Gå til innhold
  • Bli medlem

TMF

Aktiv medlem
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

TMF vant dagen sist 23. november 2022

TMF hadde mest likt innhold!

Om TMF

Nylige profilbesøk

1 189 profilvisninger

TMF sine prestasjoner

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Dedicated Sjeldent
  • Reacting Well Sjeldent
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Nylige merker

94

Nettsamfunnsomdømme

  1. RAB positron pro er jeg godt fornøyd med. Kjøp den stor nok slik at den går over skalljakka kjapt og enkelt i pausene. Under årets kryssing av Hardangervidda hadde vi flere dager med temperaturer ned i 30 minus, denne jakka holder deg god og varm, prisen er heller ikke alt for ille. https://www.sportsnett.no/rab-30-positron-pro-jacket-p15622/marmalade-xl-v82766?gclid=EAIaIQobChMI87fa6uf6_gIVCMgYCh2ZEgh1EAQYByABEgKMgvD_BwE&gclsrc=aw.ds
  2. Denne videoen fra Helsport med Vincent Colliard tar deg gjennom det viktigste.
  3. soto windmaster på en overnattingstur på byfjellene i Bergen. soto stormbreaker, spennende brenner lite brukt. Padletur med samboer, nord for Bergen. old school brenner.
  4. Rypejakt på Hardangervidda sen høst i fjor. Kaffe på kok en kald klar morgen. Finse - Rjukan 2023
  5. Takk for linken! Dette var en bra serie 😊
  6. Ja dette er et veldig viktig poeng. Det er gjerne heller ikke nok å ha åpne ventiler i teltet, man må ha luft sirkulasjon for å sikre seg mot farlige CO konsentrasjoner under fyring, særlig hvis man har kjele på brenneren. Et godt eksempel her er et felt forsøk utført av FFI. Jeg har sett den i flere tråder tidligere her på forumet men den er fremdeles aktuell: https://www.ffi.no/publikasjoner/arkiv/avgivelse-av-gassen-kullos-co-fra-kokeapparat-til-turbruk Rammene rundt forsøket er fyring i innertelt vintertid med åpne lufteventiler - se side 13 i rapporten brenner: Coleman 445 med kjele teltet er et 3 manns fjelltelt, visstnok et Helsport Rundhø tunneltelt med 2 høyt plasserte ventiler vind 3 m/s, snø rundt teltet, temp -2 til 4 grader Colemann brenneren i testen har en CO produksjon på 140-150 ml/min med kjele. CO måleren plasseres 1 meter fra brenneren, det kjøres 3 forsøk hvor hver brennerene stoppes etter 60, 70 og 100 min. Etter ca 20 min så er du på 400 ppm CO konsentrasjon i teltet. Nå er kanskje Coleman brenneren mindre utbredt i dag, men det er populære brennere på markedet i dag som har CO produksjon i noenlunde samme område med kjele. En annen ting er at når du først har fått i deg CO så bruker kroppen relativt lang tid å kvitte seg med dette i ettertid. CO halveres i kroppen ila 5 timer ( kilde: Helse Bergen), man kan på den måten akkumulere CO i kroppen på lengre turer med hyppig fyring i telt. Dette er en av grunnene til at jeg alltid har med meg CO måler hvis jeg planlegger å fyre i telt. Men det er kun et supplement til gode lufte rutiner ved fyring.
  7. Enig! Har 2 stykker av denne powerbanken som ofte er med på vintertur. Her får du mye kvalitet for pengene. Tåler kulde bra.
  8. Ute å luftet svartkjelen i nærområdet. Det er ikke mye som skal til for å få seg en liten pustepause i hverdagen, et lite kaffebål i blåtimen er alt som skal til.
  9. Ja det hender fort at jeg lar lyset brenne i et par timer hvis boka er bra. Jeg pleier ikke å brenne stearinlys så ofte i hverdagen så jeg satser på at helsa tåler det, som du sier alt med måte 😉 Stearinlys er for min del kun for kosen sin skyld, skal jeg få lunk i teltet så starter jeg heller brenneren.
  10. Har dobbel stangsett til fjellheimen x-trem 3 camp. Det er noe tight fit å få disse ned i stangkoppene, men det går greit. Kan ikke si at jeg har merket at duken har krympet i kulda slik at det utgjør et problem med å få satt ned stengene. Kaldeste jeg har målt var -35 på Hardangervidda.
  11. På vintertur med pulk hvor jeg ikke piner vekta så tar jeg gjerne med meg 2 kubbelys. Det er en egen atmosfære å lese bok i gløden av stearinlys mens det blåser utenfor teltduken.
  12. Har du en litt romslig skalljakke så er arcteryx atom LT et godt valg til camp/telt. jakken et såpass allsidig at jeg har endt opp med å bruke den året rundt til hverdags også.
  13. Dagstur opp i Bergsdalen, kaldt klart vær ca -15. Vindstille.
  14. Har brukt Hestra fjellvotten i kombinasjon med hjemmetovet ullvott og tynne hestra linere. Bruker også samme fjellvotten med kun skihansker under hvis det er mildere i været.
  15. Brenneren får alltid seg en grundig gjennomgang før sesongen Eller så kan jeg jo komme med et lite tips ang fuelflasker og lengre turer: Jeg brukt en løsning hvor jeg har 4 stk biltema flasker pakket ned i en plastboks fra clas ohlson. Legger så anti skli matter rundt flaskene slik at alt ligger tettpakket i boksen. Når lokket er klipset på så er null bevegelse i flaskene. Plastboksen passer utmerket ned i en paris pulk, og man får et lavt tyngdepunkt. Er man veldig bekymret for lekkasjer kan man også velge å putte hele boksen i en vanntett pakkpose. Dette har fungert veldig bra på kite turer med pulk
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.