Fikk tak i et Bergans Helium Expedition Dome 2-person til en meget hyggelig pris. Østafjells venter vi fortsatt på snø, så vi har prøveoppslått teltet i stua, dog uten bardunering i parketten, derfor en litt slapp utgave på bildene. Telt i stua fungerer for øvrig veldig bra mot hjemmekontor- og digital fatigue. Kan anbefale å ha telt oppslått slik at man kan ta en titt og drømme om tur i vinterfjellet.
Foreløpig virker teltet meget bra og med gjennomtenkte detaljer. På tross av lav vekt, litt under tre kg, er det overraskende romslig og med god takhøyde. To innganger, med to like fortelt, er en viktig preferanse hos oss. Da kan man ha eget rot på hver sin side og trenger heller ikke vekke romkameraten om man skulle få behov for en tur ut. Stormmatter som er sammensydde i hjørnene er også et pluss. Fire store ventiler, to lave og to litt høyere som alle kan lukkes med glidlås, er heller ikke dumt når været tar seg opp.
Som sin storbror, Helium Dome 3, har teltet en såkalt amerikansk/britisk løsning, hvor innerteltet slås opp først og ytterteltet tres utenpå. Det har også dette teltet, men til forskjell fra Helium Dome 3 og sine eldre slektninger, Wild Country Super Nova og The North Face VE 25, klipses ytterteltet på stengene, istedet for at stengene tres inn i kanaler på innterteltet. Vi har skjønt at dette nærmest er et eksistensielt spørsmål her til lands, men vi har aldri hatt noen problemer med denne løsningen. Synes faktisk det kan være en fordel når teltet skal tørkes etter bruk, eller om det skulle være en varm sommerkveld.
Oppsett:
Nå har vi bare forsøkt dette hjemme i stua , men vi tror at det med å klipse er en bedre løsning, særlig dersom man skal sette opp teltet på egen hånd. Ute ville vi ha startet med å bardunere i hvert fall to hjørner av innerteltet, for så å spenne ut stengene i hvert sitt hjørne. Det gir lite vindfang, før selve innerteltet løftes og hektes på. Tilslutt tres ytterteltet på, og det festes, som på Helium Dome 3, med hendige klips i hvert hjørne.