Gå til innhold
  • Bli medlem

Blåløypa

Medlem
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om Blåløypa

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Blåløypa sine prestasjoner

Newbie

Newbie (1/14)

  • Reacting Well Sjeldent
  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nylige merker

3

Nettsamfunnsomdømme

  1. Har etter hvert skaffet meg Finnmark og er veldig godt fornøyd. Bruker disse på både lengre og kortere turer med bikkja, både med og uten pulk. Tidligere brukte jeg Cecilie og risikovurderingen var at dette var ok så lenge det var en pulk m/hundedrag og brems mellom meg og min firbente turkamerat. På et tidspunkt bestemte jeg meg likevel for å slipe ned stålkantene, noe jeg igrunnen angrer meg på. Satt da igjen med et par forholdsvis tunge ski uten stålkanter og muligheten for å bruke disse på tøffere turer uten hund. De ble liksom verken fugl eller fisk. Finnmark fungerer utrolig bra. De er lettere, men har likevel stiv nok kant til at jeg føler meg komfortabel på den type turer der bikkja får være med. Bæreevne synes jeg er helt super, likeledes manøvrering. Men dette er jo individuelt og føreavhengig. Med en strihår i fullt firsprang i nedoverbakkene, og som også kan finne på å gå på bakskiene i den dypeste snøen, føler jeg ihvertfall at jeg har litt mer kontroll på risiko for å skade egen hund.
  2. Fikk tak i et Bergans Helium Expedition Dome 2-person til en meget hyggelig pris. Østafjells venter vi fortsatt på snø, så vi har prøveoppslått teltet i stua, dog uten bardunering i parketten, derfor en litt slapp utgave på bildene. Telt i stua fungerer for øvrig veldig bra mot hjemmekontor- og digital fatigue. Kan anbefale å ha telt oppslått slik at man kan ta en titt og drømme om tur i vinterfjellet. Foreløpig virker teltet meget bra og med gjennomtenkte detaljer. På tross av lav vekt, litt under tre kg, er det overraskende romslig og med god takhøyde. To innganger, med to like fortelt, er en viktig preferanse hos oss. Da kan man ha eget rot på hver sin side og trenger heller ikke vekke romkameraten om man skulle få behov for en tur ut. Stormmatter som er sammensydde i hjørnene er også et pluss. Fire store ventiler, to lave og to litt høyere som alle kan lukkes med glidlås, er heller ikke dumt når været tar seg opp. Som sin storbror, Helium Dome 3, har teltet en såkalt amerikansk/britisk løsning, hvor innerteltet slås opp først og ytterteltet tres utenpå. Det har også dette teltet, men til forskjell fra Helium Dome 3 og sine eldre slektninger, Wild Country Super Nova og The North Face VE 25, klipses ytterteltet på stengene, istedet for at stengene tres inn i kanaler på innterteltet. Vi har skjønt at dette nærmest er et eksistensielt spørsmål her til lands, men vi har aldri hatt noen problemer med denne løsningen. Synes faktisk det kan være en fordel når teltet skal tørkes etter bruk, eller om det skulle være en varm sommerkveld. Oppsett: Nå har vi bare forsøkt dette hjemme i stua , men vi tror at det med å klipse er en bedre løsning, særlig dersom man skal sette opp teltet på egen hånd. Ute ville vi ha startet med å bardunere i hvert fall to hjørner av innerteltet, for så å spenne ut stengene i hvert sitt hjørne. Det gir lite vindfang, før selve innerteltet løftes og hektes på. Tilslutt tres ytterteltet på, og det festes, som på Helium Dome 3, med hendige klips i hvert hjørne.
  3. Sjekk https://www.bergans.com/no/turutstyr/ally-kano?&gclid=Cj0KCQjw1qL6BRCmARIsADV9Jtbs-D-GoOWHS-8l9JbIgw1IKEuCVUepCIUhWv_K0btQmK8FdLsfTZMaAo6fEALw_wcB. Kanskje lønner det seg å kjøpe nye stenger? Har selv en ny 16.5 som jeg er veldig fornøyd med. Overraskende stabil. Har imidlertid blitt fortalt at modellen har blitt vesentlig forbedret gjennom årene og at de tidligere versjonene ikke hadde de samme egenskapene. Kanskje lurt å sjekke om den du tenker på er den siste utgaven?
  4. Vi har veldig god erfaring med komboen Fjellpulk m/hundebrems og en overivrig strihåret vorsteh. Kjempesolid utstyr som virkelig har fått prøvd seg, da bikkja er overbevist om at enhver start dreier seg om en slags sprintøvelse. Bremsen er bombesikker og har reddet oss ned mang en isete trasé. Cluet er å ha hundeski uten stålkanter, gjerne litt kortere enn man normalt bruker, slik at man får håndtert ploging, bremsing, pulk og strihår’n i utforkjøringene uten å kjøre skia inn i pulken. Har skaffet meg Åsnes Finnmark og savner ikke stålkantene. Vi satser på lettpakking, men med bare en hund kan det være nødvendig med litt ekstra drahjelp. Har derfor et statisk tau ca 15 m med karabin og langslynge fastmontert framme i pulken. Har også etterhvert skaffet meg sekk med pulkfeste, så da slipper jeg å dra på ekstra pulksele. I motbakkene og dypsnøen hender det at strihår’n kaster et blikk bakover, og da hjelper jeg til. Tauet og karabinen har også vært benyttet til å «vinsje» pulken opp islagte skråninger, f.eks. moreneryggene i Rondane. mvh Blåløypa
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.