Gå til innhold
  • Bli medlem

staabre

Aktiv medlem
  • Innlegg

    38
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

staabre vant dagen sist 30. august 2021

staabre hadde mest likt innhold!

Om staabre

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

staabre sine prestasjoner

Explorer

Explorer (4/14)

  • Very Popular Sjeldent
  • Collaborator
  • Reacting Well Sjeldent
  • One Year In
  • Dedicated Sjeldent

Nylige merker

107

Nettsamfunnsomdømme

  1. staabre

    Navn på sluk?

    Da fant jeg ut av det. Navnet på sluken er: Sølvkroken Jensen Coast. En ikke så eksotisk sluk som jeg trodde, men den er ikke noe lettere å få tak i for det, da den utgikk av Sølvkrokens sortiment for ca. 15 år siden...
  2. staabre

    Navn på sluk?

    Fikk tak i et brukt eksemplar på Finn, men jeg vet fortsatt ikke hvilket navn denne sluken har. Men hvis det er noen som har en slik sluk liggende (gjerne andre farger) og er villig til å selge, så kjøper jeg gjerne!
  3. Skjækerfjella er tilgjengelige fra flere kanter. Den enkleste måten å komme seg dit på er kanskje fra vest; kjør opp Ogndalen til Gaulstad og videre noen kilometer til østre ende av Lustadvatnet, hvor det er en stor parkeringsplass på høyre side av veien. Det er parkeringsavgift her (privateid område), men det er mulig å parkere gratis på venstre side av veien (var det iallfall i fjor, merket med et blått P-skilt). Fra parkeringsplassen er det ca. en mils lett gange langs svillestien (jernbanesviller) til Skjækervatnet, og da er du inne i området. Alternativt kan du komme fra øst; kjør til Berglia i Lierne og videre langs avgiftsbelagt vei inn til nasjonalparkgrensa hvor det er parkering. Herfra går det en tydelig sti inn til Lakavatnet; men lenger inn må du gå uten sti. Et tredje alternativ er å komme fra nord; kjør riksvei 74 over Lifjellet. Her er det skiltet en avgiftsbelagt parkeringsplass på sørsida av veien, men det er også mulig å finne gratisplasser andre steder langs veien. Til slutt et fjerde alternativ, fra sør: kjør til Bjørkedet i Sverige hvor det er gratis parkering. Herfra går det sti inn til Holden Fjellgård i Norge og du er inne i området. Det er til dels godt ørretfiske i Skjækerfjella. For røyefiske anbefales Søsjøfjella og Oldfjella i Sverige (rett over grensen), hvor det selges fiskekort til noen utvalgte vann (Statens vann på reinbeitefjella). Da gjenstår det bare å ønske god tur! (Du lager vel en rapport og legger den ut her etter turen?)
  4. staabre

    Navn på sluk?

    Nei, det er ingen spinner, men en kompakt sildesluk som ligner litt på Stingsilda, men med et annerledes, karakteristisk utseende. Jeg skal prøve å få tak i et eksemplar, så kan jeg legge ved et bilde (jeg har mistet det ene eksemplaret jeg hadde).
  5. staabre

    Navn på sluk?

    Nei, det er ikke Toby. Toby har "finner" som stikker ut bak, men denne sluken har "skjørt" som er integrert i omtrent halve slukkroppen slik at den ser "flat" ut bak. Dessuten er dette en kompakt sildesluk som ligner litt på f.eks. Stingsilda, mens Toby er en skjesluk. Sluken er ikke produsert av Abu eller noen av de mest kjente slukfabrikantene (det er mulig at den er av fransk fabrikat, men dette er jeg ikke sikker på). Det er en ganske uvanlig sluk; det er derfor jeg har problemer med å identifisere den.
  6. staabre

    Navn på sluk?

    Jeg har problemer med å finne navnet på en spesiell sluk. Det er en sildesluk som kan ligne på Jensen Pirken, men forskjellen er at denne ukjente sluken har oppbygde "skjørt" på over- og undersiden bak, noe som bidrar til å stabilisere gangen. Formen er rett og ikke bøyd, vekten er 18 gram og den har øyne (små). Den finnes i blått evt. oransje med litt rødt på undersiden foran. Jeg har dessverre ikke noe bilde av den. Denne sluken er antagelig ikke lenger i salg; jeg har iallfall ikke funnet noen til salgs i nettbutikker. Er det noen her som har et tips om hvilken sluk dette kan være?
  7. Etter dager og uker med regn stort sett hver dag var det endelig utsikt til et par dager med oppholdsvær nå i helga. Da passet det godt å avvikle den lenge planlagte fisketuren til ett av de mange stor-røye-vannene i Hattfjelldalen. Den faste turkameraten samt broderen ble også med. Været var fint (kanskje for blankt) og temperaturen høy (kanskje for varmt), og det var lite mygg, men noen stor-røyer så ikke vi snurten av. Kanskje var vi for sent ute...Dog fikk jeg lurt opp en ørret på hele 3125 gram; ny Hattfjelldal-pers, så fangstmessig var jo turen reddet for min del. Noe mer fikk jeg ikke, men broderen fikk en ørret på 1 kilo pluss ei litt mindre røye; det var han slett ikke fornøyd med. Størst grunn til å være misfornøyd var det nok kameraten som hadde; han hadde på en ørret på ca. 2-3 kilo som slo seg av etter å ha vist seg fram en god stund med hopp og sprett. Uansett var det en fin tur der omgivelsene vartet opp med de rene postkort-scenarier. Det teller jo en god del det også!
  8. Det du trenger er en solid gummibåt med plass til 2-3/4 personer + bagasje. Jeg kan anbefale Seahawk gummibåt da jeg har en selv (har hatt den i 10 år og brukt den jevnlig uten noen problemer). Du kan jo vurdere Seahawk 4 som er på tilbud nå; kun kr. 1499, se www.extra-leker.no. (Jeg kjøpte årer av passende lengde på Biltema).
  9. Fikk tak i et ubrukt eksemplar av Guideline LPXe Spin V2, 9'6'', 2-15 gram, 4-delt, på Finn (kr. 1500 + frakt). Denne stangserien er utgått fra Guidelines sortiment for mange år siden (de lager bare fluestenger nå for tiden), men jeg har hørt mange lovord om den, så det skal bli spennende å se om stanga svarer til forventningene.
  10. Det ble en fisketur med turkameraten på tampen av sesongen til Storhiåsjøen i helga 8.-10. september; her hadde vi ikke vært før. Vi kjørte til Hiåvollan og parkerte bilen; derfra var det bare noen få lettgåtte kilometer langs en veltrampet sti opp til vannet, hvor vi raskt fant en fin teltplass. Dessverre virket det som om vannet kun huset steikefisk av liten størrelse; dvs. de fleste vi kom i kontakt med var 100-300 gram, og den største vi fikk her var i underkant av halvkiloen. På lørdagen blåste det ganske sterk vind, men likevel vurderte vi at heller enn å fortsette fisket i S., skulle vi heller ta en tur opp til noen høytliggende tjern for å sjekke disse på lørdags ettermiddag. Det var tydeligvis fisk i disse tjernene, men den eneste vi fikk opp var en gytefisk på 600 gram. Det var turens største fisk, så fangstmessig kan man vel si at turen var en flopp. Vi fikk dog luftet oss skikkelig og ble en erfaring rikere, iallfall.
  11. Til Sylsjøen kan du kjøre helt inn til demningen med bil og parkere der. Jeg var der selv ett døgn i månedsskiftet august/september for noen år siden. Ikke noe stort fiske den gangen (fikk et par ørreter på 4-500 gram, bra kvalitet), men det kan jo gå bedre for deg. Det anbefales å ta med gummibåt/kano for å komme bedre til fiskeplassene. Fiskekort fås kjøpt på natureit.se. Merk at det er fredningstid fra den 16/9; da er alt fiske forbudt. Når det gjelder vann i nærheten, finnes det pen fisk i Skreddarsjøane (det har jeg selv observert). Skarddørsjøene (svensk del) er også en mulighet; her finnes det røye av brukbar størrelse.
  12. Det ble en fisketur (med overnatting i telt) til Holderen rundt den 20. juni. Dette er et vann som er delt mellom Snåsa og Jemtland, og det var tidligere kjent som et vann hvor man kunne få stor fisk av bra kvalitet. (Den største ørreten tatt på stang som jeg har hørt om herfra, var en fisk på ca. 7 kilo tatt fra båt på norsk side for noen år siden. Denne fangsten var dokumentert med bilde av fisken i Trønderavisa.) Dessverre har det blitt fisket for lite i vannet i de senere årene, og resultatet er at det er blitt for mye fisk, slik at både størrelse og kvalitet på fisken har blitt mye dårligere. Selv fisket jeg et døgn på svensk side (fiskekort fås på natureit.se), og resultatet ble 9 ørreter og 2 harrer med gjennomsnittsvekt på ca. halvkiloen (kvaliteten var så som så). Ikke all verden altså, men det var tross alt matfisk.
  13. Mitt råd er at hvis dama fryser lett, er det mye bedre å kjøpe en varm (vinter)pose til bruk sommerstid enn en som kan bli for kald. Jeg kjøpte nylig en ny sovepose Marmot Micron 0 med komforttemperatur på -12,5 C. Denne har jeg nå prøvd i 2 overnattinger; hvor minimumstemperaturen på natta var på ca. 5 C. Ble posen for varm å sove i ved denne temperaturen? Nei, ikke for meg. Tidligere har jeg brukt en 3-sesongs fiberpose med k.t. på -1 C i flere år. Men denne posen blir for kald når temperaturen synker under ca. 5 C (selv om jeg har på en masse klær). For øvrig er det tilbud på Robens Couloir 750 på OBS denne uka; den koster nå bare kr. 1490 (halv pris). Denne har komforttemperatur på -8 C og veier 1235 gram. Jeg har ikke prøvd denne posen selv, men den får gode anmeldelser. Den burde passe ypperlig til sommerbruk for den som fryser lett (eneste minus er at den kanskje er litt stor for små personer). Løp og kjøp!
  14. Råbillige turbukser fra Scandi Nomad på https://www.sportamore.no . Billigste modell koster for tiden kr. 102, men det er flere modeller fra ca. kr. 165. (Frakt kr. 49.)
  15. Knalltilbud på http://www.sportamore.com/no : kr. 102 for turbukse fra Scandi Nomad (+ frakt kr. 49).
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.