Gå til innhold
  • Bli medlem

Marius Engelsen

+Støttemedlem
  • Innlegg

    5 393
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    122

Marius Engelsen vant dagen sist 13. februar

Marius Engelsen hadde mest likt innhold!

3 følgere

Om Marius Engelsen

Profile Information

  • Sted
    Askøy

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Marius Engelsen sine prestasjoner

Grand Master

Grand Master (14/14)

  • Reacting Well Sjeldent
  • Dedicated Sjeldent
  • First Post
  • Posting Machine Sjeldent
  • Collaborator

Nylige merker

4,5k

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg bare putter den ned i sekken, med pumpen montert (MSR). Er du redd for søl kan du ha den i en vanntett pakkpose med rulle lukking.
  2. Jeg tenker at for mange er det lurt å ha abonnementet permanent aktivert, og alltid ha dingsen oppladet. Det er ikke rent sjelden man tar seg en dagstur utenfor «den eksponerte sesongen med dingsen aktivert». Det kan være en padletur på havet, en tur i fjellet, en tur på ski etc. Det kan like gjerne skje uhell da, eller komme dårlig vær, og da er man samtidig dårligere utstyrt og dårligere forberedt på uhell enn på langtur. Dersom man har dingsen alltid oppladet og alltid aktivert er det bare å ha denne på sekken/padlevesten/i lommen, så har man en mulighet for kommunikasjon. Jeg kjenner selv til noen som måtte legge seg inn på en hytte i et område utenfor dekning, på grunn av tåke. De ble funnet svært kald dagen etterpå av letemannskaper som hadde søkt i fjellet hele natten. Dette var en vanlig dagstur. En melding fra inreachen ville vert det beste. Et nødsignal fra PLB ville gjort søket kjapt, enkelt og lite ressurskrevende. Jeg sier ikke at alle må kjøpe seg en satelittdings. Men dersom man har en, hjelper den lite om den er deaktivert, tom for batteri, eller ligger hjemme. Derfor PLB for min del, samt at det er det absolutt beste på sjøen. Ligger fast i bagasjen, den trenger jo ikke tas ut for lading engang. Om jeg kun gikk i fjellet hadde jeg også vurdert inreach.
  3. Jeg synes dette så ut som en veldig bra boks! God løsning! 👍 Jeg synes også det er greit å ha ting i én boks i pulken, slik at det tåler mye og er «pakket i en enhet. Min mest brukte vinterbrenner på pulktur er en optimus 111T (stillebrenner), med et lite gryteunderlag av kork til å sette brenneren på, og kanskje en avklippet bit av biltemas gymgulv til bruk som bord/kjøkkenbenk/gryteunderlag ved siden av brenneren Gymgulvet er lett, passe stivt, isolerer godt, tåler en varm kjele, og har god friksjon. Klippes til ønsket størrelse slik at det passer pulken, eller oppi en slik kasse som du har laget 👍
  4. Satt faktisk å kikket på dette forleden. - 4 like lange stenger. - 2 fortelt i 3-manns utgave, rette endevegger i innertelt. - Snømatter - «Hilleberg GT dør» - Snømatte PÅ YTTERDØREN! - Snømattene er sydd i ett stykke, ser det ut til. Dette virker bra.
  5. Man kan også sy en stropp-bit over den ene stroppen der man ønsker krysset. Den andre stroppen trer man da gjennom her, slik det gjøres å mange klær.
  6. Om du lager av duk, så er der nok mulig å få den klar til sesongen om du går i gang og jobber litt intensivt Du klarer en strip også. Jeg brukte vel 3 måneder på min. Kano er litt mindre jobb. Det som er viktig med strip (mener jeg), er at man må tenke at det er en bruksgjenstand som skal være funksjonell og tåle å få riper. Ikke et møbel/utstillingsobjekt, da går timene… Så kan man bruke ferdig kjøpe seter som man setter inn, og ferdig kjøpt åre, for å spare tid. Bruk sirkelsag til å slisse lister, ikke bordsag/gjerdesag. Det er enklere å få jevn tykkelse på den måten.
  7. Jeg hadde en sele fra 70 tallet. Krysset reimene både på rygg og bryst.
  8. Må bare nevnes at de også finnes i glassfiber. Min er glassfiber. Vet ikke hva som er mest vanlig blant disse (tre/glassfiber).
  9. bare så det også er nevnt. Det beste, billigste, peneste og sannsynligvis letteste alternativet får du om du lager deg en strip-kano. Jeg endte opp med å gjøre dette med kajakken min. Angrer ikke et sekund:
  10. Hvis sportspal faktisk er lettere enn Ally, må jo den også være et særdeles godt alternativ. Hvordan er det å rette ut bulker (kommer det lett bulker?)?
  11. Nå har jeg solgt min Old Town Royalex kano. Jeg skal ikke ha kano igjen, for meg er det havkajakk som gjelder. Mest fordi jeg bor på vestlandskysten, der er det jo havet som er lekeplassen. Men skulle jeg ombestemme meg, og gå til innkjøp av en solo-kano, ville jeg valgt en av de små Ally variantene. Helt utvilsomt! Den lette vekten vil du garantert sette usannsynlig mye pris på når du er alene. Når den skal av/på bilen, når du skal ut på vannet, når du skal opp av vannet, om du må bære litt, etc. Alt blir mye enklere, kjekkere og kjappere. Disse kan jo oppbevares og transporteres ferdig sammensatt, som en vanlig kano. Sikre spantene med strips, så slipper man å tenke på demontering og remontering. Jeg har alltid likt å sitte i baksetet å padle kano solo. Det er der kanoen er smal og god å padle. Bagasje/hund er foran som ballast. På solotur padler jeg med en bent-shaft åre og sidebyttemetoden, og har med en rett åre som bacup, og i tilfelle jeg vil padle med J-tak.
  12. Det som er sløkket med Endurance tunellteltene (2 og 3 manns), er at det er så elendig luftemuligheter på sommeren. Både Shape modellene, Helsport Lofoten, Barents Outdoor, og flere andre teltprodusenter har mulighet for å rulle opp hele eller deler av forteltet på tunneltelt, samtidig som man kan lufte ekstra i motsatt ende. Enten ved å rulle opp ytterduken i fotenden, eller ved å åpne en ekstra stor lufteventil ved bakken. Dette gjør at jeg aldri bruker mitt Abisko Endurance 3 telt på sommeren, hvis det er varmt vær. Man blir helt kokt. Alle forsøk på å prøve å rulle opp ytterdukene i fortelt eller fotende har vert mislykket.
  13. Kjøpte meg en slik fra 70-tallet. Glassfiber, den var fortsatt ripefri i gelcoaten. Trekket har en lur måte å «sy igjen pulken på», men snoren byttet jeg til strikktau. På bildene bruker jeg ikke arctic bedding, men har teltet i en rød pulkpose øverst på pulken. Tett, kompakt, og godt beskyttet. Jeg har satt på fjellpulken sine dragfester, fordi jeg hadde ett slikt drag fra før. Kan vel egentlig si at den «aldri» velter med fast drag. Messingmeier gjør også at den holder seg bak når man går sik-sak opp bratte stigninger på hard snø/skare, og ikke henger nedover i bakken. Jeg betalte 500kr for den, og solgte hundedraget som fulgte med for 500kr.
  14. Fjellheimen er kjent for å ikke være det beste teltet på dette området. Tviler på man trenger 90cm mellom inner- og yttertelt for å hindre kontakt. Mitt Unna har 10cm, og fikser det helt fint. Man kunne hatt 15cm, eller 20cm, og dermed fått mye bedre plass i innerteltet. Første som slo meg var at dette så unødvendig trangt ut, når man kunne dratt ut innerteltet i ene forteltet. Med bare 210x75 cm er innerteltet jammen ikke stort. Lite gulvplass til overs om man bruker et Wide underlag. Sammenligner man med Hilleberg Unna, har man 230x110 cm gulvplass.
  15. Så man slipper å ta av skalljakken. Og så man slipper svett dunjakke i pausene. Nå er det vel langt fra de fleste som bruker dunjakke i plussgrader. Da er det bedre med noe som tåler fukt, og passer bedre under en skalljakke. Eks. syntetisk, fleece eller ull.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.