Gå til innhold
  • Bli medlem

Morten S. Næss

Passivt medlem
  • Innlegg

    43
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Morten S. Næss sine prestasjoner

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Direkte opp fra 1897 toppen til Sagtinden er ikke å anbefale! Som Mayhassen sier er det enkel klyving, men løst. Opplevde for noen år siden den herlige følelsen av at ca.100 kg løs (rondane)stein løsnet mellom hendene og føttene mine i det jeg skulle runde rundt et hjørne da jeg prøvde å klyve direkte opp Sagtinden. Jeg måtte dra meg opp etter armene forsiktig slik at ikke steinene raste ut. Dette var ca 2/3 opp, så det var langt ned. Dette satte en skikkelig støkk i meg og jeg fikk overtalt kompisen min til å snu og gi opp forsøket. Vel nede fant vi vardene som viste veien om grusrennene.
  2. Hvis du går over vannuttaket mot Morka Koldedalen, går over en bekk, så kommer du til en liten haug noen hundre meter fra vannuttaket. Har benyttet denne plassen ved flere anledninger. Spørsmålet er om bommen er åpen eller om det fortsatt er fonner som går over veien.
  3. Tror Bever pro eller hva den heter er en ok støvel. Nå har jeg noen Gronell Savanna støvler som jeg kjøpte gjennom walkonwater.no. De fungerer veldig bra. Hadde for lenge siden et par Crispi Besseggen som jeg også var veldig fornøyd med. Mulig at Varg Isogaisa vil fungere bra for deg selv om ikke jeg var fornøyd. Jeg trøster meg ihvertfall med at de ser bra ut...
  4. Prøv Nordmarka fra nord til syd. Det går bra på en helg i rolig tempo. Skiforholdene skal visstnok ikke være så aller verst heller...
  5. Anbefaler deg å prøve disse støvlene nøye før du eventuelt kjøper. Kjøpte Isogaisa for tre år siden fordi støvlene hadde fått gode kritikker i div. magasiner samt at jeg hadde hørt mye bra om dem fra jegere. Mine erfaringer med disse er at det ikke skal være veldig ulendt terreng før disse lager de verste gnagsår. Sålen på den ene støvelen sprakk etter en (snar)tur til Vesle Galdhøpiggen da støvlene var tre måneder gamle . Mulig støvlene funker for andre, men for meg var investeringen nesten bortkastet... Bruker Isogaisaene kun til pilking og lette skog/fjellturer og til det fungerer de godt .
  6. Det kommer litt an på om dere skal overnatte i telt eller på hytte, og om det er nødvendig for dere å ende opp på utgangspunktet. Et forslag er å starte på Spiterstulen ta Galdhøpiggen derfra første dagen, gå Spiterstulen-Gjendebu gjennom Urdadalen andre dagen, gå Bukkelægeret på tredje dagen, Besseggen fjerde dagen og kanskje Besshø til slutt. På denne turen får man med seg det meste hvis man ikke har gått mye i Jotunheimen før. Kan også gåes motsatt vei. Et annet alternativ kan være å bruke samme utgangspunkt, ta Galdhøpiggen første dag, Glittertind andre dag(drøy tur når man går tur-retur Spiterstulen ca.8t), gå til leirvassbu tredje dag, Kyrkja fjerde dag og tilbake og så evt. ta Leirhø siste dag. Her blir det litt flere tinder og endel tyngre. Det er uendelig mange muligheter, så det spørs litt hva man ønsker og hvilke betingelser som ligger for turen. Bruk kartet for ideer! Lykke til og god tur!
  7. Den brua er helårs.
  8. Hvis du ønsker stjernehimmel bør du vente til midten av august og utover. Fra starten av mai og til dette tidspunktet blir det ikke skikkelig mørkt og ingen god stjernehimmel, men solnedganger/oppganger er ikke å forakte det heller.
  9. Det var oss ja.. Vi startet torsdag ettermiddag og slo opp telt i 1450m høyde for å ha et godt utgangspunkt for dagen etter. Neste dag var vi tidlig oppe på Høgset og hadde planer om å ta alle Hestbrepiggene! Været var supert og alt lå til rette! Dessverre sleit vi med Store da jeg ikke hadde med isøks. Ville ikke ha noen ufrivillig aketur... Så i ettertid at jeg burde tatt med stavene og tatt trinsene av disse.. Men rundt tolv/ ett tiden skyet det til og sikten ble dårlig på vei mot neste topp. På Låven gikk det greit da denne lå under skyene. Opp på ryggen igjen begynte det å snø og vi navigerte videre i to meters sikt!! Etter Vesle var vi lei og satte opp telt mellom Vesle og Vestre, i ca. 2020m høyde. Det ble tidlig kveld, men i løpet av natten blåste det opp noe sinnsykt. Dagen etter så teltet ut som basecamp på Mount Everest Vi gikk opp på Vestre i fint vær og returnerte til Netosæter tidlig! På veien ned så vi dere i 2000m høyde på vei opp. Tippet at det var dere da jeg har lest om prosjektet deres.. Koste oss med fantastisk utforkjøring til Netosæter
  10. Her er forresten et bilde fra toppen av vestre Hestbrepigg utover den ryggen du snakker om. Ser ut som det skal være grei skuring å komme seg opp der!
  11. Det er kanskje mulig å gå opp denne utløperen du snakker om. Men det er mye lettere å ta seg opp på Høybrean mellom Vesle og Vestre Hestbrepigg. Kjørte ned her for to uker siden og det er slakt og trygt. Så forresten dere på vei opp på Høgset da vi var på vei ned fra Hestbrepiggene
  12. Ja der var linken... Takk skal du ha! Ser det var september 2004. Vi lå i Langglupdalen i skikkelig drittvær og hadde et mål om Storronden som vi ikke gikk til dagen før via Rondeslottet pga vannvittig vind da vi kom opp. På kartet virket det mulig å nå Storronden fra Langglupdalen via Nordøsteggen. Vi gikk opp i tett tåke og rundt på 1900meter ble det smalere og brattere. Når stigningen slaket av ved litt over 2000 meter ble eggen smal og bare noen meter ut i det var dette hakket. Har lagt ved et bilde av eggen tatt fra mellom Rondeslottet og Vinjeronden året etter. Litt bedre vær den høsten.. Pilen viser hakket i eggen. Litt lenger til høyre er det hull tvers igjennom eggen, men vet ikke om oppløsningen på bildet er god nok til å få det med. Som sagt den gang; jeg skal prøve meg der en gang til!!
  13. Den ryggen opp til Storronden, altså nordøstryggen forsøkte jeg og en kamerat og gå en gang i september 2005. Vi kom fra Langglupdalen. Det var lett opp til 2020 m.o.h. Der var det et hakk i ryggen eller eggen for det er kun 1,5m bredt og langt ned på begge sider. Vurderte å prøve og klyve ned i hakket og opp igjen, men den løse Rondane- steinen var skummel som vanlig.. Ta med sikringsmidler. Ellers ligger det en tråd på dette ett eller annet sted på tinderanglig i fjellforum som jeg skrev fra akkurat dette. Eggen videre så spennende ut i tåke og snødrev!!!!
  14. En time og fire min. er nok rekorden. Jobbet på hytta sommeren 05, da var det en svensk terrengløper som brukte 1t og 38min. Ellers var det et O-løper par som brukte 1t og 50min. Imponerende var en italiensk fjellfører som brukte 1t og 53min etter først å ha gått Spiterstulen-Glittertind-Spiterstulen og så opp på piggen i samme tur!!!(God kondis) 2t og 30min er habilt for en tiåring!!
  15. Se også under turrapporter. De fra Jotunheimen melder om lite snø.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.