvatnet, nedenfor Kjeldenuten(e) og over Olavsbuhæa og Halnebotnane før retur til bilen. Fredag kveld i mørket var føret veldig delvis panserhardt og skarete, men mye snøfall og vind begge nettene gjorde resten av turen til baksing i tung løssnø og semi-hardpakket nysnø som akkurat ikke bærte nok og det ble blytung å bevege seg fremover.
Det kan meldes om gode mengder snø i området. Det var null problem å ha 1+ meter dyp grop i teltet. Ikke på de blåste heiene, men på de flatere partiene.
Jeg prøvde ut Åsnes Falketind 62 Xplore-skiene for første gang, og jeg mistenker at kanskje (bare kanskje) hadde de 10cm lenger Nansen-skiene mine klart å bære noe bedre på den semi-pakkede snøen. Sannsynligvis ikke. Morsom ski uansett, og jeg liker at de er litt kortere. Det er mye mer manøvrerbart opp bakker i løssnø i hvert fall! Litt annet føre må til før jeg kan gi noen dom på glid for pulktrekking.
Andre nye ting ble også testet: Fjellpulken Traverse 145 - Denne liker jeg veldig godt, men jeg syntes det var vanskeligere med taudrag og "meiepulk" enn taudrag og plastbrettpulk. Kanskje mest på grunn av tau-innfestingen på de fremre sidene av pulken istedenfor i front. Pulken er nok mer stabil og veltesikker ved å feste inn i sidene, men det kunne kødde seg til når jeg skulle kjøre ned bakker og hanefoten rakk å bli dratt under pulken før jeg fikk tatt tauet og kjørt pulken på leggen. Kanskje det er like greit å korte ned hanefoten så tauet ikke klarer å legge seg under? På bekostning av ingen tau-brems, men det bruker jeg ikke så mye bevisst.
Før hver tur tenker jeg alltid: Har du det viktigste med? Telt, liggeunderlag, sovepose. Grei nok sjekkliste. Likevel klarte jeg å glemme liggeunderlag. Heldigvis bare det ene skumplastunderlaget! Oppblåsbare Exped Synmat 7 gjorde fint jobben alene med et fleeclepledd jeg rasket med fra bilen, men jeg passet på å være ekstra forsiktig med det opplåsbare denne gangen
- 13
-
Vi går for den mindre forsteålige click-bait (?)-tittelen denne gangen.
Jeg slo til når jeg kom over et nytt og uåpnet Helsport Spitsbergen X-Trem 3 Camp telt på Finn til Kr 6000,-! Hvordan kunne jeg ikke? Et litt større vintertelt for når man er flere på tur har jeg hatt på ønskelisten en stund.
Etter første prøvetur med teltet på Hardangervidda nå nylig har jeg selvfølgelig gjort opp noen meninger og spørsmål.
Først og fremst: Når og hvordan skal man bardunere "ørene" på tunnelveggene for disse teltene? Å stramme de lager fort en teit knekk i taket, men å ha de slakke skaper unødvendig mye blafring når det blåser litt. Jeg prøvde å finne sweet-spoten her, og den måtte gjerne justeres litt etter forholdene. Hva gjør dere?
Elllers utnytter jeg tråden for en liten erfaringsoppsummering om teltet, spesielt sammenlignet med Keb Endurance 3 jeg har mye erfaring med vinterstid.
- Klirrende glidelåsdragere! I hvert fall på samtlige dragere på innerteltet ser jeg ikke helt poenget med dette. Kommer nok til å byttes ut med enkel liten snor, tilsvarende slik Fjällräven gjør det.
- Innvendige stangkanaler er fint for å få flere innvendige høyde- og breddecentimeter i teltet, men det er merkbart (men ikke vesentlig) mer jobb å tre stenger inn og ut fra enn på utvendige kanaler. Jeg synes det er lettere å strekke teltet skikkelig ut for å få det stramt med de utvendige kanalene på Keb Endurance.
- Stormmatter er ikke noe jeg har brukt før og egentlig ikke hatt behovet for. Fint å bruke uansett, men jeg savnet kanskje et forsterket punkt på sidemattene som kan plugges ned før man hiver snø på. Kanskje det er der? Jeg så ikke så nøye. Det hadde kanskje kunne hjulpet på å holde sideveggene strammere.
- Generelt lydnivå opplevde jeg som noe høyere ved bare ~15-16 m/s i kastene. Der dette vanligvis bare gir en fin during i Keb Endurance var det mer klirring i glidelåsdragere og generelt litt mer bevegelse i duken som lager lyd, enda jeg gikk ganske nøye til verks for å få et stramt og fint telt ved oppsett. Mulig det er bare jeg som må øve mer på teltet.
- Ventilasjonsåpningene fungerer bra, men jeg merket meg at det var litt ubeleilig å ikke kunne åpne/lukke en luke helt uten å bruke to hender, noe som er easy peasy med glidelås-baserte luker (typ Hilleberg og Fjällräven). Spesielt på luka i det store forteltet ble det en akrobatisk øvelse å strekke seg over arbeidsgropa for å lukke når vinden tok seg opp og snøføyka kom inn. Ellers innbiller jeg meg at dragsug-effekt for luft ut av lukene er litt svakere enn om det var en hel åpning uten dette stoffet som henger og slenger som en pølse inn i teltet.
- Veldig pluss for den ekstra luka i "bakenden" på teltet, men det snur litt på hvordan jeg vil sette opp teltet. Vanligvis setter jeg "fotende" (ikke hovedfortelt) opp mot vinden, men det gir mindre mening å bruke luka som "kokestasjon" om vinden kommer inn den veien og igjennom teltet istedenfor å dra damp og ev. CO rett ut luka.
Ellers veldig fornøyd med teltet og røverkjøpet. Det blir nok med på vintertur i mange år fremover, men ikke som en erstatning for Keb Endurance 3. Det eller andre telt i garasjen vil jeg nok foretrekke for solo-turer på vinteren fremdeles.
- 1
-
Ultralight versjonen av samme Sydvang tarp (om du mener Tarp 9) bør pakke en del mindre! Har den, og kan anbefales 👍
-
David S. skrev (1 time siden):
Kjekt med rabattkoder, men jeg er ofte skeptisk til anmeldelser når de inkluderer rabattkoder eller har andre ting som tyder på at det er et samarbeid mellom produsenten av produktet og anmelderen. Jeg sitter ofte igjen med en følelse av at ikke nødvendigvis alle negative sider ved produktet kommer frem.
Nå har ikke jeg sett videoen du har lagt ved, men det er min første tanke.
100%, det var vel mest Tom Heaney videoer som dukket opp når jeg søkte på Samaya-telt. Alle med et ganske tydelig bakteppe om at det var betalt reklame.
-
Så lenge det ikke er noe porøst som ikke tåler kulde, så hadde jeg holdt meg til plast. Du finner mange tilsvarende kroker som det de fleste teltprodusentene bruker på snøpluggene sine. Jeg søkte bare på "plastkrok bardun" for denne:
Et lite poeng er å bruke snor som er minst like sterk som selve bardunen. Da har du i hvert fall ikke laget et svakere punkt.
- 2
-
Jeg kan signere på at Nansen har mer eller mindre null spenn. Feste i bratta med kortfeller er garantert
-
Til multi-toolens forsvar var det i "den andre tråden" snakk om jobb- og hverdagskniver, og der er det naturlig at det fort blir multi-tool som er tingen. Leatherman OHT for meg, som nevnt! Genial enhåndsoperert sak.
Edit, Leatherman Micra må også nevnes! Ekstremt praktisk og i høy kvalitet nøkkelrings-multiverktøy. Jeg vet ikke hvor gammel min er, men jeg fant/fikk den (husker ikke) for 10-11 år siden. Spesielt kniven og saksen er mye brukt. Ofte har jeg fundert på å kun ta med den på tur. Det hadde sikkert holdt til det meste, men det har blitt med tanken.
-
GubbePaaTur skrev (11 minutter siden):
På bilde ser dere mitt Helsport Summit. Et 2 personers telt som jeg mener at jeg kjøpte i 94 eller 95. Dette er et en-duks telt i microfiber som var beregnet til bruk i de store høyder. Den gang og beskrevet som et lettvektstelt med komplett vekt på 2,2 kg.
Jeg har ikke brukt teltet i de ekstreme høyder, men i fjellheimen i nord og sør norge, sommer og vinter. Den gangen var 2,2 kg et meget lett telt . Jeg har ligget i det alene og sammen med en annen. Har ikke hatt det ute i ekstrem nedbør, men i regn og tidvis mye vind. Det har ingen ventilasjonsluker, men jeg har ikke hatt nevneverdige problemer med kondens. Teltet står meget støtt.
Fra jeg bestilte teltet til jeg fikk det gikk det flere måneder, dette fordi Helsport ikke var sikker på valget av materiale til duken. Teltet forsvant fort fra deres utvalg av ukjent grunn, så jeg er ikke overrasket om jeg har den eneste utgaven.
Kult - Det er i hvert fall ikke noe tvil om at formfaktoren på disse type teltene er langt fra nytt! Tanken er vel så minimalt og samtidig sterkt som mulig?
-
foroll skrev (8 timer siden):
Felles er at begge er nok mer myntet mot vinterbruk enn sommerbruk.
Enig i det. Jeg ville hatt noe litt "luftigere" for sommersbruk i hvert fall. Det hadde vært kult å sett et enduks tunneltelt med pustende duk (finnes kanskje?). Jeg vet Norrøna vurderte Gore-Tex i sine telt, men det gikk ikke videre til faktisk produksjon.
-
peik skrev (12 minutter siden):
Interessant telt, men ikke mange turene jeg hadde greid meg uten myggnetting og prisen er jo hinsides. Skal du bruke det på Norge på langs? Hvilke krav har du? At det skal være selvstående, ettlagstelt og to persons?
Absolutt ikke under vurdering her - Syntes bare det hørtes kult ut med pustende endukstelt! Dette er nok ment for høyfjellssport og klatring hovedsakelig, men teknologien bør jo kunne anvendes flere steder om den fungerer.
-
Fiskepadde skrev (11 minutter siden):
Fungerer sikkert fint helt til det begynner å regne
Akkurat det tar jeg for gitt her. Det finnes videoer fra folk som har brukt disse type teltene i regnvær og fremdeles fronter pustbarheten som en grunn til at det ikke renner vann på innsiden av duken.
-
Jeg har sett at Samaya annonserer flere av sine endukstelt som pustende, blant annet med en egen type membran/dcf-combo (https://www.samaya-equipment.com/fr-no/pages/dyneema?_gl=1*dwq2cy*_up*MQ..*_ga*Mzk1OTk5MTE2LjE3MzQzNzQyNzI.*_ga_RYQ01RVM43*MTczNDM3NDI3Mi4xLjEuMTczNDM3NDI3My4wLjAuMA.. se DCF X)
Er dette noe som faktisk fungerer, eller er alle de kjøpte youtube-omtalene bare vrøvl når de sier de har 0 kondens?
Når jeg ser endukstelt tenker jeg umiddelbart kondenshelvete, men om det er materialer som har pustende egenskaper kan det jo fort være noe helt annet. Nortent har sitt Polycotton-telt - Det tviler jeg ikke på at puster godt, men det veier også _mye_. Samaya teltene er i en mye mer Ultralight ende av skalaen.
Er det noen her som har testet noen av disse type teltene?
Det er mye interessant der ute men også mye ved formfaktorene på teltene jeg ser for meg ikke passer veldig godt i norsk vinterfriluftsliv. Likevel kult å se på innovasjonene.En av få videoer jeg fant som ikke var fullstendig kjøpt og betalt:. Sier ikke så mye om pusteevnene, men syntes det var en bra gjennomgang likevel.
-
Jeg ble imponert over Norrøna Falketind Paclite jakka´s vekt og pakkbarhet, så det ble kjøp med langtur neste år i tankene. Kun testet på noen få turer, og ikke i noe ille styrtregn, men den har holdt meg tørr så langt.
293g for herre, medium. Jakka føles temmelig skjør ut i forhold til den vanlige Falketind-jakka, så den tar nok ikke over for "altmuligheletiden"-bruk, og vil nok ligge i sekken mesteparten av tiden så lenge det ikke styrter ned. Istedenfor å gå med den vanlige Falketind-jakka fikk jeg både Falketind Paclite og Falketind Aero60 (vindjakke) til en kombinert lavere vekt enn Falketind (370g vs 459g)! Det er jeg fornøyd med - Og funksjonaliteten er sånn sett også doblet.
- 1
-
Du kan eventuelt helgardere deg om du har en enkel og lett Paris-pulk eller lignende. Ryggsekk stroppet til pulken Så bærer du begge deler om du må, men kan dra på de om forholdene er gode nok til det.
-
Det spørs hvor fin pulken er og når du tenkte å dra. Nå til helgen? Ut i fra senorge.no ser det ut som om det har ligget en liten såle med snø der noen dager nå i hvert fall, men om det kun blir liggende som løssnø kan det steinete terrenget i Femundsmarka bli ufint for ski og pulk.
-
sofasliter skrev (1 time siden):
Nå ble jeg betenkt, liker min Soto Storbreaker godt, men vil jo helst stole på at den fungerer. Har du referanse til denne begrensningen?
Kanskje dårlige o-ringer kan byttes ut med noe som har bedre toleranse?
Se side 5 - Venstreside her:
https://sotooutdoors.com/wp-content/uploads/2024/06/OD-1ST_EU_manual.pdf
- 1
-
Takk for at du deler! Bokmerket for fremtidig tarp-peosjekt!
- 1
-
Kristoffer Sandnes skrev (56 minutter siden):
Kan ikke se at noen nettbutikk som selger denne brenneren opplyser om at den ikke kan brukes i -20. Å grunnen til at noen nettopp velger flytende brennsel er at de kan brukes uansett temperatur. Å denne brenneren ser jeg får meg appellerer veldig til de som er ukjent med flytende brennsel, de slipper akkurat dette med forvarming.
Når denne brenneren kom på markedet skulle folk pakere sine optimus, primus og msr brennere. Dette var virkelig bra saker, så et bilde av pumpa og dens kompleksitet. Skjønte med en gang at det her hører ikke med i vinterfjellet.
Noen har godt hell med den og til og med gått Norge på Langs med den vinterstid - Så det er mulig min bare var et dårlig eksemplar, men jeg må si jeg er mye tryggere på Primus Omnilite enn denne.
Den er sabla kul å bruke da 🤓- 1
-
Peter Raabe skrev (19 minutter siden):
Fin løsning! Verdt å vite at Soto sier Stormbreaker ikke skal brukes under -20c pga o-ringer som krymper og begynner å lekke. Jeg vet ikke om det var det som skjedde med min til slutt, men det gikk mot "katastrofal feil" ved opptenning i hvert fall Mye feilsøking og utskiftning av deler, og til slutt fikk jeg bare helt ny enhet. Den har jeg ikke prioritert å ha med på vintertur.
- 1
-
foroll skrev (4 timer siden):
Gått meg hus forbi at det er så mange modeller. Ser Tactility er i syntetisk lær, mens Active er i ekte lær, noe jeg foretrekker. Prøvd disse?
Active er en mye mer slitesterk og varm hanske i forhold til Tactility og de føles ganske forskjellige ut (samboern har Active). Jeg har brukt mine Tactility til alt mulig som klyving, brevandring (mye hanskejobbing) og skigåing uten at det er noe særlig tegn til slitasje enda. Eneste skaden er en selvforskyldt liten del av ene tommelen som har vært borti noe liiitt for varmt 😁
Jeg skaffet også nylig Ergo Grip Race Cut som er ment for hovedsakelig for sykling - Disse er enda litt lettere og tynnere. For enkel bruk og vektsparing vinner disse, men jeg tror jeg liker Tactility best til typ leirarbeid på vinteren.
Flere sko alternativ til Xplore?
In Vinterutstyr
Skrevet · Endret av sneakyowl
Madshus er visst på banen nå med Xplore-sko. Jeg klarer ikke helt å se/skjønne om det er med snøring som på mange langrennssko eller vanlige lisser.
Jeg har lurt på hvorfor ikke flere fjellskisko er som langrennssko. Det er jo mye diggere og enklere.
https://madshus.com/en-no/p/panorama-explorer-ski-boots-2025?srsltid=AfmBOorj_MOMooLhD1iLPJPUxhOmeAx1SZHkGSzmKSV3MzAB7j7NiAGd
Edit: Rossignol også! Med snøresystem. Disse så temmelig interessante ut!
https://www.rossignol.com/us-en/unisex-nordic-boots-xp-12-RIL3920000.html