Gå til innhold
  • Bli medlem

Hc.b

Aktiv medlem
  • Innlegg

    204
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Alt skrevet av Hc.b

  1. Silnylon uten tvil. Høyere rivestyrke enn polyester, og får den lettere tight siden det man kan strekke opp tarpen skikkelig. Bruker strik i bardunfestene som holder tarpen stram selv når den blir fuktig, og det demper blafring når det er hard vind.
  2. Det som linkes til, er et helt vanlig myggmiddel med Icaridin/Saltidin/picaridin. samme stoff går under flere navn, så kan være noe forvirrende. icaridin er vel nå det mest vanlige i de fleste myggmiddel. Jeg syntes det funker mye bedre enn DEET og er et syntetisk stoff og ikke løsemiddel som DEET er. DEET kan være ganske ødeleggende på plast og andre syntetiske stoffer, og er en gift som absorberes av huden. 😒 har dog ingen erfaring med icaridin og flått eller hjortelusfluer
  3. Oppblåsbart fungerer bra i hengekøye, men fyll mindre luft i enn ellers
  4. spent på å se bilder. Får en helt annen glede av utstyret man har laget selv! Bark har fortatt køyer og kit igjen som selges ut til meget hyggelig pris. bare å ta kontakt med dem på Mail 👍
  5. Bransjen er skakkjørt og sliter etter covid boomen. Masse overfylte lagre og for mange aktører som resulterer i prispress og priskrig, men for forbruker er jo det bare positivt. Det er normalt at forhandlere har rundt 50% margin på varer, så det er det de har å spille på for å fortsatt tjene penger. Lett for dem å gi 30% for å sikre seg kvantum. Når det gjelder sydvang og andre billigmerker/rebrand som en del butikker driver med, så er min oppfatning at de priser seg vel høyt for å skilte med enda bedre «tilbud»
  6. Garantert. Bare å gå på Alibaba og finne det du vil ha og få satt på valgfri logo. Kvaliteten er sikkert så som så
  7. Masse gode tilbud i forkant, men lite skikkelig gode tilbud under black friday. har det vanskelig å holde igjen ved gode kupp, men brukte ikke en eneste krone selv
  8. Følger du ikke med? 😅 Erfaring sier at oppgitt R-verdi på oppblåsbart er optimistisk (iallfall på exped og StS), og at det er all god grunn til å gå for noe varmere ned mot 0. Du klager jo på at det er kaldt, liggeunderlaget er mest sannsynlig grunnen, og så argumenterer du for at det burde holde - men lager en tråd for å klage på posen..??
  9. enig med de siste kommentaren her. et lite sidespor forøvrig, men har brukt StS sitt Ether Light extreme underlag med R på 6.2 og hatt det kaldt ved noen minus. Teori og praksis kan også variere stort på oppblåsbart underlag. Dersom man ikke fyller det proppfullt med luft, så vil isolasjonsevne reduseres og ved bevegelse vil luften blandes og temperaturen senkes. Så det skuffet stort. Er det kaldt bruker jeg alltid skum i tillegg til oppblåsbart
  10. Man trenger definitivt ikke å måtte punge ut for en MW eller bruke 15000 kr pose for å holde seg varm. Jeg har ingen behov for å forsvare ME, og i mine øyne er de ikke noe mer enn helt midt på treet. men du styrker egentlig bare min påstand om at det ikke et posen som er grunnen til at du frøys. Det jeg prøvde å si, som andre også prøver å si, er at EN rating er en standardisert målemetode for å sammenligne epler og epler. Men sine egne personlig preferanser er noe helt annet. Er du en frysepinn, så er min erfaring at man kan trekke fra noen grader på t-comf. I tillegg er den målemetoden basert på ullundertøy, så der kan man trekke fra noen grader. Vipps så er du ikke så langt unna 0 grader plutselig. jeg ser også at underlaget ditt er beregnet for varmere vær, og er etter min erfaring kun egnet for sommerbruk (10 grader og varmer) og ikke 3-sesongs bruk og ned mot 0 og kanskje noen minus. Så lenge du får kulde fra bakken, så hjelper det ikke med varm pose…
  11. Mye som ikke er helt sammenhengende her men. God andedun er bedre enn dårlig gåsedun.. og EN standarden det måles etter skal nå gi en objektiv verdi på varmetapet - rent mtp isolering. Så er posens utforming og andre faktorer minst like viktig. Jeg har selv vært iskald i et par minus med en pose med t-comf på -19. og holdt meg god og varm i samme posen ved ca -15 grader under åpen himmel på høyfjellet. Den største forskjellen i disse tilfellene var liggeunderlaget. Så hjelper lite med varm pose om du ikke har god nok isolasjon mot bakken. ja, alle sover forskjellig og har stort spenn i sine preferanser, men i forhold til tråden og din erfaring, så fremstår det som at det kanskje er andre forhold som også slår inn, eller at det er feil forventninger som er «svaret»
  12. Spesifikasjonen stemmer greit med oppgitt t-comf på -8 grader. Personlig ville det holdt som en varm 3-sesongs. Jeg liker å holde meg noen (5 kanskje) grader over t-comf, men mot og under t-comf blir jeg småkald i bare ullundertøy. Som en vinterpose hadde ikke denne holdt for min del. virker på meg som om forventningene dine kanskje et litt for høye.
  13. De fleste sekker har en eller annen coating på innsiden, som regel av PU. PU kommer i mange kvaliteter og med forskjellige tilsetninger for forskjellige egenskaper, men her er det nok den naturlige nedbrytninger av PU belegget som har fått effekt. 😕
  14. Bark kaster dessverre inn håndkleet, så nå er det en siste mulighet for å sikre seg utrolig bra og norskproduserte produkter til en meget god pris. barknorway.no
  15. Yay! Fordi jeg har 2-persons raft, og har stor nytte av å fylle packraften for å få med unger og alt stæsjet det medfører. ikke sett noen ulempe med tizip så langt.
  16. Er silnylon duk på teltet, så vil kunne sammenlignes med Pro-serien. Ekstremt mye telt for pengene! Sikkert laget på samme fabrikken i Kina også.
  17. Nå skal ikke jeg uttale meg om forhold lokalt hos deg.. Jeg påpeker bare at lokale forbud gjelder selv om det automatisk genererte met kartet viser noe annet. Jeg stoler på fagfolk og deres mer sammensatte vurdering og kunnskap: https://fb.watch/lrLZWjc4bM/ Jeg så også en annen video som dukket opp på facebook for en dag eller to siden, men som jeg ikke finner i farten. Som gikk spesifikt på brannvesenets vurdering kontra varselet på met. En av utfordringene de så, var at styrtregn ikke penetrerer bakken og at det bare er i daler det samles fukt. På topper og knauser forblir det like tørt. Så hvis du er så opptatt av skogbrannfare, så bør du kanskje stole på fagfolk? Beklager mye hausing fra min side i denne tråden, men vanskelig å ikke la seg provosere av "skal bare" eller "jeg vet best" holdninger.
  18. Det er vel og bra, så skal ikke kverulere på at forholdene har blitt bedre enkelt plasser. Men det er verdt å ha i bakhodet at MET ikke har noen styring for det ekstraordinære forbudet, og at brannvesenet gjør sine egne vurderinger og som kartlegger den reelle brannfaren. Nå som det har vært så tørt så fordamper vannet fort, og det skal det mer til og gjerne regn over tid, for at vannet skal penetrere jorda. Så selv om det har kommet styrtregn enkelte plasser, og "på papiret" ser bedre ut, er det ikke gitt at brannfaren har gått ned. Viktig å derfor følge med på, og forholde seg til de de midlertidige forskriftene, frem til de blir fjernet igjen.
  19. Tydeligvis så er det vanskelig.. Så lenge man ikke er i egen hage, så er det ikke lov å gjøre opp ild eller bruk av åpen flamme. Og for å prøve å gjøre det enklere: "Forbudet gjelder også om du er ekstra forsiktig." Dette gjelder selvsagt nå under ekstraordinære forhold, men det er nå sånn ståa er mange steder i landet..
  20. Hæ? Åpenbare ulempen at vi beholder skogen, og flere enn én idiot (beklager ordbruken) får nyte det lille bålet som de absolutt "trenger" når det er unormal tørke??? Tror du skal se litt lenger ut i verden, så ser du regelrytteri i langt større utstrekning enn her til lands. Min erfaring er dessverre at alt for mange må behandles som barn, fordi de ikke klarer å ta hensyn til folk eller naturen rundt seg. Sett nok av tilfeller av sthansbål i tørketid, folk som legger igjen søppel, hogger ned trær i skulderhøyde osv. Min opplevelse er at nordmenn heller er en "skal bare" nasjon (selvsagt satt på spissen og med unntak)
  21. Støtter denne. Når forholdene har vært så ekstreme enkelte steder som de har vært de siste ukene, så er poenget at man ikke "skal bare" og "bruke eget hodet". Det er nok av eksempler hvor dette har gått dårlig. Kan man ikke bare godta en enkel regel som er der av en meget god grunn?? Under "normale" forhold er det selvsagt en helt annen vurdering..
  22. Kvaliteten er god, men smaken er laber. Alt for lite smak..
  23. Gå for klasse 5. Det er lettere hvis det er litt vind, og noe større blir veldig kjedelig til lett ørretfisket. jeg har selv fisket mye laks i 2-5kg klasse med klasse 7, så det blir helt overkill for lett fiske. ellers ville jeg anbefale og starte med et guideline kit på tilbud eller finn. Så kan du heller prøve deg frem etterhvert som du finner din teknikk og stil. Som det nevnes over så er optimal stang, (aksjon, stivhet osv), klasse, snøre og kombinasjonen av dette helt avhengig av din stil og dine preferanser. Blir fort dyrt om du skal prøve deg frem med durt utstyr fra start..
  24. Dette teltet og andre telt med silikonbelagt nylon, har ikke behov for impregnering. Det eneste som fester seg på silikon, er silikon 😅 om det skulle lekke fra sømmer eller noe sånt, så kan det tettes med aquasure eller annet lim beregnet for silikon. Det finnes telt med andre materialer og coating, men det får bli en annen diskusjon
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.