Gå til innhold
  • Bli medlem

sneakyowl

+Støttemedlem
  • Innlegg

    1 567
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    58

sneakyowl vant dagen sist 10. desember

sneakyowl hadde mest likt innhold!

3 følgere

Om sneakyowl

Nylige profilbesøk

17 706 profilvisninger

sneakyowl sine prestasjoner

Mentor

Mentor (12/14)

  • Posting Machine Sjeldent
  • One Year In
  • Reacting Well Sjeldent
  • Dedicated Sjeldent
  • Very Popular Sjeldent

Nylige merker

1,9k

Nettsamfunnsomdømme

  1. 100%, det var vel mest Tom Heaney videoer som dukket opp når jeg søkte på Samaya-telt. Alle med et ganske tydelig bakteppe om at det var betalt reklame.
  2. Så lenge det ikke er noe porøst som ikke tåler kulde, så hadde jeg holdt meg til plast. Du finner mange tilsvarende kroker som det de fleste teltprodusentene bruker på snøpluggene sine. Jeg søkte bare på "plastkrok bardun" for denne: https://www.westsystem.no/produkt/krok-for-strikk-tau-line-nylon/?attribute_pa_dim=6-mm&attribute_pa_farge=sort&gad_source=1 Et lite poeng er å bruke snor som er minst like sterk som selve bardunen. Da har du i hvert fall ikke laget et svakere punkt.
  3. Jeg kan signere på at Nansen har mer eller mindre null spenn. Feste i bratta med kortfeller er garantert
  4. Til multi-toolens forsvar var det i "den andre tråden" snakk om jobb- og hverdagskniver, og der er det naturlig at det fort blir multi-tool som er tingen. Leatherman OHT for meg, som nevnt! Genial enhåndsoperert sak. Edit, Leatherman Micra må også nevnes! Ekstremt praktisk og i høy kvalitet nøkkelrings-multiverktøy. Jeg vet ikke hvor gammel min er, men jeg fant/fikk den (husker ikke) for 10-11 år siden. Spesielt kniven og saksen er mye brukt. Ofte har jeg fundert på å kun ta med den på tur. Det hadde sikkert holdt til det meste, men det har blitt med tanken.
  5. Kult - Det er i hvert fall ikke noe tvil om at formfaktoren på disse type teltene er langt fra nytt! Tanken er vel så minimalt og samtidig sterkt som mulig?
  6. Enig i det. Jeg ville hatt noe litt "luftigere" for sommersbruk i hvert fall. Det hadde vært kult å sett et enduks tunneltelt med pustende duk (finnes kanskje?). Jeg vet Norrøna vurderte Gore-Tex i sine telt, men det gikk ikke videre til faktisk produksjon.
  7. Absolutt ikke under vurdering her - Syntes bare det hørtes kult ut med pustende endukstelt! Dette er nok ment for høyfjellssport og klatring hovedsakelig, men teknologien bør jo kunne anvendes flere steder om den fungerer.
  8. Akkurat det tar jeg for gitt her. Det finnes videoer fra folk som har brukt disse type teltene i regnvær og fremdeles fronter pustbarheten som en grunn til at det ikke renner vann på innsiden av duken.
  9. Jeg har sett at Samaya annonserer flere av sine endukstelt som pustende, blant annet med en egen type membran/dcf-combo (https://www.samaya-equipment.com/fr-no/pages/dyneema?_gl=1*dwq2cy*_up*MQ..*_ga*Mzk1OTk5MTE2LjE3MzQzNzQyNzI.*_ga_RYQ01RVM43*MTczNDM3NDI3Mi4xLjEuMTczNDM3NDI3My4wLjAuMA.. se DCF X) Er dette noe som faktisk fungerer, eller er alle de kjøpte youtube-omtalene bare vrøvl når de sier de har 0 kondens? Når jeg ser endukstelt tenker jeg umiddelbart kondenshelvete, men om det er materialer som har pustende egenskaper kan det jo fort være noe helt annet. Nortent har sitt Polycotton-telt - Det tviler jeg ikke på at puster godt, men det veier også _mye_. Samaya teltene er i en mye mer Ultralight ende av skalaen. Er det noen her som har testet noen av disse type teltene? Det er mye interessant der ute men også mye ved formfaktorene på teltene jeg ser for meg ikke passer veldig godt i norsk vinterfriluftsliv. Likevel kult å se på innovasjonene. En av få videoer jeg fant som ikke var fullstendig kjøpt og betalt:. Sier ikke så mye om pusteevnene, men syntes det var en bra gjennomgang likevel.
  10. Jeg ble imponert over Norrøna Falketind Paclite jakka´s vekt og pakkbarhet, så det ble kjøp med langtur neste år i tankene. Kun testet på noen få turer, og ikke i noe ille styrtregn, men den har holdt meg tørr så langt. 293g for herre, medium. Jakka føles temmelig skjør ut i forhold til den vanlige Falketind-jakka, så den tar nok ikke over for "altmuligheletiden"-bruk, og vil nok ligge i sekken mesteparten av tiden så lenge det ikke styrter ned. Istedenfor å gå med den vanlige Falketind-jakka fikk jeg både Falketind Paclite og Falketind Aero60 (vindjakke) til en kombinert lavere vekt enn Falketind (370g vs 459g)! Det er jeg fornøyd med - Og funksjonaliteten er sånn sett også doblet.
  11. Du kan eventuelt helgardere deg om du har en enkel og lett Paris-pulk eller lignende. Ryggsekk stroppet til pulken Så bærer du begge deler om du må, men kan dra på de om forholdene er gode nok til det.
  12. Det spørs hvor fin pulken er og når du tenkte å dra. Nå til helgen? Ut i fra senorge.no ser det ut som om det har ligget en liten såle med snø der noen dager nå i hvert fall, men om det kun blir liggende som løssnø kan det steinete terrenget i Femundsmarka bli ufint for ski og pulk.
  13. Se side 5 - Venstreside her: https://sotooutdoors.com/wp-content/uploads/2024/06/OD-1ST_EU_manual.pdf
  14. Takk for at du deler! Bokmerket for fremtidig tarp-peosjekt!
  15. Noen har godt hell med den og til og med gått Norge på Langs med den vinterstid - Så det er mulig min bare var et dårlig eksemplar, men jeg må si jeg er mye tryggere på Primus Omnilite enn denne. Den er sabla kul å bruke da 🤓
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.