Gå til innhold
  • Bli medlem

Fembøring

Aktiv medlem
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om Fembøring

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Fembøring sine prestasjoner

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nylige merker

2

Nettsamfunnsomdømme

  1. Nå har jeg sendt Trollveggen i retur, og bestilt Rab Positron Pro, så får jeg se hvordan den kjennes. Om/enn/hvis den heller ikke skulle falle i smak, er jeg meget fristet til å prøve Stellar. Regner med du er fornøyd med varmeegenskapene til jakken, og ellers, @ViktorS?
  2. Her snakker vi dunhimmel! Fikk prøvd K7 - nydelig varme i den, topp tips! Har myset litt på Stellar ja, men det er litt dumt at det ikke selges i butikk i Norge, slik at man kan prøve?! Jeg regner med det blir toll/mva på jakken, da den kommer fra utlandet, @ViktorS?
  3. Dette ser ut som et godt alternativ, takk for tipset @Thomastoget Mountain equipment K7 ser veldig god og varm ut, her er det to jakker som må prøves, takker for tipset @Tessatroll Har vært og prøvd Rab Positron Pro, som har 70 gram mere dun enn den "vanlige" Positron, og den virket også veldig lovende. Her lukter det retur av Norrøna lang vei.
  4. Fikk også litt følelsen av det når jeg prøvde enkelte modeller, at de var en smule mindre/satt tettere enn andre jeg har prøvd. Enig i det med impregneringen - greit å ikke ha full dekning på den fronten for min del. Huff, en rosebuske hørtes ikke akkurat ut som alfa omega for en dunjakke nei, bra du fikk reddet deg ut relativt jakkeuskadd. Kriterier: - Jakken kan gjerne bikke mer mot svært varm enn mot litt varm(ergo, et segment eller to under de heftigste ekspedisjonsjakkene) - Vekt er ikke så viktig, da jeg ikke planlegger å bruke denne til heftige fjellturer/masse høypulsaktivitet. Tar gjerne god isolasjonsevne pr gram, selv om over all varme er viktigst. Har prøvd jakker på rundt kiloen +/-, uten at det gjorde noe. Er fleksibel her. - Snittmessig er jeg også åpen for det meste. Litt romslighet er jo veldig behagelig, og da får man jo plass til litt under jakken, uten at man ser helt sprengt ut. - Hette er et pluss, selv om det ikke er et must. - Greie lommer er godt å ha, gjerne to på utsiden, og fint med minst en innerlomme. (Lommene på Trollveggen/Norrøna generelt har jeg vært veldig fornøyde med tidligere, også på Trollveggen). - Tar gjerne en lengde som ikke er helt i kort bomberstil, men uten at det blir parka. Fleksibel her. - Brukes helst i all hovedsak under relativt kalde(helst tørre) forhold, dog, vinteren i Norge kan jo by på litt av hvert. Da hovedønske er å kunne oppholde seg ute i alt fra passiv tilstand til rolig turtempo, i kaldt vær, samtidig som det ikke er en kamp om å holde varmen, heller jeg nok mot å ønske en jakke av det varmere slaget. Den 1.5 kg-ytterpunktet ditt @Terka kan høres ut som for heftig igjen, men noe litt under denne. Man er jo vekselvarm, men har tydeligvis blitt litt mer frostpinne med årene/setter pris på god varme, spesielt når man ikke skal drive med høypulsaktiviteter, fjellklatring og slikt. Mange takk for innspill så langt
  5. Takk for infoen Norrøna er nok sikkert ikke helt på viddene nei, det ville nok vært rart. Men den "følte" varmen jeg kjente var ikke helt i par med den eldre modellen. Noe av forklaringen jeg fikk var at da det hadde mindre dun, men mer "tett"/bedre dunspenst enn den eldre modellen, og at dette kunne være derfor jeg kjente en slags mindre "varmefølelse", osv. Mye av dette kan sikkert være subjektivt, men det var snodig å kjenne på denne forskjellen, i samme vær/vindforhold. Den gamle modellen var riktignok i størrelse XXL, dog, kompisen min som bruker denne daglig har aldri kjent på hint av at den kan være kald. Eller, dvs, ikke før han relativt nylig vasket den. Det er et interessant poeng, det med å stille Lyngen opp mot Trollveggen. Jeg har nok blitt litt mer av en frostpinne med årene, samt at når man setter pris på lun dunvarme, så tar jeg heller litt i overkant enn litt i underkant. Ull under er flott. Til daglig bybruk til/fra jobb osv på vinterstid er det som regel t-skjorte, skjorte, en form for ullgenser, og dunjakke, dog, det er deilig å kjenne såpass varme at man kan sløyfe genseren til/fra jobb uten at det blir for kaldt. Jeg reagerte bare på den følelsen jeg fikk av Trollveggen-jakken når man kom ut i litt vind, med et partre minusgrader. Hadde en Norrøna fleece istedenfor strikkagenser, og vinden ble merket mer enn jeg trodde. Enig, dunjakker blir man glad i Jeg skal avsted å prøve denne i dag, en Rab Positron: https://www.prisjakt.no/product.php?p=4947250 Har blitt fortalt av flere i bransjen at de mener Rab er noe vassere enn Norrøna når det kommer til generell kvalitet, slitestyrke, vannavvisende egenskaper osv, så det er fristende å prøve. Noen som har erfaringer med Rab Positron?
  6. Jeg har hørt nå fra flere i bransjen at de mener Norrøna har tapt seg litt de siste årene. En jakke jeg også har sett på, som virker veldig lovende, er Rab Positron: https://www.prisjakt.no/product.php?p=4947250 - skal avgårde å prøve den i butikk i dag, spent på hvordan den står seg. Meningen var også at om valget stod mellom Rab og Norrøna, var kvaliteten på Rab hakket vassere - slitesyrke og vannavvising blant annet. De to linkene til Rab og Mountain Hardware ser utrolig varme og gode ut. Vell verdt å prøve, absolutt, selv om de på "papiret" kan se hakket for heftig ut.
  7. Takker for svar. Tekniske detaljer på jakken: down850 - down fill power from 850 to 900 cu in/oz, down cluster from 93–96%. Etter å ha sendt Norrøna en e-post, fikk jeg følgende svar angående jakken, og forskjellen på 2018-modellen og den noe eldre: "3040-10 har jeg etterspurt produktinfo om da jeg ikke ser det i mine data her. 1603-17 har 260g goose down og 46g syntetisk isolasjon, fordelt på jakkevekt: 760g. Dette er da 850dun, altså en finered un enn 750dun og dermed høyere varmeegenskaper. Vi har med årene gått ned i vekt på selve produktet i seg selv uten å kompensere for egenskapene i form av isolasjon, men at det kan være noe mer (flere gram) dun i den tildigere jakken og tyngre ytterstoff kan være. Da dunen er finere nå er nok varmeegenskapene på høyden om ikke bedre, men vekt på jakken er mest sannsynlig redusert. Kan komme tilbake til deg med opplysninger om 3040-10 når/om jeg får det fra RDD-avdelingen. Dette er den varmeste jakken vi har i sortementet og tilfredsstiller kravene til de som er ute i kaldt og hardt vær". Svaret kan virke noe selvmotsigende. Agenten mener her at den nye modellen er lettere, og har mindre, men finere dun, og derfor er minst like varm, om ikke varmere. Dette er jeg ikke enig i. Jeg har sett litt på Vega-jakken, og den kan absolutt være et alternativ. Jeg har også lest litt om Rab Positron, uten at jeg har fått prøvd den. Jakken er ikke tiltenkt rolig turgåing/oppholde seg ute, altså, det vil være viktig at den isolerer godt. Det var ikke himmel og hav i forskjell mellom Trollveggen Down850 2018-modell, og den gamle, men det at jeg kjente forskjellen såpass kjapt som jeg gjorde (når jeg sammenlignet jakkene) får meg til å tro at for meg, som ikke skal arbeide hardt/få høy puls, og setter pris på at varmen holder seg, vil fint klart en noe varmere jakke, potensielt. Jakken skal brukes på vinteren når det "er kaldt nok", men da jeg bor på østlandet, og sjeldent oppholder meg på Røros eller Finnmarksvidda, trengs ikke de heftigste ekspedisjonsjakkene som koster skjorta og tåler 50 minus. Alle svar/innspill er velkomne, på forhånd takk!
  8. Flott gjennomgang av jakkekjøp! Jeg sitter jeg på gjerdet, og har anskaffet Norrøna Trollveggen Down850, etter at jeg prøvde en kollegas 3-4 år gamle modell. Etter å ha prøvd begge jakkene på en vindfull balkong i vintervær med noen minus, er det liten tvil om den eldre modellen holder varmen bedre enn 2018-modellen, noe jeg synes er merksnodig. Fortoner seg som rart at Norrøna lager en modell som holder varmen dårligere enn tidligere?! Vurderer derfor å bytte jakken, som generelt sett kjennes utrolig god å ha på. Berghaus Ramche 2.0 ser kraftigere ut på bilder, men etter å ha sett video/lest beskrivelser, er jeg ikke så sikker på om den holder varmen bedre enn Trollveggen. Da det å holde varmen er det viktigste, gjør det ikke noe om jakken ikke er veldig lett i vekten. Er det noen som har tips til jakke som holder varmen bedre enn Trollveggen?
  9. Jeg har prøvd en Norrøna Trollveggen Down850, men jeg må ærlig innrømme at jeg fikk mine tvil på om jakken var så varm som jeg hadde håpet på. Jeg har en kollega som har modellen fra et par år siden, og den oppleves som noe varmere. Er det noen som har erfaringer herunder? Er det noen jakker som noen kan anbefale, som muligens er varmere, dog, som ikke havner opp i 8-10 000 kronerssegmentet? Bruken av jakken vil være lett turgåing/oppholde seg ute i kalde temperaturer. Jeg vet at Trollveggen er er designet med tanke på fjellklatring, men da jeg fikk modellen anbefalt, tok jeg sjansen, og gikk for den. På forhånd - takk for innspill.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.