Gå til innhold
  • Bli medlem

askjell

Aktiv medlem
  • Innlegg

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om askjell

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

askjell sine prestasjoner

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Vel , ingen svar å få. Nå har jeg kjøpt meg en i siste liten. Norrøna tar den ut av sortimentet sitt og erstatter den med noe helt annet. Forstå den som kan, kanskje økonomene hadde noen vektige argumenter. uansett, hvordan lommene virker i drittvær vil jeg nå erfare selv.
  2. Så noe på tv her forleden som jeg skal prøve selv. Det var riktignok med sild, men fisk er fisk skulle man tro. Salt og pepper og kanskje en smørklatt i buken på fisken. Fisken pakkes så inn i vanlig matpakkepapir/ bakepapir. Deretter inn i avispapir, bare et flak. Lag et bål som du så lar brenne ut. Begrav fisken i asken. Silden ble vist ferdig på ti minutter. For den som lurer. Papiret tok ikke fyr da det ikke ble tilgang på luft nede i asken. Man skulle ikke fukte avispapiret, kun legge det i tørt. De prukte samme teknikken på poteter. De pakket inn en og en potet, men de skulle ligge en halv time. Håper å få testet ut dette i løpet av sommeren selv.
  3. Prøvde jakken, Norrøna Svalbard i gore tex, på en norrønabutikk i stavanger i dag. Passform og snitt virket perfekt for mitt bruk. Eneste ankepunktet jeg hadde, og som må sjekkes ut, er hvordan lommene fungerer i sterk vind og regn. Vil det blåse regn inn under klaffene og ned i lommene? Dette er det helt sikkert mange i dette forumet som har erfaring med. Ville satt pris på om de ble delt med meg.
  4. Det taes til etterretning.
  5. Hadde en helsport varanger lavvu for noen år siden. Dette var en stor enstangslavvu. Jeg kommer aldri igjen til å kjøpe en enstangslavvu igjen. Tror egentlig ikke at det kan kalles lavvu, den har egentlig mer til felles med et spisstelt. Jeg kjøpte istedet telt fra http://www.holmeslet.no/ Jeg har en Taiga og en explorer. Disse teltene har god plass, ståhøyde og i taigaen kan du ha ovn. Disse teltene står godt i sterk vind uten at de lager noe leven. Enstangslavvu blafrer og lager mye leven, får bananform og tåler vind dårlig. Veggene i holmesletteltene er helt rette, noe som gir god plass helt ut i sidene. I enstangslavvuene har svært skrå vegger (motsatt form av holmesletteltene) og man har ståhøyde kun inne ved stanga, som forøvrig er i veien hele tiden. Hadde en del problemer med helsport sin varanger lavvu. Sømmene lakk, vannet strømte ned langs yttersiden på innerteltet og samlet seg på bunnduken i nette små dammer. Bunnduken var festet i ytterduken, slik at det som rant ned på innerteltet rant ned på bunnduken. Fikk tapet sømmene på helsport og lagd innfestinger for bunnduken i innerteltet, slik at det vannet som fortsatt lakk inn gjennom bardunfestene, og fortsatt rant ned utenpå innerduken, nå gikk til jord og ikke samlet seg i bunnduken. Jeg vet ikke hvordan enstangslavvuene er i dag. Jeg kjøpte min i 2001, (og solgte den i 2006) Ellers er reisateltet også et godt alternativ http://www.nordtro.no/reisateltet.5334-78779.html, forutsatt at vekt ikke er veldig vikdig. Lavvu er helst sikkert bra, men da bør man etter min mening kjøpe ekte lavvu, med mange stenger som går langs kantene.
  6. Takker for info, satser på yr.no på iphone.
  7. Vurderer en tur fra Rjukan til kalhovd i påsken. Er det mobildekning? (værmelding på Yr.no).
  8. Har vært igjennom samme prosessen. Vi er to voksne og 3 barn 7-11-og 13. Vi bruker holmeslet sine explorer og taiga på sommeren. Hadde tenkt å bruke exploreren som vintertelt, men på vinteren ble exploreren for krevende og sette opp synes jeg. Teltet skal også være en nødbivuakk og da tar det for lang tid å sette opp exploreren og spesielt siden vi har ST versjonen, det er fryktelig mange plugger som skal settes. Vi kjøpte derfor nå Hilleberg Keron 4 GT. Har nå prøvd det på vintertur og vi er kjempefornøyde. Alle sov godt, det er god plass til koking og fyring, lett og raskt å sette opp, veldig bra ventilasjon og lett å varme opp. Vi har planlagt å bruke det på skitur i påsken.
  9. Har brukt paris pulk, og eller nå i det siste fjellpulkens tilsvarende modell, på skitur de siste årene. Det skal være veldig ulendt og mye skog for at jeg tar ryggsekk i stedet for pulke. Jeg har også en gammel, (1995) recon sekk fra norrøna. det går greit å bruke pulkdraget på den når man bruker sekk i tillegg. Forslag: Kjøp en parispulk eller fjellpulkens tilsvarende modell, en lang pulkbag fra sportsnett, pulksele og legg sekken ferdigpakket i pulkbagen i pulken. Da skulle du vel være forberedt på det meste. Tips. Jeg bruker kun en snor til å trekke pulken. Jeg har en hanefot på pulkselen. En kaus på hanefoten. Hanefot med kaus på pulken. Snoren mellom haneføttene er lang, denne fletter jeg til kortere lengde ved behov. Jeg bruker forskjelleig lengde etter hvordan terrenget er. Er det kuppert terreng er man høyt i bakken før tyngdekraften drar i pulken, og man er på toppen og kan gå bortover eller nedover mens pulken enda ikke er på toppen. Med andre ord man forkorter tiden man drar pulk i motbakke. Jeg har en tykk kalesjestrikk i snora nærmest hanfoten på pulken. I tillegg flere knuter i samme område. Disse fungerer som en brems i nedoverbakke.
  10. da vil jeg bare takke for alle bidrag. Alle ble lest og vurdert. Endte opp med Hilleberg keron 4 GT. Kjempetelt. Har testet det ned mot minus 17, ingen problemer med å få nok varme med å fyre med en primus i ytterteltet. I helgen var hele familien på skitur og vi fikk testet teltet. Vi var 5, mor og far samt tre gutter på 7-11 og 13. Vi hadde med godt med mat og utstyr fordelt på tre pulker (parispulk). Vi hadde god nok plass til å sove og alle sov godt. Det var også god plass til oppbevaring av pulker og utstyr og til å kokkelere. Vi hadde ned mot minus 8 grader celsius om natten og det var helt fritt for rim i innerteltet, selv om vi var 5 mennesker som purket og sov derinne. Nei, dette var gildt.
  11. Sårr (gammel råtten snø)
  12. http://www.jernia.no/k/ki.aspx?sku=609018 http://www.prisjakt.no/product.php?p=335158 http://www.mekk.no/Fritid/Fritid/Turutstyr/Annet%20Turutstyr/Bahco-tursag-396LAP-+-kniv.html anbefaler denne. Har provd mange forskjellige konsepter, samekniver coldsteel, helle etc. Men denne er den kniven som absolutt har vært den beste å bruke. Stålet er fra mora og skaftet passer min hånd perfekt. Den finnes i mange byggvarebutikker. Koster der litt under hundrelappen. Foretrekker imidlertid de jeg har kjøpt på byggmakker og byggern, de er orange og dermed lettere og finne igjen når de er forlagt i lyngen. Har en elektrisk knivsliper kjøpt på claes ohlson, den setter opp denne kniven på under et minutt. Sliren passer akkurat i den lange tynnne lårlommen på mine fjellrevenbukser. Tursagen til bacho er også å anbefale.
  13. Dette høres ut som et tips jeg vil prøve. Føler kanskje at membranen i gore tex skoa kommer for nærme foten. Jeg lærte vintertjeneste i forsvaret da den gamle tåladden og østerdalssokken enda var virksom, goretexen var enda ikke oppfunnet. Uansett vi lærte, og erfarte at det alltid "slår seg" (kondenserer) på innsiden av det ytterste laget. Så da var det bare å lage et nytt ytterlag utenpå skoa. Fikk man til dette skikkelig ble det is på innsiden av tåladden mens skoa var tørr på innsiden. Det var teorien og av og til praksisen, sannheten var at det var mye plunder og heft og dårlig passform så det var så som så med effekten av og til. Etterhvert kom jo da fotposen, som brukte samme prinnsipp, og det var jo sukksess. Tørr sko, fukten samlet seg på innsiden av det ytterste laget og kunne børstes ut. Et annet tips som følger samme prinsippet. jeg har en gammel Jerven duk. Den heter thermo, er fra 1995 og har kun ytterduk og innerduk uten polstring i mellom. Dette er en tomannsmodell, som når jeg har den helt åpen dekker hele bredden i innerteltet. Når vi ligger ute og det er kalt, enten i gapahuk eller i telt, legger jeg denne over soveposene. Dette mener jeg flytter null punktet ut fra posen og eventuell fukt og kondens fester seg på duken hvor den er lett å børste av. Dette er også med på å holde hverandre varme. I tillegg får man et lunt område mellom hver enkelt person hvor det er fint å lagre skoa om natten. Enda et tips. Dette har jeg brukt for å holde ungene varme når vi har ligget ute om vinteren. Jeg har varmet steiner, på en god knyttnevestørrelse, i bålet. Der har de ligget til de er blitt rødglødende, deretter har jeg tatt de ut av bålet og latt de avkjøle seg til at jeg har kunnet pakke de inn i papir uten at papiret tar fyr. Deretter har jeg brukt noen avklipte buksebein fra en dongeribukse og pakket de inn i på måte slik at de ikke løsner og smelter posen. Denne har jeg lagt nederst i soveposen til ungene. Det utrolig hvor mye varme en slik stein magasinerer. Jeg har ligget ute gapahuk i 10 kuldegrader, og da kjente jeg om morgenen varmen fra steinen guttungen hadde fått i sin sovepose kvelden før. Jeg kjente da varmen fra steinen gjennom hans og min sovepose. Og som alltid hadde vi jervenduken løst oppå soveposene.
  14. takk for det tor kjell, joda jeg er imponert av teltet så langt. Men tror nok jeg burde åpnet for litt mer gjennomlufting etter at primussen var slukket. Fikk mye Rim på innsiden av innerteltet etter en god natts søvn, 4 i teltet, far med tre gutter. Er det noe du har registrert i ditt telt av samme type? Rimet skapte for så vidt ikke problem utover at det tok en xtra halvtime med fyring for å tørke opp teltet om morgenen.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.