Gå til innhold
  • Bli medlem

sneakyowl

+Støttemedlem
  • Innlegg

    1 415
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    49

sneakyowl vant dagen sist 9. september

sneakyowl hadde mest likt innhold!

Om sneakyowl

Nylige profilbesøk

5 088 profilvisninger

sneakyowl sine prestasjoner

Experienced

Experienced (11/14)

  • Posting Machine Sjeldent
  • One Year In
  • Reacting Well Sjeldent
  • Dedicated Sjeldent
  • Very Popular Sjeldent

Nylige merker

1,7k

Nettsamfunnsomdømme

  1. En generell tråd (litt som "kniv-tråden") er jo fint, men store digresjoner om enkeltprodukter eller løsninger kan jo ha en fordel av å skilles ut i egne tråder.
  2. Hvis stavene kan brukes til å gå med kan de brukes med en tarp Jeg har begynt å bruke mine Black Diamond karbongåstaver mer og mer med tarp i det siste. Brukbar høyde får man best ut av ved å sette tarpen opp i en skråning, men det blir mest for pausely, ikke sove.
  3. Med mindre man skal svømme med sekken så trenger man ikke akkuratt 100% vanntett løsning heller. Hvis man allerede bruker noen relativt vannbestandige pakkepods ser jeg ikke helt behovet for en hel liner-pose i tillegg. En enkel og lett handlepose rundt podene som har soveposen og klær i seg holder massevis for å holde det tørt.
  4. Et lite tips: End to End: Svalbard filmen er ute på litt diverse plattformer nå. Det er en film på engelsk om Spitsbergen-på-langs turen til 7 stk, noen tyske og noen norske. Jeg fant og så den på Apple TV i går. God film og produksjon med mange fine bilder av Spitsbergen. Pluss i inspirasjonsbanken for en som har skitur på Spitsbergen i tankene selv. Kanskje litt "vel" dramatisert, men det må en vel forvente om det skal selge som en spillefilm. Filmen er noe mindre "sensasjonell" enn trailerne (det er bra).
  5. Som nevnt - Vinteren kan komme fort. Kle og utstyr deg deretter Nå som det unormale sommeroppgulpet forhåpentligvis er over ser vi f.eks akkurat nå at det sludder med 1 grad på Dyranut og at det skal bikke ned på minusen på nettene de neste dagene.
  6. Akkurat strikkagenseren har jeg gått flere runder på. Jeg har mye lettere isolasjonsjakker liggende som i gode forhold varmer like godt. Likevel faller jeg tilbake på at strikkagenseren er bombesikker uavhengig av forholdene og hvor vått det måtte være, og den kommer ikke til å stinke før jeg er halvveis på turen. Til å ha så lite varmetøy ellers ser jeg på den som essensiell på skikkelig våte og kalde dager. Det kan hende jeg kommer tilbake på dette nok en runde senere, for det er frostende... Dyneema-telt og quilt er jeg klar over at finnes, og uansett hvor glad jeg er i å slanke lommeboken på turutstyr er ikke det ting jeg har helt falt for enda. Kanskje quilt på kortere turer med større marginer, men det er nok ikke noe jeg kommer til å eksperimentere med på denne turen.
  7. Det var ikke tunge greiene nei! Det som skiller seg i hovedsak ser jeg er sekk og telt. Telt går jeg faktisk opp i vekt på om jeg skal endre på noe (for mer plass eventuelt) Med planen min om inntil 14 dagers etapper (ikke mange etappene av dette slaget ser jeg nå i ettertid, men 1-2 stk.) er det vesentlig at sekken takler vekten godt uten å tære på seg selv eller meg. Der tror jeg de 1050 grammene på Padje Light 60 er tynet til det maksimale. Andre lette sekker har jeg ikke hatt inntrykk av at egner seg til den samme børen. Fra forrige helgs testtur med 17.8kg i sekken gikk det veldig fint, men vesentlig mindre komfortabelt enn samme vekt i Kajka 65-sekken min (3200g) som ville tatt det som barnemat. Kajka-sekken kommer nok til å ligge i beredskap som backupsekk om jeg skulle savne den på NPL. Med mye høyere egenvekt, men bedre bærekomfort kan det godt være at kiloene føles lettere uansett. Klær er også en relativt stor forskjell i listene våres. Det er ikke mye jeg har med på de 1,7kg (skalljakke ikke inklkudert), men det dekker også alle behov og temperaturer (ikke vinter selvfølgelig) for hele turen.
  8. Super spade som kan flytte mengder med snø, men jeg synes den er FOR stor i forhold til Evac 7 som er "just right" til å ta med seg. Supersolid! Jeg har også klart å kile den fast om du drar forbi festepunktet. Man gjør det bare én gang før man lærer 😅 Måtte frem med WD40 og varmepistol for å løsne den
  9. Der må det også være noe galt. Jeg gjorde det samme over en måned på Island med 6-8t sporing hver dag med 10-minuttersintervaller og ladet enheten 3-4 ganger maks over hele turen.
  10. Var dette ute eller inne? Har du den påslått inne og den ikke finner satelittsignaler vil den forsøke og forsøke, og batteriet tappes fort. Tolker uansett posten om at dette var kun ute, med god satelittdekning - Da må det være noe galt med enheten. Digresjon: Det er mye batteri å spare på Inreachen ved å slå av periodisk lokasjonssending. Bruker man ikke MapShare er det bare å slå dette av. Jeg bruker primært min Inreach for tiden til å spore turene mine, uten MapShare. Da kan jeg ha på detaljert sporing uten at batteriet lider altfor mye. På lengre turer setter jeg mindre detaljert sporing og periodisk lokasjonssending om det er noen som har nytte av å se på MapShare.
  11. Alt jeg leser ut fra denne listen er Exped Synmat 7 LW, men i dagens modeller er det vel Exped Versa 5R? Den er også uten integrert pumpe. Jeg bruker førstnevnte på vinterstid og har mer eller mindre den samme kravlisten som deg. Den tåler fint litt hund på uten at det går hull på den. Føles robust ut og er "null hassle" med tanke på oppbevaring nedkomprimert (ref. de som sliter med dunfordeling i dun-liggeunderlagene sine) Noe høyere enn 7 cm har jeg aldri savnet. Det vil jo også bare spise av takhøyden din i teltet.
  12. At Langsua er et snøhøl har jeg visst en stund, men det er visst også en sølepytt uten like I hvert fall denne helgen som var! Det ble en fin Norge på Langs test/treningstur hvor vi klemte inn 30.8 km på lørdagen med 70-80% av maks vekt på de lengste planlagte etappene i sekkene og kløven (17.7 kg for min del). Fredag og lørdag utgjorde korte 7 ish km til sammen. Hovedtanken var å gå minst 30 km på én dag for å kjenne på det vi satser på at skal bli normal dagsetappe for NPL. Langsua er et relativt snilt område så ble jeg ikke heelt fornøyd med tid brukt lørdagen (10,5t). Det er i meste laget for at det skal være en normal dagsetappe. Det våte terrenget var tyngre enn forventet, og det satt i litt forkjølelse fra forrige helg som sikkert ikke hjalp på. Dette er selvfølgelig uten at vi er i skikkelig inngått langturform. Kanskje i hvert fall starten av NPL burde legge til rette for noe kortere dagsetapper før vi setter opp lista til 30km litt senere enn først antatt. Der terrenget tilsier det vil det uansett være "umulig" å dekke inn 30 km innenfor fornuftig tid. Og når jeg sier vått terreng i Langsua så mener jeg vått. Ofte ikke mer enn maks 50 meter mellom hver gang en må tråkke ned i gjørmete sti eller myr, og flere ganger vade over myrområder opp til anklene og knærne, i tillegg til kryssing av bekker og elver. Det var en god test å gå 30 km med våte sko, og vi fikk konstatert at det ikke gjør så allverdens mye. Ingen gnagsår å spore, og skoene og sokkene "tørker" relativt fort. Hadde vi brukt Gore-Tex sko på denne turen hadde nok historien vært en helt annen. De ville også blitt søkkvåte, men heller aldri tørket opp/fått dyttet vannet ut. Fordelen med å gå med sko som tar inn vann omtrent umiddelbart er at man ikke bryr seg om å bruke mye tid og energi på å gå rundt små våte hindre. Det er bare å trampe på rett frem og være våt på føttene. Solen har også vært plagsomt skarp denne helgen, og jeg gleder meg mer og mer til skikkelig høst og høsttemperaturer Savanne-vibes!
  13. Dette så kjent ut ja: https://www.phdesigns.co.uk/half-bags Konseptet med å kombinere med dunjakken er ikke dumt, men bare egentlig når man tar med dunjakke som er varm nok i utgangspunktet. Jeg sliter nok liiitt med å se det store bruksområdet for meg personlig.
  14. Konge å få sett det i kartform! VM i steinrøys streifet tankene opptil flere ganger på turen Ingen rype sett!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.