Gå til innhold
  • Bli medlem

I&E

Aktiv medlem
  • Innlegg

    57
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om I&E

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

I&E sine prestasjoner

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Vi har veldig lyst til å gå "Trekanten" i Rondane; dvs. Rondvassbu - Dørålseter - Bjørnhollia - Rondvassbu. Er det noen som har hatt med seg hund på denne turen og dissee hyttene? For det første har vi ingen erfaring med å bo på betjent DNT hytte, så jeg lurer på hvordan det er å ha med hund på slike hytter, og spesielt de nevnte hyttene. Hvordan er terrenget mellom hyttene, vi tenker da å gå i dalbunnen (ikke noen toppturer). Jeg vet det er mye stein på toppene i Rondane, men er det også slik på stiene i dalbunnen?
  2. Er det noen som vet hvordan snøforholdene er på Valdresflya og innover mot Rasletind og Kalvehøgda? Har planlagt tur 17. mai, men er usikker på om det er noen vits å dra.
  3. Er det skiene eller bindingene som subber?
  4. Takk for langt og utfyllende svar Martin. Ut i fra det du skriver synes jeg det høres ut som Glittertind passer best til mitt bruk. Men, jeg bruker kortfeller på tur, og derfor frister det veldig med Åsnes ski. Fellesystemet deres er helt genialt.
  5. Jeg trenger hjelp til valg av fjellski. Jeg vil ha lette ski som er gode å gå på og som også er brukbare til litt utforkjøring. De type turene jeg er på blir det mest gåing men også litt utforkjøring. Enkle toppturer. Dagsturer. For det meste utafor oppkjørte løyper, men jeg tor jeg vil ha ski som ikke er breiere enn at de til nød kan gå i skispor. Skal brukes med BC bindinger/sko. Jeg har kikket på Åsnes Amundsen og Madshus Glittertind. Noen som har erfaring med disse skiene og som kan hjelpe meg litt i valget av nye ski:)
  6. Jeg er vel hjematt fra Peru nå, og hadde en kjempefin tur. Høyden var ikke noe problem! Vi drakk coca-te og tygget coca-blader, men oppdaget raskt at mengden vi brukte bare var en brøkdel av hva peruanerne selv brukte, så hvor virkningsfult det egentlig var mot høydesyke er jeg ikke helt sikker på.
  7. Veldig fint å gå i fra Glitterheim. Det tar ca tre timer opp og 2 timer ned for normale folk, + pauser. Jeg gikk i månedskiftet juni/juli en gang, da låg det igjen ganske mye snø, men syntes det var en fordel fordi det er bedre å gå på snøen enn i steinura. Man trenger vanligvis ikke brodder eller noe utstyr. Men godt med klær!!!! Som tidligere nevnt her kan det være knalvær og steikende sol ved Glitterheim, men når kam kommer på toppen kan været snu helt om. Det står ofte sykler ved bommen man kan låne, men har man planer om å gå på toppen samme dag man kjører inn kan det være lurt å ta med egne sykler for sikkerhets skyld. God tur!!
  8. Etter at jeg la korka i bløt i supersterkt vaskemiddel som vi hadde på jobben, ble korka faktisk helt ren. Alt belegget ble borte. Jippi. Så får vi bare se hvor lenge gummipakningen holder...
  9. Har ikke prøvd bakepulver eller kaffetrakterrens, så detskal prøves ut (sitronsyre skal fungere på samme måten som kafetrekterrens, fjerner kaffebelegg, men fjernet ikke te-belegg i min termos). Jeg har Thermos-termos med trykke-kork. Har på følelsen at det er inni der jeg ikke får det rent. Husker at når termosen var ny leste jeg bruksanvisningen (!) og der stod det at man ikke skulle bruke sterke vaskemidler for da ble gummipakningene ødelagt.... Egentlig irriterer jeg meg over sånne "smarte" patenter som egentlig ikke er så smarte alikevel. Selv om korken kan deles i to kommer man ikke til så man får skrubbet det rent heller. Min neste termos skal vær med god gammeldags skrukork uten noen smarte løsninger...
  10. Noen som har tips til å få ren igjen en termos som har blitt sur. Jeg har prøvd mes zalo, oppvaskmaskin-pulver og sitronsyre, men synes lukta fortsatt er der.
  11. Tusen takk for mange tips. Skjønner at vann er tingen;)
  12. Mener jeg har hørt at man skal drikke 1 liter vann for hver 1000 meter.
  13. Takk for svar dere. Da satser jeg på at høydesyke ikke blir noe problem. Vi skal være to dager i Cusco-området før vi starter på inka-stien, og det er først dag 4 vi skal oppp til 4200 moh. Har skjønt at det er viktig å gå rolig og ikke anstrenge seg. Regner med at jeg kommer til å merke den tynne lufta, mener å huske jeg syntes det var tynn luft på Galdhøpiggen... andpusten ble jeg i hvertfall
  14. I april skal jeg på tur til Peru - Cusco, Inka-trail, Machu Picchu og Titicaca sjøen. Det blir to uker på 3-4000 meters høyde. Er det vanlig å få høydesyke i den høyden, eller må man høyere for å bli syk. Jeg har hørt at ved bestignng av Kilimajaro er det mange som blir syke, og at det generelt er mye fokus på høydesyke på akkurat den turen. Men i forindlelse med Peru-turen har det liksom ikke vært prat på det. Er det noen som vet dette eller som har egen erfaring fra Peru?
  15. Jeg vil foreslå Ringsakerfjellet! Passe avstand fra Stange til dagsturer. Her kan man både ta toppturer og "gå i fjellet" om man vil det. Rondanestien går gjennom området, og det er også noen DNT hytter inni fjellet. Jeg tar ofte turen inni fjellet med bikkjene mine.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.