Gå til innhold
  • Bli medlem

StigK

Passivt medlem
  • Innlegg

    136
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

StigK sine prestasjoner

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nylige merker

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Helsport sine Gimle 2+ eller Gimle 2 light er ikke av de letteste, ikke et telt for ekstrembruk, men du verden så fint med innvendig takhøyde på 145 cm. Tror kanskje jeg ville unngått full storm på snaufjellet med dette teltet, men har aldri hatt noe problem i vind med min Gimle 2+ i Femundstraktene. Jeg fikk etter hvert nok av telt som har maxhøyde innvendig på 95 cm. Må en tilbringe mange timer i teltet i ly for drittvær er det veldig greit å kunne sitte oppreist uten å ha taket i hodet. Jeg bærer gladelig den ekstra vekten økt takhøyde nødvendigvis medfører.
  2. Jeg led valgets kvaler i vår med tanke på hvilken Ally jeg skulle velge. Min padleerfaring er omtrent lik null, jeg kommer til å padle stort sett alene, men vil ha mulighet for å kunne ta med en kompis. Jeg har ikke hund. Jeg vil nok i all hovedsak befinne meg på flatt vann. Når jeg sammenliknet 15,5 - 16 og 17, så er det ikke svært mange centimeterene forskjell med tanke på bredde. For meg ble det som ble avgjørende med tanke på valg, faktumet at jeg stort sett kommer til å padle alene - og at jeg ønsker meg noe som er mest mulig retningsstabilt. Valget falt på en 15,5. Har fått prøvd meg i kanoen en snau uke i Jyltingsmarka i sommer, og jeg må si meg veldig fornøyd. Kanoen virket litt vinglete til å begynne med, men dette ble bedre etter hvert som jeg ble tryggere i farkosten. Forsøkte med vilje å velte og ble overrasket over hvor mye som skal til før den faktisk går rundt, men også like overrasket over hvor lite som skal til. Glemte meg litt ved ombordstigning ved ett tilfelle og gikk ombord som om det skulle være en robåt, og da gikk hele greia rundt. En erfaring rikere på den måten Er som sagt veldig fornøyd med valget, og regner med mange turer i tiden framover.
  3. Jeg laget meg enkelt og greit et exel-regneark til akkurat det du beskriver. Må vel innrømme at jeg ikke bruker det så veldig flittig for hver tur, men det kan gi meg en pekepinn på hvordan vekten på sekken blir. Min erfaring med dette er at det har lett for å havne ting i sekken som ikke har kommet med i beregningen, og da blir ofte vekten deretter.....
  4. Det er mange som har påpekt de ulike egeskapene for superundertøy/syntetisk og ull. Etter min mening er det såkalte superundertøyet rent treningstøy og lite egnet for friluftsliv på grunn av allerede nevnte egenskaper. Det er nok de som har en misoppfatning av at superundertøy er synonymt med supervarmt. Til friluftslivsbruk er det kun ull som gjelder for meg. Bruker fleece ved behov for litt ekstra isolasjon i leir og ved lav aktivitet.
  5. Det finnes jo ørret i Femunden, men det er nok størst sjans på den når en fisker fra båt. Dersom dere legger inn en dagstur eller to til vannene som ligger i området som er avgrenset av Femundens østbredd og veien som går fra Femundsenden til Elgå, vil det være gode sjanser for både ørret og røye. Sølvkroken spesial i kobber og rødt er bankers når det gjelder sluk, men det kan være like bra med mark og dupp også. I vannene på østsiden av veien mellom Femundsenden og Elgå er det stort sett bare abbor, gjedde og harr. God tur og skitt fiske.
  6. Kom hjem fra vannene i Jyltingsmarka i dag, altså litt sør for selve nasjonalparken. Når det var opphold og lite vind (noe det var lite av), slo mygg og knott til i et antall som gjerne er representativt for femundstraktene. Det ser ikke ut til at en kald vinter har tatt knekken på jævelskapen. Med et greit myggmiddel reduseres plagen til et nivå de fleste klarer å leve med.
  7. StigK

    Gimle 2+

    At gimle har fast bunn i forteltet, beror nok på litt misvisende bilder fra Helsport. Bunnen i forteltet er kun sydd fast til ytterduken i veggen som har "panoramavindu." Det vil i praksis si at denne bunnen kan være ganske så "slarkete" og er mulig å brette til side. Slett ingen hindring for maur og andre småkryp å komme inn i forteltet. Jeg har faktisk vurdert å skjære vekk bunnduken på min Gimle. Ut over det at Gimle har en slags bunnduk i forteltet, er nok den største forskjellen kontra Gimle light at lightversjonen ikke har det store luftevinduet i forteltet med myggnett og at duken på light er adskillig tynnere og virker litt "gjennomsiktig." Tror allikevel ikke at light-duken er dårligere av den grunn, men den slipper nok igjennom en del mer lys, noe som jeg for min del ser på som et mulig irritasjonsmoment med lyse netter og tidlig soloppgang da jeg helst vil sove.
  8. Hiver meg på denne tråden da jeg også er av den "impulsive" arten fra mjøsområdene. Har også ligget i tankegropa et drøyt år med tanke på packraft, og lurer på av de som kanskje vet om det ville være hasard eller veldig strabasiøst med ruten fra Käringsjøen som mange tar med kano?
  9. Rikelig med sigaretter, eller ei sur pipe som er i konstant bruk.
  10. StigK

    trenger telt

    Det hadde kanskje vært enklere å komme med anbefalinger om du hadde gitt litt mer opplysninger om under hvilke forhold du skal bruke teltet. På høyfjellet? På lange turer? Hvor mange personer? Er vekt viktig? Hva med takhøyde og plass i eventuelt fortelt? Dersom plass og takhøyde er viktige kriterier og vekt mindre viktig, kan du jo sjekke ut teltene til Holmeslet. Kanskje ikke de mest hensiktsmessige teltene for høyfjellsbruk på vinterstid, men du verden for en komfort det er med Holmeslet telt. www.holmeslet.no
  11. Noen har vært inne på at bålet virker noe overdimensjonert. Selv har du tydeligvis funnet ut av at ventilasjon er alfa og omega for å få bålet til å oppføre seg sånn noenlunde. Ut i fra bildene kan det se ut som om veden kan ha vært det største problemet. Til bål i lavo er det ingen fordel med for grov ved. Den veden som vises på det første bildet ser ut til å være best egnet til en god gammeldags vedovn. Forsøk med pinneved/kløyve veden til mye mindre biter og heller legge på bålet oftere. Det var iallefall noe som reduserte røykproblemet i min lavo, en Varanger 4-6.
  12. Jeg holdt opp å røyke i to og et halvt år. Savnet egentlig aldri sigarettene på fisketur, og ikke snuste jeg heller. Fikk derimot 25 ekstra kilo å bære på, så nå røyker jeg som før igjen
  13. Jeg har en Helsport Svadalen. Selv om den i ymse tester har fått kritikk for ikke å ha topp dunkvalitet, er jeg i bunn og grunn ganske så fornøyd med den til vår-sommer-høstbruk. Den er litt bredere enn vanlig standard og 210cm lang. Den veier 1,6kg og tar ikke allverdens plass i komprimert tilstand. Ikke helt avskrekkende pris heller.
  14. Bare en liten kommentar til linken til HeatPal på finntorget. Ser at det er Friluftsmagasinet som selger denne til en pris jeg mener er hinsides. Jeg kjøpte min HeatPal på Clas Ohlson til 995,- altså omtrent tusenlappen å spare.
  15. Sett kurs for Femundstraktene. Kjør forbi Drevsjø, ta av veien mot Elgå. I området på østsiden av Femunden som er begrenset av Femundens østbredd og veien mellom Femundsenden og Elgå, ligger det en rekke helt greie fiskevann. Både i skogsterreng og på snaufjell. Gytefredinga starter 15. sept.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.