Gå til innhold
  • Bli medlem

Navigatøren

Aktiv medlem
  • Innlegg

    127
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om Navigatøren

Nylige profilbesøk

2 886 profilvisninger

Navigatøren sine prestasjoner

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • Reacting Well Sjeldent
  • Dedicated Sjeldent
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Nylige merker

84

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg hadde fra før basisutgaven av Inreach safety og snakke med garmin om dette. De sier at jeg får beholde mine opprinnelige vilkår, så det er ingen reelle endringer for gamle abonnement hvis man har årlig avtale.
  2. Jeg har ikke opplevd særlig mye soting med min da jeg hadde den, men forvarmet alltid veldig godt slik at flammen ble blå relativt kjapt. Kanskje bensinen var gammel eller var det parafin de brukte? Jeg har lest at noen synes forvarmingskoppen er nokså liten på whisperlite slik at man må nesten kjøre to runder med forvarming før man er oppe å nikker med parafin, men igjen ikke noe jeg har personlig erfart, kun lest for lenge siden. Jeg vet hvertfall Bengt Are Barstad(2000 dager ute) benytter Whisperlite veldig mye inne i teltet og jeg antar at han ville bemerket det om det hadde flydd sotflak rundt i teltet. Så jeg kan hvertfall ikke gi noe godt svar på det
  3. Det er en fin bok man kan slå opp i hvis man lurer på noe veldig snevert innen "friluftsvitenskap" 😅
  4. Gratulerer! Jeg tror du kommer til å bli veldig fornøyd med den brenneren.
  5. Har hatt whisperlite selv, men har nå msr xgk og dragonfly. Brenneren er god og mange har den i mange år uten særlig problemer. Den er utrolig stille, men produserer en del mer kullos enn såkalte bråkebrennere som de jeg har. På bensin er den ikke særlig god å justere. Man kan i teorien justere trykket som en ørn og følge med, men å bare skru opp og ned på skruen gir lite glede når det kommer til justering. Jeg bytta den ut enkelt og greit for å minimere kullos når jeg er i teltet og fyrer om vinteren. Fordelen med den er at den er universal, så når vi reiste rundt om kring så var det genialt da man enkelt kunne bytte fra bensin til gass osv. Jeg vurderer selv å skaffe en ny en, men er litt usikker på om jeg egentlig trenger det. MSR xgk er den jeg bruker til snøsmelting og dragonfly kan justeres som en drøm. Lekkasje har jeg ikke hatt mye av på noen av mine MSR brennere og de er stort sett ekstremt driftsikre, men man må følge med litt(som med alle bensinbrennere). Er det veldig kaldt(<-20c) så kan det bli lekkasjer rundt justeringsskruen har jeg hørt, men ikke opplevd personlig. Uansett skal man se over brenneren før man fyrer opp da det er bensin man bruker. MSR XGK er blant annet den mest brukte brenneren av ekspedisjonsturer og den har nå tatt over som multifuel i forsvaret. Dragonfly er vel mer eller mindre samme brenneren som XGK, men flere bevegelige deler som gjør at den lettere kan gå i stykker.(Dog igjen, har hatt min i 5 år og ingen problemer). De bevegelige delene er det som gjør at den kan justeres som en drøm og man kan både steke pannekaker og smelte snø. Hadde jeg kun skulle hatt en bensinbrenner som kan fikse alt, hadde jeg valgt kun dragonfly. Lett! Om planen er å drive med snøsmelting ville jeg ikke brukt whisperlite til dette da den danner unødig mye kullos og kan skape farlige situasjoner inne i teltet. Dragonfly er ikke feilfri den heller, og lufting er veldig viktig. Men ifølge målinger gjort av Randulf Valle presentert i boka "hvorfor er det så kaldt å være våt" så vinner dragonfly og msr xgk over whisperlite når det kommer til kullos. I tillegg bør man være obs på hvilke kjeler man benytter. De med "varmeveksler" har en tendens til å danne enda mer kullos.
  6. Støtter forslaget om Urberg28W og Andersson. Hadde goalzero 10w ellerno før og det var bare tøys. Med det nye panelet fra Urberg kan man se på et display hva amperen er når man lader og dermed få hjelp til å justere panelet optimalt mot solen. Panelet har også to utgangsporter og gummipakninger å plassere i portene når de ikke brukes. Jeg bruker dette panelet og lader opp en Andersson 20.000mah og er veldig fornøyd med denne også. Denne har 2 USB A pluss 1 USB C og Micro USB.
  7. Kommer litt an på hvordan du vil bruke GPS'en også. Om du liker å spore turene dine er 66 helt klart overlegen 64 synes jeg. På 64 må man inn i menyen å nullstille triptellerene etc. før man kan spore dagens tur. På 66 har de endelig gått over til samme variant som pulsklokker(man kan også velge den gamle metoden). Men med "pulsklokkemetoden" så får man spørsmål om du vil starte en tur, så starter den logginga selv. Deretter trykker du stopp, pause etc. på slutten av turen og den lagrer og nullstiller tripteller. Når det kommer til kart har jeg bla. Kartmannen og frikart. Kartmannnen kostet vel 500,- og er nokså fornøyd med dette. Frikart er gratis og jeg her happy nok med kvaliteten på dette. Har noen få premiumkart fra Garmin og de er helt ålreite. Jeg trenger ikke så sinnsykt detaljerte kart til mitt bruk.
  8. Har testet mange stekepanner fra GSI, Trangia, Primus etc. Men dette forblir min favoritt. Avtakbart håndtak, grei høyde på kanten og utmerket til pannekaker, egg og bacon. https://trangia.se/shop/stekpanna-725-24/ "Teflon"belegget har holdt godt enn så lenge synes jeg.
  9. Jeg bruker selv 0.5L fra trangia. En drøm å helle med og ikke dramatisk stor. https://www.clasohlson.com/no/Trangia-brenselflaske-med-rød-sikkerhetskork,-0,5-liter/p/31-3389?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAiP2tBhBXEiwACslfngEh4MFJ5UeX2LzesuVTRE9J9GdVPU1GPeogtUD99TEqsaGjvocUMxoCKXoQAvD_BwE
  10. Den egne appen fra garmin som heter explore, den funker til de fleste modellene garmin har produsert de siste 3-4 årene tror jeg(kompatible enheter: https://www.garmin.com/nb-NO/p/614327#devices). Dog har den dårligere kart enn f.eks. de man får lastet inn i basecamp. Men muligheten med magnetisk linje som klistrer seg til turstier, veier etc. er genialt. Derfra kan man velge "send til klokke/gps", dette direkte fra mobil til klokke ute i felt. Så kan man starte marsjen.
  11. En annen godbit jeg kan anbefale med de nye garminklokkene der er bruken av garmin explore appen. Kjempeenkelt å legge en rute langs stiene med magnetfeste i appen, så sendes det rett til klokka og man får opp både ETA på forventet ankomst og en kompasspil som angir retningen på turen.
  12. Har sett han bruke en androidtelefon av et eller annet merke.
  13. Jeg har samme panelet og er veldig fornøyd med det.
  14. Hilleberg Anjan er akkurat under på 1.9kg. https://www.fjellsport.no/merker/hilleberg/hilleberg-anjan-3-rod
  15. Jeg teller hvertfall over både på vei ned i jorda og på vei opp så sparer jeg meg den kostnaden.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.