Kommer veldig an på turen. Jeg synes Real er fint til lunch på turer jeg går mye, for det går kjapt å lage. Hvis fokuset er selve turen eller fisket, og ikke distansen blir det gjerne mer variert. Alt fra posemat til 3-retter.
På dagsturer på ski har jeg gjerne med suppe på termos med stor åpning. Koker grytidlig om morgenen før de andre turdeltagerne har stått opp:
- 2 biffer skjært i terninger og brunet i panne med mye smør og litt salt og pepper. Tippes over i kjele sammen med resten av ingrediensene.
- Etpar gulrøtter
- Etpar løk
- 2-3 andre rotgrønnsaker i mindre mengder
- 1 pakke jeger- eller skogsbacon (eller annen tykk type med mye fett)
- Smak til med kvernet pepper og litt timian.
Må ikke kokes for lenge for den trekker ferdig på termosen og jeg liker ikke istykkerkokte grønnsaker. Termos må forvarmes godt og pakkes inn ekstra i sekken, for eksempel i den medbragte tykke ullgenseren som skal nytes sammen med suppa. Jeg synes ikke det er noe som slår glodheit suppe i mange kuldegrader til lunch. God energi og varme til utrente skibein. Også en fordel å kunne spise med en gang istedenfor å tilberede på primus (som også gjerne er med til kaffe, solbærtoddy osv).
Alternativt bytter jeg ut kjøttet med kylling og bruker 2-3 hvitløk og chili i tillegg.
På lavvu-tur er det også fast innslag av suppe, men da med ALT oppi og gjerne bankekjøtt, høyrygg e.l. i STOR kjele på ovnen. Menyen for øvrige dager blir kun begrenset av mangelen på stekeovn.
-Frikk