-
Innlegg
59 -
Ble med
-
Besøkte siden sist
-
Dager vunnet
7
Msadian sine prestasjoner
-
Da jeg kjøpte mitt første X-Mid i 2021 betalte jeg 2760kr (slapp mva). Kjøpt via Drop via Amazon. Det andre kjøpte jeg januar 2022 og betalte $293, $366 med mva. Det var ca. 3200kr med datidens kurs. Kjøpt via Kaviso.
- 30 svar
-
- 1
-
Stemmer. Ville aldri kjøpt pro (eller hvilke som helst endukstelt for den slags skyld) som telt å bruke i Norge.
-
Så kjekt å høre. Du kommer ikke til å bli skuffet, hverken av prislappen eller funksjonalitet!
-
Nå vet jeg at vi begge to er Unna-eiere som passer på teltene våre til neste generasjoner skal overta. Jeg synes derfor det er et grådig fælt spørsmål du stiller meg. Om man ser bort fra vekten så er de to teltene overlegen hverandre når det kommer til bruksområder. På turer >5 dager = X-mid pga vestibylen (lage mat) og pakkstørrelsen er mindre fordi jeg går med staver (går med 50l sekk) På turer <5 dager = Unna pga det er et 5-stjerners hotell og jeg har mer plass (går med 60l sekk)
- 30 svar
-
- 1
-
- Noen som har brukt det mye? Gikk 43 dager i strekk med X-mid 1 i fjor fra Trøndelag til Lindesnes. Brukte det blant annet gjennom Sylan, Dovrefjell, Jotunheimen, Hemsedalsfjellene, Skarvheimen, Hardangervidda og Ryfylke Valgte det over Unna. Tålte alt det fikk av juling og vind. Totalt har jeg over 100 døgn i teltet. - Er det sterkere enn Ringstind?: Husk at stavene her som brukes er gåstaver som er betydelig mer robuste enn tynne DAC-stenger. Konstruksjonen har også en profil som ikke skaper krefter horisontalt på stengene, men presser ned vertikalt ved vind. - Problemer med oppsett? Aldri hatt problemer med å sette det opp siden du kan lengdejustere hver stav og dermed tilpasse det terrenget. - Noen som har testet det SKIKKELIG? Uavhengig av telt ville jeg aldri lagt meg på en fjelltopp i 25m/s vind for å "teste noe". Er det meldt dårlig vær så prøver man generelt å ta hensyn til vindretning og finne noen former for ly i terrenget. Det meste jeg har vært oppi er 18-19m/s vind og X-mid klarte seg helt fint. Igjen, konstruksjonen er laget for å ikke knekke sidelengs.
- 30 svar
-
- 15
-
Alternativer til toalettpapir på langtur…?
Msadian svarte på Skaubjønn på truger sitt emne i Alt annet utstyr
Før du begynner å gni mose, blader eller enda verre: stapper hånden oppi der, så vil jeg gjerne dele metoden jeg brukte på 1,5 måneds tur i fjor. Toppen på en sprutflaske Slik gjør du: Kjøp en flaske og ta med korken på tur. Når du skal på do så fyller du en vanlig flaske med vann og skrur på toppen. Grav et hull langt unna vann. Spyl deg ren og pen bak etter på. Du trenger maks 3 ruter med dopapir per dag. Nå har du et lite do-kit som alltid gjør deg 100% ren.- 22 svar
-
- 1
-
Personlig har jeg aldri hatt problemer med å slå opp teltet. Selve innerteltet er rimelig håndterlig og man må lete etter samme type flattareal som ved andre telt. 2P sitt yttertelt er derimot overraskende stort, men du kan justere høyden på gåstavene om det er veldig ujevnt. Generelt liten problemstilling så lenge du plasserer gulvarealet til innerteltet på noe flatt. Teltet står helt fint på steiner/svaberg så lenge du bruker tau og steiner for bardunering.
-
1.) Fordi jeg har to av samme teltet. 2.) Jeg har to av samme teltet fordi jeg elsker teltet. 3.) Jeg må selge et av teltene fordi hun andre jeg elsker, ikke elsker at jeg har to av samme teltet. 4.) Jeg ville ikke kjøpt noe nytt fordi jeg elsker teltet. Endring: 5.) Jeg har lovet hun jeg elsker å ikke bruke pengene fra teltet på å kjøpe det samme teltet. Faktisk helst ikke noe telt i det hele tatt.
-
Jeg har et ekstra Dan Durston X-mid 1 (førsteversjon) som jeg vurderer å selge. Jeg brukte x-mid 1 V2 gjennom Rondane, Jotunheimen, Skarvheimen, Hardangervidda og Ryfylke i fjor. Gi meg en lyd dersom du synes teltet virker interessant. Er et mikroskopisk hull i nettingen som er teipet igjen (noen millimeter i diameter). https://durstongear.com/product/x-mid-1p
-
Jeg har Helsport pro fjellduk (uten fôring) og vil si at duken er blant topp 3 på utstyrsfavorittlisten min. Sist jeg sjekket så er dette den letteste duken vs. fjellduken/dovre. Ja, den veier 760 gram med hette- og armstykkene på (530g uten). Ja, den pakker som en ekstra termos i sekken. Og ja, det er en del glidelåser å holde styr på. MEN: 1. Den er helt genial å bruke på langtur og uværet kommer. Smett den på og du holder både sekk og deg selv tørr med utrolig god ventilasjon. Jeg kan ofte droppe å ta med skalljakke (440g) og skallbukse (350g) hvis jeg har med denne duken. I kraftig uvær hvor alt av skall er med, så går duken ofte over skallbekledning, spesielt hvis jeg går i mange timer og vil være sikker på at Gore-texen ikke mettes og får gjennomslag. 2. Den fungerer som erstatning for vindsekk, bivy og isolasjonsbukse ved at den blir tilnærmet vindtett når man lukker alle glidelåsene. Refleksjonsmaterialet gjør at det blir varmt og godt fort når man først snurper igjen. 3. Jeg har med tau og bruker den som tarp ved behov, ekstra regnbeskyttelse ved å spenne den over teltet i uvær eller som som footprint ved behov 4. I nødsituasjoner er materialet mer enn sterkt nok til å bli satt sammen som et rektangel + 2 stokker og dermed brukes som båre. Kunne fortsatt med denne kjærlighetserklæringen, men poenget er vel kommet fram: Duken er supermultipurpose og så godt som alltid med i sekken for min del.
- 6 svar
-
- 5
-
Msadian begynte å følge Brennereffektivitet
-
Hvilke soveposer/quilter har du, og hvorfor?
Msadian svarte på Megalep sitt emne i Soveposer og liggeunderlag
Kjører bare to*: Cumulus x-lite 300 (475gr): Overfylt med 900FP hydrofobisk dun. Går ned til -2C. Brukes mellom juni/sept. Western Mountaineering Ultralite (820gr): Går ned til -7C. Ufattelig god kvalitet og ekstremt fornøyd med denne posen. *Er på leting etter en -15/-20C pose til vintersbruk så fortsett å fylle på denne tråden, folkens.- 27 svar
-
- 2
-
Hei alle turkokker, gassbrennere og gramtellere 🧑🍳🏋️♂️ I en ny video har Gearskeptic gjort en del tester på ulike brennersystemer for å finne ut hvilke oppsett som er mest energi- og vekteffektive. For at du skal slippe å se hele filmen oppsummerer jeg funnene her: 1. Ved kraftig flamme så vil en kjele med bred bunn fange mer av flammen enn en smal og dermed være signifikant mer effektiv (ca. 30% forskjell mellom bredeste og smaleste). Merk at en kraftig flamme koker vannet fortere, men sløser mest energi. En svakere flamme koker vannet saktere men bruker energien mer effektivt. 2. Om du har til vane å bruke en svak flamme så er effekten kjelestørrelsen neglisjerbar. 3. Jo lavere flamme, jo mer energieffektiv blir man ved å ha lokk på kjelen. Basert på disse resultatene: Det mest energieffektive oppsettet Lett brenner, Lav flamme, Bred/Smal kjele med lokk. (Husk at ved lav flamme er forskjellen på bred og smal neglisjerbar.) Det medt vekteffektive oppsettet: Lett brenner, Lav flamme, Smal kjele uten lokk. (Her spiller vekten på lokket inn i oppsettet så det droppes. Kan bruke aluminiumsfolie eller noe annet som lokk så lenge det er under 6,3 gram) Personlige refleksjoner: - Disse funnene er gjort under kontrollerte forhold og med gassbrenner. Selvfølgelig vil vind, lufttemperatur og vanntemperatur spille inn og gjøre vesentlige utslag. - Det er også verdt å ta med at på en langtur vil det være vanskelig å optimalisere gassforbruket sitt og man vil uansett ha med litt ekstra for sikkerhetsskyld. Personlige ligger jeg på 10gr dagen (kun til middag) og bruker dette forbruket som tommelfingerregel. - Brenner man gass er det også rundt 100gr vekt i gassbeholderen alene som du må drasse på uavhengig av hvor flink du er til å bruke litt brensel. Dette er argumenter for at det kan være bedre med sprit/renset bensin i noen tilfeller. - Uansett er det interessert for en maxbrenner som meg selv å se at jeg kan få gassen til å vare lengst mulig dersom jeg ikke er så hissig på grøten. Forhåpentligvis kommer det noen vindtunnel-tester snart som bidrar med mer info. Lenke til videoen. Alle bilder og kilder er fra denne videoen:
-
Gikk halve NPL i fjor sommer (juni-august) med Dan Durston Xmid 1P. Det tålte alt av vær helt fint. 2P-modellen er minimalt tyngre men fantastisk stort. Jeg har også et Unna, men de ble liggende hjemme siden det veide tre ganger så mye. Anbefaler Xmid på det sterkeste, spesielt på sørlige halvdel av turen.
-
Nei, men må alltid etterstramme etter noen minutter i bevegelse. Naturlig at foten, skoen og sokken endrer litt form og posisjon slik at man må stramme opp litt. Hvis snøringen glir i strammehjulet ville jeg reklamert dem.
-
Takk for det! Jeg synes skoene passet tilsvarende likt som hverdagssko, så ikke noe behov for å ned-/oppjustere noe her for min del.