Gå til innhold
  • Bli medlem

Larsaholt

Aktiv medlem
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Larsaholt

  1. Spennende, det høres absolutt overkommelig ut. Er vel ca det antallet hviledager jeg har planlagt selv, også er det det klassiske "turen blir til mens man går". Hele ruta kan sies å være tentativ, alt avhenger av vær og føre, spesielt snø og smelting helt i sør.
  2. Spenstig! Hvor ofte har dere planlagt hviledager og hvor lange dagsetapper (ca)?
  3. Følger tråden. Jeg skal også ut på samme tur i 2025, sør til nord, med start omtrent samtidig. Hvor lang tid har du/dere til rådighet? Hittil har jeg kun sovepose og sekk som bør vurderes nytt og reduseres i vekt. Spesielt teltet som skal være med er jeg godt fornøyd med, Barents Snota (ca 1,3 kg). Foreløpig mange fine betraktninger som er verdt å ta med seg
  4. Du blir nok godt fornøyd med Reinsfjell 2. Jeg har selv brukt Staika på vinteren, et bunnsolid telt som tåler både storm og tung belastning av snø. Grei plass til 1 person med vinterutstyr. Kjekt med to åpninger hvis snøen har samlet seg på en side av teltet. (Selger faktisk et på Finn nå as we speak, https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=342066378).
  5. Jeg har selv bikket 200 cm og dette er en kjent problemstilling. Har endt opp med en konklusjon at teltene jeg bruker vår, sommer og høst (Hilleberg Staika og Barnents Trollheimen 3 UL) er gode telt for meg. I begge teltene vil fotenden som regel ha kontakt med innerteltet, men ser ikke på det som et problem utenom vinter. Trollheimen har én rett vegg, mens Staika har to skråvegger (ganske bratte riktignok). Har nettopp gått til innkjøp av Barents Snota, har stor tro på at jeg vil få grei plass inni dette også, men foreløpig ikke utprøvd. Vinterstid bruker jeg Hilleberg Keron 3 GT som er dedikert vintertelt, med to rette vegger. Dette pga kondens og kontakten mellom sovepose/innertelt kan bli et problem. Fungerer utmerket! Teltet er tungt, men vinterstid er vekt et fremmedord.
  6. Noen kjappe tanker fra egne erfaringer: Med start på Sota Sæter er det 2-3 harde dager med mye steinur og kupert terreng. Fint å gjøre unna de verste strekkene tidlig på turen. Her er det en fordel å pakke lett, som nevnt. Dropp alt som er unødvendig, vær kritisk til egen pakking. Crocs er genialt til bruk i camp på kvelden og til vading. Ville beregnet minimum 14 dager på turen, når du kommer deg til Finse har du gått deg i form og kan fort knappe inn en dag eller to. Forvent mye mennesker på hyttene i sommer, spesielt på de store hyttene som Fondsbu, Geiterygghytta, Iungsdalshytta, Finse, Sandhaug osv. Dyrt blir det også, så telt er å anbefale.
  7. Det går buss fra Haukeliseter til Oslo. Eventuelt tog derfra igjen til Geilo. (https://www.nor-way.no/ruter/haukeliekspressen/) Kommer litt an på hvor du bor, men hvis du har Oslo som utgangspunkt blir det enkleste Bergensbanen til Finse og bussen tilbake til Oslo. Dropp bilen dersom du kan.
  8. Herlig lesning! Planlegger noenlunde samme tur til høsten😊
  9. Kom over en film på YouTube av en kar som erstattet den originale filten på Omnifuel med en plate i rustfritt stål. Noen som har kjennskap til eller vært borti dette tidligere? Veldig fristende å utforske. Filten blir veldig porøs etter noe tids bruk og dette kan potensielt redusere vedlikeholdet noe..?
      • 1
      • Liker
  10. Jeg drar oppover i dag og har satt av drøye 2 uker. Værmeldingen mot helga og neste uke ser betraktelig bedre ut, lov å håpe godværet slår til
  11. Det er vesentlig mindre snø i fjellet i år enn i fjor, men i disse traktene og høydene ligger snøen lenge uansett. Etappene fra Sota Sæter til Sognefjellshytta og første delene av Jotunheimen er nok mest utsatt. Ut i fra snødybde på senorge.no og prognoser så kan det være farbart i slutten av juni allerede. Jeg ville tatt en telefon til alle tre hyttene og spurt om føreforhold før jeg la ut på tur, i ditt tilfelle ganske tett opp mot starten.
  12. Vær obs på at turens første del gjennom Breheimen er turens desidert tyngste. Hvis du tenker å gå Sota Sæter-Nørstedalsseter og Nørstedalsseter-Sognefjellshytta i 2 etapper vil jeg anbefale å beregne god tid (9-10 timer+), avhengig av vekt du bærer på. Henholdsvis 27+ km (1250 høydemeter) og 27+ km (1400 høydemeter). Jeg gikk hele ruten i fjor sommer, så bare å hyle ut dersom det trengs tips og råd til turen. Kan slenge med at etappe 3 fra Sognefjellshytta ned Utladalen og til Skogadalsbøen er noe av det finere som er å gå.
  13. Jeg gikk Hardangervidda på langs i midten av juli i fjor og da var alt av klopper og ruter farbare. Turen gikk fra Finse til Haukeliseter og totalt gikk jeg 5 dager (snitt på 26 km og 5,5 timer hver dag). Er du nybegynner ville jeg lagt på minst 2-3 ekstra dager. Fine teltmuligheter hele veien, noe steinete første etappen fra Finse, deretter fine vidder frem til du kommer lenger sørvest der høydene er brattere og mer steinur. Forslagene om et par småturer i forkant støtter jeg, men er ikke et must da du går deg i form underveis. Du er tross alt på tur og skal ikke haste deg fra a til b. Man kan fint gå hele turen (begge veier) uten kart og kompass, stiene er godt merket og oppgått, men legg for all del aldri ut på tur i disse områdene uten. Det viktigste: husk solkrem, lett skotøy til å bruke i camp, sportsteip (teip ankel og tær fra dag 1 så slipper du gnagsår) og vanntette ytterklær - været skifter før du rekker å blunke. God tur!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.