Gå til innhold
  • Bli medlem

bento

Aktiv medlem
  • Innlegg

    68
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om bento

bento sine prestasjoner

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Nylige merker

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Isen er fortsatt farbar, bedre med ski enn kano
  2. Tror du etterlyser et produkt som ikke finnes. Jeg har i allefall aldri sett noe sånt. Det finnes jo fotposer i mange forskjellige varianter, stort sett beregnet på bruk i snø. Kanskje et par vanntette pakkposer kan gjøre nytten? Ikke all verden slitestyrke hvis man skal gå i dem mye.
  3. Jeg har hatt mitt telt i to vintre nå og ikke snakk om at jeg selger eller bytter det bort. Har ikke opplevd kondensproblemer av betydning. Setter det opp superfort og enkelt i vind. Vil si det er meget vindstabilt og ingen blafring i duken, godt å slippe å holdes våken av blafrelyden jeg har opplevd i andre telt. Et minus er inngangen/åpningen. Den blir tråkket på og dras med ut og inn.
  4. Det er litt snø, men bare så det er hvitt! Fugl er det heller dårlig med. Var skriverier i avisen om at jakta muligens skulle stoppes, men vet ikke hva de har bestemt seg for.
  5. Så sant man ikke driver orienteringsløp synes jeg 1:50000 er mer enn gode nok til turbruk. Jeg bruker ofte 1:100000kart der de finnes, så slipper jeg å skifte kartblad så ofte. Noen steder bruker jeg også 1:250000 på tur. F.eks. har Bergs kommun i sverige et fint kart over vinterleder som dekker området mellom Åre, Østersund og Rogen bra. Når jeg ferdes med hundespann over større distanser er det lettere å holde oversikt med større målestokk.
  6. Synes yr.no gir gode varsler jeg. Man må selvfølgelig vite at det er en datamaskin som plasserer symboler slikt, det gir ofte en slags helgardering. Med ørlite lokalkunnskap så lærer man fort å lese værvarselet tilpasset de lokale forhold. Her jeg bor kan jeg stort sett fortelle deg hvordan været blir vis jeg får vite vindretning og styrke, og der synes jeg de treffer godt.
  7. Jeg har en produktkatalog hjemme som er fra 2008. En meget imponerende katalog, som blant annet inneholder hvilke tekstiler og stoffer som er brukt i hvert enkelt produkt. Jeg har også en lue i eget eie som jeg synes slår alt annet av vind og fjell-luer til vinterbruk som jeg har prøvd før. Spesielt behagelig sammen med bruk av snøbriller og hodelykt. I tillegg har jeg hatt et par dunjakker og en bukse i hendene, men aldri prøvd. Det gir inntrykk av kvalitet alt sammen. Jeg lurer bare på om noen har mer erfaring med disse produktene?
  8. Blir vel en enkel sak å holde seg unna drikke og brenselflasker da de ikke har det i sitt sortiment... Jeg klarer i allefall ikke å finne det.
  9. Noen som har erfaringer med utstyr fra denne produsenten? Jeg har kikket igjennom nettsider og en utstyrskatalog fra 2008. Synes både katalogen og nettsider gir meg et inntrykk av at dette er kvalitet. Noen som vet? www.bask.info
  10. Ser for meg nye kreative turer i oslomarka med kano og sykkel... Nå kan dere padle vanna med sykkel i kano i stedet for sleping langs håpløse stier
  11. største snøproblemet akkurat nå vil jeg si kommer ovenfra. Akkurat nå er det minus 0,5grader og snøvær på Langen.
  12. Gummisokkene av sykkelslange trengs ikke sy igjen i noen ender. De funker like greit med åpning i begge ender. Da slipper man problemet med fuktighet og stein i sokkene.
  13. Ingen hunder er registrert som AH, da det ikke finnes noe offentlig hunderegister å registrere den i. Selv om folk kaller hunden sin for AH så betyr det ikke at den er det. De fleste hundekjørere jeg kjenner ser på AH som en polar trekkhund. Er det ikke en polar trekkhund så er det heller ingen AH, men en blandingshund evt. en trekkhundmix. Den opprinnelige AH er nok ikke blandet noe særlig annerledes enn SH. Da disse har utspring fra det samme distriktet, altså som polare urhunder, Village dogs eller Inuit dogs. Siberian Husky er en amerikans rase, bare så det er sagt. Forskjellen er bare at hvite "edle" menn hadde/har en slags trang til å lage standarder av alt mulig. Mens Inuittene og Indianerne fortsatt drev med det som funket best, lagde "den hvite mann" en fasit på hva de anså som best. Først på 60-70tallet begynte de store løpskenneler å avle systematisk på andre og raskere type hunder for å lage raskere løpshunder. Om det har vært et vellykket prosjekt kan diskuteres. I 1910 kjørte John Johnson 408miles(ca. 650km) på 74timer og 14minutter. I årets Femundløp kjørte Robert Sørlie ca. 600km på 71timer og 44minutter. Hundene i 1910 var altså like raske som dagens langdistansehunder. poenget er egentlig at nesten enhver polar spisshund kan ha like sterke jaktinnstinkter som de renrasede. Akkurat som renrasede polarhunder kan ha svakt jaktinnstinkt. Det er store individuelle forskjeller, uansett rasetilknytting forøvrig. En labrador kan også drepe sau og gjøre livet surt for andre som ferdes i det aktuelle området. Moralen er derfor, hold bikkja i bånd så lenge loven sier det. Og vis hensyn til omgivelsene du befinner deg i uansett hva loven sier.
  14. Alaskan husky kan vel være polarhund. Opprinnelsen er jo den sammen som alle andre polarhunder. Trekkhund med polare egenskaper brukt i jakt og fangst av urbefolkning i nordområdene. Det blir ikke noe mindre polarhund selv om ikke NKK har noen standarder for den. Det at trekkhunder og blandingshunder i dag kalles alaskan husky har mest med folks behov for å sette hundene i en slags familie. Også er det nok litt status i det. Det at en hund er en polarhund bestemmes ikke av et rasespørsmål, det bestemmes av de egenskaper den er født med. Så kan man si at jaktinnstinkt til de renrasede polarhunder er som oftest ganske sterkt. Andre hunder med polare egenskaper har også sterkt jaktinnstinkt, men her er det kanskje større individuelle forskjeller.
  15. Femundsmarka er mer eller mindre snøfri nå, så kan garantere barmarksforhold i juni.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.