Gå til innhold
  • Bli medlem

Lars Erik Moen

Aktiv medlem
  • Innlegg

    102
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Alt skrevet av Lars Erik Moen

  1. Kan nevne at jeg fikk nye såler av Rottefella. Etter 9 måneder og endel purringer kom skoa ferdig reparert fra en skomaker på Gjøvik. Merknad her. Skoene er str. 43 så jeg fikk derfor et par såler i samme nummer fra Rottefella. I følge skomaker så var sålene et nummer for små og måtte byttes. Så har du Alfa BC i 43 må du ha Rottefella såle i 44.
  2. Hei. Det er gummidemperne som er slitne, sikkert det du kaller fleksen. Du får dem i en hardere variant beregnet for utforkjøring. Forøvrig. Bildene av de skoa så ikke bra ut. Selv går jeg ofte langt på vei/asfalt for å komme til/fra skiføre så jeg trenger skisko som tåler det.
  3. Da jeg stod i yttergangen hos Rottefella og argumenterte med produktsjefen så sa vedkommende at "joda, vi kunne jo ha punksveiset, men hvor dyrt tror du produktet da hadde blitt?. Dessuten er det ikke sikkert at det hadde blitt bedre...". Tror de folka må få sendt utstyret sitt ut på en skikkelig lang test tur, eller ihverffall tatt seg tid til å høre på erfarne fjellfolk. Forøvrig. Har akkurat vært på Haukeliseter med reservedeler til en bekjent som går med Rottefella Xplore binding. Etter en strabasiøs tur gjennom Setesdalsheiene har gummiforingen begynt å gå i oppløsning. Det er over 200 mil igjen av turen. Jeg har stor skepsis til dette produktet. Har sett på sko som har vært brukt noen runder og de begynner å gå i oppløsning ved tuppen der pinnene stikker ut. Kanskje det eneste rette er å ta ned 75mm utstyret fra hylla. Med skomakernål og tråd i rep-setter, kanskje litt epoxy/kontaktlim så tror jeg man kunne nådd langt. Sukk...
  4. Det du lister opp av mat høres fornuftig ut. Jeg har forøvrig alltid med Nestle is-te på poser som jeg blander i vann. Godt å ha noe å drikke som smaker litt. Når det gjelder å gå ned i vekt så er min erfaring at jeg kan spise omtrent så mye jeg vil mye på tur og allikevel gå ned i vekt. Det er aktivitetsnivået som bestemmer mye av vektnedgangen. Jeg har vaka rundt 100kg ganske mange år, noe som er for mye for meg selvfølgelig. Etter langturer, på 2-3-4-5 uker, der jeg stort sett har spist meg god og mett, så har jeg faktisk opplevd å se 7-tallet først på displayet på badevekta. Det store problemet for meg er at jeg i etterkant alltid beveger meg raskt tilbake til matchvekta (100kg). Har aldri klart å beholde vekta etter sånne turer. Tror den største utfordringen ligger i det mentale når du kommer tilbake fra turen din og ikke så mye på hva du spiser underveis.
  5. Hei. Jeg fiska mye med flue og dupp på 90-tallet. Etter mye prøving og feiling kom jeg fram til at det beste var få kasta så langt som mulig ut. Bruke våtfluer/nymfer og hadde duppen bakerst. 2-3 fluer i oppheng foran duppen var det vanlige. Jeg brukte også lange stenger, type meite/match stenger for å kunne ha flere fluer i oppheng. Prøvde ut mange forskjellige fluedupper og kom fram til en type som funka best. Dabbo-duppen, som fortsatt er i salg. Denne kan skrus opp og fylles med vann slik at den får tyngde. Fordelen med Dabbo duppen var at den nesten aldri begynte å rotere hvis den var full av vann og da kunne man kaste langt ut til der fisken stod. Brukte noe vi kalte" Sør-Afrika" kastet men finner ikke noe dokumentasjon på det nå. Man pendler duppen fram og tilbake som en pendel og når duppen er helt langt bak "kliner" man til. Fikk mye fin røye på fjellet med dette opplegget. Skitt fiske.
  6. Jeg har gått den turen snart to ganger og har alltid med meg papirkart. Slik jeg har delt opp etappene så trenger jeg sjelden mer enn 7-8 papirkart for å dekke hele det området jeg skal gjennom og da er ikke vekten allverden. Omslagene legger igjen hjemme. Jeg har for det meste 1:50000 kart og noen 1:100000kart. Vanligvis navigerer jeg med kart på mobil, i noen få tilfeller har jeg dratt fram håndholdt GPS. Papirkartene bruker jeg til å finstudere ruta i forkant av en dagsetappe og underveis når jeg tar en rast. Jeg tenker at kartene og kompasset er sikkerhetsutstyr. Telefonen kan svikte eller falle ned i elva og den håndholdet GPS'en har for dårlige kart. Det er mye jeg heller ville lagt igjen hjemme enn papirkartene.
  7. Jeg planla å gå en nymerket løype fra Storå (fergested over fjorden øst for Kjøpsvik) og østover til Røysvatn i 2020. Snakka med en kar i Kjøpsvik som har merka løypa. Nå ble det ikke noe av turen pga store snømengder tidlig i juli det året. Det skal være merket sti forbi Storåvatnet og opp til platået. Denne finner jeg ikke på norgeskart eller ut.no men jeg finner stien her: https://www.alltrails.com/explore/norway/nordland Det er bratt i starten men når man kommer opp på fjellet forbi Spisstinden er det ganske grei rute. Har gått til Røysvatn før, men da fra Sulitjelma. Ganske steinete siste etappen fra Hellemobotn mot Røysvatn. God tur. PS: du finner også den ruta du har tenkt å gå på denne siden:
  8. Hei. Synes 55 kg høres mye ut men det må bli opp til den enkelte hva man vil ha med. Beste er nok å prøve seg fram og heller justere til neste tur. Her har jeg oppsummert vetkbudsjettet for en vintertur på 7 dager. Fuel og mat er da 9,5 kg og da går jeg ikke sulten. Bruker i snitt 3 dl fuel pr dag om vinteren, mesteparten går med til snøsmelting. Pakkelista mi (vedlagt) er noe som endrer seg hele tiden og fra år til år. Kan vel si at jeg blir mer og mer gjerrig på hva jeg tar med meg. I vinter har jeg bytta ut pulksekk med vanlig storsekk. På den måten har jeg hatt mulighet til å flytte utstyr mellom sekk og pulk. Av og til kan det være en fordel at pulken er så lett som mulig eller man kan ha behov får å feste pulken på sekken hvis man må gå på beina. utstyrsliste_vinter.pdf
  9. Jeg kjøpte noen poser på sportsoutlet som jeg tok med på tur forrige uke. Jeg overlevde turen men i forhold til Real turmat så var det en skuffelse. Jegergryte ble til en tynn smakløs suppe. Kommer nok ikke til å kjøpe mer av dette.
  10. Har brukt garmin inreach aktivt på to NPL turer siden 2018. Alene og uten kommersielle interesser. Sommer, høst, vinter, vår, hele landet. https://eur-share.explore.garmin.com/LarsErikMoen
  11. Enig her med deg Marius. Men i dag var det 31 prosent på disse skoa på Fjellsport. De ble levert på døra av porterbuddy før Dagsrevyen. Jeg satser på å reparere eller reklamere på de gamle. Bruker dette utstyret såpass mye at det ikke skader å ha to par sko. Har allerede to par like fjellski (gamme54). Er par som jeg kaller grus-skia og et par ganske nye. Forøvrig, når det gjelder Rottefella så føler jeg at jeg ikke er helt ferdige med dem. Produktmedarbeideren argumenterte hardt på at de har lav feilrate og viste til strekktesten sin. Jeg på den andre siden stod med den løse bøylen i hånda. Kanskje et bevis på at laboratorietesten ikke kan sammenlignes med 200 mil over fjell og vidde under varierende forhold. Det er vanskelig å forbedre seg hvis man ikke vil innrømme at man kan ta feil.
  12. Jeg har vært innom Rottefella i dag for å vise dem skoen med bøylen som løsna. Målet med turen dit var å snakke med en person som jobber med dette produktet og det fikk jeg også men slapp aldri lenger inn enn i yttergangen. Jeg fikk demonstrert en såle med bøyle og plate og det ser ut som en solid løsning. De har solgt over en million slike såler og i følge dem selv har de nesten aldri hørt om sånne problemer. I tillegg kunne de fortelle at løsningen tåler flere tonn ved test. Rottefella følger riktignok ikke samme standarder som fly og bilindustri, det er forståelig, da ville produktene blitt mye dyrere. Det ser ut til at jeg har hatt uflaks her og fått en sko som er blant den lille promillen med feilrate. På spørsmål om hva jeg egentlig forventer av et sånnt produkt så svarte jeg at forventningen er at bøylen holder skoens levetid. Min bøyle ramla av midt på fjellet og det lenge før lissene på skoa har begynt å få frynser. Produktet svarer således ikke til forventningene. Jeg har fått tilbud om nye såler, men da må jeg finne en skomaker som kan bytte sålene. Kan nok se ut som at jeg kjøper nye sko. Blir uansett billigere enn å reparere her vil jeg tro.
  13. Da fikk jeg også oppleve dette. Bøylen ramlet av i nærheten av Fondsbu. Jeg gikk nesten 2 mil på beina langs et scooterspor før jeg nådde veien. Håpløs elendig konstruksjon. Har undersøkt litt og det er Rottefella som leverer såle til alle skomerker som lager BC sko. Sånn sett hjelper det ikke å bytte merke, same shit. Flaks at dette skjedde bare 2 mil fra vei og ikke midt i inne i Padjelanta. Skal ta meg en tur innom Rottefella til uka og be om et møte med produktsjefen.
  14. Flexislangen på Optimus Nova'en løsnet der den er skrudd fast i brenneren. Det førte til lekkasje. Skrudde til med medfølgende multiverktøy. Eneste problemet jeg har hatt med Nova'en noengang. Har brukt den sammenhengende i 6 uker.
  15. Sjekk tråden "Alternativer til Alfa fjellskisko"
  16. Se NPL vinter 2011 (npl-vinter.blogspot.com). Thor Inge Kristensen gikk NPL 2 ganger, en sommer og en vintertur. Vinterturen gikk med sekk men han hadde bare en håndfull overnattinger i telt, resten på hytte. Jeg ser noen klare fordeler med pulk, ihvertfall hvis man planlegger å bo mye i telt. Med pulk kan man ha rask tilgang til halvveis ferdig sammensatt telt og kokeapparat. Allikevel er jeg veldig forsiktig med å pakke for mye i pulken. Det er ikke alltid gøy å dra en tung pulk i tung snø. Egenskapene kan endre seg fort med vekta. Det hender jeg ønsker pulken dit peppern gror
  17. Ok, jeg var litt bastant her tidligere. Har gitt rødsprit-brenneren en ny tjangs i dag. Dro opp på åsen og kokte meg en kopp kaffe. Satte den gamle brenneren inn i en kvistbrenner slik som andre har vist her tidligere. Var ganske koselig. Ikke mye bråk kan du si. Siden jeg hadde god tid så brydde jeg meg ikke om hvor lang tid det tok. Når kaffen var kokt satt jeg lenge og varma meg på flammen. Kanskje jeg skal ha en Trangia-brenner i sekker fast som backup. Hvis alt annet svikter så vil jeg tro at denne virker. God tur
  18. Jeg slutta med rødsprit for 30 år siden men tok fram det gamle utstyret for å teste/sammenligne med andre kokeapparater. Brukte ca 20 minutter på å koke 0.75 liter vann liter vann på en Trangia med rødsprit. Til sammenligning bruker Jetboil under 2 min på en halvliter. Tar man med brannfaren i tillegg så er det et ganske åpenbart valg. Har du en Trangia med rødsprit så ville jeg kjøpt gassbrenner til denne, det fungerer utmerket. Vedlagt resultat fra en uoffisiell test som vi gjorde på et speidermøte.
  19. Har fått meg en ny turkamerat, Dogge, samojed på snart 2 år. Han har vokst opp på kennel i Sverige, er kosete og godt oppdratt.
  20. Det går bra hvis den står på fast underlag/stein. Må unngå å dulte borti her. Større konstruksjoner er selvfølgelig mer stabile. Med en såpass liten greie får man ikke i pose og sekk. Rover Camel, liten utgave på bildet under med samme kjele er mer stabil. Rover Camel har også en større utgave.
  21. Kjelen er kjøpt på Magasinet, titankjele på ca 0,75 liter. Kvistbrenneren passer perfekt oppi kjelen. Som Espen har kommentert, det er sot på kjelen.
  22. På tur denne helga med Toaks Titanium Backpacking Wood Burning Stove (small). Jeg har lurt på om denne er i miste laget for å være funksjonell men den funka fint, både til koking steking. Hele greia med kjele(0.75L) tar ikke stor plass sammenpakket. Fordelen med konstruksjonen er at den tar ca 3 sekunder å sette sammen. God tur!
  23. Samme erfaring her: Har hatt sikkert 10 par Alfa Bever og de holder aldri mer enn 150 mil. Et par holdt i 8 dager. Synes skoene er gode å gå i derfor kjøper jeg stadig nye, eller klager og får nye. På 90 tallet holdt klær og sko lengre såvidt jeg kan huske. Har aldri lykkes med å bruke noen form for vidundermiddel til å smære inn skoene med heller. Litt for dumt å kjøpe nye sko når det bare er membraen som er gåen. Har lurt på om jeg skal prøve de nye Impact skoene som kan repareres. Prisen er det dobbelte av vanlige og de finnes ikke med høyt skaft som jeg liker best.
  24. Har hatt denne sekken(40L-60L) i 2 år og den fungerer utmerket. Syretesten var på en ti-dagers tur fra Olderfjord til Masi sommeren 2020. Jeg pakka lett og hadde mat for 10 dager. Du bør ikke ha oppi for mye i denne sekken. Max 15-17 kilo. Har ellers brukt sekken mye på helgeturer og dagsturer der jeg ønsker å spare vekt. Jeg fikk et problem helt i starten med en søm som gikk opp på bæreselen og leverandøren sendte da en ny sekk til meg. Jeg har ikke brukt den nye, men reparerte den andre selv og det har gått bra. Kompisen min har den som er hakket større og han er også fornøyd. Jeg jøpte denne mest på grunn av vekta. Hvis jeg skal ha med meg mere enn 15-17 kg så ville jeg gått for noe annet, alstå ikke vurdert hakket større av denne sekken. Jeg tror ikke den vil holdehvis den blir for tung. Produsenten oppgir også en begrensning her i antall kg. Bildet under viser "ultralett" oppsettet mitt: Telt + undelag + sekk + sovepose = 3.25 kg Fra turen over vidda i 2020
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.