Gå til innhold
  • Bli medlem

Marius Engelsen

+Støttemedlem
  • Innlegg

    5 235
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    119

Marius Engelsen vant dagen sist 29. oktober

Marius Engelsen hadde mest likt innhold!

3 følgere

Om Marius Engelsen

Profile Information

  • Sted
    Askøy

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Marius Engelsen sine prestasjoner

Grand Master

Grand Master (14/14)

  • Reacting Well Sjeldent
  • Dedicated Sjeldent
  • First Post
  • Posting Machine Sjeldent
  • Collaborator

Nylige merker

4,4k

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg bruker også diverse telt i samme pulkposen. Men siden jeg alltid bruker samme pulk, og ikke vil at teltet skal stikke utenfor pulken, er lengden på posen tilpasset lengden på pulken. Med tynn silnylon duk viklet rund enden av brettede stenger, er det ikke rare dunket imot noe hardt som skal til før man slår ett lite hull i duken eller skader enden på ett stangledd.
  2. Kan også ha noe med hva slags teltpose man bruker. Og ikke minst om man er alene på tur. Er man flere på tur sammen er det jo ikke noen stor utfordring å få opp ett telt. Sydde en tynn og glatt pose som er litt kortere enn pulken. Bretter da stengene i to deler som er like lang som posen, og får en seksjon på ca. 1-3ledd som jeg bretter tilbake. Da ligger det kompakt og godt beskyttet mot skader. Og klar til å kunne slås opp uten å ta av vottene eller få snø/is i stangleddene som gjør stengene vanskelig å sette sammen. De ferdigkjøpte posene er vanligvis for lang i forhold til pulken, og jeg mener de bør sys igjen for at det ikke skal stikke ut ett telt som er utsatt for skade. (Togturen og bussturen er også litt greiere om man har litt mer kompakt pakning)
  3. Jeg gikk hardangervidda på langt i fjor. Jeg vurderte å skaffe meg en bedding før turen, men det gjorde jeg ikke. Uken før, og etter, jeg gikk turen, var det ned til 20 kuldegrader. Men jeg fikk regn og ett helsikkens uvær. Med bedding ville ting blitt vått i regnet. Med bedding ville det vert større kjangs for pulkvelt i vindkastene. Jeg traff folk med bedding som slet med å komme seg framover pga. pulkvelt. Min veltet aldri, dels også fordi jeg brukte stivt drag. Pulkpose til teltet er derimot veldig kjekt å ha om det er dårlig vær! Men knekk helst stengene slik at ingenting stikker utenfor pulken. Da unngår du å ødelegge stengene og dunke små hull i teltduken.
  4. Hei. Min ca 1 år gamle Garmin GPSMAP67 tok inn vann i luken for minnekort. Kortleser og kortet ble ødelagt. Jeg har fått ny GPS, men jeg ser at gummiluken på denne er enda løsere. Kan umulig være vanntett! Lokket løfter seg 2 mm når jeg slipper det… Min gamle Etrex 30X har vert med på utallige rulleøkter under vann i kajakken. Den tåler alt, men er skikkelig treg og liten skjerm. Noen flere som har hatt dette problemet? IMG_7194.mov
  5. Staika var laget opprinnelig laget med tanke på havpadling Selv har jeg Exped Orion, og synes takhøyden er digg. Men bruker nok mest Unna på solo-tur.
  6. Jeg vasker den først med dunvaskemiddel, så kjører jeg en runde med dunimpregnering i vaskemaskinen. Sentrifugerer noen ganger på høyere og høyere fart, så blir det noen runder i trommelen med tennisballer. Resultatet blir kjempebra. Jeg har ikke prøvd med Viking 900 i tørketrommelen, men jeg tror den også skulle fått plass. Hvis ikke er det bare å lufttørke den siste biten om den blir for stor.
  7. Trenger ikke damepose. Eks. Warmpeace viking 600 og 900 får man i både 160 170 og 180 lengde. Jeg har vert strålende fornøyd med min viking 600. Særlig fordi den er lett å vaske og impregnere i vaskemaskinen hjemme. Da holder den seg «bedre enn ny» i år etter år. Samtidig har den ikke så tynt stoff at det klistrer seg til huden, som jeg opplevde på quilten jeg hadde. 900 i 170-180 lengde må jo være en ideell 3,5 sesongs som kan vare «livet ut». Dunposer som kan vaskes vil jo være like varm etter 20 års bruk, og en my vask. Mens i en syntetpose blir fibrene dårligere etterhvert som den brukes.
  8. Produsentene oppgir den kapslingsgraden de har kommet fram til jf. spesifikasjonene i IP standarden. Så det kan være ganske primitive tester, særlig for tall nr. 2. Såvidt jeg vet. Etter min erfaring holder ikke alltid IPX7 til bruk på sjøen over tid. Det er ofte stor forskjell på hvor gode IPx7 kapslingene er. Det kommer selvsagt an på hva slags produkt det er, men IPX8 er ofte vesentlig bedre kapslet. Jeg vil derfor anta at ett produkt som er merket vanntett til 15 meter er bedre kapslet enn IPX7. Selv om IPX7 i teorien skal holde godt nok. Der fant jeg info om stroben. Men IR-led virker jo interessant, om det gir bedre synlighet enn varmestrålingen fra kroppen.
  9. Min PLB1 henger på padlevesten hele padlesesongen, og på skulderstroppen på sekken i skiseongen. Den har vert med på utallige rulleøkter, den er vanntett som bare juling. Akkurat det er jo veldig viktig for en nødpeilesender som skal være med i kajakk. Inreach og den slags sender ikke peilesignal, og man kan da bli vanskelig/umulig å finne om man driver i sjøen. Så PLB er det rette valget på sjøen, tenker jeg. PLB1 har blinkende strobelys. Den kommer ihvertfall med noen kraftige blink når jeg tester den. Og den kommer med flyteveske. Men at det koster 3500kr for batteribytte var voldsomt. Da er jo SA20 betydelig billigere per år, enn PLB1. Siden jeg snart må skifte batteri i min, kan jeg kanskje vurdere SA20 i stedet. Men den er jo både større, tyngre, og ikke like god kapslingsgrad (vanntetthet)…
  10. Godt med klær på i soveposen hjelper også veldig bra. Det er gjerne klær man allikevel har med. En ekstra jakke/genser/bukse/stilong/trøye etc. til bruk om natten er lurt. Overflaten av bena er nesten like stort som overflaten av overkroppen, dermed er varmetapet ganske likt (men man har færre varmesensorer på bena, så man føler mindre kulden der). Man har derfor mye igjen for en ekstra bukse/stilongs.
  11. Ikke dumt. Kaffekjele med fast håndtak synes jeg er ett godt HMS tiltak på vintertur. Søl av kokende vann (utover klær/kropp/hender/sovepose) kan være krise!
  12. Det er en som kan å kose seg på tur! 👍👍👍
  13. Da får du vel ikke duken helt ned til bakken på siden med stangkoppene? Men når det gjelder dette, så hadde jeg ett abisko shape 3 før, med grønn duk. Jeg erindrer at denne duken krympet mye mer når den var tørr, enn den blå abisko endurance 3 duken. På shape tror jeg faktisk jeg lot teltet tørke med stengene i, slik at jeg ikke skulle få problemer med å få inn stengene ved neste oppsett. Dette er helt fraværende på mitt blå endurance telt 🤔🤔🤔
  14. Egentlig ikke så merkelig, siden stangkoppene på teltet kan strammes helt med opprinnelig lengde, når teltet er tørt. Så slår man opp teltet med 2 cm kortere stenger, man smelter snø og bor i teltet, så blir duken fuktig og slapp. Da får man den ikke like stram igjen.
  15. Jeg kappet vinterstengene mine 2 cm på Fjellreven teltet for å unngå problemet de nevner i podcasten. Fikk teltet aldri stramt igjen, så jeg måtte skjøte på stengene igjen.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.